מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות תמרים ואגוזים

עוגיות תמרים ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 1, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות תמרים ואגוזים מבצק פריך טעימות וממכרות

עוגיות תמרים ואגוזים

חלבי/ פרווה, 2 אינגליש קייק או תבנית מלבנית (30X20)

מצרכים:

2 כוסות קמח

1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

2 כפות גדושות סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

40 גרם חמאה/ מחמאה רכה בטמפ' החדר

קורט מלח

לשכבה העליונה: ממרח תמרים, 1 כפית אבקת קינמון, 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת בצק פירורית.

-פורשים נייר אפיה בתבנית ומהדקים את תערובת הבצק לתחתית בצורה ישרה ואחידה.

-מורחים ממרח תמרים (בנדיבות), מפזרים מעל אבקת קינמון ואגוזים.

-אופים בתנור 25-30 דקות עד להזהבה.

-מוצאים ומצננים לחלוטין. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) וחותכים לריבועים (במידה ויש קושי לחתוך, מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה).

 

*בדוגמא הכנתי את זה בתבנית אינגליש קייק והשתמשתי בחצי מכמות החומרים המצוינים לעיל.

 

עוגיות בצק פריך, עוגיות פריכות, עוגיות תמרים, עוגיות תמרים פריכות, עוגיות תמרים ואגוזים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    איך את שמה את נייר האפייה בלי שיזוז לך?
    יש לך שיטה?
    האם הקוואקר הכרחי ? יש תחליף?
    תודה מראש🙏

    1. היי ליזה,
      אפשר למרוח את התבנית במעט מאוד מים ואז להניח את הנייר ולהדביק אותו לתחתית.
      אם את מכינה בתבנית חד פעמית מאלומיניום או קרטון את לא חייבת לשים נייר אפיה.
      במקום הקוואקר אפשר לשים כשליש כוס קמח.

  2. שבוע טוב,חזרתי להודות לך על המתכון יצא מושלם.
    השתמשתי בקמח כוסמין וקמח שיפון, והוספתי ביצה.
    שוב תודה 😊

  3. היי אפרת, האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש, ובמקום 1/2 כוס שמן קנולה לשים שמן קוקוס נוזלי וכמו כן מה אפשר במקום החמאה/מרגרינה.
    דבר נוסף קמח שיפון יכול להיות תחליף?
    סליחה על בקשת השינויים פשוט אנו נמצאים בתק'של שינוי תזונתי.
    תודה.

    1. בוקר טוב,
      אפשר להמיר את הסוכר בדבש.
      במקום שמן וחמאה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי + 2 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק.
      לגבי קמח שיפון, אני לא יודעת. אם הכנת עוגיות פריכות על בסיס קמח שיפון ואהבת את הטעם אז לא אמורה להיות בעיה.
      יום מקסים 🙂

    2. היי, לא ניסיתי עם שיפון אבדוק והעדכן.
      לגבי 2 כפות שמן קוקוס מוצק? בשל מזג האוויר הוא נשאר נוזלי אז איך וכמה?
      ועוד שאלה יש לי תמרים מזן מג'הול ללא חרצנים ניתן להכין ממנו את הממרח ואם כן אז איך?
      לכבוד שבת קודש.
      תודה ענקית.

    3. אז שימי שמן קוקוס נוזלי באותה כמות.
      לגבי ממרח תמרים, אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.

    4. הכי פשוט 🙂 – שימי סה"כ לכל המתכון חצי כוס שמן קוקוס נוזלי.

    5. לא צויין תנאי שמירה ואחסון האם לשמור במקרר/ קופסא אטומה על השיש? ועד כמה זמן

  4. בוקר טוב,
    יש לי כמות ענקית של תמרים בבית.
    יש לך רעיון מה אפשר להכין מהם?
    ואיך מכינים ממרח תמרים ביתי וסילאן?
    תודה רבה!

  5. היי אפרת! אני אוספת מתכונים לשבת 🙂 המתכון הזה נראה ממש טעים! האם יש אפשרות במקום אגוזים לשים פירורי בצק או דומה? אם כן, אשמח אם תדריכי אותי 🙂 והאם אפשר להקפיא? תודה רבה וערב מקסים!

    1. היי אודליה,
      במקום האגוזים את יכולה להכין פירורי בצק כמו במתכון קראמבל תפוחים, לפזר על הממרח ולאפות באותו אופן.
      לדעתי אפשר להקפיא בקופסה אטומה.
      לילה טוב 🙂

    2. היי אפרת! הכנתי שוב אתמול, אבל הפעם התחתית (הבצק) התפורר לגמרי עוד בזמן שחתכתי אותו לריבועים! השתמשתי בכוס קמח לבן, כוס קמח כוסמין מלא, כוס קוואקר ו2 כפות שמן קוקוס מוצק במקום מרגרינה (כפי רשמת באחת התגובות). כל השאר לפי המתכון. יש לך מושג למה זה קרה? השתמשתי בתבנית מלבנית בינונית כמו שרשמת. העוגיות כל כך טעימות ומרשימות שרוצה לדעת מה אפשר לשפר בפעם הבאה! תודה רבה 🙂

    3. היי אודליה,
      חיכית עד שהעוגיות יתקררו לגמרי לפני החיתוך?
      גם הקמח כוסמין עצמו יכול לתרום למרקם מתפורר.
      אני מאמינה שהוספת ביצה לתערובת יכולה לפתור את הבעיה כי ביצה מדביקה את החומרים.
      יום מקסים 🙂

    4. תודה רבה אפרת! אנסה בפעם הבאה עם ביצה ואעדכן 🙂 אגב, השמן קוקוס מוצק היה מאוד קשה. כמעט כמו מרקם של שעווה של נר (והוא היה בטמפרטורת החדר, בתוך ארון מטבח)! לקח לי זמן לפורר אותו עם האצבעות. ככה זה אמור להיות? פעם ראשונה שקניתי מחנות הטבע מסקרנות, לבדוק אם הוא באמת תחליף טוב למרגרינה! אולי בגלל החורף והבית קר, הוא מתקשה יותר? סליחה להטריח אותך לעוד תשובה, פשוט כל הטיפים על אפייה ובישול אני לומדת דרך האתר המדהים והמיוחד שלך 🙂

    5. לפעמים קורה ששמן הקוקוס מתקשה בצורה כזאת, בעיקר בטמפ' קרה.
      פעם הבאה אם את משתמשת בו תמיסי אותו מעט כדי שיהיה לך קל יותר להשתמש בו.

  6. הי יישר כח על המתכונים הנפלאים שלנו הם לעזר רב מדי שבוע. לגבי החמאה כיצד לשים אותה לאחר שממסים אותה על הגז/קוביות?

    1. היי אסתי,
      את החמאה מומלץ לא להמיס, אלא להוציא אותה מהמקרר, לחתוך אותה לקוביות ולהניח לה להתרכך לבד (בקיץ היא מתרככת מהר).
      לאחר מכן יש לערבב אותה עם שאר החומרים (הקמח, קוואקר, סוכר, שמן וקמצוץ מלח) ולעבור ללישה עם הידיים עד שמתקבלת תערובת בצקית פירורית.
      בהצלחה 🙂

  7. היי, אפרת,
    רציתי להודות לך על המתכונים הנפלאים.
    באותה הזדמנות לשאול לגבי עוגיות התמרים+ אגוזים. הכנתי את המתכון במדויק, אבל גם לאחר הקירור כשחתכתי לריבועים הבצק התפורר וחצי ממנו נותר בתבנית. מה יכולה להיות הסיבה? האם להוסיף ביצה "להדביק" את העיסה?
    בתודה

    1. היי יהודית,
      נכון, הבצק אכן מתפורר מהסיבה שאין בו ביצה. אולי הבצק היה דק מידי ולכן התפורר יותר מידי? אפית ב2 תבנית אינגליש קייק?
      אם רוצים שהבצק יהיה יציב יותר כדאי באמת להוסיף ביצה. אם כתוצאה מכך התערובת יוצאת דביקה מידי יש להוסיף יותר קמח.

  8. היי
    גיליתי את האתר רק שבוע שעבר כשהייתי צריכה דחוף עוגה מהירה לחייל שלי.
    הכנתי את עוגת השיש ויצא מעולה. והחלטתי לאמץ את האתר בחום. סיפרתי גם לחברות. השבוע הכנתי שוב את עוגת השיש והערב הכנתי את עוגת התמרים והאגוזים. מתכון קליל ולא יקר עם חומרים זמינים בבית. הבעיה היא שהאגוזים שלמעלה נשרפו קצת. האם יש פתרון שלא יישרפו? חבל.
    ושוב תודה רבה.

    1. היי דרורה,
      קודם כל אני שמחה שגילית את האתר 🙂
      כדי להמנע ממצב שהאגוזים ישרפו אפשר לפזר את האגוזים בסוף האפיה, לאחר 20 דקות של אפיה לפתוח בזהירות את התנור ולפזר את האגוזים ולהמשיך לאפות.
      לילה טוב!

  9. שלום.
    מה אפשר לשים במקום ממרח תמרים.כרגע אסור לי תמרים.אשמח לתשובה.אגב יש לך אתר מדהים.שמתי במועדפים.

    1. היי נורית,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר.
      אפשר לשים במקום ריבה או כל ממרח מתוק שיש לך – שוקולד, נוגט, חלבה, ריבת חלב וכדו'. אם את לא שמה ממרח תמרים תוותרי על אבקת הקינמון.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

    1. תודה תהילה 🙂
      זה ישנה מעט את המרקם של התחתית אבל לא אמורה להיות בעיה.
      שימי במקום כוס הקוואקר כשליש כוס קמח רגיל.

    1. היי אורלי,
      אפשר להוסיף עוד 4 כפות שמן אבל המרקם של הבצק ייצא פחות פריך. אם יש לך שמן קוקוס לשים במקום החמאה זה יהיה מעולה ואז את יכולה לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר