מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות, ממכרות וכשרות לפסח, גם בגרסת הפרווה.

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

מצרכים (10-12 עוגיות):

1/2 כוס (70 ג') קמח תפו"א

3 כפות גדושות (38 ג') קמח מצה

1 כף גדושה סוכר

1 חלמון ביצה (הצהוב)

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה/ מחמאה רכה (בטמפ' החדר)

1/3 כוס (65 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת בצקית אחידה (אין ללוש יותר מידי על מנת שלא לפגוע בפריכות העוגיות). במידה שהבצק פירורי, יש להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בקוטר 2-3 ס"מ) ומשטחים לעוגיות עגולות.

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. צהרים טובים ותודה על המתכונים 😊
    אין לי קמח תפו"א. האם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום?
    תודה

    1. לא ניסיתי עם קורנפלור. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.
      חג שמח 💝

    1. זה במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות נוספות.
      חג שמח 💝

  2. היכן יש לאחסן את העוגיות על מנת לשמור על טריותן ופריכותן? הבנתי שהפריזה שומר היטב על טריות ופריכות, האם גם כאן זה נכון?
    תודה רבה מאוד!

    1. העוגיות נשמרות כמה ימים בקופסה סגורה מחוץ למקרר. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא בקופסה אטומה.

    1. עוגיות של פסח הן בדר"כ מתפוררות בגלל סוג הקמחים.
      כדי לעשות אותן קצת יותר יציבות אפשר לשים ביצה שלמה במקום חלמון ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך יש להוסיף עוד קמח תפו"א ומעט קמח מצה לאיזון.
      חג שמח 🌸

  3. הי, האם ניתן לשים שמן קנולה במקום החמאה או המחמאה? אין לי מחמאה ואני רוצה עוגיות פרווה… תודה רבה!

    1. נייר האפיה מונע מהעוגיות להדבק לתבנית. את יכולה לנסות לשמן תבנית אבל יכול להיות שהעוגיות יידבקו.

  4. היי. רק רציתי להודות לך על המתכון הזה. אנחנו משפחה של אשכנזים פלוס- כל ההחמרות של קטניות ושרויה למיניהן, והעוגיות הא6לה פשוט הצילו אותנו! הן יצאו פריכות וממש מתפוררות בפה. תודה לך וחג שמח!

    1. היי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.

  5. היי,
    הביאי עיצה!
    עשיתי לפי כמויות המתכון.
    הכפלתי כמויות.

    אבל נראה שהקמח מצה השתלט על כל המרקם-
    ממש צבע חום העיסה.

    עכשיו הוצאתי חלק מהעוגיות מהתנור
    (יש עוד עיסה בקערה)
    ןיצא ממש פירורים!

    יש לי עוד חצי כמות!
    מה מציעה לעשות?
    די דחוף

    תודה יקרה

    1. היי עדינה,
      שמת כוס קמח תפו"א ו6 כפות גדושות קמח מצה?
      אם העוגיות מתפוררות כדאי להוסיף ביצה לתערובת כדי שתדביק את החומרים.

    1. היי נועם, חג שמח 🙂
      לא מומלץ לוותר או להחליף את קמח תפוחי האדמה.

    1. היי דני,
      אני מניחה שבמקום קמח תפו"א וקמח מצה אפשר לשים כוס קמח רגיל. אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. נראה לי גם שכדאי להוסיף כף נוספת של סוכר או אפילו שתיים אם אתה אוהב מתוק.
      קח בחשבון שיוצאת כמות קטנה (בסביבות 10 עוגיות).

  6. יצא פשוט מדהים!
    הכנתי כמות כפול 4 – יצאו לי כ-50 עוגיות יפהפיות וטעימות. המרתי את המרגרינה בשמן ושמתי 2 ביצים שלמות (לכמות כפול 4).
    תודה על המתכון
    ציפי

    1. אני רוצה להפוך את העוגיות לפרווה אבל יש חמאה מה אפשר לעשות??

    2. לפרווה אפשר לשים מחמאה או מרגרינה במקום החמאה.
      חג שמח 🙂

    1. כן ענת, ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך הוסיפי עוד קמח תפו"א ומעט קמח מצה לאיזון.
      בהצלחה 😉

  7. הי אפרת!

    תודה רבה על כל המתכונים! רציתי לשאול מה התפקיד של החלמון והאם אפשר להמיר במשהו אחר?

    בכללי המרתי ביצה כבר בהרבה מתכוני עוגיות ובחלקם גם עוגות ב1/4 כוס רסק תפוחים ויצא ממש מוצלח וכולם מתפלאים שזה ללא ביצים..

    1. היי אוחנה,
      החלמון מעשיר את הטעם של הבצק, במיוחד שהעוגיות מבוססות על קמח תפו"א וקמח מצות.
      לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר לשים במקום כמה כפות מים קרים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה. יכול להיות שגם רסק תפוחים יעבוד במקרה הזה (1-2 כפות).
      שבוע נפלא!

    1. היי שרית,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, כעקרון אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן. אני מאמינה שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות. אם תנסי אשמח לעדכון שגם אני אדע 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר