מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שחור לבן

עוגיות שחור לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוגיות פריכות וממכרות שעשויות מבצק בטעם וניל ובצק בטעם שוקולד.

עוגיות שחור לבן

(כמות: 15-20 עוגיות)

מצרכים:

2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

2/3 כוס סוכר (או כל ממתיק אחר שיחליף 2/3 כוס סוכר)

2 טיפות תמצית וניל

100 גרם חמאה/מרגרינה בטמפ' החדר

2 ביצים קטנות

1 כף קקאו

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד (מלבד הקקאו) לבצק אחיד.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומוסיפים לאחד החלקים את הקקאו ומעבדים עד לקבלת בצק חלק בצבע חום כהה.

-מקמחים היטב משטח עבודה ומערוך ומרדדים בנפרד כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מניחים אותם אחד על השני.

-חותכים לריבועים ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים החוצה ומצננים (העוגיות מתקשות בחוץ).

*הערה: אם הבצק דביק מידי יש להוסיף עוד קמח, אם יבש ומתפורר- יש להוסיף מעט מים.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

102 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי יעל,
      אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר.
      אם זה קמח מלא רגיל, אני ממליצה לשלב מחצית כמות קמח מלא עם מחצית כמות קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס וכבד.

  1. עוגיות מעולות!הבאתי לארוחת שישי וחיסלו את כולן
    הן גם לא מאוד מתוקות וזה לדעתי מה שהופך אותן ליותר טעימות.

  2. היי אפרת
    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן? 🙄🙄 נשמע מוזר אני יודעת אבל לא מתה על תחליפי סוכר ומנסה להמנע מסוכר ישיר…
    תודה רבה

    1. היי רעות,
      אני חושבת שעדיף להשתמש במייפל טבעי או בדבש. הם יותר מעודנים מבחינת טעם וגם לא יצבעו את העוגיות כמו הסילאן.
      בגלל שמדובר בממתיק שהוא נוזלי ועלול להרטיב את הבצק אני ממליצה לשים עד שליש כוס ולהשלים ב 1-2 כפות סוכר. לדעתי כדאי יהיה לוותר על ביצה אחת אחרת הבצק ייצא דביק מידי.

    1. היי מעין,
      אפשר לשים 100 גרם שמן (חצי כוס) אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה קצת את מרקם העוגיות.

    1. כן אפשר.
      ממליצה להתחיל עם ביצה אחת. רק אם התערובת יוצאת יבשה ופירורית להוסיף ביצה נוספת.

  3. בוקר טוב
    לפי התגובות כאן הכנתי את הבצק ועשיתי עם הילדים- נהנו מאוד!
    המלצה שלי- להכין עם מרגרינה כדי שיהי נח יותר לילדים.
    תודה אפרת יצא טעים מאוד!

    1. היי עלמה,
      אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס.
      בגדול אפשר להמיר גם בחצי כוס שמן רגיל אבל קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם העוגיות והן ייצאו יותר קשות מפריכות.

  4. היי הכנתי את העוגיות והפחתתי סוכר ובסוף היה חסר סוכר אבל שמתי אבקת סוכר וזה יצאה בסדר
    אחלה עוגיות שבה להכין!!!(:

  5. היי, אני מכינה את העוגיות ללא מיקסר, צריך להמיס את המרגרינה במיקרו או לשים ככה כגוש?
    תודה.

    1. היי דלית,
      אין להמיס את החמאה. יש לחתוך אותה לקוביות קטנטנות ולהניח אותה כחצי שעה לפחות מחוץ למקרר עד שתתרכך.

  6. העוגיות יצאו לי קצת מדי מתוקות… שמתי תרכיז של סוכרזית במקום הסוכר, האם זה קשור????

  7. היי. האתר מדהים והמתעונים מעולים אחד אחד. אם אני לא רוצה להשתמש בחמאה או במרגרינה, אפשר להשתמש בשמן?
    ואם כן, פשוט לשקול 100 גרם שמן?

    1. היי עדי,
      אפשר לשים 100 גרם שמן (חצי כוס) אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה קצת את מרקם העוגיות. אם יש לך במקרה שמן קוקוס זה עדיף.

  8. בוקר טוב!
    אם יש לי ביצים בגודל L, כמה ביצים לשים?
    כמה עוגיות יוצא מזה בערך?
    תודה והמשך יום נפלא.

    1. היי רבקה,
      כדאי לשים ביצה וחצי, זאת אומרת ביצה + חצי ביצה טרופה.
      יום מקסים 🙂

  9. אני גרועה בבצקים אבל נתפס לי להכין את המתכון הזה..
    איך יודעים שהבצק באמת בגובה הנכון? (חצי סנטימטר)?

    1. היי שירן,
      אם יש לך סרגל את יכולה למדוד. אם לא, תראי לפי העין. זה אמור להיות דק אבל לא דק מידי.

  10. הכנתי עם הילדים הם עשו צורות שונות קרצו צורות עם קורצנים השילוב של השחור לבן אתגר אותם יותר יצא מצוין והיה חוויתי מאוד תודה רבה

    1. היי אסתר,
      אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר.
      אם זה קמח מלא רגיל, כדי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס וכבד אני ממליצה לשלב מחצית כמות קמח מלא עם מחצית כמות קמח לבן.

    1. היי אסתי,
      אני מתלבטת כי בקמח התופח יש יותר אבקת אפיה מאשר במתכון ולכן זה כן יכול להשפיע על המרקם.

    2. חזרתי לעדכן בסוף עשיתי כוס אחת קמח תופח וכוס אחת קמח רגיל ויצא מוווושלם ! כבר הכל חוסל ☺

    1. היי שני,
      גם את כמות הקקאו יש להכפיל ולשים 2 כפות. בכל מקרה אני ממליצה להכין בפעמיים במקום להכפיל כמויות. כך המרקם של הבצק יוצא יותר מוצלח.

  11. אפיתי עכשיו את העוגיות ויצא טעים בטירוף!
    השתמשתי בביצה אחת בגודל L והבצק יצא פירורי. הוספתי קצת מים- ואז קרה הקסם והבצק נהיה אחיד.
    אתר מעולה, עם מתכונים מעולים!
    שיהיה אחלה סופ"ש.

    1. בגדול אפשר לשים חצי כוס שמן במקום החמאה אבל אני ממליצה לך לשלב ולשים 50 גרם חמאה ורבע כוס שמן.
      בהצלחה 🙂

  12. היי אפרת,
    הכנתי את העוגיות והכפלתי כמויות.
    במקום לשים 2 כפות קקאו שמתי בטעות 4 כפות…
    העוגיות יצאו מדהימות והקקאו לא הרס שום דבר בהן!
    חצי מהן כבר חוסלו (:
    תודה ושבת שלום!

  13. היי
    יש לי 2 שאלות
    1. יש אפשרות לרדד את הבצקים לשים אחד על השני לגלגל ולחתוך כמו ספירלה?
    2. אין לי מרגרינה ואני רוצה פרווה איך אני ממירה בשמן?
    תודה ויום טוב

    1. היי שלי,
      1. אפשר. מומלץ לחתוך אותם לפרוסות עד כחצי ס"מ.
      2. אפשר להמיר בחצי כוס שמן אבל קחי בחשבון שזה ישנה את המרקם של העוגיות (הן יהיו קשות אבל פחות פריכות).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי הילה,
      לא יצא לי להשתמש בסוכר קוקוס (למרות שאני מאוד רוצה לנסות). למיטב ידיעתי היחס הוא זהה לסוכר לבן רגיל.
      שבת שלום 🙂

  14. מתכון קל, מהיר וטעים. נהנתי מאוד להכין עם עדן בן השלוש שהיה בחופש מהגן ונהנה מכל רגע,
    בעיקר כשהוספנו סוכריות מעל .. 🙂

  15. שלום לך
    ראשית, רצינו לומר לך שהאתר נפלא, ביתי בת העשר נהנית לבחור ממנו מתכונים ולהכין בעצמה וכולנו נהנים מהתוצאות.
    אז תודה!

    ושאלה,
    אני רוצה להכין כמות ולשלוח עם הילדים לביה"ס כל יום כמות קטנה.
    איך לדעתך כדאי לשמור את העוגיות בצורה מיטבית? האם בהקפאה? ואם כן, אז איך להפשיר לאחר מכן?
    תודה מראש

    1. היי חגית,
      קודם כל אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
      לגבי העוגיות, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להקפיא. חשוב לשמור קודם בתוך שקית אטומה לגמרי (אפילו שקית כפולה). הפשרה בטמפ' החדר.

  16. רציתי להגיד לך תודה ! עשיתי אותם בצורת שבלול . יצאו לי טעימים וכל כך קלים להכנה . שבוע טוב לך ..

    1. היי ליאת,
      הכי מומלץ באפיה זה "כמו סוכר" (אבקה של סוכרזית). חוץ מזה אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר כמו סטיביה, סוכרלוז וכדו'.

  17. שלום וברכה!
    תחילה רציתי להודות לך על האתר המדהים שיצרת!
    דבר נוסף- אם אני רוצה להחליף את המרגרינה בשמן- כמה שמן אני צריכה לשים?
    תודה רבה!

    1. היי בינת,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      כעקרון אפשר להמיר 100 גרם חמאה בחצי כוס שמן אבל קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם העוגיות והן ייצאו יותר קשות מפריכות (אולי כדאי יותר לשלב רבע כוס שמן עם 50 גרם חמאה/מרגרינה רכה).
      בהצלחה והמשך ערב נעים!

  18. מתכון מצוין!!

    אני מאד אוהבת את האתר. נחמד שאפשר להכין אוכל כ"כ טעים בשניות!!!

    1. היי גדא,
      זה בצק של עוגיות פריכות.
      אפשר להכין בתבנית הרגילה של התנור או בכל תבנית גדולה אחרת. צריך לרפד את התבנית בנייר אפיה ולסדר את בצק העוגיות במרווחים (אחרי שחתכת לריבועים) ולאפות.

    1. היי,
      אפשר להשתמש בביצה אחת ואם הבצק פירורי או יבש להוסיף לבצק מעט מים עד שהופך להיות נוח לעבודה.

    1. הי שרית,
      אם זה חצי מהכמות אז לא אמורה להיות בעיה.
      שימי 50 גרם מרגרינה בטמפ' החדר (עדיף להוציא כמה שעות קודם מהמקרר) + רבע כוס שמן.

  19. אפשרי במקום ריבועים-
    אחרי שמניחים אחד על השני, לגלגל למין רולדה ואז לחתוך לפרוסות.
    זה יוצא שבלול…יפהפה וטעים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר