מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות תמרים

עוגיות תמריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 2, 2017
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות תמרים פריכות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול – רולדת תמרים במילוי ממרח תמרים, קינמון ואגוזים.

עוגיות תמרים

עוגיות תמרים

מצרכים:

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

כפית (5 ג') אבקת אפיה

2 כפות מלאות (30 ג') סוכר

50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)

רבע כוס (50 ג') שמן קנולה

1 ביצה גדולה

2-5 כפות מיץ תפוזים (או מים חמים)

למילוי: 3-4 כפות ממרח תמרים, כפית שטוחה אבקת קינמון, רבע כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ/מים בהדרגה ולפי מידת הצורך).

-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20X30 ס"מ (אם הבצק קשה או מתפרק מומלץ להוסיף עוד מים עד שהבצק נעשה רך ונוח לרידוד). מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון ואגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה).

-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס"מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).

-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין. רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות לפי הסימון.

עוגיות תמרים

רולדת תמרים, עוגיות תמרים ואגוזים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

94 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שירה,
      עדיף למלא בממרח שוקולד.
      אם לא, אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.

  1. היי, ניסיתי להכין את העוגיות, והבצק שיצא לא מצא חן בעיני.. הוא היה מעין נמס ומתפרק ולא נוח לעבודה..מציינת ששמתי 2 כפות מיץ תפוזים ואת כל שאר המתכון עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב.. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שהוא יהיה יותר נוח לעבודה? או שהוא אמור להיות כך.. תודה. (ד.א, אתר מהמם אוהבת מאוד את המתכונים כאן!)

    1. היי שיר,
      החמאה היתה בטמפ' החדר או מומסת?
      ממליצה להוסיף ביצה נוספת. עדיף קטנה אם יש לך.

    1. היי חני,
      כשניסיתי להכין את המתכון עם שמן בלבד הוא נקרע לי ולא הצלחתי לגלגל אותו.
      אפשר ממרח שוקולד במקום ממרח תמרים.

  2. היי אפרת רציתי לשאול אם אפשרי לחתוך את הרולדה גם לפני האפייה ? כלומר שהעוגיות יכנסו כבר חתוכות

    1. אפשר פשוט המילוי נשאר עסיסי יותר כשאופים שלם. כשהעוגיות נאפות כשהן חתוכות המילוי עשוי להתייבש.
      שנה טובה 🌺

    1. זה אומר שיש יותר מידי קמח ביחס לנוזלים. פשוט צריך להוסיף עוד קצת מיץ תפוזים עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.

  3. תודה רבה על המתכון! יצא טעים ממש:)
    במקום החמאה השתמשתי ברבע כוס שמן קוקוס, ויצא מעולה!
    שבת שלום

  4. הי אפרת,
    תודה על המתכונים המעולים. עשיתי את המתכון הזה כבר הרבה פעמים, והוא תמיד יוצא מוצלח מאוד.
    רציתי לשאול אם יש לך הצעה למלית תפוחים במקום התמרים. אני פשוט לא יודע איך להכין מלית תפוחים מתאימה, והייתי מאוד רוצה לנסות את המתכון זה עם מלית תפוחים.
    תודה,
    אסף.

    1. היי אסף,
      מלית תפוחים:
      2 תפוחים גדולים קלופים מגורדים (מומלץ לסחוט מנוזלים לאחר הגירוד)
      חצי כפית שטוחה אבקת קינמון
      כפית מיץ לימון
      2 כפות סוכר
      רבע כוס אגוזי מלך טחונים
      *מערבבים את כל החומרים ומורחים על הבצק בצורה שווה.

      1. הי אפרת,
        ראשית, תודה רבה על התשובה.
        ניסיתי לעשות את המלית שהצעת.
        בהתחלה השארתי את התפוחים לאחר הגירוד במסננת, אחרי זה ניסיתי לסחוט אותם פשוט עם הידיים ויצאו די הרבה נוזלים. אני לא יודע אם התכוונת ממש לסחוט כמו שעשיתי או רק לתת לנוזלים לטפטף קצת.
        בכל מקרה, כששמתי את המלית על הבצק, אז בגלגול הבצק התפרק לי ל-ג-מ-ר-י. נראה לי שפשוט התפוחים באמת מכילים יחסית הרבה נוזלים והם פירקו את הבצק.
        יש לך רעיון איך אפשר להתגבר על זה? איך נכון או כדאי לסחוט אותם? האם לדעתך הבצק באמת התפרק בגלל עודף הנוזלים בתפוחים (עם התמרים זה אף פעם לא התפרק לי, ועשיתי כבר הרבה פעמים עם תמרים)? אולי כדאי לעשות את הבצק יותר יבש, כלומר לשים יותר קמח, כדי שהנוזלים של התפוחים יוכלו להספג בו? אם כן, כמה קמח להוסיף?

        בקיצור אין לי מושג מה לעשות כדי שזה יצליח. לאור התיאור שכתבתי תוכלי להציע פתרון?
        תודה,
        אסף.

        1. היי אסף,
          יכול להיות שהבצק התפרק כי הוא נעשה דביק ורך כתוצאה מהרטיבות של התפוחים. אם כן אז אפשר להכין את הבצק שיהיה קצת יותר יבש השאלה אם זה לא ישפיע על הגמישות שלו כי בכל זאת צריך לרדד אותו ואח"כ לגלגל. חשוב גם לעבוד מהר ברגע ששמים את המילוי.
          אם זה לא קריטי לך שזה יהיה ברולדה אפשר להכין את הבצק בצורת עוגיות ממולאות. לקרוץ לעיגולים, למלא במלית תפוחים ולסגור. כמו במתכון של אוזני המן, רק שאפשר לסגור את המשולש לגמרי או להשאיר קצת פתוח.
          ואגב, זה בסדר שסחטת עם הידיים.
          בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  5. היי אפרת, האם אפשר להגין עוגיות תמרים מהבצק של 'מיני אזני המן'? פשוט הכנתי בפורים אזני המן עם ממרח תמרים ויצא מעולה ממש.
    תודה

    1. היי מאיה,
      בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה"כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.

  6. המתכון הכי מדוייק והכי מוצלח שיש!!!
    הכנתי אותו כבר עשרות פעמים וזה פשוט מושלם!
    תודה אהובה❤️

  7. אהלן,
    דבר ראשון המוןתודה,
    העוגיות מעולות.
    הבעיה היחידה שהצורה אףפעם לא יוצאת לי כמו שצריך.
    אני מכניסה לתנור והגליל ממש מתרחב בתנור ומאבד את הצורה.
    שמה את התנור בתוכנית רגילה ולא טורבו.
    יש לך רעיון מה זה יכול להיות?
    תודה!

    1. היי שירה,
      נסי פעם הבאה לשים חצי כפית אבקת אפיה (במקום כפית) ולאפות ב170 מעלות.

  8. שלום …העוגה יצאה מאוד טעימה ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה…פשוט עוגת רולדה במילוי תמרים סוף הדרך

    1. אז יכול להיות כשתוצאה מטמפ' גבוהה מידי הבצק נפתח. אם אפית בתוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולא בטורבו או תוכנית אחרת אז יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק ופעם הבאה כדאי לנסות לאפות ב10-15 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

  9. תודה על מתכונים המקסימים,
    המתכון יצא אלוף!! הבצק יצא פריך ונהננו מאוד לאכול את העוגיות!
    רציתי לשאול,כשאפיתי הבצק נפתח לשניים והעוגיה לא יצאה עגולה שלמה,והיה חתך כזה לאורך פס העוגיות,
    מה צריך לעשות כדי שכל פס העוגיות יצא שלם?

    1. היי ריקה,
      קודם כל שמחה שיצא טעים.
      לאחר שגלגלת את הבצק לרולדה, הנחת את החלק הפתוח בתחתית? הכוונה לפס שסוגר את הרולדה.

    1. היי הילה,
      עדיף לשים בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר במטבח).
      שבוע נפלא 🙂

  10. תודה רבה על המתכון העוגיות יצאו מצויין!
    רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות קילו קמח כמה אצתרך מכל מרכיב? תודה.

    1. היי רות,
      1 קילו קמח
      3.5 כפיות אבקת אפיה
      7 כפות מלאות סוכר
      175 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
      3/4 כוס שמן קנולה
      3 ביצים גדולות
      רבע-חצי כוס מיץ תפוזים (או מים חמים) – להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
      למילוי: 12-14 כפות ממרח תמרים, 3 כפיות אבקת קינמון, 3/4 כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

  11. חוזרת על שאלתי כי לא הבנתי משהו. במתכון הזה יש גם חמאה וגם שמן קנולה. אז, לפי ההסבר שלך, זה אומר שאני יכולה במקום חמאה ובמקום קנולה להוסיף את שמן קוקוס, נכון?

    1. חשבתי ששאלת באופן כללי.
      לגבי המתכון הזה ספציפי אפשר להמיר את החמאה ב-2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (במקרה הזה עדיף דווקא להשתמש בשמן קוקוס מוצק).
      אם את רוצה להמיר גם את השמן אז אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס בנוסף ל2 הכפות.
      זאת אומרת לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס מוצק + רבע כוס שמן קוקוס מומס.

  12. שלום חברי קהילת מתכון בעשר דקות! היום קניתי שמן קוקוס. אף פעם לא השתמשתי בו אבל רציתי לשאול כשמשתמשים בו צריכים להמיס אותו ואז לעשות את המדידות לפי השמן הנוזלי? ועוד האם אפשר לשים את השמן קוקוס במקום חמאה גם בבצק של העוגיות? אם כן, מהי כמות? ובכללי האם אפשר להחליף את שמן קוקוס במקום חמאה בכל מתכון? כנראה שהשמן הזה יותר בריא מחמאה, לא?

    1. היי אלה,
      אפשר להמיר את השמן הרגיל בשמן קוקוס מומס באותה כמות (לדוג' חצי כוס שמן קנולה = חצי כוס שמן קוקוס מומס).
      כתחליף לחמאה זה יוצא ש50 גרם חמאה = רבע כוס שמן קוקוס מומס. אפשר להמיר כמעט בכל מתכון את החמאה/מחמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.
      שמן קוקוס אכן מאוד בריא.

  13. היי, אני מאוד רוצה להכין כמות כפולה של העוגיות(המתכון ניראה ממש טוב/בלי מרגרינה)

    ומה שכן רוצה להמיר את הקמח הלבן, בקמח כוסמין.

    אפשר לקבל מתכון בהתאם, עם השינויים?

    תודה רבה לך, מאוד נהנהת מהאתר!!

    1. היי ריקי,
      אין בעיה להמיר את הקמח בקמח כוסמין. הכמויות אינן משתנות.
      יום מקסים 🙂

      1. הי אפרת.
        אני רוצה לנסות לאפות עם קמח כוסמין וזאת הפעם הראשונה..אשמח לדעת האם זה יוצא זהה בטעם במרקם או שאין שינוי?

        1. היי שירן,
          זה לא יוצא בדיוק כמו עם קמח רגיל אבל זה יוצא טעים. עד שלא תנסי לא תדעי 🙂

  14. היי, הכנתי בשבת האחרונה את העוגיות והן יצאו מעולות. הכל חוסל. הפעם אני רוצה להכין כמות כפולה, חצי עם תמרים וחצי עם שוקולד, אבל לא רוצה להשתמש בממרח שוקולד נוטלה או השחר. יש מתכון למלית שהיא קצת יותר מרירה עם טעם של קקאו? כמו מלית של רוגלך למשל…

    1. היי שירלי,
      אפשר להכין מלית קקאו:
      כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת (אפשר לשים גם רבע כוס שמן קוקוס מומס).
      מערבבים הכל ומורחים על הבצק באופן שווה.
      יום מקסים 🙂

  15. הי
    איך אפשר לטבען את המתכון ובמה ניתן להחליף את הביצה. טחינה גולמית? קוואקר מושרה במים?
    תודה

    1. היי עדנה,
      הביצה תורמת לגמישות הבצק. יכול להיות שאפשר לשים קרם קוקוס במקום הביצה ומיץ התפוזים, בהדרגה ולפי הצורך.

  16. היי רציתי לשאול הכנתי את העוגיות עם קמח כוסמין ושאלה קטנה האם לאפות בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון.
    וכמה זמן לצנן אותם לפני החיתוך
    ובכלל עוגיות ועוגות כדאי בטורבו או תוכנית רגילה
    אודה על התשובה.

    1. היי שלומית,
      יש לאפות על חום עליון ותחתון (לא טורבו). אם אופים בתבנית אחת תמיד כדאי לאפות כך. טורבו יותר מתאים למצבים בהם אופים כמה תבניות בבת אחת (משהו שאני לא ממליצה עליו).
      כדאי לתת לזה להתקרר לטמפ' החדר לפני החיתוך. בסביבות חצי שעה-שעה מרגע שזה יוצא מהתנור.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שלומית,
      אני מניחה שאפשר.
      המתכון נשאר אותו דבר רק שבמקום ממרח תמרים וקינמון יש לשים ריבה. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים אם את אוהבת וגם קוקוס טחון יכול להתאים.

    1. היי מינה,
      אפשר להכין מלית פרג:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.

    1. היי ענת,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
      יום מקסים 🙂

  17. בוקר טוב ! אני רוצה להמיר את החמאה / מחמאה בשמן קנולה . אזי , כמה שמן בסה״כ אני צריכה לשים ביחד עם השמן שרשמת למעלה ?

    1. היי אלייה,
      כעקרון אפשר להמיר ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה"כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה גרם לבצק לא להיות גמיש בגלגול, הוא פשוט נקרע.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר