מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שיבולת שועל

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 17, 2014
Last modified:מאי 20, 2017

Summary:

עוגיות שיבולת שועל בריאות: כל המרכיבים הטובים והמזינים בעוגיה אחת!

עוגיות שיבולת שועל

מצרכים (כ-20 עוגיות):

1 ביצה

3 כפות גדושות סוכר (*אפשר לשים סירופ מייפל טבעי במקום)

שליש כוס שמן קנולה (*אפשר להשתמש בשמן קוקוס מומס באותה כמות)

2 כפות שטוחות טחינה גולמית

1 כוס שיבולת שועל (מומלץ עבה)

1 כף קמח מלא

חצי כפית אבקת קינמון

שליש כוס אגוזי מלך טחונים

2 כפות שומשום

2 כפות קוקוס

5-6 קוביות שוקולד מריר איכותי קצוץ דק (ניתן לקצוץ בעזרת סכין)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף/מטרפה: מתחילים עם הביצה, מוסיפים סוכר, שמן, טחינה ואת שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות ומשטחים לעוגיות. מניחים על נייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות עד שנעשות זהובות בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ.

עוגיות שיבולת שועל בריאות, עוגיות שיבולת שועל וטחינה, עוגיות קוואקר, שיבולת שועל מתכונים






אהבתם? שתפו

397 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    האם האגוזים צריכים להיות טחונים ממש לאבקה או רק קצוצים דק?
    ואגב, האתר שלך פשוט ממכר. למדתי ממנו המון.
    תודה,
    אסף.

  2. היי :)
    האם אפשר להחליף את הטחינה גולמית במשהו אחר?
    יש לי בבית רק טחינה גולמית עם פטרוזיליה מתארת לעצמי שלא קשור.
    יש לי ממרח תמרים או סילאן

  3. עוגיות אליפות. עשיתי כבר המון פעמים, העוגיות האלו הגיעו למסע בפרינאים,לחיילים בצבא, כמובן לעבודה. מתכון מנצח. אני עושה תמיד כמות כפולה מגוונת עם התוספות. היה רצוי לכתוב את המרכיבים לפי סדר ההכנה. יצא לי כבר להתבלבל ולהתחיל עם שיבולת השועל.

      1. תודה על התשובה! שתדעי שזה ממש חסד..את עוזרת לכל כך הרבה אנשים בכייף ובשמחה!! זה ממש לא מובן מאליו, זה מדהים

  4. בקר טוב,
    הכנתי עכשו את העוגיות! פשוט מעולות!
    מתכון מאד ברור,הכנה פשוטה עם חומרים בריאים!
    תודה רבה!

  5. נשאר לי קצת שיבולת שועל וחיפשתי מה לעשות איתה לפני פסח.המתכון שלך בא לי בזמן.
    עכשיו העוגיות יצאו מהתנור והן פשוט אליפות. לא היה לי שומשום אז עשיתי בלי. יצא מושלם!!
    אחרי פסח אכין שוב ואכפיל כמויות

    1. היי אירית,
      אולי רסק תפוחים אבל אני לא בטוחה שזה תחליף מספיק טוב שיכול להדביק את המרכיבים כמו שצריך.

    1. היי שני,
      זה בסדר שהעוגיות מבעבעות מעט באפיה. הן אמורות להשחים רק מעט בשוליים. גם אם לא השחימו זה בסדר.

  6. הכנתי כבר 5 פעמים וכמובן שהכפלתי כמויות. סוף סוף מצאתי עוגיות בריאות טעימות שכולם אוהבים. תודה רבה!!

  7. היי
    רציתי לדעת אם העוגיות יוצאות קשות או רכות?
    רוצה להכין לבת שלי בת שנה וחצי שאין לה הרבה שיניים :)
    תודה

    1. היי דניאל,
      העוגיות יוצאות פריכות מבחוץ אבל בכל מקרה לא הייתי ממליצה להביא לה את העוגיות האלה מאחר והן מכילות חתיכות של שיבולת שועל ואגוזים.
      שבוע מקסים :-)

      1. חשבתי לוותר על האגוזים ולהשאיר רק שיבולת שועל
        אני יודעת ששיבולת שועל מתרככת עם נוזלים
        האם זה לא במקרה הזה?
        תודה

        1. היי דניאל,
          אם מוותרים על האגוזים כדאי להשתמש בשיבולת שועל עבה ולא דקה (קוואקר) ואז עדיין העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ.

  8. היי, כמו הרבה כאן אני גם מאוד נהנית מהאתר ומהמתכונים! האם אוכל להשתמש בשקדים פרוסים במקום אגוזי מלך?

    1. היי אורלי,
      אם הכוונה שזה השחים מעט בשוליים זה בסדר. פעם הבאה אפשר להוציא כמה דקות בודדות לפני הזמן. אם התחתית עצמה נשרפה קצת אז יש לי כמה שאלות:
      התבנית היתה מונחת במרכז התנור?
      שמת נייר אפיה?
      התנור היה מכוון על חום עליון וחום תחתון?

  9. תודה על המתכונים הנפלאים. תבורכי !!! האם ניתן להשאיר את העוגיות מחוץ למקרר ? כמה זמן אפשר? האם ניתן להקפיא? בתודה מראש שרי

    1. היי שרי,
      העוגיות נשמרות בקופסה או שקית אטומה מחוץ למקרר כשבוע.
      אני מניחה שאפשר להקפיא.
      שבוע נפלא :-)

  10. נפלאות חוסלו באותו הערב. מכינה כמות כפולה. הוספתי צימוקים ונטיפי שוקולד במקום לקצוץ.

    מארחת ושמה ליד השתיה החמה צנצנת שקופה ויפה ומלאה בעוגיות. מרשים …תודה

  11. הכנתי את העוגיות עם מייפל במקום סוכר ושמן קוקוס וגם לא הוספתי שוקולד. תערובת יצא די נוזלית בגלל מייפל לכן הוספתי עוד טיפה של קמח. בכל זאת יצא מעולה. אין טעם של קוואקר שתמיד מפריע בעוגיות עם שיבולת שועל. תודה על המתכון. בהחלט מוצלח!

  12. הי,
    הכנתי עם שמן קוקוס וכף טחינה אחת וממתיק במקום סוכר וחמוציות.
    העוגיות נשארו בצורתן העגולה ולא השתטחו.
    עוד פעולה שעשיתי ערבבתי את הביצה עם הקוואקר לפני שהוספתי את כל הנוזלים.
    טעימות אבל נשברות וקטנטנות

        1. רשום במתכון "יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות ומשטחים לעוגיות". כדאי גם לשטח קצת כי כך העוגיות יוצאות יותר פריכות.

    1. כן רון, אפשר. במקום האגוזים אפשר להוסיף קצת יותר שיבולת שועל (עוד כרבע כוס).
      יום נפלא :-)

  13. הכנתי פעם אחת ויצא מעולה! רוצה להכין שוב אבל כמות כפולה.
    האם כשמכפילים כמויות זה נכון לגבי כל המרכיבים?
    כלומר לעשות הכל כפול 2?
    תודה!

  14. מכינה עכשיו הם בתנור ורואה את כל החמאה צפנ מעל כל העוגיות..למה כך?מצינת ששמתי מחמאה 150גר הכפלתי כמות של העוגיות

  15. מ ו ש ל מ ו ת !
    אני לא נוהגת לפרסם פידבקים, הפעם הייתי חייבת.. נכנסו אצלנו לספר מתכונים הקבוע. תודה!

  16. יש לי מתכון לעוגיות קוואקר עם קוואקר דק.
    הכנתי אתמול את אלו עם קוואקר עבה ויצא פשוט מעולה !!
    אפילו טעים יותר משום שהקוואקר העבה יוצא קראנצ'יות מדהימה לעוגיות.
    גם הוספתי פרג טחון במקום שומשום, פשוט כי לא היה לי שומשום :-)
    ויצא מעולה. נתן לעוגיות סוג של אקסטרה עסיסיות.

  17. הי אפרת. מאוד רוצה לנסות את המתכון. אין לי קמח מלא. יש לי קמח שיפון מלא או קמח לבן רגיל. מה עדיף?
    תודה.

    1. היי סיגלית,
      את יכולה לשים קמח שיפון מלא או קמח לבן רגיל. הכמות כל כך קטנה (כף אחת) שזה לא משנה.
      יום נפלא :-)

  18. פשוט מעולה! ניסיתי להפחית את כמות הסוכר ולהחליף לסוכר חום והוספתי אבקת אפיה פשוט אי אפשר לעמוד נגדן!!!!

  19. העוגיות יצאו מעולה!
    בפעם השנייה הכפלתי כמויות ויצא גם מעולה
    בפעם השלישית שילשתי כמויות ויצא פחות טעים…
    למה זה קורה?
    תודה

    1. היי אפרת,
      כמעט כל דבר שמכינים אותו בכמות גדולה מידי הוא יוצא פחות מוצלח לכן אני פחות בעד לשלש כמויות (אגב גם כשמדובר בעוגות). מקסימום להכפיל ב-2.
      חג שמח :-)

  20. הי..

    העוגיות מעולות, הרבה זמן שאני מחפשת מתכון מןצלח לעוגיות שבולת שועל ולא אהבתי מה שיצא..

    העוגיות מושלמות,
    דרך אגב, הרבה זמן יש לי את המתכון ולא העזתי לעשות כי חשבתי שכף קמח זה טעות, ואתמול החלטתי לנסות
    ולדעתי, מכל המתכונים שניסיתי מאתרים שונים או מחברות, לדעתי זה מתכון מנצח

  21. עוגיות מעולות. לבית, לחייל בצבא, לחבר שיצא למסע ארוך וביקש לקחת טעם של בית ובריאות איתו. תודה!! תמיד מכפילה כמויות.

    1. היי בר,
      זה פחות מתאים במקרה הזה. אם אין לך קוביות שוקולד את יכולה להכין בלי או לשים 1-2 כפות שוקולד צ'יפס.

  22. העוגיות נהדרות לא מפסיקים לאכול. אני עושה אותם כל הזמן. אשמח לקבל עוד מתכונים של עוגיות טובות. תודה רבה..

    1. היי מרים,
      שמחה שהן יצאו טעימות :-)
      יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה או בכוס יחסית גדולה למדידת שיבולת השועל.
      בכל מקרה עשית נכון כשהוספת ביצה.
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

  23. מעולות!!! לשלש כמויות מיד!
    אני אופה המון וניסיתי הרבה מתכונים וזה המנצח. והן פשוט קלות בריאות וטעימות מאוד!
    תמיד מבקשים ממני את המתכון..
    אתר מקסים .תודה!!!

  24. העוגיות טעימות מאד, הבעיה שלי היא האחסון איפה מומלץ לאחסן? אני שמה בקופסת עוגיות אטומה והן מיד מאבדות מהקרנצ'יות שלהן ופחות טעימות…

    1. היי מיטל,
      העוגיות אמורות להשאר קרנצ'יות אם שומרים אותן בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
      יכול להיות שאת מכניסה אותן לקופסה עוד לפני שהספיקו להתקרר לגמרי (ואז האדים מרככים אותן)?

  25. תודה רבה העוגיות מעולות.הוספתי חצי כוס קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפיה. לאגוזים הוספתי קצת פיסטוקים וגרעיני חמניה פשוט יצא מעולה. פעם שלישית השבוע שמכינה מתכון מהאתר ויוצא מעולה ומדויק. תודה רבה שיבורכו ידייך.

  26. העוגיות נשמעות נהדר ובעז"ה אני יכין אותם בקרוב, אבל תמיד צצה לי הבעיה עם הזמן של האפייה , איך אני יודעת מתי להוציא אותם כדי שלא יהיו מוכנות יותר מידי או להפך לא מספיק מוכנות?
    וגם כמה צריך לשטח את העוגיות?
    תודה ושבת שלום =)

    1. היי רני,
      אם התנור שלך הוא רגיל (לא חזק מידי ולא חלש מידי) יש לאפות כ-18 דקות. בתנורים חזקים מספיק 15 דקות ובחלשים- 20 דקות.
      העוגיות אמורות להיות זהובות מעט רק בשוליים ומעט רכות. הן מתקשות לאחר קירור בחוץ.
      חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש (כשאת מתחילה להכין את המתכון).
      שימי לב שיוצאות לך מהכמות כ-20 עוגיות (כי אם את עושה אותן גדולות מידי זה גם משפיע על זמן האפיה).
      את משטחת את העוגיות לעובי של כחצי ס"מ.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  27. תודה על המתכון הפשוט והנהדר הזה. הכנה כל כך פשוטה עם חומרים זמינים והילדים שלי מטורפים עליהם. כשבעלי נוסע לחו"ל הוא לוקח איתו את העוגיות הללו שיהיה לו משהו טעים וביתי בפה. כשרעבים עוגיה אחת משביעה אותי.

  28. העוגיות יצאו מעולים לא הכנסתי קוקוס והנכדים כל שבוע מבקשים וכמובן אני מכל הלב מכינה כל הכבוד על המתכון מ ע ו ל ה.

  29. הכנתי ויצא מעולה!!
    תוהה לעצמי אם יש דרך לוותר על הסוכר? אולי סילאן או משהו? ולהפוך לבריא לגמרי? למרות שזה לא סוף העולם..

    1. היי ליאור,
      אני מניחה שאפשר במקום הסוכר לשים סילאן באותה כמות או לשלב 2 כפות סילאן עם כף אחת של סוכר.
      בהצלחה ושבוע מקסים :-)

  30. שלום , ברצוני לדעת כמה עוגיות לערך יוצא מהכמות הנ"ל ?? קמח המלא האם אפשרי במקום לשים קמח כוסמין אז כמה ?? ושמן קוקוס במקום שמן קנולה ואם כן כמה כפות שמן קוקוס ?? ושליש כוס אגוזי מלך כמה זה לערך בגר' ???? תודה .

    1. היי טליה,
      כ-20 עוגיות.
      אפשר לשים כף קמח כוסמין במקום קמח מלא.
      במקום שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס במצבו הנוזלי (אם הוא מוצק יש להמיס אותו במיקרוגל או על ידי חימום על הגז).
      שליש כוס אגוזי מלך טחונים זה יוצא בסביבות 40 גרם.
      שבת שלום :-)

  31. תודה מקסימה! ב"ה יצא נהדר! אני נשואה טרייה, וחודשים האחרונים נעזרתי הרבה באתר שלך!
    רב תודה (:יסכה

  32. היי,

    רוצה להכין את העוגיות אבל כדי להיות בטוחה –

    האם ניתן להשתמש בקוואקר שניקנה באריזת הפח? (קוואקר רגיל להכנה מהירה)

    או שמדובר בשיבולת שועל מסוג אחר?

    תודה!

    1. היי יעל,
      אפשר להשתמש בקוואקר דק אבל לתוצאה מוצלחת יותר וכדי שהעוגיות יהיו פריכות עדיף להשתמש בשיבולת שועל עבה (הכוונה לשיבולת השועל השלמה והקשה).

  33. קודם כל משוגעת על המתכונים שלך! כבר עשיתי את העוגיות לפי המתכון ויצא מעולה. רוצה לעשות את העוגיות ללא סוכר הפעם, למעט הסוכר שיש בחומרי גלם(ולא מסתדר לי התחליפי סוכר למיניהם…)חשבתילהוסיף חמוציות וצימוקים שימתיקו (ויש גם את השוקולד..) מה את חושבת? כמה חמוציות וצימוקים לשים ?

    1. היי ליהי,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים :-)
      את יכולה להוסיף חמוציות וצימוקים (בסביבות שליש כוס) אבל אולי תשקלי לשים לפחות כף אחת של סילאן/מייפל טבעי/דבש? משהו שייתן מתיקות מעודנת לתערובת עצמה.
      בכל אופן בהצלחה עם מה שתחליטי ;-)

  34. הצעה לגיוון:
    במקום שוקולד ממרח חרובים, ניתן להוסיף חמוציות או צימוקים במקום האגוזים והשומשום.

  35. תודה על מתכון מעולה! הכנתי אתמול עם שמן קוקוס במקום הקנולה, יצא נפלא, הכל חוסל!
    נגלה נוספת כבר בתנור…. (:

  36. מתכון מעולה שתמיד מצליח
    אכן עוגיות בריאות וטעימות מאוד
    כל מי שטעם מיד רצה את המתכון
    והילדים נהנים מכל רגע:)

  37. יצא מעולה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    לא נשאר כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    1. היי ליאורה,
      אני מניחה שאפשר להמיר בסילאן. באותה כמות של הסוכר.
      לגבי קלוריות, אני באמת לא יודעת :-)

  38. היי
    סוף סוף אני מתכננת להכין את העוגיות היום.
    שאלה קטנה- אם אני לא אשים שומשום וקוקוס האם אני צריכה להחליף אותם במשהו בגלל יחסי הכמויות עם שאר הדברים?
    תודה!

    1. היי פאני,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני לא רואה בעיה.
      כדאי לשמור בשקית סגורה או לשים בתוך קופסה אטומה.

  39. היי
    הכנתיעם שינוי קטן.קמח כוסמין,כמו סוכר+סוכר קנים.
    יצא טעיםםםםםםםם.

    תודה.
    את נהדרת.
    מאמצת את האתר .

  40. הי, יצא מאד טעים בשילוב המרכיבים. אבל הייתה בעיה אחת קטנה, בזמן שהעוגיות היו בתנור, ראיתי שעלה מתוכן השמן… וכשהיו מוכנות – יש להן טעם כזה של שמן, פריכות אבל שומניות קצת… לא ברור לי אם זה כי שמתי בטעות קצת יותר שמן (שמתי שליש כוס) או כי השתמשתי בגרנולה דקה או שאין בעיה וככה זה אמור להיות. – מה דעתך?

    ואולי – יש לי קושי עם טעם השמן? האם אפשר להחליף בחמאה? אם כן, באיזו כמות?

    1. היי גלית,
      אני מניחה שזה גם בגלל שהשתמשת בשיבולת שועל דקה. פעם הבאה תנסי להכין עם עבה, זה ייצא יותר מוצלח :-)
      גם יכול להיות שזה הטעם של השמן עצמו. השתמשת בשמן קנולה? לפעמים יש סוגים של שמן שהטעם שלהם יותר מורגש. בכל מקרה אפשר להמיר את השמן ב-80 גרם חמאה מומסת. זה ייצא אפילו יותר טעים ופריך :-)

      1. תודה.
        אני השתמשתי בשמן חמניות … זה יכול להסביר?

        (פשוט פעם קראתי כתבה שהטענה בה הייתה ששמן קנולה, ספציפית, מאד לא בריא, ומאז משתדלת למצוא תחליפים).

        1. זה לא אמור לקרות אבל יכול להיות שגם זה עם השילוב עם השיבולת השועל הדקה גרם לטעם הזה.

  41. היי, פעם ראשונה שאת ניסיתי את המתכון הזה ויצא מעולה !!! הילדים שלי לא אוכלים טחינה ולמרות זאת טחנו את העוגיות !!
    תודה רבה על מתכון נפלא

  42. טוב.. אני גם לא מהמגיבות.. אבל הייתי חייבת להגיד שאלו העוגיות הכי טובות וטעימות שהכנתי אי פעם!!
    כל אחד מהמרכיבים מוסיף המון ונותן טעם עשיר. הכפלתי את הכמויות כבר כשהיו בתנור כי היה ברור שמדובר במתכון מוצלח. אי אפשר להפסיק לאכול!
    תודה רבה:) אין לי ספק שאני הולכת להכין את זה באופן קבוע:)

    ושאלה קטנטונת- מתי להכניס אותן לקופסא סגורה? האם הן צריכות להתקרר לגמרי או שאפשר להכניס אותן כשהן חמימות? מה ישמור על הפריכות?

    1. תודה! איזה כיף לשמוע :-)
      צריך להניח לעוגיות להתקרר לגמרי לטמפרטורת החדר לפני שמכניסים אותן לקופסה סגורה. אם הן יהיו עדיין חמימות עלולים להצטבר אדים בתוך הקופסה שירככו אותן ויפגעו בפריכות.
      חג שמח ושבת שלום :-)

  43. לא יכולתי להישאר אדישה והייתי חייבת להגיב. מאז שניסיתי פעם אחת, זה ה-מתכון אצלי!! פשוט מושלם! קל, טעים ותמיד אפשר לשחק עם המרכיבים
    כל הכבוד למי שהמציאה אותו!! תודה רבה!

  44. היי,
    תודה על המתכון
    האם לדעתך אפשר להשתמש באבקת אורן במקום קמח ?
    ועוד שאלה, עד כמה חשוב שהאגוזים יהיו טחונים דק ולא פשוט שבורים ?

    תודה רבה
    אדי

    1. היי אדי,
      אני לא מכירה אבקת אורן אבל אני מניחה שמאחר וכמות הקמח במתכון קטנה (רק כף אחת) לא תהיה בעיה להשתמש באבקת אורן.
      האגוזים יכולים להיות שבורים אבל עדיף קטן, אם יש אפשרות.
      בהצלחה :-)

  45. עוגיות מצוינות!!!
    עשיתי כבר עשרות מתכונים של עוגיות שיבולת שועל, העוגיות היו בסדר אבל תמיד היה חסר לי משהו.
    סופסוף מתכון שנכנס למועדפים שלי. תודה :)

  46. קצת התפרעתי עם השינויים, במקום שיבולת שועל, שמתי פתיתי כוסמין מלא, במקום שמן קנולה שמתי שמן קוקוס, במקום טחינה, חמאת בוטנים טבעית, במקום קוקוס פקאן טבעי קצוץ, במקום רק סוכר שילבתי עם מייפל.
    התנור תפוס כרגע והבלילה מחכה.. מקווה שיצא טוב למרות כל השינויים…

    1. וואו יצא ממש טעים!
      מתכון גאוני זה מתכון שאפשר להתאים למה שיש בבית ולמה שאוהבים והוא עדיין יהיה מוצלח!
      כל הכבוד!

  47. עשיתי את העוגיות עם כמה שינויים
    3 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר, כף ממרח תמרים במקום הטחינה, ו3 כפות שוקולד ציפס במקום שוקולד קצוף ושמתי שומשום מלא כי לא היה לי רגיל
    דרך אגב העיסה הייתה די טובה לעבודה, הממרח די איחד את החומרים ופשוט הרטבתי ידיים
    יצאו 20 עוגיות
    בזמן שהכנתי בעלי אמר שזה נראה רע, אבל איך שיצא הוא רצה לאכול וכמו ילד קטן אמרתי לו לא, תחכה שזה יתקרר :)
    ברגע שהוא טעם הוא אמר שזה ממש טעים כמו חטיף בריאות בריא ואכל אחרי זה עוד אחת
    בקיצור יצא ממש טוב
    עוד מתכון מעולה :)

  48. האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה?
    והאם זה כדאי אם אני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר?
    אני פשוט שואלת כי אני רוצה שלא יהיה חסר מתיקות

    1. לדעתי אפשר. שימי כף מלאה של ממרח תמרים.
      את יכולה לשים 3 כפות גדושות סירופ אגבה במקום הסוכר. לדעתי זה אמור להספיק.

  49. האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר?
    בנוסף אני מתכוונת להחליף את הטחינה בכף דבש כמו שהמלצת לי
    אז כדי שלא יהיה מתוק מדי עם הדבש והסירופ כמה כדאי לשים?

  50. כמה גר' של שוקולד מריד לשים?אפשר במקום צימוקים וכמה וצריך לקצוץ אותם?אפשר לקצוץ דק את האגוזים ולשים עדיין 1/3 כוס (מתכוונת לוותר על השומשום)?

    1. היי שרון,
      זה יוצא בערך 20-25 גרם שוקולד מריר.
      אפשר לשים 1-2 כפות צימוקים אם אוהבים (במקום או בנוסף לשוקולד). אין צורך לקצוץ אותם.
      אפשר לקצוץ דק את האגוזים ולשים שליש כוס. אין בעיה לוותר על השומשום.

  51. העוגיות יצאו ממש ממש טעימות, אבל קצת שידרגתי אותן על ידי הוספת כפית תמצית וניל וכפית תמצית רום וכן קליפת לימון שלם מגוררת, ובמקום סוכר המתקתי עם סטיבייה, תודה על המתכון הנפלא
    זיוה

  52. פעם ראשונה שאני אופה עוגיות, ולא מצליחה להחליף מתכון כבר חמש פעמים ברצף…וכל פעם כמות כפולה כמובן. הן נשלחו עם בני וחברתו לצבא וגם בבית מחסלים בקצב..
    עוגיות מעולות.
    אילתורים שניסיתי: תוספת גרעיני חמניות כחצי מכמות האגוזים.
    כף חמאת בוטנים. ושפיץ כפית מלח.. תמיד מבליט טעמים..
    אני משלבת שיבולת שועל עבה ודקה: חצי חצי.
    יוצא קריספי וטעיםםםם.
    תודה.

    1. היי רחלי,
      את יכולה להמיר את הטחינה בכל ממרח שיש לך. אפשרות אחרת היא לוותר על הטחינה ולהוסיף כף דבש כדי שידביק את החומרים.

  53. תודב תודה תודה !!!
    כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון עוגיות מנצח ובריא
    וזה נחל הצלחה מסחררת גם בקרב ילדי הקטנים והם בררנים
    רק שבמקום סוכר לא מכניסים סוכר או דבש הבייתה
    השתמשתי ב4 תמרים מקולפים ומושרים קצוצים דק דק
    ובמקום שמן קנולה השתמשתי בשמו זרעי ענבים
    יצא אליפות אין ספק שכל שבת זה יככב אצלנו

  54. חייבת הכרת הטוב:
    ניסיתי כל כך הרבה עוגיות עם שיבולת שועל. כולן היו ממוצעות (פלוס מינוס).
    עד שהכנתי את המתכון הזה.
    בהתחלה הכנתי את המתכון בערב שבת כשעה לפני כניסת שבת וכמעט חוסלו עוד לפני כניסת שבת. נאלצתי להחביא כמה לקפה של שבת בבוקר.
    לשמחת תורה כבר הכפלתי כמויות והשמחה רבה!
    תודה על מתכון קל וממש טעים!

    1. הביצה אמורה להדביק את החומרים. לא ניסיתי אבל לדעתי בננה קטנה מעוכה יכולה להחליף את הביצה.
      אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא :-)

  55. אוייש אפרת איזה אתר של נחת שאת !!! הריח בבית משכר ובטוחה שגם הטעם יהיה מופלא. הנאה חושית , בריאה , טעימה ומהירה . תודה , תודה, תודה :-)

  56. עוגיות מושלמות !!! שאלה קטנה… עקבתי אחרי המתכון בדיוק… ואכן יצאו נפלא אבל לא היה קל לאחד את החומרים לעוגיה עגולה (בסופו של דבר כן יצאו עגולות ויפות וכן הצלחתי אבל היה לא קל לאחד את החומרים…) מה עשיתי לא בסדר… ? תודה רבה

    1. היי שלומית,
      עשית הכל בסדר גמור :-)
      במתכון הספציפי הזה התערובת מעט מתפרקת ואכן קצת יותר קשה לאחד את החומרים. הסיבה היא שאין הרבה קמח במתכון והתערובת מורכבת בעיקר ממרכיבים גדולים יחסית כמו שיבולת שועל, אגוזים וכו'. העיקר שבסוף הצלחת ושמחה שיצא טעים :-)
      יום נפלא

      1. ברור !!! המון המון תודה ! (למרות שלא קשור לתגובות אבל… כל התפריט שלנו השבוע מורכב ממתכונים שלך :) המון תודה …מחכים למתכונים חדשים :) )

  57. תודה רבה על מתכון מעולה וקל להכנה. העוגיות יצאו טעימות בטירוף ובפעם הבאה שאני אכין אותן אני אכפיל כמויות!

  58. העוגיות יצאו מצויינות.במקום בעצה שמתי רבע כוס יוגורט כבשים.העוגיות לא התפוררו ויצאו טעימות מאוד.תודה רבה על אתר מוצלח!!:)

    1. היי טליה,
      עדיף לשלב סוכר וסילאן יחד. במקום 3 כפות סוכר לשים כף אחת מלאה סוכר + כף מלאה סילאן. חשוב לציין שלפעמים לסילאן יש טעם מורגש שלא כולם אוהבים לכן אפשר לשים דבש במקום.

  59. הרגיש לי שהעוגיות ספוגות שמן טרם הכנסתן לתנור ובתנור הן קצת בעבעו ולאחר שהוצאתי הן קשות ולא נימוחות
    האם הכנתי את הבלילה נכון?

    1. היי ליטל,
      זה קורה שהעוגיות מבעבעות מעט במהלך האפיה וזה בסדר :-) . העוגיות אמורות להיות מעט פריכות אך לא קשות מאוד. אם הן יצאו כאלה, תנסי פעם הבאה להוציא אותן 5 דקות לפני מהתנור (הן אמורות לצאת מעט רכות באמצע ולהתקשות מעט במהלך הקירור).

  60. עוגיות מעולות!
    אני אופה הרבה ואלה עוגיות הגרנולה המוצלחות ביותר שאפיתי.
    הכפלתי כמויות ולכן זמן האפיה היה בערך 45 דקות.
    יצאו פריכות וממש טעימות בכלום עבודה ומרכיבים בריאים יחסית!

  61. תודה על התגובה!
    בפעם הראשונה שהכנתי כבר הכפלתי כמויות ויצא מעולה !
    אנסה להמיר את השמן בחצי רסק תפוחים ואעדכן :)

  62. היי
    העוגיות פשוט מדהימות, התחסלו תוך יום !!
    רק שאלה, אני מכפילה את הכמויות ורציתי לדעת אם ניתן להחליף חצי מכמות השמן ברסק תפוחים?
    תודה מראש !
    נועה

    1. שמחה לשמוע נועה :-)
      לגבי המרה לרסק תפוחים, אני באמת לא יודעת איך זה ייצא. בעוגות זה הולך מצוין אבל בעוגיות אני חוששת שזה ישנה את המרקם והן יהיו פחות פריכות או קשות.
      בכל אופן, אם תנסי אשמח להתעדכן בתוצאות (ואם כן, לפני שאת מכפילה כמויות עדיף שתנסי קודם בכמות המצוינת במתכון).
      יום נעים!

    1. היי אוריה,
      מאחר ומדובר רק בכף אחת אני מניחה שאפשר להשתמש בכף קורנפלור מבלי שהמרקם ישתנה.
      יום נפלא! :-)

    1. היי נלי,
      פחות מומלץ שמן זית מאחר והטעם שלו חזק ויכול להיות מורגש בעוגיות. את יכולה להשתמש בשמן קוקוס מומס (מכבישה קרה).

  63. תודה רבה !!! סופסוף עוגיות קלות להכנה, טעימות בטרוף ובריאות :)
    שאלה קטנה – הן יצאו קצת קשות (אכילות וטעימות מאוד במיוחד ליד הקפה/תה) אבל לא פריכות ורכות … זה בסדר ? או שהן אמורות להיות "מעיכות" ?
    תודה על האתר המדהים !

    1. היי שלומית,
      שמחה שאהבת את העוגיות :-)
      זה בסדר, בגלל שהעוגיות מבוססות על שמן ולא על חמאה אז הן יוצאות פחות פריכות ונימוחות ויותר קשות.
      יום נפלא!

  64. עוגיות מדהימות! אני מכינה אותם עם בוטנים וזה יוצא מלוח ומתוק בשילוב מושלם! הבן זוג שלי מכריח אותי להכין לו אותם כל שבוע כבר שלושה חודשים! לגמרי הצלחה

    1. היי לירז,
      לעיתים הדבש משנה מרקם אך בעוגיות האלה לדעתי הדבש יתאים. ממליצה לשים עד 3 כפות שטוחות כי הדבש יותר מתוק מסוכר.
      יום נהדר :-)

  65. שלום! הכנתי את העוגיות (יותר נכון כרגע בתנור…) והריח נפלא!!! והן גם נראות נהדר
    השאלה שלי רק- האם העוגיות פריכות כשהם מצוננות לאחר האפייה? שמתי קוואקר דק ואני יודעת שזה מוריד מהפריכות אבל שמתי הרבה אגוזי מלך קצוצים דק דק
    אז האם הן יצאו פריכות או רכות?

    1. הי ליהיא,
      העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך לאחר צינון בחוץ הן מתקשות ומקבלות פריכות.
      אם שמת הרבה אגוזי מלך קצוצים דק זה אמור לשפר את הפריכות, אני מאמינה שהן ייצאו במרקם טוב :-)

  66. תודה על האתר המקסים!
    העוגיות בדיוק מה שחיפשתי! =) רק אין לי אגוזים טחונים.. אפשר שקדים טחונים במקום?

  67. היי. זאת פעם ראשונה שאני מגיבה למשהו ופשוט הייתי חייבת. אני ממש לא האופה הכי טובה שיש אבל העוגיות האלו פשוטות מאוד והטעם.. מדהים! איזה כיף שהן גם בריאות! אני לא מפסיקה להכין אותן כבר שלושה שבועות ומי שטעם מיד ביקש מתכון. בהחלט שוות ומוכרח שיהיה בבית. תודה רבה. התמכרתי :-)

  68. יצאה ממש מעולה.
    הוספתי צימוקים, חמוציות ושוקולד. עשיתי את העוגיות יחד עם הבן שלי בן 3.5
    ושנינו היינו מרוצים מהתוצאה :)
    זה שהוא אכל את העוגיות ביאות אומר את הכול.
    יצאה מושלם.
    הולכת להכין שוב!
    תודה רבה. מתכון טעים וקל להכנה.

  69. תודה רבה על מתכון נפלא, הכנתי וזה ככ טעים ובריא:) עכשיו המבחן שהבן שלי בן שלוש יאכל:) יש רעיון מה יכול להחליף שוקולד מריר?? ועדיין ישמור על הטעם הטעים

  70. שלום,
    העוגיות יצאו טעימות מאוד, אך בעיה אחת.. יצא לי דביק והיה לי קשה לגלגל אותן(נדבקו לי לידיים) אז מה שעשיתי זה שקימחתי את הידיים.. מה צריך לעשות כדי שלא יצאו דביקות ? להוסיף עוד קמח/שיבולת שועל ?

    1. היי ראומה,
      זה בסדר שהבצק יצא דביק, הוא אמור להיות כזה. אם מרטיבים את הידיים אז אפשר להכין עוגיות מבלי שידבקו לידיים.
      אם הבצק דליל מידי רק אז אני ממליצה להוסיף עוד שיבולת שועל אבל אם הוא רק דביק זה בסדר :-)

    1. היי יפעת,
      אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף קורנפלקס. לגבי שלווה אני פחות ממליצה בגלל המרקם הרך שלה.
      שבת שלום :-)

    1. הי שירלי,
      הן מתפרקות לפני האפיה או אחרי האפיה?
      גם אם ויתרת על השוקולד, האגוזים והקוקוס העוגיות לא אמורות להתפרק. בדר"כ כשעוגיות מתפרקות זה אומר שחסרה ביצה. יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה? פעם הבאה אפשר פשוט להוסיף עוד ביצה או כחצי ביצה טרופה נוספת.

  71. היי מאיה,
    את יכולה לוותר אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף קמח. תערבבי את כל המצרכים כפי שהם ואם את רואה שהתערובת דלילה, תוסיפי כמה כפות קמח בהדרגה.
    שבת שלום :-)

  72. היי, אם אני מוותרת על הקוקוס, שומשום והאגוזים בתערובת (הילדים לא אוהבים..) זה ישפיע על מרקם העוגייה? אני צריכה להוסיף עוד קמח?

  73. היי, העוגיות כבר בתנור והריח…. מעלף!
    הייתי רוצה אחר כך להכין עוד כמות, ניתן עם סוכר חום או דמררה?
    תודה

      1. תודה רבה! יצא ממש טעים!!!!הועוגיות רק לא יצאו לי שחומות כמו אצלכם פשוט פחדתי להשאיר אותן יותר מדי זמן בתנור שלא יתייבשו למרות שזה כנראה אמור להיות המרקם שלהם מבפנים

  74. היי,
    לא כל כך מבינה בסוגי שיבולת שועל..
    יש לי שיבולת שועל שכתוב באריזה פתיתי שבולת שועל להכנה מהירה, יכול להתאים לעוגיות?

    חן חן.

    1. הי ריקי,
      אם זאת שיבולת השועל המיועדת לדייסה (ממש דקה ועדינה) יש סיכוי שהעוגיות ייצאו מעט רכות.
      במתכון הזה עדיף להשתמש בשיבולת שועל שהיא מעט יותר עבה, כמו הסוג שיש בגרנולה ואז העוגיות יוצאות ממש פריכות.
      ערב נעים :-)

    1. הי קטיה,
      אני לא יודעת לומר כמה קלוריות בדיוק יש בכל עוגיה. אני מציעה שתעזרי במחשבוני הקלוריות שיש באינטרנט.
      יום נפלא :-)

  75. הי, העוגיות נראות טעימות ופשוטות להכנה, יש לי את כל המצרכים מלבד האגוזים הטחונים, אפשר לוותר על מרכיב זה?

    1. הי אורית,
      האגוזים מוסיפים לעוגיות פריכות מסוימת לכן את יכולה להמיר בכל סוג אחר של אגוזים ואם אין לך בכלל אז תכיני בלי.

    1. הי רוני,
      מניסיון זה טעים עם שני הסוגים אבל אם מכינים עם השיבולת שועל העבה העוגיות יוצאות מעט יותר פריכות.

  76. היי, אני בחופש היום מהעבודה ובאתם לי בול עם העוגיות האלה! הן יצאו לפני 20 דקות מהתנור וכבר חיסלתי כמעט חצי!! ממש טעימות. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »