מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

עוגיות שיבולת שועל ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 13, 2014
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

עוגיות שיבולת שועל בטעם שוקולד – פריכות, טעימות וקלות להכנה

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

מצרכים (כמות: כ-12 עוגיות):

1/2 כוס קמח רגיל ( אפשר לשלב 1/4 כוס קמח לבן ו- 1/4 כוס קמח מלא)

1/2 כוס שיבולת שועל 

3 כפות גדושות סוכר חום

1 כף אבקת קקאו

1 ביצה

50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)

1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף) עד לקבלת עיסה בצקית מעט דביקה.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים לעיגולים ומכניסים לתנור.

-אופים כ-20 דקות, מוצאים החוצה ומצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בחוץ).

 *הערה: אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות.

עוגיות שוקולד, עוגיות קוואקר, עוגיות שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    תודה רבה לך לאתר הנפלא הזה עם מתכונים נהדרים מהירים וקלים להכנה !
    היכן ניתן לרכוש את הספר ? באתר אזל.
    לא מצליחה ליצור חוברת מתכונים..
    אודה להתייחסותך.

    1. היי תמר,
      הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כזה יהיה רלוונטי.
      לגבי שמירת מתכונים באתר, את לא מצליחה להתחבר?

    1. אפשר אבל כדאי להשתמש בקוואקר ולא בשיבולת שועל עבה ובכל מקרה כדאי להיות לידם כשהם אוכלים (בכל מאכל שהם אוכלים 🙂 )

  2. היי, העוגיות יצאו נורא טעימות, תודה רבה! אך גם יבשות מאוד, יש לך מושג למה? (יבשות בטעם וגם במרקם)

    1. היי מור,
      באיזה כוס השתמשת?
      אולי אפית יותר מידי או שהתנור שלך יחסית חזק?
      אפית בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)?

  3. היי אפרת,
    העוגיות יצאו ממש טעימות, תודה! (שמתי שמן קוקוס וסילאן לפי הכמוית שכתבת בתגובות), אבל הבצק היה מאוד דביק, ולמרות שהרטבתי ידיים, היה ממש קשה לעשות עוגיות. יש לך רעיון לפעם הבאה? אולי לשים יותר קווקאר? תודה! מיכל

    1. היי מיכל,
      זה כנראה בגלל הסילאן. להבא אפשר להוסיף מעט קמח וקוואקר באותו יחס. ממליצה להתחיל מכף מזה וכף מזה.

    1. אפשר לשים 3 כפות גדושות וזה ייצא במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף כף נוספת.

    1. היי רבקי,
      אם זה מה שיש לך תשתמשי בזה. יכול להיות שהעוגיות יתפחו מעט אבל לא נורא.

  4. שלום, אני לא מצליחה ליצור חוהרת מתכונים מקבלת תשובה שלא קיים מייל כזה ולא מבינה מדוע.
    האתר והמתכונים נפלאים קלים להכנה , המוצרים זמינים בכל בית וזה נותן מענה מהיר לכל חשק שצץ אם למתוק , ארוחת ערב או מרק לחורף. רשום מדוייק מעוזר מאוד גם לבשלניות שביננו וגם למתחילות נותן פוש לרצות להכין כי זה מעט זמן פשוט נוח וקל. כל הכבוד, תחזקנה ידייך.
    כרמלה

    1. תודה כרמלה היקרה.
      לגבי מחברת המתכונים, אפתח לך משתמש ואשלח לך למייל את הפרטים.

    1. כ- 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
      אם השמן נוזלי/מומס בגלל החום אז אפשר לשים רבע כוס.

  5. היי, העוגיות ניראות ממש טעימות, רק שאלה (וסליחה על הבורות)
    שיבולת שועל זה קוואקר או לא אותו דבר?
    תודה מירב :).

    1. היי מירב,
      בשני המקרים מדובר בשיבולת שועל רק שיש שני סוגים עיקריים, האחד קוואקר שהוא שיבולת שועל דקה ועדינה והשני שיבולת שועל עבה.

    1. היי דבורית,
      אפשר לשים שקית סוכר וניל.
      אני חושבת ש-2 ביצים קטנות אמורות להספיק.
      יום נפלא 🙂

    2. הכנתי אותם אתמול בלילה בלי וניל בכלל ועם 2 ביצים, ויצא טעים בטירוףףף! כולם החמיאו..
      הכרתי את האתר בהמלצה של חברה והבאתי לה לטעום..
      בזכות האתר התחלתי קצת להיכנס למטבח.. תודה רבה!
      לא מפסיקה להכין עוגיות שונות, אני עכשיו ביד עם עוגית קינמון – מוצלח במיוחד!
      אגב, איך הכי מומלץ לאחסן את העוגיות למשך נגיד יומיים? (מקרר? טמפרטורת החדר?)
      תודה על הכל!

    3. כיף לשמוע 🙂
      מומלץ לשמור את העוגיות בקופסה אטומה או שקית סגורה היטב מחוץ למקרר.

  6. היי ערב טוב!
    רציתי לשאול איזה תחליף יש לתמצית וניל? (אולי סוכר וניל?..)
    ותודה רבה על המתכון!!

  7. אתר מעולה!תודה רבה!

    שאלה לגבי העוגיות-אם אין לי קקאו אוכל למצוא תחליף אחר? שוקלד אמיתי או נוטלה כמו שראיתי שכתבו כאן?

    1. היי ענת,
      אם את מוסיפה אז לא יותר משליש כפית שטוחה כי העוגיות לא אמורות לתפוח אבל זה כן יכול להוסיף להן אווריריות קלה.

    1. היי,
      עדיף סוכר דמררה אם יש לך. אם לא, אפשר לשים סוכר כהה או לבן רגיל.

  8. שלום..הכנתי את העוגיות האלו ויצא מטריף!!!! זה התחסל לפני שזה הספיק בכלל להתקרר ולא הספקתי לאחסן אפילו……מתכון מושלם!! תודה רבה רבה

  9. היי, הכנתי את העוגיות אבל הן לא יצאו פריכות וקראנצ'י כמו שעוגיות שיבולת שועל בד״כ יוצאות..מה שעשיתי הוא:
    א. שמתי חצי מכמות הסוכר (בעקבות התגובה של הבחורה מלמעלה 🙂 – ד״א, חסר לטעמי סוכר ולכן אני דובקת במתכון שלך!)
    ב. השתמשתי שמן קוקוס במקום בחמאה ונאלצתי להוסיף גם קצת מים כי התערובת הייתה מאוד יבשה.
    ג. סוכר חום דמררה ולא הסוג השני
    האם זה קשור לזה?

    1. היי חן,
      כמה כפות מים שמת? המים מרככים את העוגיות.
      זה גם יכול להיות קשור לעובי העוגיות. שיטחת אותן לעיגולים דקים?

    2. שמתי 4-5 כפות מים והעיסה הייתה דביקה.
      הבעיה הייתה שהן יצאו ממש קשיחות וקשות לנגיסה (לאחר צינון) , אך לא קריספיות.
      עשיתי אותן יותר עבות מאלו שבתמונה, כמו העוגיות במתכון שיבולת שועל.
      אנסה שוב בהזדמנות..

    3. חשבתי שהן יצאו רכות. אם הן יצאו קשות מידי אני מניחה שזה קשור לזמן אפיה. פעם הבאה כדאי לאפות אותן כמה דקות פחות. הן אמורות להיות עדיין קצת רכות כשהן יוצאות מהתנור ולקבל פריכות לאחר הצינון.

    1. פשוט להוסיף מעט מים. התחילי בכף אחת והוסיפי עוד במידת הצורך.

  10. הכנתי עכשיו את הבצק והעוגיות בתנור.
    לגבי הבצק, היחס בין כמות הקמח לחמאה לא נראה הגיוני.
    הבצק שמן מאד.
    50 גרם חמאה נראה הגיוני לכמות כפולה של חמרים יבשים.
    אשמח לתשובה.

    1. היי עמליה,
      זאת לא טעות אבל לדעתי אפשר יהיה להפחית את כמות החמאה גם ל40 גרם.
      שבת שלום 🙂

  11. אז עשיתי עם סירופ אגבה, שמתי 2 כפות אבל היה צריך יותר, לא יצא מתוק מספיק
    חוץ מזה יצא טעים
    שמתי גם שמן קוקוס במקום החמאה

  12. משום מה התפספסה כנראה התשובה לשאלה שלי
    במתכונים עם השיבולת שועל, אם לא רשום באופן ספציפי שיבולת שועל עבה אפשר לשים שיבולת שועל דקה?
    ועוד שאלה, מבחינת הקמח כוסמין, מה עדיף? מלא או לבן?

    1. כן, אם לא מצוין סוג השיבולת שועל אפשר להשתמש גם בעבה וגם בדקה.
      לגבי קמח כוסמין- שניהם יוצאים מוצלחים באפיה. הקמח כוסמין המלא הוא יותר מומלץ מבחינה בריאותית.

  13. שאלונת,
    במתכונים שאפשר להחליף לקמח כוסמין, הכוונה זה לקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין מלא?
    תודה

  14. שאלונת,
    במתכונים עם שיבולת שועל, במידה ולא רשום באופן ספציפי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה?

  15. יצא טעים מאוד!
    שתי הערות לעצמי לפעם הבאה:
    1. להפחית מכמות הסוכר. שתי כפות יספיקו לדעתי.
    2. להכפיל או לשלש כמויות… 11 עוגיות (מה שיצא לי) ממש לא מספיק 🙂

    תודה על מתכון טעים!

  16. שלום
    אין לנו בכלל בבית קמח לב רגןלן
    יש קמח שקדים
    יש קמח ללא גלוטן
    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים או בקמח ללא גלוטן?
    תןדה

    1. היי אבי,
      מדובר בקמחים במרקם אחר לגמרי מקמח רגיל ומאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם תחליט לנסות אשמח לקבל עדכון 🙂
      שבת שלום!

  17. היי,
    ראיתי כמה מהמתכונים שפירסמתוממשעושה חשק לנסות…:-)
    העניין הוא שיש לי בבית שיבולת שועל בוואקום והיא לא להכנה מהירה.. ז"א, שכשאני רוצה להכיןמזה דייסת קוואקר למשל, אני חייבת לבשל קודם במים לפני החלב אחרת זה קשה ולא טעים…

    השאלה שלי, האם בעוגיות גם יש צורך לבשל/לרכך באיזשהו אופן לפני???
    אשמח לתגובה, תודה! 🙂

    1. היי דניאל,
      את יכולה להשתמש בשיבולת שועל שיש לך 🙂
      אין צורך לבשל או לרכך לפני השימוש.

    1. כן, את יכולה לשים קמח כוסמין ושמן קוקוס אבל חשוב ששמן הקוקוס יהיה במצבו המוצק (לא נוזלי).
      יום נפלא 🙂

  18. עכשיו בתנור!! ריח מדהים מתפשט במטבח….. לא היה לי קקאו אז הפחתי כף אחת מהסוכר והוספתי כף נוטלה וגם חמאה היה לי ממש מעט אז הוספתי מעט שמן. מקווה שבכל זאת יצא טוב

  19. שלום 🙂
    קודם כל אשמח להגיד לך שאני מאוד שמחה שמצאתי את האתר הזה ! הוא מעולה!
    יש לי רק שאלה .. ראיתי ששאולו כבר שאלה דומה אבל בכל זאת לא בדיוק הבנתי,
    האם כדאי להכין את המתכון הזה עם שיבולת שועל או עם סובין שיבולת שועל? לפי התמונה זה נראה כמו סובין…

    1. היי אנה,
      ניתן להכין את העוגיות עם שני הסוגים אך מבחינת הטעם והמרקם מומלץ יותר עם שיבולת שועל רגילה 🙂
      שבוע נפלא!

  20. שלום!‏
 אני רק עכשיו גיליתי את האתר הזה, והולכת לנסות הרבה מפה.. אני רוצה שהמתכון יהיה פרווה, איך אני יכולה להמיר את החמאה, ראיתי שמישהי כתבה שהחליפה בשמן, מה הכמות של השמן שצריך לשים במקום?‏

    1. ברוכה הבאה רות 😉
      אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן, למרות שעם חמאה או מחמאה/מרגרינה (אם רוצים פרווה)זה מעט יותר פריך וטעים.
      שבת שלום!

    1. הי קורל,
      כשמשתמשים בקמח מלא בלבד העוגיות יכולות לצאת מעט דחוסות ופחות אווריריות אבל אם זה מה שיש לך אז תכיני עם זה.

  21. היי, ראשית תודה על כל המתכונים כבר הכנתי כמה מהם וכולם יצאו מוצלחים מאוד.
    לגבי העוגיות הללו, האם הכוונה לקוואקר להכנה מהירה או לשיבולת שועל רגילה?

  22. יצאו מעולות! הוספתי 2 כפות קוקוס ושוקולד מריר גרוס, המרתי את החמאה בשמן. יצא מצוין!!! הכפלתי כמות והייתי צריכה להתאמץ לשמור לבעלי שיטעם! תודה!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר