מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 8, 2014
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

עוגת אגוזים וקינמון – עוגה מיוחדת וטעימה במיוחד

עוגת אגוזים וקינמון

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2/3 כוס (133 ג') סוכר

2/3 כוס (133 ג') שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח

למלית:

4 כפות גדושות (20 ג') אגוזי מלך קצוצים דק

1 כפית גדושה (6 ג') אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח תופח.

-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

230 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין מלא + כפית ורבע אבקת אפיה (העוגה תצא קצת פחות אוורירית).

  1. היי אפרת, חזרתי לעדכן שהעוגה נהדרת! כמה שהיא פשוטה, קצרה מחמאות! הוספתי קצת סוכר חום למילוי ולמעלה בשביל הקראנץ', אחלה שדרוגון. ברגע האחרון נתקעתי בלי אבקת אפייה אז שמתי אבקת סודה לשתייה במקום וועדיין יצא מעולה.
    הייתי חייבת גם להגיד לך תודה גם על המתכונים הנפלאים וגם על התשובות, ההסברים המפורטים והסבלנות אין קץ לכל אחד ואחת והכל בחיוך, לא מובן מאליו כלל! תמשיכי להצליח ולצמוח ואנו נמשיך ללות ןלהנות מהמטעמים שאת מעלה 🙂

  2. עוגה מושלמת!!
    אני עשיתי עם קמח כוסמין וכף אבקת אפיה ואת האגוזים והקינמון בתוך הבלילה
    אני מכפילה כמויות ועושה שתי פסים ופשוט מתחסללל
    כל יומיים צריכה להכין עוד..
    אז… תודה!!!

  3. תודה!! הכנתי ויצא ככ טעים שביקשו ממני להכין לפסח.. יש אפשרות להשתמש בקמח מצה או להכשיר לפסח בדרך אחרת?
    תודה רבה

    1. היי טלי,
      מניסיון זה יוצא שונה לגמרי עם קמח מצה.
      אני ממליצה לך להכין את אחת העוגות הכשרות לפסח שבאתר. מצרפת לינק – עוגות לפסח.
      חג שמח ❤️

    1. לא ניסיתי. אולי אפשר להוסיף רבע כוס רסק תפוחים + כף חומץ תפוחים/רגיל + חצי כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.

    1. כן. אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.

    1. המיץ מוסיף טעם לעוגה. אם אין מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד ¾ כוס ולערבב עם כף מלאה סוכר.

  4. העוגה יצאה לי רטובה, איפתי אותה יותר משעה! לבסוף היא נאפתה אבל עדיין רטובה מבפנים. התנור שלי יחסית חזק, מה יכולה להיות הסיבה? מבחינת הטעם יצאה מעולה רק המרקם..

    1. ממש מוזר. אפית ב170 מעלות?
      היה כדאי להניח לה להאפות עד הסוף, לא משנה כמה זמן זה לוקח ואם במקרה החלק העליון משחים יותר מידי אז להוריד מעלות.

  5. עוגה מדהימה!!! כל כך קלה להכנה, כל המצרכים תמיד בבית. כולם אהבו אצלי, חמותי אפילו בקשה וקבלה אחת משלה שאפיית בזמן שביקרה אצלנו
    המון תודה , זאת בהחלט עוגת הבית שלנו לקפה

  6. הי
    אני רוצה לשים רק קמח תופח לבן, אפשרי?
    ומה אפשר לשים במקום תפוזים? כי אסור לי פירות הדר בגלל הקיבה.

    1. היי שלי,
      כרגע המתכון הוא עם קמח תופח לבן אז זה בסדר.
      המיץ מאוד מוסיף לטעם של העוגה אבל אם אסור לך אז שימי במקום חלב או מים.
      יום נפלא 🙂

  7. בהחלט העוגה הטובה ביותר שהכנתי בשנים האחרונות. כמה פשוטה ככה מהממת!
    מרקם ה ו ר ס . נ מ ס.
    (הוספתי למלית גם סוכר, זה נתן קראנץ׳ למעלה ועוד קצת מתיקות פה ושם)

    תודה!

  8. רציתי להגיד לך שאין על המתכונים שלך הכל יוצא טעים רציתי לשאול אותך אני יכולה להכין אותו מתכון רק ללא גלוטן ובצים אוו שיש לך מתכון מתאים ללא גלוטן תודה רבה

  9. רוצה להכין את העוגה אבל לא ממש אוהבת קינמון אפשר לשים במקום קינמון שוקולית או האם יש לך המלצה אחרת?

  10. היי, קודם כל אני רוצה לשבח אותך על המתכונים הטובים והקלים.
    אני רוצה לעשות ב2 תבניות אינגליש קייק.
    מה הכמיות?
    הלכתי לאיבוד בכמיות
    תודה

    1. תודה שירלי 🙂
      כמות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
      כוס ושליש סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      2.5 כוסות קמח תופח
      למלית:
      כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
      כף מלאה אבקת קינמון
      *יש למלא כל תבנית עד גובה 3/4.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

    1. סורי, ראיתי רק עכשיו..
      אם זאת תבנית קוגלהוף בקוטר 24 אלה הכמויות:
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
      כוס ושליש סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      2.5 כוסות קמח תופח
      למלית:
      כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
      כף מלאה אבקת קינמון
      לגבי זמן אפיה, אני מניחה שאחרי 35 דקות כבר אפשר לבדוק עם קיסם. אם לא מוכן, להשאיר 5 דקות נוספות ולבדוק שוב.
      אם זאת תבנית קטנה יותר את עודף הבלילה את יכולה למלא בתבנית מאפינס.

    1. היי ברק,
      שוקולד ציפס הולך כמעט עם כל עוגה אז אין בעיה.
      לגבי נס קפה, זה יכול לתת טעם מעניין אבל אולי כדאי לערבב את זה עם כפית אבקת סוכר שהמילוי לא יהיה מר אלא אם כן אתה רוצה להוסיף את זה לתערובת העוגה עצמה ואז אין בעיה.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה!

      עוד שאלה: איך גורמים לזה שהשוקולד צ'יפס לא ישקע למטה בתחתית העוגה?…

      תודה שוב!

    3. היי ברק,
      לכמות שבמתכון מומלץ להוסיף בסביבות רבע כוס שוקולד צ'יפס וכדאי לערבב את השוקולד ציפס עם כפית קמח באופן כזה שהשוקלד ציפס יהיה מקומח (מצופה בשכבה עדינה של קמח). זה אמור למנוע או לפחות להפחית את השקיעה שלו במהלך האפיה.
      בהצלחה 😉

    1. היי יעקב,
      אתה יכול לשים כוס קמח תופח + חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
      או
      כוס קמח רגיל + חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל + כפית גדושה אבקת אפיה.
      יום נפלא 🙂

  11. הי
    קודם כל העוגה מדהימה.
    אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף מייפל מתי שהעוגה יוצאת מהתנור .ואם המייפל ייספג.
    אביעד

    1. היי אביעד,
      מייפל ישתלב מצוין בעוגה הזאת 🙂
      וכן, אם שופכים מייפל על העוגה בעודה חמה, המייפל אמור להיספג בעוגה.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

  12. היי
    למי שרוצה עוגה בריאה. מכיוון שעדיף לי ללא קמח לבן וללא שמן קנולה,
    החלפתי את הקמח תופח לקמח כוסמין מלא שניפיתי והוספתי כפית אבקת אפיה שערבבתי לפני שהוספתי לשאר הבלילה וניפיתי אל תוך הבלילה..
    ובמקום שמן קנולה שמתי שמן זרעי ענבים. באותה כמות.
    העוגה יצאה מעולה, רכה זו פעם ראשונה שאני מחליפה לקמח כוסמין ממתכון רגיל. וזה יצא פשוט מדהים.
    תודה.

    1. וואו סליחה על הנוסח המבולבל.
      אז שיהיה יותר מובן.
      קודם עירבבתי את הקמח כוסמין ואבקת האפיה יחד ואז ניפיתי לתוך הבלילה של שאר החומרים .

    1. סליחה על הטירדה. אבל קראתי עכשיו את התגובות ואת אמרת שאפשר להשתמש במיץ תפוזים ולא רק בסחוט טרי.

    1. היי מיה,
      אם זה קמח מלא רגיל (ולא כוסמין מלא) אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. בכל אופן, אין צורך לשנות את כמות הנוזלים במקרה הזה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  13. האם אפשר לקבל את המתכון עם הכמויות הנכונות לעוגה גדולה יותר? כלומר לתבנית עגולה או מלבנית גדולה.

    1. היי איריס,
      לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בינונית (22X31) תכפילי כמויות:
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
      כוס ושליש סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      2.5 כוסות קמח תופח
      למלית:
      כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
      כף מלאה אבקת קינמון
      בהצלחה 😉

    2. האם אפשר לערבב את האגוזים עם הבלילה?
      ואפשר לשים מעל העוגה ציפוי שוקולד?

      ושוב תודה על התשובות המהירות

    3. כן, אפשר לערבב את האגוזים עם הבלילה.
      אפשר לשים ציפוי שוקולד אם אוהבים.

  14. הכנתי את העוגה עם שינוי קטן. במקום אגוזים וקינמון ערבבתי קקאו סוכר חום וקינמון.
    יצא פשוט מצויין. כמו עוגת שמרים (פשוט בלי כל העבודה הקשה..:-))
    העוגה יצאה רכה ונימוחה!
    תודה רבה על מתכונים מוצלחים.

  15. היי זה אני שוב יש אפשרות לקבל את המתכון הזה אבל בכמות כפולה לתבנית 26 ניסיתי עכשיו בתבנית הזאת אבל אני לא בטוחה אם עשיתי את הכמויות נכונות אני ישמח אם יהיה לי את זה מדויק תודה מראש ושבת שלום!

    1. היי,
      הכמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי שמן
      2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים
      3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות קמח תופח
      למלית: כוס אגוזי מלך קצוצים + 3 כפיות אבקת קינמון
      שבת שלום 🙂

  16. היי אני עכשיו הכנתי את העוגה וזה נראה מצויין השאלה אם יש אפשרות להכין את העוגה אבל לערבב את המלית עם הבלילה הכל ביחד ולא כמו שכתוב במתכון אלא לשים את כל המרכיבים בקערה ולשים בתבנית? תודה על המתכונים!!

    1. היי תהילה,
      אפשר אבל קחי בחשבון שהקינמון יצבע את העוגה לגוון חום.

  17. הייתי חייבת לחזור ולעדכן
    עשיתי את העוגה כמאפינס, יצאו די הרבה, יצאו 18 מאפינס
    הבית הריח מקינמון והיה ריח מטריף
    איך שיצא מהתנור בעלי אכל שניים ואמר שיצא מעולה וממש טעים,
    הבאתי גם לשכנה וציטוט שלה "אין דברים כאלה"
    והבאתי את היתר לעבודה ואמרו שזה טעים חבל על הזמן, ויש כאלה שאפילו אכלו שניים מרוב שהיה להם טעים
    בקיצור מתכון מעולה ויוצא סוף הדרך כל פעם מחדש
    🙂

    1. היי מיכל,
      לדעתי זה טעים כמו שזה אבל אם את רוצה לנסות להוסיף חלק לבלילה עצמה וחלק נוסף למעלה, אין בעיה רק קחי בחשבון שהקינמון צובע את העוגה לצבע חום.

  18. שלום,
    האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים?
    אשמח לכמויות מדויקות לתבנית של סיר פלא ולא אינגליש קייק.
    תענוג לקרוא את כל התגובות באתר!
    תודה.

    1. היי שירלי,
      פחות מומלץ לשים מים כי מיץ התפוזים מעניק טעם לעוגה. זה יכול להיות גם משקה תפוזים קל ולא חייב להיות מיץ סחוט טבעי. אם אין לך, את יכולה לסחוט לכוס לימון בינוני-קטן ולהוסיף מים עד 3/4 כוס.
      מה גודל תבנית הפלא?

  19. הכנתי את העוגה. הכפלתי כמות יצא מעולה.
    לדעתי היה עדיף לערבב את הקינמון והאגוזים יחד עם הבלילה..
    ואולי להוסיף קוקוס ולאפות אפילו ב 3 אינגליש קייק…

    1. היי רותי,
      אם את רוצה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק אלה הכמויות:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי שמן
      2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים
      3 כוסות ורבע קמח תופח
      למלית: כוס אגוזי מלך קצוצים + 3 כפיות אבקת קינמון.
      המשך יום נפלא 🙂

  20. הי. עוגה מצויינת. שאלה קטנה: אני מכינה היום וצריכה למחר בערב. איך ואיפה כדאי לשמור אותה? תודה רבה

    1. היי שר,
      תעטפי את העוגה בניילון נצמד ותשמרי בחוץ (לא במקרר).
      גמר חתימה טובה 🙂

    1. היי ליבי,
      ראיתי רק עכשיו.. מקווה שלא המתנת לתשובה 🙂
      יותר טעים עם מיץ תפוזים אבל אפשר לשים גם חלב שקדים.

  21. שלום, רציתי לדעת אם יש לי ביצים מדיון זה גודל בסדר לעוגה ואם לא אז כמה לשים מהגודל הנל… תודה!

  22. מאז שהתחתנתי הכרתי את האתר שלך וכל מתכון שמכינים גורף המון מחמאות!
    השבוע הכנתי את העוגה הזאת לשבת ושוב קיבלתי המון המון מחמאות! לכן החלטתי שאני חייבת להגיב ולהגיד תודה רבה! מתכונים מעולים ופשוטים!!

  23. הייתי חייבת לעדכן
    לקחתי היום את העוגה לעבודה והיא פשוט התחסלה
    אחרי חתיכה אחת לקחו עוד חתיכה מרוב שהיא טעימה
    תודה 🙂

  24. אז בסוף עשיתי באינגליש קייק
    כל הבית הריח מקינמון
    בעלי התחרפן כבר מהריח ואיך שהעוגה יצאה מהתנור ישר לקח חתיכה
    הוא אמר שיצא חבל על הזמן, ממש טעים
    והוא לקח אחרי זה אפילו עוד חתיכה מרוב שהיה לו טעים
    בקיצור, מתכון מעולה כרגיל
    ממש טעים ונמס בפה

    1. היי מיכל,
      אני מאוד שמחה שנהנתם מהעוגה 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לכם ערב נעים!

    1. כן בטח מיכל. תמלאי עד 2/3 גובה כי העוגה תופחת. תבדקי את העוגות עם קיסם כבר אחרי 15-20 דקות.
      בהצלחה ויום נפלא!

  25. היי ,פיצלתי את העוגה לשתי תבניות בטעות ולא שמתי את המלית שנשארה על האגוזים האם העוגה תצא טובה בכל זאת??

    1. היי סתיו,
      ראיתי רק עכשיו.. אני בטוחה שזה יצא טעים גם ככה 🙂

    1. כן רבקה, אפשר. רק חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
      שבוע נפלא 🙂

  26. היי שאלה..

    אם אני רוצה לעשות בתבנית 24 עגולה, איך אני עושה מבחינת כמויות ?

    תודה 🙂

    1. היי דנה,
      לתבנית בגודל 24 יש להכפיל כמויות ב1.5: 3 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, כוס+ 3 כפות מיץ תפוזים, 2 כוסות קמח תופח.
      למלית: 6 כפות גדושות אגוזים קצוצים, 1.5 כפיות קינמון.

    2. תודה על שענית לי… :))
      ואם רוצים לעשות לזה סירופ זה אפשרי , זה הולך?

    3. בשמחה 🙂
      לדעתי מאוד יתאים לזה סירופ מייפל. לאחר שהעוגה מוכנה וחמה פשוט תזליפי עליה סירופ מייפל.

  27. היי,
    הכנתי את העוגה בשבוע שעבר וקרה לי משהו ממש מוזר. אשמח אולי לקבל הארות 🙂
    הכפלתי כמויות ואפיתי בסיר פלא. היא עלתה נפלאה! נראתה מהמם!
    הוצאתי אותה (אחרי שווידאתי כמה פעמים שהיא מוכנה). אחרי 5 דק' היא ממש(!) צנחה לי.
    ושפרסתי אותה היא הייתה בצקית,לא אפויה בעליל! נאלצתי לזרוק אותה 🙁
    כמה שאלות:)
    1. מה יכולה להיות הסיבה שהיא צנחה כך?
    2. האם בגלל שהיא צנחה הגיוני שהיא נעשתה בצקית? (כי היא בוודאות היתה מוכנה שהוצאתי אותה,היא הייתה כ40 דק' בתנור).

    זה ממש מוזר. כי בעבר הכנתי אותה והיא יצאה מצוין!
    תודה ושבת שלום 🙂

    1. היי אלומה,
      ממה שאת מתארת (הצניחה אחרי 5 דקות והמרקם הבצקי) כנראה שהעוגה בכל זאת לא הייתה לגמרי אפויה כשהוצאת אותה מהתנור, למרות שבדקת והיא הייתה נראת לך מוכנה. כנראה שהיה צורך להשאיר אותה עוד קצת זמן בתנור עד שתאפה ותתייצב לגמרי. בנוסף, כשמכפילים כמויות ומכינים בתבנית אחת לרוב מומלץ לאפות על 160-170 מעלות אחרת העוגה מקבלת מכת חום גבוהה מידי ונאפת מהר מבחוץ בעוד שמבפנים לא.
      מקווה שהצלחתי לעזור לפתור את התעלומה 🙂
      שבת שלום!

  28. היי בנות . הכנתי את העוגה הזאת לפי המתכון כבר שלוש פעמים והיא יצאה מדהימה. פעם שעברה עשיתי לה שיפור. הפכתי אותה לעוגת שוקולד . הוספת שתי כפיות קקאו ושוקולד ציפיס במקום האגוזים יצא פיצוץ. הילדים תרפו

  29. אני מכינה את העוגה הזאת כבר פעם רביעית והיא כל הזמן יוצאת פצצה. פעם אחרונה במקום לשים אגוזים הפכתי אותו עם אותן הכמויות לעגת שוקולד פשוט הוספתי שתי כפות שולוקד וחתכתי בפנים חתיכות שוקולוד או שוקולד ציפס יצא מהמם

  30. קודם כל, תודה רבה על המתכונים המעולים ועל כל העזרה שלך בתגובות!

    הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק עם הכמויות שצויינו, ומשום מה העוגה עלתה על גדותיה גם בגובה וגם ברוחב, ובערך חצי מהבלילה נשפכה בתנור :\
    החצי ששרד בתבנית יצא מעולה!! רך, אוורירי וטעים נורא!

    מה יכל לגרום לתקרית המצחיקה? השתמשתי בקמח רב תכליתי והוספתי כפית ורבע\וחצי אבקת אפייה..

    שבת שלום לכולנו 🙂

    1. אוי… טוב, דברים כאלה יכולים לקרות לכולנו.. מעכשיו אני בטוחה שתסתכלי היטב לפני שאת משתמשת בקמח מסוים 😉
      שבת שלום אורה ותודה על התגובה 🙂

  31. השתמשתי בקמח רגיל והוספתי שקית אבקת אפיה. זה הרבה מידי?
    אולי זו הייתה הבעיה.
    ערבבתי את החומרים במיקסר, הבלילה הייתה נראית מצוין.

  32. שלום, הכנתי את העוגה, בתנור היא הייתה גבוהה ויפה. הוצאתי מהתנור שהקיסם יצא יבש לגמרי ואחרי כמה דקות העוגה צנחה ונהייתה דחוסה כזו ועם טעם מאוד חזק של ביצים.
    הכפלתי את הכמויות והכנתי 2 עוגות והכל הלך לפח
    מה עשיתי לא בסדר?

    1. אוי,ממש חבל..
      כשעוגה עולה וצונחת זה יכול להיות כתוצאה של עודף חומרי התפחה (השתמשת בקמח תופח או בשקית אבקת אפיה?)
      זה יכול להיות גם כתוצאה מערבוב לא מספיק של החומרים או ערבוב ממושך מידי.
      תבדקי שהכפלת את כל החומרים ולא פיספסת משהו (4 ביצים, כוס ושליש סוכר, כוס ושליש שמן, כוס וחצי מיץ תפוזים, 2 כוסות וחצי קמח תופח).
      באיזה תבנית הכנת (גודל וסוג)?

  33. אתר מדהים, מתכונים משגעיים!! בא לי פשוט לנסות את כל המתכונים הנפלאים באתר. כל הכבוד!!! 🙂

  34. היי,
    רציתי לדעת אם לאחר האפייה כדאי לשמור אותה בקירור או שהטעם יכול קצת להיהרס מהקירור ועדיף לשמור אותה בחוץ?

    1. היי חן,
      הקירור מייבש את העוגה לכן מומלץ לשמור אותה בחוץ כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      שבת שלום 🙂

  35. העוגה טעימה ומשגעת, הכנתי אותה כבר פעמיים וחייבת לשבח. בזמן שהיא נאפתה בתנור כל הבית התמלא בריח של הקינמון והייתה תחושה של מאפייה 🙂
    יש לי רק תהייה, האם היא אמורה לצאת יחסית לחה ורטובה בפנים? כך היא יוצאת לי, לא הפריע לטעם כלל, אך רציתי לדעת זאת כי יש עוגות שיבשות לגמרי בפנים וזו יחסית רטובה. תודה! 🙂

    1. היי,
      זאת עוגה עסיסית והיא אמורה לצאת לחה מבפנים אבל אפויה. השאלה אם זו רטיבות עדינה או רטיבות שהעוגה עדיין לא אפויה לגמרי. אגב באיזה תבנית אפית אותה?
      פעם הבאה תנסי להוריד מעלות ל 170. זה יאריך מעט את זמן האפיה אבל העוגה תאפה גם מבפנים.
      שבוע נפלא 🙂

  36. הכפלתי כמויות היא קלילה ובדיוק מה שחיפשתי, מומלץ למרוח משהו מעל? היא נראית יבשה או שככה היא אמורה להיות. ודרך אגב שמתי גם סוכר רגיל וגם סוכר חום (חצי חצי)

    1. הי שני,
      היא יבשה מבפנים או רק נראת יבשה?
      אם יש לך סירופ מייפל זה מאוד יתאים להזליף על העוגה מלמעלה.

    1. היי אורנה,
      אבקת קינמון משחימה די מהר בחום (ראי גם בתמונה את החלק העליון של העוגה) לכן אני מניחה שהשילוב של האגוזים שהיו קצוצים גס וכנראה בלטו מעל העוגה יחד עם הקינמון זה מה שגרם להשחמת האגוזים ומראה שרוף.
      אני שמחה לשמוע שלמרות זאת העוגה עדיין טעימה 😉
      שיהיה לך סופשבוע נעים!

  37. היי אפרת.
    עוגה מוצלחת- טעימה, אווירית ורכה.
    הכנתי כמות כפולה.
    משום מה האגוזים למעלה נשרפו לי…. 🙁
    אפיתי 40 דקות, עד שקיסם שנעצתי יצא נקי.
    שמתי 30 גרם אגוזי מלך, קצוצים ידנית גס יותר מהצילום שלך, אולי זו הסיבה?
    רוב השכבה העליונה לא התחברה לבלילה, רק הונחה מעליה.
    תודה

    1. הי סינא,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 31X22 יש להכפיל כמויות, הכוונה : 4 ביצים, כוס ושליש סוכר, כוס ושליש שמן, כוס וחצי מיץ תפוזים, 2.5 כוסות קמח תופח.

    1. היי חלי,
      יש לאפות ב180 מעלות אך חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני).
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

  38. היי
    רציתי לדעת כמה קלוריות יש בערך בעוגה והאם אפשר להכין אותה באופן דיאטטי
    תודה

    1. היי מיקה,
      אני לא יודעת לומר כמה קלוריות יש בעוגה. כדי להפוך את העוגה לדיאטטית ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר דיאטטי (כמו אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית). אפשר להמיר מחצית מכמות השמן ברסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר). לגבי מיץ התפוזים, פחות מומלץ להמיר במיץ דיאט מאחר ולרוב מיצי דיאט עלולים להכיל חומרים שמסוכנים באפיה.

  39. הי, העוגה טעימה וקלה להכנה. השאלה שלי די כללית- מה הסיבה שהעוגה מתבקעת באפיה?
    תודה, לילך

    1. היי,
      באופן כללי זה יכול לקרות מכמה סיבות כמו שטמפרטורת התנור היתה גבוהה מידי או שהעוגה לא נאפתה במרכז התנור אלא יותר קרוב לחלק העליון.
      אבל יש עוגות בחושות שהתופעה של הבקיעה היא טבעית לגמרי, כמו בעוגה הזאת 🙂
      שבת שלום!

  40. היי,מתכון מצוין העוגה עלתה בצורה מדהימה ויצאה טעימה מאוד.
    בגלל שנתקעתי בלי אגוזים בבית ובני הבית מאוד אוהבים קוקוס החלפתי את האגוזים במלית לקוקוס וקינמון באותו יחס של האגוזים ויצא מדהים.
    אפשר לשחק עם המלית במקום קינמון שוקולית או מעט קקאו ותוספות שונות באמת מתכון מעולה תודה רבה!

    1. הי הדר,
      אפשר להשתמש בחלב אבל מניסיון מיץ התפוזים מאוד מוסיף לטעם במיוחד בעוגה הזאת.

  41. עוגה מדהימה-אוהבת עוגות כאלו. תוכלי לרשום לי במשקל -מה כמות הקמח?
    אפשר להוסיף למלית גם סוכר חום.טעים.תודה

    1. הי ענת,
      175 גרם קמח.
      ומסכימה איתך לגבי הוספת סוכר חום למלית 😉
      יום נפלא!

  42. האם חייב להשתמש בקמח תופח? אין לי כרגע. אפשר לשים קמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן באיזה יחס?
    תודה על המתכונים הנפלאים!

    1. הי רונית, אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
      סופשבוע נעים 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר