מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר

עוגיות שיבולת שועל ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:אוקטובר 4, 2019

Summary:

עוגיות קוואקר ללא סוכר פריכות וטעימות

עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר

 (כמות: 15-20 עוגיות)

מצרכים:

50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

1 כף שטוחה קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות קוקוס

1 כפית שומשום

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

3/4 כוס שיבולת שועל

1 ביצה

1/3 כוס "כמו סוכר" (אפשר להשתמש בממתיק אחר אבל קחו בחשבון שהיחס משתנה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מניחים את כל החומרים היבשים בקערה (כל החומרים מלבד הביצה והחמאה).

-ממיסים חמאה במיקרוגל.

-מקציפים את הביצה במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם קצפתי.

-מוסיפים את החומרים היבשים ואת החמאה ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה.

– מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים כדורים קטנים בעזרת כפית ומשטחים אותם מעט (יש לעשות מרווח בין כל עוגייה ועוגייה מאחר והן נוטות להתרחב בזמן האפייה).

-אופים בתנור כ 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים החוצה ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

46 תגובות

הוסף תגובה
    1. שנה טובה וגמר חתימה טובה!
      אין לי מינון לסטיביה כי אני לא מרבה להשתמש בזה אבל ממה שקראתי:
      כף וחצי סוכר = שקית סטיביה
      חצי כוס סוכר (100 ג') = .4.5 שקיות סטיביה
      כוס סוכר (200 גרם) = 9 שקיות סטיביה
      *הכוונה לאבקה מתוק וקל

    1. נכון אבל בעוגות יש לשים פחות. אפילו כחצי כמות אחרת זה יוצא מתוק מידי ולפעמים גם בטעם לוואי.
      לכן אני ממליצה על "כמו סוכר" כי היחס הוא זהה לסוכר ואז קל להשתמש בו וגם כי יש בו הכי פחות טעם לוואי מכל הממתיקים האחרים.
      שבת שלום 🙂

  1. נראה עוגיות מאד מוצלחות אך יצא לי מתוק נורא!

    שמתי שליש כוס (כוס מדידה),

    השתמשתי ב"כמו סוכר וחלק סטיביה בשקיקים.

    מה לא הבנתי נכון?

    תודה!

    1. שליש כוס הכוונה רק ל"כמו סוכר". המינונים משתנים כשמדובר בסטיביה בשקיקים (אז כדאי לשים פחות).
      כמה "כמו סוכר" שמת וכמה שקיות סטיביה שמת?

  2. שלום לך אפרת!

    החילותי בהכנת העוגיות ומתברר שאין לי מספיק תחליף סוכר.

    איך עושים חצי כמות אם הקצפתי ביצה שלמה L ?

    תודה לך וגמר חתימה טובה!

  3. רק שאלה לפני שאני מכינה🙏
    כתוב שיבולת שועל הכוונה לעבה או הדקה??
    אשמח לדעת אם מה יצא יותר קריספי…
    או שאפשר לשלב…. בקיצורררר.. תודה❣

  4. היי..
    אני רוצה להכין אותן הן נראות פצצה!!

    שקראתי את המתכון ראיתי שבשורה 5 באופן ההכנה יש לך טעות…😊
    כתבת מוסיפים את החומרים היבשים והחמאה. במקום מוסיפים את הביצה והחמאה..
    תודה וסליחה..😉

    1. היי,
      זו לא טעות 🙂 את הביצה מקציפים ואז מוסיפים לה את החומרים היבשים והחמאה.

  5. האמת שמתי במקרר וזה ממש תיקן את הבלילה. היה נח יותר לעבטד ככה , עדיין לא יצא כמו בתמונה. אבל חייבת לעדכן שטעים ממש! תודה רבה לך!

  6. היי,
    יצא לי ממש בלילה דלילה מאוד, א"א לעשות מזה עיגולים.. הוספתי עוד קצת קמח ועדיין לא עזר…
    יש לך מושג למה…? הם בתנור ונראות ממש דקות דקות.. כי השתטחו לי עוד לפני שהכנסתי…

    1. אמורים לשים את הבלילה עם כפית. לא ניתן לעצב עיגולים עם הידיים.
      באיזה כוס השתמשת?

    1. היי דבי,
      אפשר עם קוואקר פשוט המרקם ייצא קצת יותר רך מאשר אם משתמשים בשיבולת שועל עבה.
      אפשר סוכר רגיל.
      אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס או שמן רגיל.

    1. היי שירן,
      שמת 50 גרם חמאה? אולי העוגיות היו עבות מידי? כמה זמן העוגיות נאפו בתנור? כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן אמורות להיות מעט רכות ואח"כ להתקשות. הן לא התקשו לאחר קירור? ושאלה אחרונה- השתמשת בשיבולת שועל עבה או דקה?

    2. היי מישל,
      אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה או עבה. עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות מעט יותר פריכות.

    1. היי נאוה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. ממליצה לשים פחות מחצי כוס, בסביבות 3-4 כפות מלאות.

    1. היי הדר,
      אני באמת לא יודעת.. 🙂 אבל יש מחשבוני קלוריות באינטרנט שניתן לבדוק באמצעותם.

  7. עוגיות שיבולת שועל – מצויינת חמאה באופן ההכנה ולא בחומרים הדרושים. האם בטעות או בכל זאת משתלבת ואיפה? מה עם החמאה???

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר