מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 20, 2018
Last modified:אפריל 20, 2018

Summary:

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח, מופחתות סוכר ושומן

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח

מצרכים (10-12 עוגיות):

2 חלבונים (הלבן-שקוף של הביצה)

כף גדושה (17 ג') סוכר

2 כפות (16 ג') שמן

כוס (110 ג') שיבולת שועל עבה

2 כפות (14 ג') קוקוס

30 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר כ-20 שניות. מוסיפים סוכר ומקציפים כדקה עד לתערובת תפוחה ולבנה.

-מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים שיבולת שועל, קוקוס ושוקולד מריר ומערבבים עם כף עד לתערובת אחידה.

-בעזרת כף מניחים עוגיות על נייר האפיה. משטחים קלות בעזרת הידיים לעוגיות בקוטר של כ-5 ס"מ.

-אופים בתנור במשך 18-20 דקות, עד שהקצוות מעט מזהיבים. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

*הערה: העוגיות נוטות לאבד מפריכותן ביום למחרת. ניתן להחזיר להן את הפריכות על ידי חימום חוזר בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להן להתקרר לגמרי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

27 תגובות

הוסף תגובה
    1. על מה חשבת?
      אפשר לשים חמוציות, צימוקים, שוקולד צ'יפס.

    1. היי עינת,
      אפשר בעזרת מטרפה ידנית אבל לדעתי ההקצפה תהיה פחות תפוחה.
      אפשר לשים סוכר חום.

  1. הי, האם ניתן להחליף או להוסיף חמאה כדי שפריכות העוגיות תישמר מעבר ליממה? אחרת חבל כל פעם לחמם לפני האכילה בשביל עוגיה אחת או שתיים…

    1. אפשר לנסות לשים 40 גרם חמאה מומסת במקום השמן. מקווה שזה אכן יעזור.

  2. כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!!! מחכה לאימייל שלך כל שבוע 😊
    תודה על המדריך לחלקי בשר 👍🏻👍🏻👍🏻
    מלכה

    1. במקום הקוקוס אפשר לשים שומשום או אגוזים טחונים דק.
      שבוע נפלא 🌷

  3. היי, רציתי לדעת האם שיבולת שועל היא ללא גלוטן? או שיש סוגים שיוצרו במיוחד? לדוגמא כמו בקמח שמיוצר במיוחד ללא גלוטן. תודה מראש. ספיר

    1. היי ספיר,
      יש סוגים שהם ללא גלוטן. צריך להיות רשום על האריזה "ללא גלוטן".
      שבוע מקסים 🌷

    1. היי מיטל,
      במקום 2 חלבונים אפשר לשים ביצה אחת גדולה אבל אז יהיה כדאי להגדיל את כמות השמן לרבע כוס.
      קוואקר דק פחות מומלץ.

  4. ניתן להכין עם שיבולת שועל לא עבה? האחת שנמכרת בקופסאות, קוויקאר?
    או זה לא יתפוס? אני ממש לא רוצה להכין להתאכזב ולזרוק.
    ואם כן, אותן כמויות?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר