מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אגסים

עוגת אגסיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 18, 2017
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת אגסים בחושה רכה, עסיסית וטעימה

עוגת אגסים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 ג') סוכר

כף (20 ג') דבש

שליש (66 ג') כוס שמן

רבע כוס (60 מ"ל) תה או מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

2 אגסים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

2 כפות (14 ג') קוקוס טחון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את החומרים (בעזרת מטרפה או כף) לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

97 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני יכולה להמיר לקמח כוסמין מלא?
    אם אני רוצה רק דבש ללא סוכר מה הכמות ?
    תודה.
    חג שמח ושנה טובה

  2. היי אפרת,
    מה דעתך להוסיף קראמבל בעוגה הזו כמו בתפוחים ניתן.?
    באותו האופן שרשמת בעוגת התפוחים? תודה

    1. לא יודעת, לא ניסיתי אבל כדאי לבחור אחד מהם כדי שלא ייצא דחוס מידי.

  3. הכנתי עם כוסמין ויצאה מעולה.רכה..ואוורירית!! תודה על מתכון נפלא. העוגה חוסלה עוד באותו יום!
    אני מעוניינת להכין שוב אך נשאר לי רק אגס אחד.. אפשר להמיר את האגס השני באפרסמון? זה מה שנשאר לי..
    תודה 🙂

    1. היי יהודית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לא ניסיתי להכין בשילוב אפרסמון אבל נראה לי שאפשר.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉

  4. שלום אפרת
    יש לי 4 אגסים רכים. אם אני רוצה להכין חצי מהם מאפינס וחצי עוגה
    אז פשוט להכפיל כמויות יתר החומרים ?

  5. מתכון נהדר! כבר עשיתי אותו פעמיים.
    פעם אחת עם אגסים ופעם שניה עם אגסים תפוחים ושזיפים.
    פשוט אליפות!

  6. הי,
    יש לך אחלה אתר!
    אני רוצה להכין את העוגה עם שזיפים. כרגע הם קשים וכנראה גם חמוצים. עדיף לנסות לגרד/לקצוץ במקוצץ מכני או לבשל במים?
    תודה!

    1. היי תהילה,
      יש מתכון לעוגת שזיפים מעולה.
      אפשר לחתוך את השזיפים ולבשל קצת במחבת עם שליש כוס מים ולהוסיף 2-3 כפות סוכר.

  7. אפרת יקרה שלום!
    א. אם אפשר להשתמש במתכון זה בשמן קוקוס ואם כן כיצד זו פעם ראשונה שאשתמש הוא מוצק אז איך מוסיפים וכמה?
    ב.אם אפשר בבקשה מתכון לעוגה לבנה בהירה כבסיס לעוגת יום הולדת. מעדיפה בלי מיץ . אשמח למתכון תודה רבה.
    שבת שלום!!!
    אם אפשר בבקשה תגובה גם למייל.
    האתר שלך מקסים ותודה על היחס!

    1. היי דבורה,
      1. אפשר להשתמש בשמן קוקוס ולשים שליש כוס שמן קוקוס מומס (ניתן להמיס את השמן במיקרו או על אש הכי נמוכה).
      2. מצרפת מתכון לעוגת וניל.
      שלחתי גם תגובה למייל.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרון,
      אם אלה מאפינס גדולים אז כן. אם אלה הקטנים יכולים לצאת גם 10 מאפינס.
      אני חושבת שכדאי לשים 3/4 כוס קמח + שליש כוס קוואקר + כפית מלאה אבקת אפיה.

  8. יו איזה עוגה מושלמת!!! עשיתי כמות ענקית לגמור את כל האגסים המכווצ'צ'ים ולא מתחרטת לרגע!!
    פתרון מושלם! תודה על המתכון המהממם😄😄😄

  9. בוקר טוב,
    הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
    עשיתי כמה שינויים: שמתי סטיביה במקום סוכר ודבש (לצערי – אני לא יכולה לצרוך סוכר), שמתי 2 ביצים, שמתי מים במקום התה, שמתי קמח כוסמין וויתרתי על הקוקוס.
    את הקינמון לא עירבבתי בעיסה, פיזרתי מעל לפני האפייה.

  10. חייבת לפרגן – עוגה סוף הדרך !!! רכה, לחה, טעימה, מושלמת !
    החלפתי את הדבש במייפל ועשיתי למעלה ציפוי גנאש – ליקקו את האצבעות !
    תודה רבה על האתר הכי טוב שנתקלתי בו 🙂

  11. הי,
    הכנתי את העוגה השבוע והיא מעולה!
    השתמשתי במים במקום תה/תפוזים, במייפל במקום דבש (תינוקת בת 11 חודשים שמאוד אוהבת את העוגה הזו), ובקמח כוסמין מלא.
    בקיצור, יצא מעולה ובריאותי 🙂

    תודה על מתכונים מוצלחים
    גילת

  12. הי אפרת!
    האם ניתן להשתמש באגסים שבושלו במים?
    כמו כן, אם לא אוהבים קוקוס היית ממליצה פשוט להשמיט מהמתכון או לשים משהו במקום?
    וגם- יש להמתיק את התה?
    תודה 🙂

    1. היי מאיה,
      לגבי האגסים, נראה לי שכן.
      אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
      אין צורך להמתיק את התה.
      שבוע טוב 🙂

  13. היי.ֿהאם אפשר להשתמש בתבנית מאפינס? או לחלופין בתבנית "20? אין לי אינגליש קייק בבית
    אם כן, האם זמן האפייה משתנה?
    תודה

    1. כן נועה, אפשר להכין בתבנית עגולה 20 או בתבניות מאפינס.
      אם את מכינה בתבנית מאפינס זמן האפיה עשוי להתקצר ל20-25 דקות.

  14. מתכון מעולה!! תודה רבה אפרת 🙂
    הכנו בלי קוקוס כי אנחנו לא אוהבים, יצאה עוגה טעימה ועסיסית. תודה!

  15. היי צהריים טובים!
    אני רוצה להכין את עוגת האגסים וצריך ביצה גדול ויש לי רק ביצים M קטנות אז לשים 2?

  16. אפרת המקסימה הכנתי אתמול במיוחד לסבתא שלי והעוגה יצאה טעימה,רכה ועסיסית!גירדתי 2 תפוחים קטנים והפחתתי קצת מכמות הסוכר והשמן ויצאה טעימה כל כך.מושלמת ליד כוס תה חם.מאמצת את המתכון ותודה רבה!

  17. בוקר טוב אפרת רוצה להכין עם תפוח עץ פינק ליידי קשה גדול כדאי לגרר אותו או מספיק לחתוך לקוביות קטנטנות?גם עם תה העוגה תצא רכה ועסיסית (אין לי מיץ תפוזים)?יש לי ביצים L מספיק לשים אחת?

    1. היי שרון,
      לדעתי עדיף לגרד בפומפיה גסה.
      העוגה תצא טובה גם עם תה. כעקרון מספיקה ביצה אחת אבל אם את רוצה שהעוגה תצא יותר רכה ועסיסית שימי 2 ביצים.

  18. אין לי דבש אפשר לשים סילאן או סוכר חום?אין לי מיץ תפוזים לשים תה חמים אחרי שמכינים ממים רותחים ותיון?

  19. עשיתי, אהבו, תודה רבה לך!

    יש לי שאלה בעניין אחר: אני רוצה להכין רוטב שזיפים למרינדה של עוף,
    יש לך מושג מה יש שם, (ברטבים מוכנים) חוץ משזיפים? אפילו בהשערה.

    תודה רבה ושבת שלום לך ולכולם!

    1. היי דבי,
      את מתכוונת ברוטב שזיפים מוכן קנוי, כן? אם כן יש שם מחית שזיפים, מלח, קצת סוכר. לא אמור להיות יותר מידי.
      שבת שלום!

  20. היי יקרה,
    הבת שלי מתחת לגיל שנה ואסור דבש בגיל הזה.
    להמיר בסילאן?
    יש לי סילאן ללא תוספת סוכר.
    איזו כמות?
    ואם לא, איזה כמות סוכר? עדיף סוכר חום?

    1. היי עדינה,
      אם יש לך סירופ מייפל אז עדיף. אם לא, שימי כף סוכר חום או לבן.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רחלי,
      לא מומלץ להמיר את כל הכמות אלא רק חלק. ממליצה להשאיר 2 כפות סוכר והשאר להשלים בדבש.

  21. הי, תודה על מתכונים מעולים! שאלה- אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים? ואם כן- מה הכמות?
    תודה!

    1. היי אפרת,
      שמן ניתן להמיר ברסק תפוחים באותו יחס. ממליצה להשתמש בלפחות רבע כוס שמן והשאר להשלים ברסק תפוחים.

    1. היי שירי,
      זמן האפיה יתקצר ל20-25 דקות. אפשר להמיר מחצית מהכמות בקמח מלא.

  22. הי אפרת!
    שוב אני והשאלות שלי.

    האגסים לא רכים! מה אני אשמה?!

    מרגישים את החתיכות או שזה רק נותן טעם וחיות.
    (יש אצלי מי שלא יואכל ממש אגס)

    תודה תודה ושוב תודה!

    1. את בטח לא אשמה 🙂
      כשהאגסים קשים אז הם יותר מורגשים בעוגה. את יכולה לגרד אותם בפומפיה גסה או לטגן אותם קצת במחבת עד שהם מעט מתרככים.

  23. היי, אם יש לי רק אגס אחד עם איזה פרי ניתן יהיה לשלב אותו? באיזה תבלין ניתן להחליף את הקינמון, אולי הל ?

    1. תפוח קטן יכול להיות מצוין (מומלץ לתוך לקוביות ממש קטנות או לגרד בפומפיה גסה).
      אפשר פשוט לוותר על הקינמון (למרות שהוא מוסיף טעם).

    1. כן נעמי, אפשר. מומלץ לקצוץ קטן מאוד את התפוחים או לגרד בפומפיה גסה.

  24. בוקר טוב. תודה רבה לך על האתר והמתכונים הנפלאים. יש לי שאלה – במה אפשר להחליף קוקוס? אולי באגוזים? ואם אני רוצה להחליף שמן בחמאה, אז כמה לשים? תודה!

    1. היי אולגה,
      אפשר פשוט לוותר על הקוקוס בכלל או להוסיף אגוזים קצוצים.
      את יכולה לשים 75 גרם חמאה מומסת.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר