מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אגוזים בחושה

עוגת אגוזים בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 10, 2016
Last modified:ינואר 29, 2017

Summary:

מתכון לעוגת אגוזים בחושה מהירה וטעימה שמכינים בקערה אחת, 5 דקות הכנה ולתנור..

עוגת אגוזים בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית אבקת קינמון

3/4 כוס אגוזי מלך טחונים דק (כ-75 גרם)

2 כפות קוקוס (לא חובה)

לציפוי (לא חובה): כף מלאה סירופ מייפל/דבש + 2 כפות מים חמים, חופן אגוזים טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון, אגוזים וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מערבבים כף מלאה של סירופ מייפל או דבש עם 2 כפות מים חמים ומזלפים מעל העוגה (בעודה חמה) בצורה אחידה. מפזרים מעל אגוזים טחונים.

עוגת אגוזים בחושה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


112 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני חיבת לאמר לך שאני מאד אוהבת את האתר שלך
    קבלתי המון מחמאות על הפשטידות
    ואת האמת שבעוגות בחושות אף פעם לא הצלחתי
    אז החלטתי שהפעם אני מקציפה במיקסר ויצא גבוה אורירי וטעים טעים!!
    ממליצה לכל מי שלא הצליחה ליצור בערבוב עוגה אורירית וגבוהה לא נורא
    שווה לפתוח מיקסר בשביל זה…
    תודה רבה

    1. היי גלית,
      בדר"כ מצוין במתכון אם יש צורך במיקסר. אם לא רשום מיקסר אז הכוונה לערבוב ידני. במקרה הזה אפשר לערבב גם במיקסר וגם ידנית.

  2. מדוע העוגה יצאה לי דחוסה ולא אוורירית…
    אין לי מזל עם עוגות בחושות:(

    (נראה לי שיש איזה סוד שלא עליתי עליו בהכנת עוגות בחושות)
    תודה מראש!

    ואגב האתר משמש אותי מאוד!

    1. היי תהילה,
      זה קורה לך בכל עוגה בחושה או רק בעוגה הזאת?
      הסיבה שאני שואלת היא שבגלל שהעוגה הזאת מבוססת על אגוזים היא באופן טבעי יוצאת קצת פחות אוורירית מעוגות בחושות אחרות.
      באופן כללי מה שגורם לעוגה לצאת דחוסה זה בעיקר ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
      אני מניחה שאת מערבבת את המצרכים לפי הסדר הרשום במתכון נכון? את משתמשת במיקסר או מערבבת בעזרת כף או מטרפה? לאחר הוספת הקמח את מערבבת הרבה?
      את מקפידה לחמם מראש את התנור לפחות 7 דקות לפני שאת מכינה את העוגה? האם העוגה תופחת או שנשארת באותו גובה פחות או יותר?

      1. תודה על התגובה המפורטת…

        זהו שלאחרונה זה כבר משהו קבוע שזה יוצא לי דחוס, אני הכנסתי את המצרכים לפי הסדר במתכון… רק לא הבנתי ברור אם ממש צריך להקציף את הביצים או רק לערבב?
        אחרי שהוספתי את הקמח ערבבתי היטב…
        וכן העוגה בכלל לא עלתה:(
        יש לך רעיון מה אפשר לעש' עם העוגה ולא לזרוק אותה?

        ממש תודה על העזרה!!!

        1. היי תהילה,
          לפי מה שאני מבינה העוגה יוצאת דחוסה כי היא לא תופחת.
          הסיבה יכולה להיות אחת מאלה:
          1. שימוש באבקת אפיה או קמח תופח שאינם טובים.
          2. האם את מערבבת היטב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז מוסיפה לתערובת? זה מאוד חשוב.
          3. תבנית לא משומנת מספיק.
          4. התנור לא חומם מספיק זמן מראש.
          5. הבלילה עומדת בחוץ זמן מה לפני שהיא נכנסת לתנור.
          לגבי שאלתך, יש עוגות שיש צורך להקציף את הביצים (וזה בדר"כ רשום במתכון) ויש כאלה שמספיק לערבב ידנית בכף או מטרפה.
          את יכולה להכין מהעוגה כדורי שוקולד.
          יום נפלא 🙂

  3. היי,
    מה ניתן להוסיף במקום מיץ תפוזים? חלב זה בסדר?
    אם אעשה עם פקאנים יחד עם אגוזי המלך..יצא טעים?

    1. לא מומלץ בעוגה הזאת כי עלולה לצאת דחוסה גם בגלל הקמח המלא וגם בגלל האגוזים.

    1. היי מורן,
      אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
      בכל מקרה אם העוגה כבר אפויה אז אין כל כך הרבה מה לעשות. חשוב רק להניח לעוגה להתקרר לגמרי.

  4. חבל שזו לא כמות לשתי תבניות. רציתי להכין לסבתא שלי עוגה וכשהאתי להכניס קלטתי שאין לי אפשרות לדעת איך יצא, אז לקחתי עוד תבנית ריקה ושמתי קצת מהתבנית המלאה. ואני מפחדתתת שלא יצא טוב… כי אולי חייבם את כל הכמות הזו בעוגה אחת…

    1. היי,
      השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? יכולת למלא תבנית אחת של מאפינס כדי לטעום. העוגה כבר אפויה? באיזה גובה היא?

  5. היי אפרת, לומר שוב תודה על מתכון מנצח, העוגה אליפות ובמקום להכין את הציפוי אני שמה את האגוזים מעל העוגה לפני הכנסתה לתנור כלומר כשהיא מוכנה אז האגוזים נראים כקישוט כזה.

  6. עכשיו אפיתי את העוגה ניראת ממש מוצלחת תודה רבהה
    שבוע שעבר אפיתי את העוגת קרמבו יצאה לי מושלמת

  7. טעים מאוד
    כי אני לא אוהבת קינמון ויתרתי והוספתי קליפת תפוז וסוכר וניל סתם עוד אפשרות
    תודה על המתכון.

  8. הי אפרת,
    אני חוזרת לעדכן שהעוגה מעולה. כיאה למתכונים שלך.
    גם אני הוספתי נטיפי שוקולד וכמו שהכנתי כך היא נאכלה עוד באותו היום.

    עוד משהו כללי שאני אוהבת באתר הזה שהאוכל יוצא כמו בתמונה. תמיד 🙂
    אז תודה רבה שוב על מתכונים מנצחים ויחס נעים ברשת.

  9. קלה קלילה אוורירית וטעימה..
    הכנתי 3 תבניות, 2 עם שוקולד צ׳יפס ואחת רגיל, אלו עם הנטיפי שוקולד נאכלו קודם..

    תודה על עוד מתכון מעולה!

  10. אפרת שלום,
    רציתי להודות לך על המתכונים הברורים והטעימים…
    אחרי המון פחדים לאפות הכנתי גם את העוגה לטו בשבט ויצא מעולה וגם את הפחזניות יצא מושלם.
    שוב תודה שגרמת לי לשבור את מחסום האפיה.

  11. אפרת שלום,

    רק רציתי לומר תודה!
    תמיד היה לי פחד לאפות ובזכותך אינו עוד.
    הכנתי בשבוע שעבר את הפחזניות שלך ויצא מדהים.
    והיום החלטתי להכין עוגה לרגל חג טו בשבט והיא כמעט הסתיימה….
    תודה לך על ההסברים המדוייקין והקלים.
    ישר כוח!!!
    שבת שלום וחג שמח.

  12. העוגה מאד טעימה אבל לא הצלחתי לפזר אגוזים לאחר האפיה. העוגה לא יוצאת ישרה והם נופלים לצדדים (הוספתי סירופ לפני אבל זה לא עזר). אפשר לפזר את האגוזים לפני האפיה?

    1. היי אור,
      מה שאפשר לעשות זה לחתוך את ה"גבעה" בחלק העליון של העוגה ולהגיש אותה הפוכה (זה אגב מה שעשיתי בעוגה בתמונה).

  13. בוקר טוב
    אני רוצה להכין בתבנית עגולה24
    האם הכמות מתאימה ?
    ואם לא אשמח לקבל את הכמות המתאימה

    תודה ויום טוב

    נ.ב
    התחלתי לאהוב את האתר שלך

    1. היי אהובה,
      כמויות לתבנית 24:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
      כפית אבקת קינמון
      כוס וחצי אגוזי מלך טחונים דק (כ-150 גרם)
      4 כפות קוקוס (לא חובה)
      לציפוי (לא חובה): 2 כפות מלאות סירופ מייפל/דבש + 4 כפות מים חמים, חופן אגוזים טחונים
      אפיה ב180 מעלות. זמן אפיה בסביבות 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      יום נפלא 🙂

        1. פחות מומלץ לחצות אותה ולמלא אותה בקרם כי זאת עוגה שהיא יחסית "כבדה" ועוגות שממלאים אותן בקרם אמורות להיות קלילות ואווריריות יותר אבל אני חושבת שאפשר לצפות אותה בקרם בחלק העליון (במקום באמצע). זה דווקא יכול להיות טעים.

          1. הכנתי אותה בתבנית24
            שמתי מעל ציפוי שוקולד
            ומעל פיזרתי שיברי אגוזים

            בקרוב אעדכן איך הטעם

  14. הטעם יצא מצוין. העוגה קצת דחוסה והוספת כפית סודה לשתייה מאווררת את העוגה ומשפרת אותה מאוד….

  15. ושוב אנו נפגשות ביום חמישי-שישי 🙂
    אני רוצה להכין את העוגה עם הציפוי מלמעלה (אגוזים) כי זה ידגיש את טעם הרכיבים של העוגה.

    אין לי סירופ מייפל ודבש אני לא מתשמש בגלל הבת הקטנה שלי, מה את ממליצה?

    1. היי 🙂
      את יכולה פשוט להמיס כף סוכר עם 2-3 כפות מים רותחים עד שמתקבל סירופ מתוק ואותו לזלף מעל העוגה ולפזר אגוזים טחונים.

  16. העוגה ממש ממש מוצלחת ומומלצת בחום!!!!!!!!!!!
    הרגע הכנתי אותה ולא התאפקתי מלטעום ממנה…
    תודה 🙂

    1. היי הודיה,
      אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כוסמין. אם זה היה קמח מלא רגיל הייתי פחות ממליצה כי עוגות אגוזים בדר"כ יוצאות פחות אווריריות והקמח המלא הוא דחוס במרקמו.
      כדי שהעוגה תצא תפוחה וקצת אוורירית יותר מומלץ להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
      בהצלחה 🙂

  17. היי אפרת
    המתכונים שלך מעולים ניסיתי המון והכל יצא מצויין
    האם העוגה מתאימה לאירוח?
    כדאי להכין עוד אחת שונה?
    תודה על מתכונים טובים וקלים שתמיד מצליחים

    1. היי ג'וליה,
      העוגה מתאימה מאוד לאירוח.
      בגלל שזאת עוגה יחסית קטנה (בתבנית אינגליש קייק) את יכולה להכין את העוגה הזאת ועוד עוגה אחת נוספת.

    1. היי שרון,
      בדר"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין. בעוגה הזאת ספציפית אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס בגלל האגוזים. לשיקולך 🙂
      שבוע נפלא!

  18. שלום אפרת,
    תודה על האתר המקסים!
    האם צריך להקציף את הסוכר והביצים עד שיהיה קצף יפה? או רק לערבב שיהיה אחיד?

    1. היי נעמי,
      מספיק להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כדקה ואז להוסיף את יתר החומרים.
      שבת שלום 🙂

  19. אפרת שלום,
    ראשית רציתי לומר שהמתכונים שלך מעולים! תמיד עובדים לי.
    רציתי לשאול אם ניתן להמיר את את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
    תודה מראש

    1. היי מיה,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
      אפשר להמיר את השמן ב 75 גרם חמאה מומסת.
      ערב נעים 🙂

    1. היי עופר,
      אפשר להוסיף לתערובת רבע כוס שוקולד צ'יפס. כדי שהשוקולד צ'יפס לא יישקע לתחתית העוגה מומלץ לפדר אותו בקמח (לערבב בכוס שוקולד צ'יפס עם כף קמח ולסנן את שאריות הקמח). יש להוסיף את השוקולד צ'יפס לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר כמה יחידות שוקולד צ'יפס מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
      שבת שלום 🙂

  20. בוקר טוב לך
    רציתי לציין קודם כל שהאתר שלך הוא פיגוז עם מתכונים קלים להפליא וההכנה היא בציק צק.
    הכנתי את העוגה הזאת יחד עם עוגת הקוקוס שאלתי אותך אם אפשר להכניס את שתיהן יחד לתנור ואמרת שכן ולבדוק אחרי 30 דקות אם אחת מהן מוכנה אז להוציא ולהשאיר את השנייה להמשך אפייה. מהנסיון שעשיתי וטיפ עדיף לאפות כל אחת בנפרד כמו שרשום במתכונים שלך ולא להתחכם כי אין חכם כבעל נסיון.
    ושוב אין על האתר שלך ממליצה ממש ממש בחום ואני מכינה הרבה מתכונים.

  21. היי☺
    הכנתי כעת את העוגה, יצאה ממש מוצלחת וטעימה אך מעט צמיגית.. מה עשיתי לא נכון?
    אולי זמן ההקצפה של הביצים עם הסוכר צריך להיות ארוך יותר ממה שעשיתי?

    1. היי נופית,
      זה לא אמור להיות קשור להקצפה עם הביצים והסוכר. אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח והאגוזים?

  22. שלום! אני רוצה להכין את העוגה עם רסק תפוחים במקום ביצים. כמה לדעתך צריך?
    מסיבה זו, אני רוצה לאפות בתבנית שקעים. לכמה זמן תיתקצר האפיה? 15-20 דק'?
    תודה רבה ומועדים לשמחה! 🙂

    1. היי אילנה,
      כעקרון אני חושבת שאת יכולה לשים כשליש כוס רסק תפוחים במקום הביצים. העוגה הזאת, בגלל שהיא עם אגוזים, היא פחות אוורירית מעוגות אחרות (במיוחד אם היא תהיה בלי ביצים) לכן אני חושבת שזה נכון שאת אופה בתבנית שקעים.
      וכן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי צילה,
      תכיני לימונדה- שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון ומלאי מים עד חצי כוס וערבבי עם כפית סוכר.

    1. היי דבורי,
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 21X33 או תבנית עגולה 24.
      אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר (מלבנית 32X25 או תבנית 26) יש להכפיל את הכמויות ב-3.
      קחי בחשבון שזמן האפיה מתארך ככל כזאת תבנית גדולה יותר.
      כשמכפילים ב-2 המרקם של העוגה יוצא יותר מוצלח מאשר שמשלשים כמויות.
      יום נפלא 🙂

  23. הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה ומוצלחת,
    אפילו שהיא בחושה אין לה את ההרגשה של עוגת "חנק"
    מעט מתוק מידי לטעמי…
    אך בכללי ממש מושלמת, קלה פשוטה וטובה, תודה רבה.. על אתר נפלא ומושקע..
    גמר חתימה טובה

  24. היי אפרת,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם מסייעים לי רבות אז תודה רבה!
    האם לעוגה הזו יוצאת כמות לתבנית אינגליש קייק?
    תודה,
    תמר

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »