מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אננס בחושה

עוגת אננס בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 31, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון עוגת אננס בחושה שמכינים מאננס מקופסת שימורים, קערה אחת וללא צורך במיקסר

עוגת אננס בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

רבע כוס (60 מ"ל) סירופ אננס מקופסת השימורים

חצי כוס חתיכות אננס קצוצות דק (יש לסנן אננס מקופסת שימורים ולקצוץ דק עם סכין בכמות של חצי כוס)

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח רגיל

כפית מלאה (5 ג') אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, סירופ, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את חתיכות האננס ומערבבים.

-מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).

– יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

88 תגובות

הוסף תגובה
    1. הכנתי בסוף בתבנית עגולה (לא בטוחה אם היא 25 או 28) והכפלתי את הכל ב 1.5 ויצא נהדר. הוספתי מעליה גם פרוסות אננס וקצפת עם פודינג וניל ויצר מאד חגיגי

  1. היי אפרת, יש לי במקום האאנס בעצתך אפרסקים משומרים, חשבתי לטחון חלק מהאפרסקים ולהוסיף בנוסף, מה דעתך?

    1. היי יפית,
      זה רעיון אבל צריך לקחת בחשבון שזה יכול לשנות את המרקם של העוגה כך שאני לא בטוחה אם כדאי.

    1. אפשר לערבב רבע כוס מים עם כפית סוכר ולשים במקום סירופ האננס.

  2. שידרגתי עם תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות,מעט חמוציות וקוקוס, יצא מדהים!
    שומרת את המתכון ומתכננת להכין שוב ושוב!
    מומלץ בחום, פשוט וקל

  3. היי
    האם אפשר להוריד לגמרי את הסוכר ? ישלי פה אננס אמיתי אני בגואטמלה.. הם הוא יחליף את המתיקות גם של הסוכר וגם של הסירופ?

    1. היי חיה,
      אני לא חושבת שהוא יותר מתוק מהאננס בשימורים כי בשימורים הוא מושרה בתוך סירופ מתוק לכן אני לא ממליצה לוותר על הסוכר ובמקום סירופ שימי מים.

  4. אחלה מתכון.
    החלפתי חצי כוס קמח בקמח מלא מטעמי בריאות והוספתי שקית אבקת אפייה. הוספתי גם מעט קוקוס טחון.
    המרקם יצא דומה מעט לעוגת סולת, מפתיע. בקיצור, זכתה לתשואות.

  5. עוגה מוצלחת!!!
    מאחלת לך שנה טובה מתוקה ופוריה!!
    מתכונים מוצלחים אחד אחד
    הכנתי לפני חג שני לא הספקתי לצלם חשבתי ישאר משהו בצאת החג כדי להעלות תמונה אבל… חוסל 😊

  6. אפרת
    שלום שלום

    האם יש מקום להוסיף לבלילה, מעט פקאנים מסוכרים או קוקוס?
    אם כן, באיזו כמות?

    תודה מראש

    1. היי יעקב,
      אפשר להוסיף לעוגה כרבע כוס קוקוס ו/או רבע כוס פקאנים מסוכרים קצוצים.
      יום מעולה 🙂

  7. המון תודה על המתכון הפשוט והמוצלח, הכנתי עם תחליף קמח ללא גלוטן ויצא טוב מאוד. ממליצה לחתוך חלק מהאננס פחות דק, הוא די נעלם בעוגה, ודווקא החתיכות שנשארו היו ממש טעימות. המתכון הוא לעוגה קטנה מאוד, ממליצה לך לעדכן את המתכון ולהכפיל כמויות, אני עשיתי כפול מראש (וזה מספיק לשתי תבניות אינגליש קטנות, או לאחת אינגליש גדולה)

  8. תודה על המתכון, העוגה מצויינת וקלה להכנה.
    הכנתי אותה כבר כמה פעמים בעקבות התלהבות המשפחה.
    האם ניתן להכין אותה עם דובדבנים חמוצים מצנצנת? אם כן, מה צריך לשנות/להוסיף?
    תודה

    1. היי תמי,
      נשמע מעניין אבל מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך ייצא. אם את מחליטה לנסות אז פשוט להמיר את האננס בדובדבנים (נראה לי שכדאי לחתוך אותם לפני) ואולי להעלות את כמות הסוכר לחצי כוס בגלל החמיצות של הדובדבנים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  9. חיפשתי עוגה זריזה ושתהיה פררוה. העוגה הזו ענתה על כל הציפיות. תוך חמש דקות בערך היא הייתה בתנור ויצאה אחלה עוגה. חבל שלא הכפלתי כמויות כי למחר כבר לא יישאר.
    דרך אגב המרתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין לפי אותה כמות.

  10. הכנתי כמות כפולה לשתי תבניות אינגליש קייק העוגה נראית סוף קלה להכנה יש לי שתי שאלות האם תמיד עדיף לאפות ללא טורבו??? והאם תמיד לשים ניילון נצמד על עוגות בחושות כדי שיהיו רכות?? תודה על המתכונים אתר מוצלח מאוד

    1. היי מאיה,
      נכון, בדר"כ עדיף לאפות ללא טורבו, בתוכנית האפיה הרגילה (למעלה ולמטה).
      וכן, הטיפ עם הניילון הנצמד רלוונטי לכל העוגות הבחושות.

  11. היי הכנתי את העוגה המדוברת ובאותה יחס בדיוק הכנתי גם אחת עם אפרסקים .
    יצא מעולה ,מתוק במידה נימוח וממש טעים .
    וגם לקח לי בדיוק ארבע דקות להכין את שתיהן :}}
    תודה רבה

    1. מעולה! שמחה שהעוגות יצאו מוצלחות 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא

  12. חייבת לציין כי העוגה יצאה מדהימה טעימה איכותית מאד לזמן הקצר שהושקע בה מכינה אותה המון תודה

    1. היי צביה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שהתוצאה תהיה פחות מוצלחת עם קמח מצה.
      אם את מחליטה לנסות אני ממליצה לשלב גם קמח תפו"א ביחס של 2/3 כוס קמח מצה דק + 1/3 כוס קמח תפו"א.
      שבת שלום 🙂

  13. הי,
    רציתי לעדכן שאני מכינה כבר פעם שניה ויוצא מעולה !
    היתה לי במזווה קופסת שימורים די גדולה של קוביות אננס חתוכות בסירופ, אז השתמשתי בכמות המדוייקת למתכון ואת השאר הקפאתי בקוסאות קטנות, כאשר כל מנה מכילה בידיוק את הכמות הנדרשת למתכון.
    היום בבוקר הפשרתי את אחת הקופסאות ובערב אפיתי איתה עוגה. תשמעו, לא מרגישים בכלל הבדל !
    ועוד משהו: מאז שהתחלתי להקציף ביצים עם סוכר בעזרת מיקסר ידני (במתכוני עוגות בחושות) העוגות יוצאות הרבה יותר אווריריות וזמן ההכנה של העוגה מתקצר. אני מניחה שזה ידוע, אני פשוט ממש חדשה באפייה.
    כמו כן, אני מצליחה לאפות הכל בטוסטר אובן אז מי שאין לה תנור יכולה גם 🙂

    1. היי ענת,
      אני שמחה שהעוגה יוצאת טעימה 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ולשתף!
      יום נפלא

    1. היי מיכל,
      שמחה לשמוע 🙂
      לגבי הקפאת העוגה, לא ניסיתי אבל אומרים שלא כדאי להקפיא עוגות עם פרי מאחר והפרי משנה את מרקמו לאחר הפשרה.
      פורים שמח!

  14. פשוט מעולה
    הכנתי עם אננס בסירופ טבעי. שמתי גוב קוביות אננס קטנות וכוס מיץ אננס. יצא טעים בטירוף

  15. היי,
    אני רוצה להכין את המתכון הזה ורציתי לישאול האם ניתן להשתמש במקום באננס בקוקטייל פירות בסירופ קל? אתר מעולה
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. חשוב רק לקצוץ את הפירות דק.
      יום מעולה!

  16. יצא טוב מאוד. פשוט טעים וקל. טוב שפותחים את הראש לדברים לא שגרתיים.
    איפה שומרים את העוגה (בחוץ/במקרר)? להשאירה מכוסה? ולכמה זמן היא טובה?

    1. היי אלון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      העוגה נשמרת בחוץ (לא במקרר) כשהיא עטופה בניילון נצמד, כ-3 ימים.

  17. תודה על המתכון .יצא טעים מאוד
    אפשר לשים קצת יותר אננס בעוגה?
    ושאלה-יש לך מתכונים של עוגת שמרים? פשוט המתכונים שלך מעולים ואשמח למתכון שמרים

    1. היי שרונה,
      אפשר לשים יותר אננס בעוגה ולהפחית את כמות הסירופ. את יכולה לשים 3/4 כוס ולהפחית את כמות הסירופ בכף אחת (כלומר לשים רבע כוס סירופ פחות כף).
      לגבי עוגת שמרים- בקרוב אפרסם מתכון 🙂
      שבוע נפלא!

  18. העוגה יצאה מעולה! אם אני רוצה פעם הבאה להוסיף פרוסות אננס למעלה כמו עוגה הפוכה. מה עליי לעשות?

    1. היי מיכל,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      לדעתי את יכולה להכין באותו אופן שמכינים עוגה הפוכה. משמנים היטב את התבנית, מפזרים סוכר על תחתית התבנית ומניחים פרוסות של אננס. מעל יוצקים את הבלילה.
      לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה לגמרי והופכים אותה בזהירות על מגש או צלחת להגשה.

  19. האם אפשר להשתמש במיץ אננס אמיתי במקום ולוותר על הפרי לגמרי-
    מנסה לאפות את העוגה למרות החוסרים במזווה…
    תודה!

    1. היי מרב,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. שימי חצי כוס מיץ אננס (במקום רבע).
      בהצלחה 😉

  20. הכנתי אתמול ויצא מעולה ולא מתוק מדי. תוספת הולמת לקפה של בוקר, או של מנחה. כששוטטתי באגף השימורים בסופר בחיפוש אחר האננס, ראיתי שיש גם אפרסקים בשימורים כך שמי שאוהב, יכול לדעתי להחליף בו האננס, לא?

    תודה אפרת, על עוד מתכון שגרם לבעלי לקרוא לי "מלכה" 🙂

    1. היי שרון,
      איזה כיף לשמוע!
      לגבי שימורי האפרסקים – לא ניסיתי אבל זה נשמע רעיון מעולה ולדעתי אפשר להשתמש באותו אופן.
      תודה ויום מקסים 🙂

    1. היי חן,
      האמת שנשמע מעניין אבל אני באמת לא יודעת לומר איך זה ייצא מאחר ולא ניסיתי.
      בכל אופן כדאי לקצוץ את הפירות עם סכין כמה שיותר דק ואשמח לשמוע איך יצא 😉

  21. היי אפרת
    אהבתי מאוד את מתכוני העוגות, במיוחד העוגות הבחושות 🙂
    ניסיתי הרבה מתכונים מבלוגים, גם של קונדיטורים מוכרים – והתאכזבתי,
    המתכונים שלך מצויינים ומדוייקים, מפתיעים בקלותם ובתוצאות המשובחות.
    תודה רבה לך 🙂
    גל-יה

  22. הי
    תודה על המתכון!
    מתקבל טעם של עוגת גבינה משהו?
    זכור לי שהכנתי פעם עוגה עם אננס וזה יצא בטעם עוגת גבינה גם פה כך?
    אשמח למענה!
    תודה!

    1. היי מאיה,
      אם את רוצה להכין עוגת תפוחים אז עדיף שתכיני את המתכון הזה- עוגת תפוחים (ואם את רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת – תפחיתי את הכמויות במתכון בחצי).

    1. היי סיון,
      גודל הקופסה לא משנה. גם קופסת שימורים קטנה מספיקה. העיקר שהכמות תהיה של חצי כוס.
      יש לקצוץ את האננס דק עם סכין ולשים בכוס עד שחתיכות האננס מגיעות לגובה של חצי כוס.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר