מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אוראו ושוקולד לבן

עוגת אוראו ושוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 10, 2016
Last modified:דצמבר 30, 2016

Summary:

מתכון לעוגת אוראו ושוקולד לבן מושלמת!

עוגת אוראו ושוקולד לבן

תבנית מלבנית 22X31

מצרכים:

24 עוגיות אוראו כפולות (264 גרם)

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

חבילת שוקולד לבן (100 גרם)

4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס חלב קר

לקישוט: 8 עוגיות אוראו כפולות (88 גרם)

*קערית עם 2/3 כוס חלב לטבילת העוגיות.

אופן הכנה:

-מניחים בקערית חצי מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד לבן ומחממים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שהשוקולד הלבן נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה. מניחים את התערובת בצד לקירור.

-מניחים בקערה מיכל וחצי שמנת מתוקה ומקציפים במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, חלב ואת תערובת השוקולד הלבן (לאחר שהצטננה) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (להקצפה מוצלחת- מומלץ להכניס את מיכלי השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה).

-מפרידים את עוגיות האוראו הכפולות לשתי עוגיות בודדות. טובלים כל עוגיה בקערית החלב משני הצדדים ומסדרים בתחתית התבנית באופן אחיד כשהצד של המלית פונה כלפי מעלה. יוצקים מחצית מהקרם על שכבת העוגיות ומיישרים. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של עוגיות- טובלים בחלב ומסדרים מעל שכבת הקרם. יוצקים מעל את המחצית הנוספת של הקרם ומישרים.

-טוחנים 8 עוגיות אוראו כפולות לפירורים דקים ומפזרים מעל העוגה.

-עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני ההגשה).

*עוגת אוראו נשמרת במקרר או במקפיא אם רוצים עוגה במרקם של גלידה.

עוגת אוראו ושוקולד לבן

*סה"כ עוגיות אוראו למתכון – 32 עוגיות כפולות (352 גרם).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


166 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי סיון,
      אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ולהשתמש בשוקולד לבן פרווה. במקום החלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה או חלב קוקוס (או אפשרות אחרונה- שליש כוס מים קרים).
      לגבי עוגיות האוראו – רשום על האריזה שהעוגיות חלביות. אפשר להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד.
      במקום חלב לטבילת הביסקוויטים אפשר לטבול בחלב סויה או בחצי כפית נס קפה מעורבבת עם שני שליש כוס מים.
      שנה טובה 🙂

  1. בתחילת המתכון כתוב "מניחים בקערית חצי מיכל שמנה מתוקה וקוביות שוקולד לבן…" רציתי לשאול כמה קוביות של שוקולד לבן צריך לשים בקערית?

  2. הקרם לא יצא לי טוב. ☹️
    הקצפתי את השמנת המתוקה בלבד ויצא לי קצפת לא חלקה.. חשבתי שיהיה בסדר. את השוקולד הלבן והשמנת הרתחתי על הגז, על אש נמוכה. וכשזה יתקרר מעט, הוספתי לקצפת יחד עם שאר המרכיבים. חשבתי שזה יסתדר אבל הקרם ניהיה יותר גרוע. יצא קרם מיימי כזה.. כאילו השומן של השוקולד הלבן לא התערבבו כמו שצריך עם הקצפת. הקרם היה חלקיקים קטנים לבנים.. בקיצור משהו שם ממש נדפק.
    אשמח לעצה מה לעשות פעם הבאה. אבל הטעם היה מצוין 😛

    1. היי שירן,
      אם הקצפת את השמנת לבד והיא יצאה לא חלקה אז יכול להיות שהיתה בעיה עם השמנת.
      מה הכוונה לא חלקה? היו בה גושים?

  3. היי הכנתי את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית בדקתי גם לפני עם מטר את הגודל לראות שאני עושה בתבנית מטעימה ומשום מה הקרם לא הספיק לי לשתי שכבות ויצאה נמוכה

  4. היי, אם יש לי חבילה אחת של שמנת מתוקה וחבילה אחת של קצפת צמחית- אפשר לערבב? פשוט חם מדי כדי לצאת עכשיו למכולת.. והעוגה נראית ככ מדהימה שאני חייבת להכין!
    תודה על כל המתכונים, אני חולה על האתר שלך

    1. היי אפרת
      העוגה נראת נהדר, אך אני מאוד אוהב עוגיות אוריאו שמצופות בשוקולד חלב, האם אפשר להחליף ביניהם?

  5. היי,
    יש לי עוגיות אוראו קטנות יותר ודקות יותר זה בסדר לעשות איתם?
    הם לא בגודל הסתנדרתי

  6. קראתי את כל התגובות ולא הבנתי. בכדי שהקצפת תצא יציבה.לשים במקפיא 10 דקות את השמנת והקערה? או אחרי שהקצפתי
    את השמנת המתוקה המוקצפת במקפיא ואז להוסיף את הוניל וכו?תודה

  7. בשבועות הכנתי את עוגת האוראו של קרין גורן ונחלתי אכזבה .שם את האוראו השאירה שלמים למטה היה קשה לחתוך והתאכזבתי. חבל שלא ידעתי שיש לך מתכון לזה. הולכת לנסות השבוע.האם היא נחתכת יציב?תודה

    1. היי ענתי,
      לגבי הקצפת, אעשה לך סדר 🙂
      -את מיכל הקצפת והקערה יש לשים במקפיא 10 דקות לפני ההקצפה.
      -אם במקרה את מקציפה והקצפת נותרת רכה ולא יציבה מומלץ להכניס את הקצפת עם הקערה למקפיא למשך 15 דקות ואז להוציא ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
      אם רוצים שהעוגה תחתך באופן יציב מומלץ להכניס אותה למקפיא כשעה לפני ההגשה. אגב, זאת עוגה שטעימה גם כעוגת גלידה.
      בהצלחה 😉

  8. לא סתם היה קשה להיכנס לאתר שלך בערב שבועות. הכנתי את העוגה הנ"ל כעוגת גלידה וקיבלתי מחמאות.

    1. מתנצלת על אי נוחות הגלישה באותו יום, היה עומס לא צפוי.
      שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן!
      שבת שלום 🙂

  9. היי אפרת, העוגה נראית מדהימה! רוצה להכין כעוגת גלידה לשבועות בע"ה, אפשר להשתמש גם בעוגיות סנדוויץ' רגילות (ישראליות) במקום אוראו? ואפשר להגיש ישר מהמקפיא או שכדאי להוציא מהמקפיא כמה דקות קודם? זה גם פעם ראשונה שאקציף ביצים! איפה אמצא באתר טיפים על הקצפה נכונה? תודה רבה 🙂

        1. תודה רבה! אחזור בע"ה לעדכן 🙂 מנסה לאסוף מתכונים לשבת/שבועות – נורא קשה, יש כל כך הרבה מתכונים מעולים שקשה להחליט!

  10. שלום.תודה על המתכון.. הקצפת לא יצאה לי טוב. נראה כמו גוטג מקולקל כזה.. את יודעת אולי למה?

    1. היי אסתי,
      זה אומר שמשהו במרכיבים לא היה טוב או שהקצפת יותר מידי עד שהקצפת נשברה.

      1. אז עוגיות אוראו רגילות. יש גם עוגיות עם קרם כפול:)

        אם אני מכינה יום לפני את העוגה ומכניסה למקרר, מתי ולכמה זמן את ממליצה להכניסה למקפיא כדי שבהגשה העוגה תהיה נוחה לחיתוך + כמה זמן לפני ההגשה להוציאה מהמקפיא?

        נ.ב.,
        תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים. אני נעזרת המון באתר שלך.

        1. מומלץ להכניס את העוגה למקפיא כשעה לפני ההגשה. אחר כך אפשר להגיש ישירות מהמקפיא (בשעה אחת העוגה לא אמורה לקפוא לגמרי).
          שבת שלום 🙂

          1. תודה לך על התשובה!
            שאלה אחרונה:)
            יש לי תבנית זכוכית עגולה קוטר 25 ס"מ גובה 5 ס"מ. האם היא תתאים לכמות שבמתכון? אם לא, איזו תבנית תתאים?

          2. היי,
            למתכון מתאימה תבנית פיירקס מלבנית בסביבות גודל 20X30.
            את יכולה להכין בתבנית שציינת אבל לדעתי יכול להיות שיישאר לך קצת עודף. אם כן, אפשר פשוט לשים בכמה כוסות הגשה אישיות/תבניות מאפינס בודדות.

  11. היי, ראיתי שאין סוכר במתכון… האם העוגה יוצאת מספיק מתוקה? כנל לגבי העוגת ביסקוויטים וריבת חלב…

    1. היי בת אל,
      יש מתיקות בשמנת המתוקה ובאינסטנט פודינג וניל. גם העוגיות מתוקות אז אין בעיה.

  12. למרות שהקצפת לא צלחה לי,( הקצפתי יותר מדי) יצא טעים מאוד!!! הייתה קשה לחיתוך(התפרקה קצת), לדעתי בגלל הקצפת…אבל כמה טעימה !!! וקלה להכנה!!
    תודה רבה יקירה!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      פעם הבאה אפשר להכניס את העוגה למקפיא כשעה לפני ההגשה ואז החיתוך יהיה קל יותר.
      תודה יקירה ושבוע נפלא!

  13. אני לא גרה בארץ ואין לי אינסטנט פודינג כאן באף מקום. במה אני יכולה להשתמש כתחליף כדי שהעוגה תצא יציבה ?

  14. שלום רב,
    העוגה נראית מדהים, אביא מחר לחמותי… רק תיקון קטן ברשותך- 24 עוגיות ועוד 8 עוגיות זה 32, לא 30…

  15. לא, הפוך התבנית קטנה מידי ביחס לכמויות של החומרים לפי דעתי.. אני לא עושה בתבנית חד פעמי עגולה אני עושה בתבנית קפיצית 24.. אז זה בסדר לעשות בתבנית 24 הקפיצית?

    1. התבנית נראית לך קטנה מידי או שהכמות קטנה ביחס לתבנית?
      אם זאת תבנית בקוטר 24 חד פעמית, הכמות אמורה להספיק כי היא שווה מבחינת נפח לתבנית בגודל 21X31. יכול להיות שמספר העוגיות בתחתית יהיה שונה אבל מבחינת הנפח והגובה, זה צריך להיות בסדר.

  16. שלום! העוגה נראת ממש טעימה! רציתי לדעת איזה עוד גודל של תבנית אפשר לעשות אותה? אפשר בעגולה בגודל 26/28

  17. אני רוצה להכין את העוגה כך שתתאים לרגישים ללקטוז. את השמנת המתוקה והחלב אחליף בקצפת צמחית וחלב סויה, אבל מה לעשות עם השוקולד הלבן? צמקאו לבן/נטיפי שוקולד לבן יעבדו, או שכבר לוותר לגמרי?

    1. היי מרב,
      שוקולד לבן שהוא פרווה הוא פחות טעים ולכן אני חושבת שעדיף לוותר על השוקולד הלבן. אם תמצאי אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן את יכולה להשתמש בו במקום הוניל.
      יום נפלא 🙂

      1. תודה רבה! אני אחפש אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן או מקסימום אוותר.
        שאלה נוספת – האם חלב שקדים או חלב אורז יתאימו כאן?

          1. לצערי חלב סויה לא יעבוד, מסתבר שיש גם רגישים לסויה בקהל…
            שוב תודה על המענה המהיר והמתכונים השווה 🙂

          2. אז לכי על חלב שקדים רק מומלץ לקרר אותו במקרר לפני השימוש.
            בהצלחה 🙂

    1. היי שירי,
      אפשר אבל קחי בחשבון שהעוגה תהיה פחות יציבה אלא אם כן את מקפיאה אותה. ממליצה לטעום את הקרם ואם חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מלכה,
      את יכולה לשים אותן בתוך שקית כפולה ולמעוך לפירורים בעזרת מערוך או משהו כבד.

    1. היי שרון,
      המקפיא אמור לזרז את התהליך. כדאי להשאיר במקפיא בסביבות 3-4 שעות לפני ההגשה.

    1. היי לינוי,
      מה גרם לה להיות צהובה? לדעתי רק אם תקציפי מיכל שמנת נוסף עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותערבבי זה יפחית את הצהבהבות אבל גם אז לא לגמרי.

    1. אפשר להוסיף מיכל שמנת חמוצה, זה יכול לאזן את המתיקות. אם את אוהבת מתוק כדאי להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
      שבת שלום 🙂

  18. היי,
    ראשית אפרגן שוב לאתר המושלם שלך!!
    הכל כ״כ טעים ואיכותי, ואני תמיד תמיד מכינה מפה וכולם כבר
    בטוחים שקונדטוריה זה היעד שלי 🙂 תודה!!
    זה תרפייה כ״כ מספקת ומהנה האפייה!!
    אני מתעניינת בעוגה הנ״ל, או בעוגת טריקולד או בעוגת גבינה ונוטלה אבל – רוצה למעלה לעשות רישום ליומולדת – באיזה עוגה לדעתך זה הכי יתאפשר וכיצד לעשות.
    תודה מראש ושבת מבורכת ושקטה בע״ה

    1. תודה לינדה, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      בכל אחת מהעוגה שציינת אפשר לעשות כיתוב (בעוגה הזאת אפשר לעשות כיתוב במקום פירורי העוגיות).
      בהצלחה ומזל טוב!

        1. היי אילן,
          אפשר להכין כיתוב על הקרם עצמו (יש לוותר על פירורי העוגיות בחלק העליון).
          את הכיתוב אפשר להכין עם ממרח שוקולד. אם הממרח קשה או מוצק מידי אפשר להניח כ-2 כפות ממרח בקערית ולהמיס במיקרוגל כ-5 שניות בודדות ולערבב. לאחר מכן לשים בשקית זילוף או שקית אוכל רגילה, לגזור את הפינה ולכתוב מה שרוצים.
          אפשרות נוספת היא להמיס במיקרוגל במשך כ 15-20 שניות: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים, לערבב לתערובת חלקה ובאותו אופן לכתוב על העוגה.
          יום מקסים 🙂

    1. היי רחל,
      ממליצה להכניס את הקערה למקפיא למשך 15-20 דקות עד שהתערובת נעשית ממש קרה (רק חשוב לוודא שהיא לא קופאת), אח"כ להוציא ולהוסיף כ-3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל ולהמשיך להקציף על המהירות הגבוהה ביותר.

  19. היי
    מה קורה אם הוספתי לקצפת עוד 1/2 חב' שוקולד מומס עם מעט חלב הכנסתי למקפיא ל10 דק' ואח"כ בערבוב "נשברה" לי הקצפת. כרגע היא במרקם קוטג'.
    אפשרי למרוח על העוגה או לעשות חדשה?

    1. היי שרית,
      הקצפת מיועדת לכל העוגה או רק לחלק העליון?
      אם לחלק העליון,את יכולה להשתמש בה.
      אם זאת הקצפת של כל העוגה אז חשוב שהיא תהיה יציבה אחרת העוגה לא תחזיק מעמד.
      בכל מקרה, אם תחליטי להשתמש בקצפת כדאי להכניס את העוגה למקפיא.

  20. היי אני רוצה להכין עוגת אוראו בסגנון של העוגת קרמבו שלך.. לא שכבות… יש לך רעיון בשבילי?

    1. היי נועה,
      הכוונה לתחתית עוגיות, קרם וציפוי שוקולד? אם כן, מצורף מתכון לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30:
      תחתית:
      30 עוגיות אוראו מפוררות (330 גרם)
      100 גרם חמאה
      רבע כוס חלב
      -ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים עם הפירורים. מהדקים לתחתית.
      לשכבת הקרם:
      2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      3/4 כוס חלב קר
      15 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות (ניתן לשבור עם הידיים ואפשר לוותר אם רוצים קרם חלק)
      *מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף.
      להכניס את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי.
      לשכבת הציפוי:
      חצי מיכל שמנת מתוקה
      100 גרם שוקולד מריר
      *להמיס במיקרוגל מספר שניות, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
      בהצלחה 🙂

      1. היי שבוע טוב הכנתי יצא פצצה!! הכנתי כמעט כמו שאמרת לי יצא מדהים את חייבת להוסיף את זה למתכונים!!

      2. הי, האתר שלך מדהים. הכל כל כך מצליח….תענוג!
        אני רוצה להכין את המתכון שכתבת בתגובה.
        .האם אפשר בתבנית 26 (אין לי 24 ואני רוצה עוגה עגולה)
        תודה,
        לימור

        1. היי לימור,
          הכמויות לתבנית עגולה 26:
          תחתית:
          38 עוגיות אוראו מפוררות (420 גרם)
          125 גרם חמאה
          בין רבע לשליש כוס חלב
          -ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים עם הפירורים. מהדקים לתחתית.
          לשכבת הקרם:
          3 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
          2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
          כוס ורבע חלב קר
          22 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות (ניתן לשבור עם הידיים ואפשר לוותר אם רוצים קרם חלק)
          *מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף.
          להכניס את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי.
          לשכבת הציפוי:
          3/4 מיכל שמנת מתוקה
          150 גרם שוקולד מריר
          *להמיס במיקרוגל מספר שניות, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
          שבוע טוב!

  21. מתכון מושלם!!!
    רציתי להגיד שרק לאחרונה התחלתי להכין עוגות וכל העוגות שעשיתי היו רגילות ופשוטות והן גם לא יצאו כמו שרציתי, העוגה הזאת פשוט פצצה מתקתקת וקיבלתי מחמאות מכל בני הבית… הם אמרו שהיא מאוד מזכירה את הגלידה של בן & ג'רי. בכללי גם אני לא סובלת אוראו אבל בעוגה זה בא טוב מאוד יצא בטעות שהכנתי אותה עם שוקולד חלב אבל היא יצאה טעימה בכל זאת, שבת הבאה אני מתכוונת להכין אותה עם שוקולד לבן ואני כבר מחכה לטעום אותה!
    תודה לכם ❤

  22. לא אוהבת להכין עוגות בדרך כלל אבל העוגה הזו קלה להכנה וטעימה בטירוף. הכנתי למשפחתי ונגמרה תוך רגע… מתכון מצויין!

  23. אם קניתי את התבנית והגודל המתאים אבל לא בזכוכית והעוגיות לא יצאו צמודות אלה עם רווח תהיה בעיה עם העוגה?

  24. יש לי בבית יוגורטים של "ביו" (יודעת מה זה?) שאין לי מה לעשות איתם, יש אפשרות להכניס אותם לקצפת, או שיש לך אולי מתכון של קצפת בשבילי שיש שם כזה יוגורט?
    תודה רבה ול"ג בעומר כיף!!!

    1. היי דבורי,
      את יכולה להוסיף את הביו לקצפת במקום החלב (במתכון הזה). יש גם את מתכון עוגת הגבינה עם הפירורים ששם את יכולה להוסיף את הביו במקום חצי מכמות הגבינה.
      חוץ מזה את יכולה להשתמש ביוגורט להכנת מאפים כמו מאפינס פיצה, לחמניות ללא שמרים, פיצה ללא שמרים.
      את יכולה להכין גם ארטיק בריא מפירות ויוגורט (אגב אם אין לך תבנית מיוחדת לארטיקים את יכולה לשים בכוסות חד פעמיות או להקפיא את הפירות ולאחר שהם קפואים לטחון אותם עם היוגורט עד למרקם של גלידה).
      בהצלחה במה שתבחרי 😉

    1. היי היבה,
      העוגה לא אמורה לצאת מאוד יציבה. חשוב להקציף לקצפת יציבה ויחסית קשה.
      אם רוצים שהיא תחתך בצורה ישרה אפשר להקפיא אותה ולהוציא החוצה 10-15 דקות לפני ההגשה.
      יום נפלא

    1. היי עדן,
      4 כפות גדושות יוצא כמעט חבילה שלמה של 80 גרם לכן אין בעיה להשתמש כבר בכל החבילה 🙂

    1. היי שיר,
      הכוונה ל24 עוגיות שלמות. רשמתי כפולות מאחר וכל עוגית אוראו אחת עשויה משתי עוגיות ובאמצע יש קרם.

  25. שלום:-)
    מתכננת להכין את העוגה נראת מדהים,שאלה לגבי הגבינה לבנה אם ארצה להוסיף אז ישר לקצפת ? והאם הכמות שפה תספיק לי לשתי תבניות אלומניום חד פעמיות מלבניות?
    תודה ויום נעים

    1. היי מיכל,
      אפשר להוסיף גבינה לבנה. לאחר שהקצפת את כל החומרים (שמנת, אינסטנט פודינג, שוקולד לבן וחלב) לקצפת יציבה את יכולה להוסיף לקרם שהתקבל עד 250 גרם גבינה לבנה. קחי בחשבון שהגבינה מפחיתה את המתיקות של הקרם לכן כדאי לטעום אותו ואם לטעמך הוא לא מספיק מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
      הכמות במתכון מספיק לתבנית מלבנית אחת בגודל 22X31 או ל-2 תבניות אינגליש קייק.
      בהצלחה 😉

  26. היי יש מצב שיש לך מתכונים לעוגות שלא מצריכים את המכונה להקצפה חח שחכתי את השם של זה. עוגות כמו עוגת נמשים של קרין גורן יענו שהכל בהכנה ידנית ולתנור

    1. היי ליאת,
      כמעט כל העוגות הבחושות באתר אפשר להכין על ידי ערבוב ידני (עם כף או מטרפה).
      מצרפת לינק למתכוני העוגות – לחצי כאן.
      חג שמח 🙂

  27. שלום רב!
    את כל החצי כוס חלב צריך להוסיף לתערובת השמנת?

    החלב שטובלים בו את העוגיות לא קשור לחצי כוס חלב קר נכון?

    תודה

    1. נכון. חצי כוס חלב קר שופכים לתערובת השמנת ובלי קשר- שני שליש חלב זה לטבילת הביסקוויטים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      אפשר להוסיף בסביבות 250 גרם גבינה לבנה וזה בהחלט ייתן נפח.
      הגבינה הלבנה היא אכן מעט חמצמצה ואם אוהבים מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל.
      יום נפלא 🙂

  28. אפרת שבוע טוב!
    הכנתי את העוגה למשפחתי המורחבת בסוף השבוע…
    יצאה סוף הדרך!!!
    עוגה נפלאה בכלום עבודה (:
    תודה לך על המתכונים המקסימים!!!

  29. וואו! ניסיתי המון עוגות וכולן נפלאות, טעימות וקלות להכנה! אבל העוגה הזאת עד כה המצטיינת! מעולה מעולה מעולה!

  30. נראה מעולה! כבר מתה לנסות… אבל זה יהיה טעים גם עם פתיבר? ואפשר לעשות חלק מהשמנת עם שוקולד חלב?

    1. היי ליאור,
      אפשר להכין עם פתי בר (עדיף פתי בר בטעם שוקולד). גם אותו יש לטבול עם חלב.
      את מתכוונת לשכבה אחת קרם בטעם שוקולד חלב ושכבה שניה קרם בטעם שוקולד לבן?

        1. מסכימה איתך 🙂
          לשכבת השוקולד הלבן:
          70 גרם שוקולד לבן + 1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב
          אופן הכנה: ממיסים שוקולד לבן עם 2 כפות שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומצננים. מקציפים את שארית מיכל השמנת כחצי דקה עד לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
          לשכבת השוקולד חלב:
          50 גרם שוקולד חלב + 1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד + רבע כוס חלב
          אופן הכנה- כמו בשכבה הראשונה.
          אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא 😉

    1. היי דבורי,
      בגלל שעוגיות האוראו עצמן הן חלביות נראה לי שזה בעייתי. אבל יש עוגות ביסקוויטים אחרות שאפשר להכין בגרסת פרווה 🙂

      1. היי על האריזה של האוראו כתוב שזה חלבי משום מה כשבדקנו את המרכיבים אחד לאחד של העוגיות לא מצאנו כל קשר לחלב והרבה מקומות אישרו לנו שזה בעצם פרווה והקרם בפנים גם פרווה.

        1. היי דבורי,
          אם התכוונת לעוגה הזאת בגרסת פרווה אז אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ולהשתמש בשוקולד לבן פרווה. במקום החלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה או חלב קוקוס (או אפשרות אחרונה- שליש כוס מים קרים).
          קחי בחשבון שגם שלא נמצא מרכיב חלבי רשום על האריזה שהעוגיות חלביות. את יכולה להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד.
          במקום חלב לטבילת הביסקוויטים את יכולה לטבול בחלב סויה או בחצי כפית נס קפה מעורבבת עם שני שליש כוס מים.
          בהצלחה 😉

  31. נראה וואו.
    מעריצה אדוקה של האתר, וממליצה בכל מקום.
    לא מבינה משהו – גם בשכבה השניה של העוגיות, גם אז לחצות אותן?
    ולפירורים להשתמש בעוגיות שנשארו או גם לפורר עוגיות עם קרם?
    תודה 🙂

    1. תודה מיכל, כיף לשמוע 🙂
      נכון, גם בשכבה השניה יש לחצות את העוגיות.
      לשכבת הפירורים העליונה יש לפורר עוגיות שלמות עם קרם אלא אם כן נשארו לך עוגיות חצויות ואז אפשר לפורר אותן.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

    1. היי טל,
      אפשר להקציף ידנית בעזרת מטרפה אבל קחי בחשבון שזה מצריך קצת עבודה 🙂
      מקררים את השמנת כ10 דקות לפני ההקצפה, שופכים לקערה ומקציפים בעזרת מטרפה בתנועות מהירות וברצף במשך 2-3 דקות עד שהקצפת מעט מסמיכה. לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן, אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף 3-5 דקות נוספות עד שהקצפת מסמיכה לגמרי.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »