מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אגוזים בחושה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 10, 2016
Last modified:אוקטובר 10, 2016

Summary:

מתכון לעוגת אגוזים בחושה מהירה וטעימה שמכינים בקערה אחת, 5 דקות הכנה ולתנור..

עוגת אגוזים בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית אבקת קינמון

3/4 כוס אגוזי מלך טחונים דק (כ-75 גרם)

2 כפות קוקוס (לא חובה)

לציפוי (לא חובה): כף מלאה סירופ מייפל/דבש + 2 כפות מים חמים, חופן אגוזים טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון, אגוזים וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מערבבים כף מלאה של סירופ מייפל או דבש עם 2 כפות מים חמים ומזלפים מעל העוגה (בעודה חמה) בצורה אחידה. מפזרים מעל אגוזים טחונים.

עוגת אגוזים בחושה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

49 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי הודיה,
      אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כוסמין. אם זה היה קמח מלא רגיל הייתי פחות ממליצה כי עוגות אגוזים בדר"כ יוצאות פחות אווריריות והקמח המלא הוא דחוס במרקמו.
      כדי שהעוגה תצא תפוחה וקצת אוורירית יותר מומלץ להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
      בהצלחה :-)

  1. היי אפרת
    המתכונים שלך מעולים ניסיתי המון והכל יצא מצויין
    האם העוגה מתאימה לאירוח?
    כדאי להכין עוד אחת שונה?
    תודה על מתכונים טובים וקלים שתמיד מצליחים

    1. היי ג'וליה,
      העוגה מתאימה מאוד לאירוח.
      בגלל שזאת עוגה יחסית קטנה (בתבנית אינגליש קייק) את יכולה להכין את העוגה הזאת ועוד עוגה אחת נוספת.

    1. היי שרון,
      בדר"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין. בעוגה הזאת ספציפית אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס בגלל האגוזים. לשיקולך :-)
      שבוע נפלא!

  2. שלום אפרת,
    תודה על האתר המקסים!
    האם צריך להקציף את הסוכר והביצים עד שיהיה קצף יפה? או רק לערבב שיהיה אחיד?

  3. אפרת שלום,
    ראשית רציתי לומר שהמתכונים שלך מעולים! תמיד עובדים לי.
    רציתי לשאול אם ניתן להמיר את את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
    תודה מראש

    1. היי עופר,
      אפשר להוסיף לתערובת רבע כוס שוקולד צ'יפס. כדי שהשוקולד צ'יפס לא יישקע לתחתית העוגה מומלץ לפדר אותו בקמח (לערבב בכוס שוקולד צ'יפס עם כף קמח ולסנן את שאריות הקמח). יש להוסיף את השוקולד צ'יפס לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר כמה יחידות שוקולד צ'יפס מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
      שבת שלום :-)

  4. בוקר טוב לך
    רציתי לציין קודם כל שהאתר שלך הוא פיגוז עם מתכונים קלים להפליא וההכנה היא בציק צק.
    הכנתי את העוגה הזאת יחד עם עוגת הקוקוס שאלתי אותך אם אפשר להכניס את שתיהן יחד לתנור ואמרת שכן ולבדוק אחרי 30 דקות אם אחת מהן מוכנה אז להוציא ולהשאיר את השנייה להמשך אפייה. מהנסיון שעשיתי וטיפ עדיף לאפות כל אחת בנפרד כמו שרשום במתכונים שלך ולא להתחכם כי אין חכם כבעל נסיון.
    ושוב אין על האתר שלך ממליצה ממש ממש בחום ואני מכינה הרבה מתכונים.

  5. היי☺
    הכנתי כעת את העוגה, יצאה ממש מוצלחת וטעימה אך מעט צמיגית.. מה עשיתי לא נכון?
    אולי זמן ההקצפה של הביצים עם הסוכר צריך להיות ארוך יותר ממה שעשיתי?

    1. היי נופית,
      זה לא אמור להיות קשור להקצפה עם הביצים והסוכר. אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח והאגוזים?

  6. שלום! אני רוצה להכין את העוגה עם רסק תפוחים במקום ביצים. כמה לדעתך צריך?
    מסיבה זו, אני רוצה לאפות בתבנית שקעים. לכמה זמן תיתקצר האפיה? 15-20 דק'?
    תודה רבה ומועדים לשמחה! :-)

    1. היי אילנה,
      כעקרון אני חושבת שאת יכולה לשים כשליש כוס רסק תפוחים במקום הביצים. העוגה הזאת, בגלל שהיא עם אגוזים, היא פחות אוורירית מעוגות אחרות (במיוחד אם היא תהיה בלי ביצים) לכן אני חושבת שזה נכון שאת אופה בתבנית שקעים.
      וכן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
      בהצלחה :-)

    1. היי דבורי,
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 21X33 או תבנית עגולה 24.
      אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר (מלבנית 32X25 או תבנית 26) יש להכפיל את הכמויות ב-3.
      קחי בחשבון שזמן האפיה מתארך ככל כזאת תבנית גדולה יותר.
      כשמכפילים ב-2 המרקם של העוגה יוצא יותר מוצלח מאשר שמשלשים כמויות.
      יום נפלא :-)

  7. הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה ומוצלחת,
    אפילו שהיא בחושה אין לה את ההרגשה של עוגת "חנק"
    מעט מתוק מידי לטעמי…
    אך בכללי ממש מושלמת, קלה פשוטה וטובה, תודה רבה.. על אתר נפלא ומושקע..
    גמר חתימה טובה

  8. היי אפרת,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם מסייעים לי רבות אז תודה רבה!
    האם לעוגה הזו יוצאת כמות לתבנית אינגליש קייק?
    תודה,
    תמר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »