מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

עוגיות שיבולת שועל טבעוניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 3, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון עוגיות בננה ושיבולת שועל טבעוניות, ממרכיבים בריאים וכל כך טעימות

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

מצרכים (12 עוגיות):

שליש כוס קמח מלא

כוס שיבולת שועל עבה

שליש כפית אבקת סודה לשתיה

שליש כוס אגוזי מלך קצוצים

3 כפות גדושות סוכר (מומלץ חום)

3 כפות מלאות טחינה גולמית

רבע כוס שמן קנולה

בננה קטנה מעוכה

רבע כוס שוקולד צ'יפס מריר (מומלץ 70% קקאו ומעלה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.

-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות.

-אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות מעט לאחר קירור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

98 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    יצא מצויין!!!!!
    היות והבננה במקום ביצה, הוספתי תפוח עץ מרוסק. טבעוני
    במקום הסוכר הוספת ½2 כפות סילאן טבעי
    במקום השמן הוספתי שמן קוקוס
    ולבסוף, הוספתי 1/3 כפית פלפל שחור גרוס כדי להוריד מעט את הדומיננטיות של הטחינה.
    שוב יצא מצויין.
    תודה רבה.

  2. שלום, האם את העוגיות אפית במצב אפייה (גוף עליון תחתון ועליון) או טורבו (שני הגופים + מאוורר)?
    תודה :)

    1. היי אור,
      כל המתכונים באתר (כולל זה) נאפים בתוכנית התנור הרגילה של עליון ותחתון. לא בטורבו.
      שבת שלום :-)

    1. היי מילי,
      אם יש לך ממרח שקדים אפשר לשים במקום הטחינה. אם לא, פשוט תכיני בלי הטחינה ואם התערובת מתפוררת וקשה ליצור עוגיות תוסיפי עוד קצת בננה (עד חצי בננה קטנה נוספת).

  3. הי,
    השתמשתי בסוכר חום קלאסי ויצא פחות מתוק משציפיתי. הסוכר הוא מאוד מתוק וגושי כזה, נראלך שאם אשמש בסוכר דמררה קלאסי ייצא יותר מתוק? בנוסף היה מאוד קשה ליצור מהתערובת עוגיות כי הן פשוט התפרקו, אך לאחר האפייה כבר פחות. ישלך במקרה המלצה למרכיב נוסף שיאחד יותר את התערובת כיוון שהיא לא יצאה ״דביקה״ כמו שהייתה אמורה להיות(יש לי גם חלב שקדים אם זה יכול להיות טוב). כמו כן, יש לשטח את העוגיות? כיוון שעשיתי מהן עיגולים וגם לאחר האפייה הם נשארו כעיגולים. נראה לי שעשיתי לא מעט טעויות ולמרות זאת יצא טעים אשמח אם תרשמו לי תשובות לשאלות ששאלתי בכדי שאוכל להשתפר לפעם הבאה(זאת גם הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון טבעוני..)

    1. היי מיקה,
      סוכר חום הוא פחות מתוק. פעם הבאה אפשר פשוט להגדיל את הכמות או להשתמש בסוכר דמררה קלאסי אבל בכל מקרה כדאי לשים יותר סוכר. בסביבות 4 כפות.
      מה שאמור להדביק ולחבר את התערובת זה בעיקר הבננה המעוכה. אם התערובת התפרקה אפשר היה להוסיף עוד כחצי בננה מעוכה.
      צריך לשטח את העוגיות. שימי לב שרשום במתכון ליצור כדורים ולשטח לעוגיות. הן גם יותר טעימות מבחינת המרקם שהן שטוחות.
      בהצלחה בפעם הבאה :-)

      1. תודה רבה על התשובה! בהחלט איישם את הטיפים שנתת. העוגיות חוסלו במהירות שיא והיו מעולות! מחר כבר מכינה עוד כנראה אפילו כמות כפולה!

  4. אני ממש רוצה לוותר על הסוכר ולהחליף אותו בסילאן , שתי כפות זה מספיק ? אני לא רוצה שהעוגיות יהיו יותר מדי
    מתוקות כי אני מוסיפה גם חמוציות חוץ מהאגוזים

    1. היי ליאור,
      עם שתי כפות סילאן העוגיות יהיו במתיקות מאוד קלה. אם את מוסיפה גם שוקולד צ'יפס זה בסדר אבל אם לא אפשר להגדיל את הכמות ל 2.5-3 כפות סילאן.

      1. אני רוצה לומר לך שזה העוגיות הראשונות שאי פעם הכנתי והם יצאו טעימות נורא ,
        הריח שלהם כל כך טוב שכולם ממש התלהבו והטעם מצוין .

        שמתי רק 3 כפות סילאן והמתיקות יצא מעודנת אבל לא מתוקה לגמרי
        אני רוצה להכין עוד סבב אז רציתי לשאול לשים 4.5 כפות סילאן או 4 זה מספיק ?

  5. טעם מדהים! עשיתי אותן קצת גדולות ושמנות מדי, וזה גרם להן להיות רכות מאוד, כמו עוגה, אבל עדיין – מדהים.
    תודה על המתכון (:

    1. היי שוש,
      עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות קצת יותר פריכות אבל אפשר להכין גם עם דקה.

  6. העוגיות כרגע בתנור ומכיוון שהכנתי כמות כפולה נשאר לי cookie dough שאני ברגעים אלה מחסלת. מקווה שהעוגיות טעימות כמו הבצק כי ואוו.
    תודה!

  7. היי אפרת,
    מספר שאלות:
    אני מתכוננת להכין את העוגיות עם קמח כוסמין, שמן קוקוס וסילאן
    1- האם מידת הכמויות במרכיבים אלה דומה? תהיה השפעה על המרקם?
    2- הניתן לאחסן בקופסת פח מחוץ למקרר, או שהשימוש בבננה מחייב קירור?
    תודה ושבת שלום,
    אריאלה.

    1. היי אריאלה,
      1. מבחינת המידות: שליש כוס קמח כוסמין, רבע כוס שמן קוקוס מומס ו 3-4 כפות סילאן. אני מניחה שבגלל שהסילאן נוזלי התערובת תצא קצת יותר נוזלית ודביקה. בעזרת ידיים רטובות אני מניחה שתוכלי להתגבר על כך וליצור עוגיות.
      2. אין בעיה לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) עד כ-5 ימים.
      שבת שלום :-)

  8. סליחה על הבורות אבל איך הטחינה משתלבת פה? זה לא נותן לעוגיות טעם מר? כל שאר המרכיבים מתוקים… נראה לי קצת לא קשור אבל אולי אני סתם חסרת ניסיון :-)

        1. היי טלי,
          אם יש לך ממרח שקדים, חמאת בוטנים או ממרח אחר אפשר לשים במקום הטחינה.
          אם לא, אני מניחה שאפשר לשים גם 3-4 כפות מים (לפי הצורך).

  9. הכנתי את העוגיות בלי בננה, עם קמח קוסמין מלא ושיבולת שועל דקה, העוגיות נראות טוב אך מתפרקות :(
    הן מתפרקות בגלל שלא הייתה בננה? או בגלל קמח קוסמין מלא?
    שלא אחזור על הטעות

  10. שיפורים שהחמיאו מאוד
    קמח כוסמין לבן
    חמוציות (בערך חופן וחצי)
    פקאן שבור (חופן וחצי) הפקאן "מדבר" נפלא עם השוקולד
    פרוסות שקדים, חופן וחצי
    החלפתי חצי מהסוכר בסילאן מה שעזר מאוד בעיבוד
    את הקנולה המרתי בשמן קוקוס
    לא יותר מעשרים דקות בתנור
    ואת כל המסה עיבדתי בצורת "חיתוכיות" (הכל משוטח על נייר אפייה בתבנית ונחתך לאחר האפייה, מייד כשהתבנית יוצאת מהתנור)
    תודה, מותק של מתכון!!

  11. ראיתי את כל התגובות המפרגנות ולא יכלתי שלא להכין. לפני כמה דקות יצאו מהתנור ויצא פשוט מדהים! במקום שמן רגיל השתמשתי בשמן קוקוס, במקום סוכר שמתי סילאן, ויתרתי על השוקולד צ'יפס והוספתי קצת קוקוס. מומלץ בחום!

  12. עוגיות מושלמות ! מתכון הכי מוצלח שיצא לי לעשות. עשיתי בשבוע שעבר על ההתחלה כמות כפולה, וזה התחסל תוך יומיים.. אפילו הבעל התלהב !
    ללא ספק, יבוצע גם היום. לקראת הסופ"ש.
    תודה רבה.

      1. היי ענבר,
        שמחה שהעוגיות יצאו טעימות :-)
        התערובת הייתה יציבה בלי הבננה?
        תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

  13. הכנתי את העוגיות ביחד עם נכדתי לכבוד יום המשפחה, והן יצאו נפלאות מאוד מאוד.
    הבעיה היחידה, שמרוב שהן טעימות זוללים יותר מדי…
    תודה רבה לך.
    אנחנו אוהבי קוקוס, ובפעם הבאה, נכניס גם קצת שבבי קוקוס, ונחליף חלק משמן הקנולה, בשמן קוקוס.

    1. היי אורית,
      שמחה לשמוע שנהנתן מההכנה ומהטעם :-)
      רעיון מעולה לשלב קוקוס ולהשתמש בשמן קוקוס.
      תודה שחזרת לעדכן.

  14. הכנתי את העוגיות, אבל הן פשוט לא התקשו והתפרקו לגמרי. עשיתי כמויות מדוייקות (עם כפות מדידה). רק שכחתי להוסיף את הבננה, אבל בטח זה לא קשור…
    התערובת היתה טעימה למדי…

    1. היי ליאור,
      הבננה היא מה שמחבר בין החומרים (במיוחד שאין ביצה במתכון). בלעדיה הכל מתפרק :-)
      לא נורא, פעם הבאה ;-)
      שבת שלום!

    2. הי אפרת!
      רציתי לשאול האם הטעם של הבננה מורגש בעוגיות? לא נראה לי שהילדים שלי יאכלו אם ירגישו טעם של בננה…

  15. רק הפריע לי שכתבת ששמן קנולה הוא בריא
    להזכירך הוא כל כולו מהונדס גנטית ולא רק שהוא לא בריא אני הייתי ממליץ להתרחק ממנו ככל האפשר . אפשר להחליפו בשמן קוקוס , אבוקדו גרעיני ענבים וגם זית .
    החום שיש בתנור זה לא החום שהעוגיות והשמן סופגות כך שהשמן לא מתחמצן .

  16. עשיתי אתמול את העוגיות, קודם כל חייבת לציין שפשוט יצא מעולה וממש טעים
    עשיתי כל מיני שינויים
    במקום טחינה שמתי 2 כפות ממרח תמרים
    במקום סוכר 2 כפות סירופ אגבה
    הוספתי תוספת כף קוקוס וכפית שומשום
    גם בעלי ממש התלהב מהן
    אני פשוט נהנית גם ממתכונים בריאים וגם טעימים
    תודה :)

  17. שלום רב, ראשית מברכת על אתר מדהים זה. הכנתי את העוגיות והם יצאו טעימות ברמה מושלמת. השאלה שלי היא כאשר העוגיות יצאו מהתנור והתקררו מעט הן היום קרנציות כאלה וכשהכנתי לכלי אטום הן הפכו להיות רכות והתפוררו. מדוע? בתודה מראש על תשובתך.

    1. היי נלי,
      שמחה שהעוגיות יצאו טעימות :-)
      האם העוגיות התקררו לגמרי לפני שהכנסת אותן לכלי אטום? כי האדים המצטברים בתוך הכלי מרככים אותן.
      בגלל שמדובר בעוגיות שמכילות בננה באופן טבעי הן נעשות רכות יותר יום למחרת, אבל עדיין לא רכות מידי. לגבי זה שהן התפוררו, זה מוזר כי זה לא אמור להשפיע. אם הן התפוררו מאוד פעם הבאה כדאי להשתמש בבננה גדולה.
      המשך יום נפלא!

      1. לא הסכמתי לוותר עליהן :) גירדתי את התחתית מכולן….
        בעקבות האילוצים בבית החלפתי כמה מהמוצרים:
        קמח: שמתי חצי קמח כוסמין מלא וחצי לבן
        סוכר: המרתי חלק מהסוכר בסילאן (2 כפות סוכר חום וכף סילאן)
        אגוזים: לא היו לי מלך אז טחנתי שליש כוס קשיו נא
        שוקולד: לא היו פצפוצים אז ריסקתי קצת שוקולד מריר והוספתי פתיתי קקאו נא

        מעולה!!! תודה רבה על המתכון ובטוחה שאעשה אותן עוד הרבה מאוד!! (מקווה ללמוד להוציא בזמן להבא:)

  18. האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה?
    וכמה לשים אם אני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר על מנת שישמור על המתיקות
    תודה

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים ממרח תמרים. שימי 2 כפות.
      לדעתי 2 כפות גדושות סירופ אגבה אמורות להספיק כי גם ממרח התמרים מתוק.

  19. אפשר אולי במקום טחינה לשים את הביצה אם זה נועד להחזיק את העוגיה?
    מה ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה?

    1. כן מיכל, את יכולה לשים ביצה ואם את רואה במקרה שהתערובת דלילה מידי תוסיפי עוד 1-2 כפות קמח.
      ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה הוא במרקם ובעובי. שיבולת שועל דקה שנקראת גם קוואקר מגיעה בחתיכות קטנות, עדינות ומפוררות והיא משמשת גם להכנת דייסות ולהסמכת מרקים. שיבולת שועל עבה/גסה מגיעה בחתיכות עבות וקשות יותר (משתמשים בה לגרנולה).
      יום נעים :-)

  20. היי
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
    יש לי בבית רק שיבולת שועל דקה האם זה בסדר?
    האם אפשר לוותר על הטחינה?

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין עם עם קמח כוסמין.
      אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה אבל יכול להיות שהעוגיות ייצאו מעט יותר רכות אבל עדיין טעימות :-)
      בגלל שאין ביצים במתכון הטחינה משמשת גם כחומר שמדביק את החומרים. אפשר לשים במקום ממרח חמאת בוטנים או ממרח שקדים אם יש לך. אם לא, אולי כדאי להוסיף עוד שליש בננה מעוכה כדי שתחזיק את התערובת.
      אם תחליטי להכין אשמח לעדכון איך יצא ;-)
      שבוע נפלא

  21. בנוגע לעוגיות ה"טבעיות" וה"בריאות", לא ברור לי איך סוכר, שמן קנולה ושוקולד נחשבים
    בריאים וטבעיים.
    מאוכזבת.

    1. היי דורית,
      העוגיות טבעוניות ולא "טבעיות". יחסית לעוגיות אחרות הן עשויות ממרכיבים בריאים. שמן קנולה ושוקולד מריר איכותי הם מוצרים בריאים והסוכר הוא במינון נמוך.
      צר לי שהתאכזבת עוד לפני שהכנת אותן.
      שבוע טוב.

    1. תודה שירה :-)
      אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שאולי העוגיות ייצאו רכות יותר בגלל שהשיבולת שועל דקה ועדינה.
      שבת שלום!

  22. איזה כייף עוד עוגיות שיבולת שועל !!!
    אפשר עם קמח רגיל ?

    (מתי עניין האימיילים יסודר … ? שמקבלים ממך תגובה ויודעים דרך אימייל …?

    תודה תודה תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »