מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולית

עוגיות שוקוליתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 12, 2016
Last modified:ינואר 12, 2016

Summary:

מתכון לעוגיות שוקולד פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים

עוגיות שוקולית

מצרכים (כ-15 עוגיות שוקולית גדולות):

1 ביצה

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

שליש כוס שמן

כוס קמח רגיל

חצי כפית  אבקת אפיה

2 כפות אבקת שוקולית

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט (לא חובה): סוכריות צבעוניות, נטיפי שוקולד מריר/לבן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

-בעזרת כף מניחים עיגולים על נייר האפיה  (עוגיות בגודל של כ3/4 כף) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות/ שוקולד צ'יפס (יש לעשות מרווחים בין עוגיה לעוגיות מאחר והעוגיות תופחות ומשתטחות במהלך האפיה).

-אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד שקצוות העוגיות משחימות קלות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות ומתקשות מעט לאחר קירור בחוץ).

עוגיות שוקולית

עוגיות שוקולד עם שמן, עוגיות שוקולד פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


205 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    לא ממש הצליח לנו צורת העוגיות ולכן
    עשינו מזה עוגה וראינו שזה יוצא במרקם של סופלה אז
    עשינו נגלה נוספת ועשינו מזה סופלה וזה יצא לנו ממש מטריף

    תודה רבה על האתר
    זה מאד משמש אותנו
    ריקי ותמי

    1. היי סיון,
      אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו + כף נוספת סוכר אבל לדעתי עם שוקולית הטעם יוצא יותר מעודן מבחינת הטעם.

    1. היי שירה,
      התערובת צריכה להיות מעט דביקה אבל לא נוזלית.
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל? צירפתי תמונה של כוס לדוגמה כמה תגובות קודם.
      אני ממליצה שתנסי להכין את הכמות במתכון והפעם לאפות על 170 מעלות כי יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית. העוגיות אמורות לצאת מעט רכות ולקבל פריכות לאחר קירור בחוץ.
      בהצלחה ועדכני איך יצא 🙂

      1. היי סיון,
        במקום דבש אפשר לשים סירופ מייפל או 2 כפות שטוחות סוכר + 1-2 כפות מים במידת הצורך.

  2. הכפלתי את הכמויות, כי לפי התגובות זה נשמע נחטף… אבל כולם יצאו לי קשות מאד וטפלות, יכול להיות שזה בגלל שהכפלתי????
    ואם אני אכין בכמות שכתבת זה יצא לי טעים כמו לכולם????????????..

    1. היי שירה,
      לא אמורה להיות בעיה להכפיל. תוכלי לעבור שוב על הכמויות ולבדוק שלא פספסת משהו? איך היה המרקם של הבצק לפני האפיה? כמה זמן אפית אותן?

    2. אני לא ממש זוכרת את הסדר של ההכנה, המרקם היה בין נוזלי לדביק, ואפיתי את התבנית הראשונה 12 דק' כי זה התחיל להשרף מעט בקצוות, ואת התבנית השניה בערך 14 דק', אבל לא היה בין שתי התבניות…

  3. היי,
    שאת רושמת "כוס קמח", למה את מתכוונת לכוס חד פעמית או כוס רגילה?
    תודה על האתר המושקע והמתכונים הנפלאים.
    המשך יום נפלא

    1. היי רבקה,
      בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      ראי דוגמה לכוס:

      glass

    1. היי הודיה,
      במקום דבש אפשר לשים סירופ מייפל ואם אין לך שימי 2 כפות שטוחות סוכר במקום וגם 1-2 כפות מים במידת הצורך.

  4. תודה רבה הכנתי את העוגיות הן בדרך לחייל שלי בעזה בזכותך הכנתי 3 סוגי עוגיות מתכונים כ"כ קלים להכנה
    תודה רבה לך

  5. שלום וברכה, והמון תודה על אינסוף מתכונים מעולים
    הכנתי את העוגיות השבוע ויצאו לי 13 עוגיות
    רציתי להכין שוב לשבת כ-40 עוגיות, איזה כמויות היית ממליצה לי?

    שוב המון תודה

    1. היי רותם,
      כעקרון יש להכין כמות משולשת אך מאחר ואני לא ממליצה להכפיל את הכמויות ב-3 (זה פוגע במרקם) אז אני ממליצה להכין בפעמיים כמות כפולה (להכפיל את כל החומרים ב-2) + כמות רגילה לפי המתכון.
      יום מקסים 🙂

    1. אפשר אבל יכול להיות שהעוגיות יתפחו קצת יותר. כמובן שיש לוותר על אבקת האפיה.

  6. אני לא יודעת למה אבל יש לי קטע כזה כל פעם שאני מכינה עוגיות והמרקם לפני שאני שמה בתנור הוא נוזלי אני פשוט מוסיפה קמח והכל יוצא סבבה ודרך אגב אני בת 13

  7. היי , יש לי שאלה , אחרי שמוסיפים את כל החומרים ומערבבים צריך לצאת בצק או בלילה נוזלית ? יצא לי בין נוזלי לסמיך אבל אפילו לא קרוב לבצק ובגל זה היה לי קשה לשים את העוגיות על המגש בגלל שזה נזל והם השתטחו ויצא עוגיות דקות . עדיין יצאו טעים מאוד חייב לציין!!

    1. היי,
      התערובת אמורה לצאת דביקה ויותר סמיכה מאשר נוזלית לכן מניחים את העוגיות בעזרת כף על נייר האפיה (זה לא בצק שאפשר ליצור איתו עוגיות עם הידיים). לדעתי תוספת של כ-2 כפות קמח היו מביאות למרקם הרצוי.
      בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂

  8. וואיי איזה עוגיות טעימות !!!! והכי קלות להכנה.החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי,והכפלתי את הכמות.
    תודה רבה על כל המתכונים שלך,לא יצא לי פעם אחת מתכון מאכזב.אז שוב תודה!

    1. היי,
      אין צורך לערבב עם מיקסר. מספיק לערבב עם כף ואח"כ ללוש קצת עם ידיים רטובות. אם התערובת יוצאת דביקה ואי אפשר ללוש, מספיק לערבב עם כף.

  9. היי, האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח תופח כשר לפסח? האם כל מתכון לעוגה/עוגיות עם קמח רגיל ואבקת אפיה אפשר להמיר לקמח תופח כשר לפסח?

    1. היי,
      לא כל עוגיות/עוגה אפשר להמיר בקמח תופח של פסח. התוצאה לא תמיד יוצאת דומה. זה עניין של ניסוי וטעייה 🙂
      חג שמח!

  10. היי יש לי שאלה
    התחלתי לערבב אחרי שהכנסתי את השוקולד המריר הקצוץ (אם הבנתי נכון- לקוביות?). אחרי שזה יסיים להאפות בתנור, השוקולד יימס במהלך האפייה?

    1. היי,
      כן, יש לקצוץ לחתיכות או קוביות קטנות. בזמן האפיה השוקולד יימס אבל לאחר שהעוגיות יתקררו הוא יחזור להתקשות ואז ירגישו את החתיכות.

  11. הכנתי אתמול את העוגיות בכמות כפולה למשפחה והוספתי נטיפי שוקולד לבן. יצא מעולה!!! חוסל הכול! תודה תודה רבההה

  12. אז הכנתי גם כאלה..
    אבל עם שוקולד צ'יפס. יותר פשוט מלקצוץ. ובלי הדבש.
    יצא טעים.
    תודה.
    המתכונים שלך פשוטים ומעולים. איזה כיף!

  13. מה הסיבה שהבצק מתפורר ?
    עשיתי הכל כמו שכתוב,חוץ מדבש שאין לי אז שמתי עוד כפית סוכר ,ואין לי שוקולית אז שמתי קקאו .
    מדוע זה מתפורר ?

    1. היי כרמלה,
      זה בגלל שויתרת על הדבש. הדבש מסייע להדבקת החומרים.
      אם הבצק ממש מתפורר אני ממליצה להוסיף ביצה נוספת. תחילה כדאי להוסיף מחצית מבלילת הביצה ואם הבצק עדיין יבש או מעט מתפורר יש להוסיף את המחצית השניה.

      1. תודה .
        *האמת ששמתי את זה במקרר לשעה וחצי
        וזה עזר קצת .
        תודה בפעם הבאה אנסה את מה שאמרת .
        ואעדכן איך זה יצא כמובן.

    1. במקום דבש אפשר סירופ מייפל. במקום שוקולית אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו + כף סוכר נוספת.

  14. אפרת היי!
    אם אני רוצה להכפיל כמויות לעשות את זה בפעמים נפרדות או לערבב כמות כפולה מכל דבר?

    1. היי גסי,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולאפות בפעמיים (כי אני לא בטוחה שיהיה מקום על מגש אחד).

  15. שלום ושבוע טוב
    הכנתי בלי דבש והוספתי במקום עוד כף סוכר
    יצא פשוט ממכר!!!
    אני חייב להגיד לך שבזכות האתר שלך התחלתי פשוט לנסות וכל פעם להתלהב מחדש באפייה שלי
    המתכונים כל כך קלים ופשוט מדויקים והטעם תמיד תמיד מנצח
    התחלתי בעוגת קינמון שזה פשוט מתכון מנצח בכל פגישה משפחתית אני מכין ופשוט גורף מחמאות
    כל הכבוד על האתר והיוזמה !!

    1. היי אביגיל,
      אפשר להכין עם 2 כפות קקאו שטוחות אבל זה יוצא קצת פחות טעים ומעודן מאשר מכינים עם שוקולית. ממליצה להוסיף כף נוספת של סוכר כי הקקאו מר.

  16. הכנתי ביום שישי לפי המתכון בדיוק אבל יצאו לי קצת קשות ולא פריכות וזמן האפיה היה 13 דק.מה נראה לך הסיבה

    1. היי שירן,
      לדעתי זה קשור לעוצמת התנור. פעם הבאה ממליצה לאפות פחות זמן. אפילו להוציא כבר אחרי 10-11 דקות ואז העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ וקצת רכות מבפנים. זה גם יכול להיות קשור לעובי העוגיות, במקרה הזה מומלץ דווקא לא לשטח אותן לגמרי אלא לעשות אותן קצת עבות (נגיד בעובי כ1 ס"מ).

  17. הכנתי אתמול
    התבנית הראשונה נשרפה ….
    התבנית השניה יצא טוב חוץ מהצורה שלהם שמידי השתטחה אבל הטעם מעולהההה

    1. היי אפרת,
      יכול להיות שהבצק קצת התחמם או שהיה שמנוני ורך מידי ולכן זה קרה או שהתנור שלך קצת חזק. פעם הבאה נסי להכניס את התבנית למקפיא להתייצבות של כ-10 דקות ואז הכניסי לתנור חם. אם אין לך מקום לכל התבנית, את יכולה להכניס את הבצק למקפיא ל10 דקות ואז ליצור ממנו עוגיות ולאפות (העיקר שהבצק יהיה מעט קר).
      יום מקסים 🙂

  18. היי אפרת קודם כול המתכונים שלך מדהימים
    יש לי שאלה יש אפשרות לשים שוקולד לבן עוגיות או שוקולד חלב סוכריות קופצות במקום המריר?
    ומה אפשר לעשות לגבי שוקולית אם אין
    אפשר כף קקאו ועוד כף סוכר?

    1. תודה אוריני 🙂
      אפשר לשים שוקולד לבן עוגיות או שוקולד חלב עם סוכריות קופצות, זה דווקא יכול להיות מעניין.
      חייבת לציין שעם שוקולית זה יוצא יותר טעים אבל אם אין אפשר לשים כף קקאו + כף סוכר נוספת.
      שבוע נפלא!

  19. היי,
    הכנתי את העוגיות כמה פעמים וכל פעם יוצא לי טעים. אני תמיד חוזר לאתר הזה לקחת את המתכון. אבל היום הכנתי אותם והם פשות התחברו ולא כל כך הבנתי למה. את אולי יודעת למה זה קרה?

    1. היי אוראל,
      יכול להיות שלא עשית מספיק מרווחים בין עוגיה לעוגיה? אולי גם הבצק התחמם כתוצאה מזה שעמד בחוץ קצת יותר או מערבוב יתר? ואז הוא השתטח יותר באפיה.

    1. היי ריטה,
      אולי הכנת אותן עבות? אם תשטחי אותן יותר לפני האפיה הן יהיו יותר פריכות.
      חג שמח 🙂

    1. היי יצחק,
      לדעתי אפשר להוסיף 2 כפות ממרח שוקולד ולהוסיף עוד 2 כפות קמח (בנוסף לכוס קמח).
      שבת שלום 🙂

  20. היי..הכנתי פעמים ויצא מעולה,הבעיה שהעיסה יוצאת דלילה מידי והעוגיות יוצאות בגדול של שוקולד ציפס.
    הוספתי קמח וזה לא עזר,אם אני במנג'טים זה יאפה טוב?

    1. היי סיון,
      באיזה כוס את משתמשת? ראי תמונה של כוס שמומלצת לשימוש (בכל המתכונים באתר).
      אם הבלילה יצאה לך דלילה מידי את יכולה לאפות במנג'טים אבל שלא יהיו עבים מידי אחרת העוגיות יהיו רכות מבפנים.

  21. מה המרחד שצריך בין עוגיה לעוגיה כדי שלא יהפכו לעוגה? או מה המקסימום של כמות עוגיות בתבנית? (סטנדרט 30*40)

    1. היי מלי,
      מומלץ להניח את העוגיות במרווחים של כ-2 ס"מ אחת מהשניה.
      בדר"כ הכמות שבמתכון אמורה להכנס בתבנית בגודל שציינת.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      עדיף כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה אבל אם אין לך, אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר כמובן על אבקת האפיה.

    1. היי שילב,
      אם יש לך סירופ מייפל את יכולה לשים במקום. אם לא, שימי סוכר (סה"כ 4 כפות) ואם במקרה הבצק יהיה יבש או מתפורר תוסיפי 1-3 כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה 😉

  22. היי. ראיתי שאמרת למישהו פה שאפשר להכין אותן גם ללא שוקולד. השאלה היא אם צריך לשים יותר ממשהו אחר במקום (יותר קמח או ביצה) או שפשוט להוריד את השוקולד?

    1. היי איציק,
      פשוט לוותר על השוקולד (אין צורך לשים משהו במקום).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי בתאל,
      לדעתי הבצק יוצא קצת דביק אבל הוא יוצא לך יציב ונוח לעבודה אז אין בעיה.
      בהצלחה 🙂

  23. הכפלתי את המצרכים…. והורדתי מכמות הדבש.
    הטעם יצא מעולה ומעל שמתי סוכריות.
    ועשיתי שידרוג לכל מי שרוצה הכנתי את התערובת במקום צורת עוגיות לעוגה. והטעם מושלם!\

  24. עשינו את העוגיות הורדנו מכמות הסוכר והדבש לכף וחצי כל אחד במקום 2 כפות והוספנו ביצה אחת וכף שוקולית יצאו לנו 24 עוגיות גדולות ויצא מאוד טעים!

  25. גם למאותגרת אפיה כמוני יצא די מוצלח! איזה ריח נפלא התפשט בבית. רק הסתבכתי עם עשיית הצורה. לא הצלחתי ליצור עוגיות יפות אבל הטעם מפצה.
    ושידרוג שלי- אגוזי מלך קצוצים בנוסף לשוקולד, והחלפתי את הסוכר ב4 שקיות סטיביה.

    1. מעולה! שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מעולה

    1. היי נעה,
      אם אין לך דבש רצוי לשים במקום סירופ מייפל או סילאן ורק אם אין לך שימי 2 כפות סוכר (סה"כ 4 כפות סוכר לכל המתכון).

    1. היי אריק,
      תפוח מגורד עשוי להרטיב את הבצק ולפגוע בפריכות. פשוט תכין בלי שוקולד.

      1. היי אני רוצה להכין את העוגיות בכמות. גדולה אז אני מכפילה אבל אם יש לי רק שוקולד מריר אחד זה בסדר?
        אני רוצה להכפיל בשלוש בערך

        1. היי טדגה,
          גם אם את רוצה כמות משולשת אני ממליצה להכין בשתי פעמים. פעם אחת להכפיל כמויות ב-2 ופעם שניה להכין לפי הכמות במתכון. הסיבה היא שלעיתים שהכמויות גדולות מידי משהו משתבש בתוצאה הסופית.
          לגבי השוקולד המריר, אין בעיה להשתמש בחפיסה אחת לכל הכמות.
          בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    1. היי ליאת,
      מבחינת טעם ומרקם עדיף לקצוץ את השוקולד מאשר להמיס אותו.
      אם קשה לך לקצוץ את השוקולד את יכולה לא לשים אותו בתערובת, אח"כ להמיס אותו ולאחר אפיה וצינון של העוגיות להזליף דוגמאות על העוגיות ולהניח לשוקולד להתייבש (כמו במתכון הזה- עוגיות חמאה).
      שבת שלום 🙂

    1. היי אילנה,
      לדעתי הכי מומלץ לשים חצי בננה מעוכה אם יש לך.
      אם לא, יכול להיות שאת יכולה לשים מים, בסביבות 2-5 כפות. אני ממליצה להוסיף את המים בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. בכל אופן, אם את שמה מים אני לא ממליצה לוותר על הדבש או לפחות לשים במקומו סירופ מייפל או סילאן כי זה תורם למרקם העוגיות.
      בהצלחה! ואם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

      1. שלום אפרת!!
        שמתי תפוח מתוק מגורד דק במקום מים. משום מה לא זכרתי את האפשרות הזו 😉
        יצא ממש טעים, גדול ושוקולדי במיוחד!

  26. היי
    שאלה- כמה ימים העוגיות יהיו טריות?
    אם המסיבה במוצ"ש אז אפשר להכין כבר בחמישי?
    תודה

    1. היי בועז,
      לאחר שהעוגיות מצטננות לטמפ' החדר יש לשים אותן בשקית כפולה (הכוונה ל2 שקיות) ולקשור היטב או בקופסה אטומה לגמרי וכך הן יישמרו טריות.
      בכל אופן, אם יש לך אפשרות להכין יום לפני אז עדיף.
      שבת שלום 🙂

  27. היי , מותר שוקולית לחולי צליאק כתוב על השקית עלול להכיל גלוטן (נראה שבכמות מזערית ביותר) השאלה אם זה בסדר?

    1. היי,
      אם רשום על המוצר שהוא עלול להכין גלוטן הגם שבכמות מזערית, ולא רשום עליו בדיוק מהי הכמות זאת בעיה.
      אם מדובר בחולי צליאק אני ממליצה להשתמש בשוקולית שרשום עליה במפורש היא ללא גלוטן או בקקאו ללא גלוטן.

  28. היי, טעים מאוד! אבל התערובת הייתה נורא דביקה והיה לי קשה ליצור עוגיות על המשטח. מה לעשות בפעם הבאה?

    1. היי נועה,
      התערובת אמורה להיות מעט דביקה ולכן משתמשים בכף כדי ליצור עוגיות ולהניח אותן על נייר האפיה. אם התערובת יצאה יותר מידי דביקה פעם הבאה אפשר להוסיף עוד מעט קמח לתערובת.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי מעיין,
      לא כדאי להפחית בכמות השמן אחרת זה ייפגע במרקם העוגיות.
      אפשר לשים במקום השמן 70 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס מומס.
      אפשר גם לשלב ולשים רבע כוס שמן ו20 גרם חמאה מומסת.

  29. היי היכרתי את האתר לא מזמן, אתר מקסים ועם הרבה מתכונים קלים וטעימים.
    יש לי שאלה לגבי עוגיות שוקולית מה אפשר לשים במקום סוכריות צבעוניות? תודה

    1. תודה שרית 🙂
      אפשר לוותר על הסוכריות הצבעוניות או שאפשר לשים במקומן שוקולד צ'יפס אם יש לך.

  30. טעים טעים טעים! מומלץ להוסיף כף או שתיים של נוטלה (:
    דרך אגב את כל המתכונים שלך אני מכינה מקמח כוסמין מלא אורגני, ויש לציין שזה בכל זאת יוצא טעים ביותר- וכמובן שזה בריא יותר!

    1. נשמע מעולה עם הנוטלה 🙂
      מסכימה לגבי הכוסמין המלא. גם אני משתמשת בו והוא מצוין.

    1. היי בינת,
      את יכולה לשים 2 כפות סירופ מייפל או כף סילאן+כף סוכר ואם אין לך- שימי 2 כפות סוכר ותוסיפי עוד 1-2 כפות מים במידה והבצק יהיה יבש או מתפורר.
      בהצלחה 😉

        1. היי הלן,
          עדיף להוסיף 2 כפות מייפל או סילאן אם אין לך רגישות אליהם או 2 כפות סוכר + כף או שתיים מים רק במידת הצורך.

  31. שהם נראות טעימות, ובאמת הם טעימות, הם כפיות להכנה.
    תודה על המתכון
    בהצלחה לכל מי מי שרוצה להכין את העוגיות.תודה

  32. היי לך,
    אולי שאלה מצחיקה אבל איך קוצצים
    שוקולד? כאילו נראה לי עם סכין אבל זה נראה קצת
    קשה, לא?
    תודה 🙂

    1. היי חלי,
      קוצצים עם סכין ואם עושים את זה נכון זה קל 🙂 מניחים את השוקולד על קרש חיתוך. משעינים את כרית כף היד על החלק העליון של להב הסכין ולוחצים לאורך ואח"כ לרוחב.
      בהצלחה 😉

    1. היי אורטל,
      לא ניסיתי אבל לדעתי מולטי קייק יהפוך את העוגיות למרקם שדומה יותר למאפינס בגלל הצורה שלו.
      נראה לי שבמקרה הזה כדאי יותר לאפות בתנור כי במהלך האפיה העוגיות משתטחות ומקבלות פריכות קלה (מה שלא נראה לי שיקרה במולטיקייק).
      יום מקסים 🙂

    1. היי מיטל,
      כל אבקת שוקולית יכולה להתאים (שוקולית לשתיה, לאפיה וכו').
      יום נעים 🙂

    1. היי יפעת,
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד 3 ימים. אין בעיה להקפיא אותן אם רוצים.

    1. היי רעות,
      אפשר להכין עם 2 כפות שטוחות אבקת קקאו אבל עם שוקולית זה יוצא יותר טעים ומעודן.

    1. היי,
      עם קקאו העוגיות יוצאות בטעם יותר חזק לעומת עם אבקת שוקולית שהטעם שלה מעודן יותר. ניסיתי את שתי האופציות ואהבתי יותר את העוגיות עם השוקולית.
      לגבי שוקלית בטעם תות, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »