מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שקדים טחונים

עוגיות שקדים טחוניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 20, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

עוגיות שקדים טחונים פריכות וטעימות

עוגיות שקדים טחונים

מצרכים (כ-25 עוגיות):

1 כוס קמח מנופה

1 כוס שקדים טחונים דק

1/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כפות שטוחות שומשום

קורט מלח

1/4 כוס שמן קנולה

50 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף שטוחה טחינה גולמית (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ בעזרת מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת בצק רכה וגמישה.

-יוצרים כדורים קטנים, משטחים בעזרת הידיים ומניחים על נייר האפייה.

-אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך מקבלות פריכות לאחר צינון).

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואי פשוט מעדן!!
    הכנתי 3 פעמים השבוע והכל חוסלל.
    שמתי קמח מלא יצא מעולה,והילדים טורפים את זה!!
    תודה רבה לך!

  2. היי אפרת,
    דבר ראשון תודה על האתר ועל עזרתך בשאלות…
    *אפשר לשים קמח כוסמין לבן?
    *האם אפשר חלק מהשקדים לשים אגוזים טחונים דק?
    *שאלה אחרונה…
    יש מצב לוותר גם על שמן וגם על חמאה ולשים הרבה טחינה במקום?
    תודה רבה!!

    1. אפשר קמח כוסמין לבן
      אפשר חלק לשים אגוזים טחונים דק-דק.
      לגבי המרה לטחינה, לדעתי עדיף לא. המרקם יפגע.

  3. היי הכנתי אותן הבוקר יצא להם טעם מאוד מעניין
    אבל הם יצאו מאוד רכות ונימוחות כאלה..
    כנארה בגלל שלקחתי סיכון ושמתי רק שמן וללא חמאה בכלל נכון?
    ואם אני יוסיף לפעם הבאה בייצה זה יכול להוסיף קצת קראנציות
    או שחייבים את המרגרינה?
    אני אשמח לתשובה ותודה רבה רבה!!
    אין האתר המושלם שלך אני כבר מכורה……

    1. היי מיכאלה 🙂
      הן יצאו רכות בגלל שויתרת על החמאה. פעם הבאה כדאי להגדיל את כמות השמן לשליש כוס לפחות אם מוותרים על החמאה.
      תוספת של ביצה יכולה לגרום לעוגיות לצאת במרקם יותר אחיד ופחות מתפורר.

    1. היי רוית,
      קמחים מודדים בגרם ונוזלים במ"ל אבל בכל המתכונים יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל, זה נכון למדידת כל החומרים, גם קמחים וגם נוזלים.

  4. טעים טעים!! השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובעצת אחת התגובות פה החלפתי את הטחינה בשקדיה. כולם זללו מקטן עד גדול. תודה על עוד מתכון מוצלח את נהדרת

  5. במקום מחמאה שמתי רבע כוס שמן קוקוס.
    יצא פירורי אז הוספתי גביע רסק תפוחי עץ. יצא ממש טעים ובמרקם מצוין! וקל 🙂
    תודה רבה!

  6. תודה רבה על המתכונים הטובים באתר, זה ממש משמש אותי הרבה!
    הכנתי את העוגיות אבל העיסה יצאה פירורים אז ניסיתי לתקן עם עוד קצת שמן ומים אבל בסופו של דבר העוגיות יצאו טעימות אבל קשות ודביקות.
    איך אפשר לתקן זאת לפעם הבאה?
    יום טוב!

    1. היי רחל,
      שמת טחינה גולמית? כי היא יכולה לעזור להדבקת החומרים.
      אפשרות אחרת היא להוסיף ביצה קטנה לתערובת.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי ענבר,
      אולי במקום כוס קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח מצות טחון דק (הוא סופח יותר נוזלים לכן מומלץ לשים כמות קטנה יותר).
      בכל מקרה, זה משהו שמצריך ניסוי וטעייה.
      חג שמח 🙂

    1. היי רעות,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן לכל המתכון.

  7. שוב הכנתי את העוגיות המעולות האלו והפעם עבור אחייני הטבעוני.לכן החלפתי את 50 גר החמאה ב 50 גר רסק תפוחים.
    יצאו מדהימות.

  8. עוגיות פשוט מעולות. הכנתי ביום שישי כמות כפולה מקמח כוסמין והחלפתי טחינה בשקדיה.כמעט הכל כבר חוסל. תודה!

  9. עוגיות טעימות מאוד! הכנתי כבר פעמיים השבוע. בפעם השנייה השתמשתי בקמח כוסמין 70% וקישטתי כל עוגיה עם שקד מולבן שלם, יצא מעולה.

    1. הי אפרת, מכינה את העוגיות האלו שוב ושוב מרוב שטעימות 🙂 שאלת התייעצות – בפעם האחרונה ניסיתי לגוון ולהפוך אותן לשוקולדיות – הוספתי כפית קקאו וכפית סוכר אבל זה פגע במתיקות. מה היחס המומלץ? או שכדאי בכלל להשתמש בשוקולית או ממרח שוקולד? תודה מראש!

    2. היי אורלי,
      לדעתי יהיה כדאי להוסיף כף אבקת שוקולית. זה ייתן מתיקות וטעם שוקולדי יותר מעודן.
      שבוע טוב 🙂

  10. עוגיות מעולות. מאז שגיליתי את המתכון , מכינה כמות כפולה, לפחות פעם בשבוע ( כי יש הרבה לקוחות מרוצים).
    מכינה גם עם קמח מלא ויוצא טוב מאוד.
    לא משתמשת בכלל במיקסר אלא בערבוב ולישה ידנית.
    נ ה ד ר

  11. היי, אם אין לי מיקסר ידני זה יעבוד עם לישה ידנית או עם לישה במיקסר? ואם זה במיקסר רגיל, באיזו וו להשתמש?

    1. רק עוד שני דברים ששכחתי- כוס שקדים טחונים זה 100 גרם? ובאיזה מצב צריכה להיות המחמאה? צריך להמיס אותה?
      תודה על התשובות!

    2. היי,
      כוס שקדים טחונים זה בסביבות 110 גרם.
      המחמאה צריכה להיות רכה בטמפ' החדר. הכוונה שכדאי להוציא אותה מהמקרר ולחתוך לקוביות קטנות ולהניח לה לפחות 15 דקות להתרכך.

  12. היי,
    תודה על המתכון הפשוט והמעולה.
    ממליצה להוסיף ביצה ועוד כוס שקדים טחונים. יוצא מדהים.

    1. היי איריס,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ולשתף והמשך יום מקסים.

  13. היי, שתי שאלות:
    אפשר לשים מרגרינת מזולה לאפייה במקום החמאה?
    והסוכר חום הוא דמררה או הכהה יותר?

    1. כן, אפשר לשים מזולה לאפיה.
      עדיף סוכר חום דמררה אם יש לך.
      שבת שלום 🙂

  14. היי שלום היות והעוגיות משטטחות ומתפוררות , תוספת שלי כוס גרנולה וביצה .
    ואז זה תופס את עצמו ויוצא טעים מאוד .
    לבריאות

    1. תודה על המהירות
      שמתי טיפונת א. אפיה מחכה לראות איך יצאו.
      דבר נוסף: אינני מצליחה להוציא מתכונים ששמרתי ב"מחברת המתכונים שלי". כשאני נכנסת ל"מתכונים שלי" הוא מביא לי אותם עם תוספת של "הסר" ואז ברגע שאני לוחצת על השורה זה נמחק

    2. כשאת נכנסת לדף של "מחברת המתכונים שלי" את אמורה לראות רשימה של המתכונים ששמרת כלצידם יש את המילה "הסר". כשאת לוחצת על "הסר" המתכון נמחק. את צריכה להקפיד ללחוץ על השורה של המתכון ולא על המילה הסר. אם עדיין לא הסדרת תגידי לי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר