מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות תפוז

עוגיות תפוזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 25, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לעוגיות בטעם תפוז טעימות ופריכות 

עוגיות תפוז

מצרכים (20-25 עוגיות תפוז):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (100 ג') סוכר (*מי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפשר להסתפק בשליש כוס סוכר)

שליש כוס (65 ג') שמן

גרידת תפוז שלם (כ-2 כפות קליפת תפוז מגורדת בפומפיה דקה)

1 ביצה

1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס"מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו). קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.

-אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

עוגיות תפוז

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מעולה!!!!! טעים ובריא!
    עשיתי עם קמח כוסמין,סוכר קוקוס,שמן קוקוס, יצא טיפה דביק אז הוספתי קמח עד שיצא כמו שצריך 🙂
    תודה על מתכונים נפלאים וברורים וכמובן על ההיענות בתגובות!
    הכנתי כבר כמה דברים ממך ויוצא מעולה 🙂

  2. קודם כל תודה רבה על כ"כ הרבה מתכונים קלים ומעולים.
    הכנתי את העוגיות והן יצאו מצוינות,
    בעיה היא שניסיתי לקרוץ מהן צורות משבלונות בצורות שונות לפורים והצורה לא ממש יצאה יפה. אולי בגלל שהן תפחו מידי הרבה.
    אציין שהשבלונה בנויה בגבהים שונים, יש את הצורה הכללית בהיקף ויש את ההטבעה הפנימית בה כתוב פורים שמח והיא זו שלא יצאה ברור.
    לפני הכניסה לתנור דווקא ראו היטב את הכיתוב.
    אשמח אם יש לך מתכון אחר קליל וטעים לעוגיות שיתאימו יותר לשבלונות שלי (עדיפות למתכון בריא בלי מרגרינה)
    תודה רבה.

  3. טעימים וממכרים. השתמשתי חצי קמח לבן וחצי מלא, וסוכר הרוב חום. עשיתי צורות עם הבן שלי, היה כיף.

  4. וואו עוגיות מדהימות!
    תודה רבה אני מאמצת את המתכון.
    אני הכנתי טבעוניות בלי הביצה.לא הוספתי שום תחליף.מה שכן הוספתי זה קוקוס טחון וכף קרם קוקוס כי אני אוהבת את השילוב עם התפוזים.
    שוב תודה!

  5. העוגיות יצאו טעימות. שמתי 3 כפות מיץ תפוזים והבצק יצא דביק. הוספתי עוד קמח וזה הסתדר.

  6. הכנתי עם קמח מלא(של על המשקל) וסוכר חום ויצא נהדר! למי שמעוניין לנסות.
    אני בעקרון לא אוהבת להכין עוגיות, אבל משום מה דוקא למתכון הזה אני חוזרת. ממש מוצלח, תודה רבה!

  7. תודה אפרת,הכנתי כרגע אחרי משמרת לילה.קל מהיר חומרים זמינים מה צריך יותר מזה.
    חייל שלי צריך להגיע שישי שבת וחייבים לפנק אותו.אלך לישון מעט ואז אכין עוד דברים מהמתכונים המקסימים שלך.תודה לך.

  8. תודה על המתכון. יצא מוצלח וטעם התפוז מורגש. רציתי לשאול מה הכוונה לקליפת תפוז: רק החלק הכתום או גם הלבן הפנימי יותר? תודה.

    1. היי שיר,
      נשמע מעניין. לגבי תפוח מגורד אני לא בטוחה כי להבדיל מקליפת תפוז הוא יותר לח ורטוב. לגבי מיץ תפוחים אני חושבת שאפשרי.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיטל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם תשימי סירופ מייפל במקום סוכר (בסביבות 4-5 כפות) אז זה יעזור להדביק את החומרים במקום הביצה.

    2. הי לא הבנתי. לשים גם סוכר וגם סירופ מייפל כאשר הסירופ מייפל מהווה תחליף לביצה?

    3. היי מירב,
      במקום הסוכר לשים 4-5 כפות סירופ מייפל (לוותר על הסוכר ולעל הביצה).

  9. אפרת, מודה לך על התשובה, הכנתי את הבצק ידנית והוא ממש היה שומני, מה יכולה לפי דעתך להיות הסיבה ?
    אהבתי מאוד את טעמן ולכן אני רוצה להבין למה זה קרה לי. ועוד שאלה בבקשה, כשאת כותבת שהן יוצאות לאחר
    האפייה רכות אבל מתקשות לאחר קירור, האם הן לא פריכות כמו בצק פריך ? מבקשת את עזרתך !

    1. היי מרים,
      באיזה כוס השתמשת? אני משתמשת בכל המתכונים בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זאת בתמונה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה
      לפעמים הבצק מרגיש שומני מידי כתוצאה מערבוב או התעסקות יתר כי אז הוא מתחמם.
      העוגיות יוצאות במרקם בין קשה לפריך (לאחר שהן מתקררות כמובן).

  10. ערב טוב לך אפרת ! יש לך אתר כייפי וידידותי למשתמש, אני מכינה הרבה ממתכונייך.
    הכנתי את העוגיות תפוז, הן טעימות מאוד, אבל רציתי לברר הבצק יוצא מאוד שומני,
    אמנם לאחר האפייה לא מרגישים בשמן, ולמרות זאת ניראה לך שאולי אפשר קצת להפחית
    מהכמות או ?????
    האם העוגיות לאחר האפייה יוצאות פריכות או שהן מתקשות, אני שואלת זאת בגלל זמן האפייה.
    אשמח לקבלת תשובות ממך ותודה !

    1. היי מרים,
      הבצק אמור לצאת קצת שומני אבל לא יותר מידי. שליש כוס שמן על כוס וחצי קמח זה בדר"כ בסדר.
      אפשר להפחית קצת את הכמות אבל לדעתי זה יפגע בפריכות של העוגיות.
      העוגיות לאחר האפיה יוצאות קצת רכות ומתקשות לאחר שהן מתקררות לגמרי.

  11. שלום לך ברצוני לציין כאן שהאתר שלך עם המתכונים שלך הוא האהוב עלי הכל וכל מתכון שם מהיר קל וטעים . תודה לך ושבת שלום

    1. היי אנה,
      אמורות לצאת בסביבות 20-25 עוגיות בגודל בינוני או 50 עוגיות קטנות.

  12. אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך, הם תמיד יוצאים מוצלחים
    רציתי לדעת האם יש תחליף לגרידת התפוז?

    1. היי,
      במקרה הזה לא מומלץ לוותר על גרידת התפוז כי זה בעצם נותן את כל הטעם בעוגיות.

  13. בקר טוב,
    הכנתי את עוגיות התפוז, טעימות מאד!!…..תודה…
    אבל הבצק היה רך מאד ולא הצלחתי לקרוץ צורות,
    אולי שמתי יותר מדי מיץ תפוזים? שמתי 3 כפות…
    יום נעים,
    ורדה

    1. היי ורדה,
      קרוב לוודאי שזה בגלל עודף נוזלים (מיץ תפוזים).
      פעם הבאה תוסיפי את המיץ בסוף ובהדרגה. תתחילי בכף אחת של מיץ, לפעמים זה מספיק כדי לקבל בצק נוח לעבודה.
      שבוע נפלא 🙂

    2. היי עדי,
      אפשר לשים מים במקום אבל המיץ הוא מה שנותן טעם לעוגיות.

  14. אפרת בוקר טוב. תודה רבה לך על האתר. עשיתי עוגיות – יצא מאוד טעים. יש לי שאלה. העוגיות יצאו קבדים לא כמו בדרך כלל יוצאים עוגיות מבצק פריך. זה בגלל שהחלפתי שמן ב-75 גרם חמאה מומסת או/ו שעשיתי עוגיות עובים מדי?
    תודה!

    1. היי אולגה,
      לא כל כך הבנתי איך יצאו העוגיות.
      החמאה משנה את מרקם העוגיות וגם אם מכינים את העוגיות עבות זה גם משפיע על המרקם.

    1. היי שני,
      המתכון מכיל פחות אבקת אפיה ממה שיש בקמח תופח (רק שליש מהכמות).
      אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שהעוגיות עלולות לתפוח יותר. כמובן יש לוותר על אבקת האפיה.

    2. תודה אפרת, הכנתי ויצא נהדר. במקום קמח לבן השתמשתי בקמח כוסמין ובמקום סוכר לבן השתמשתי בסוכר חום.הבעיה של העוגיות האלה שהן נגמרות עוד בטרם הגיעו לקופסה…

  15. אפרת יקרה!!!
    אני נהנת כל פעם לבחור משהו מהמתכונים שלך.
    מהירים, קלים וכל כך טעימים!!!!
    אף פעם לא התאכזבתי!!!!
    ועכשיו בכלל שאת מגיעה אלי למייל כל יום חמישי,
    פשוט כייף.
    תודה רבה ושבת שלום
    ליאורה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר