מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד מקמח מלא

עוגיות שוקולד מקמח מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 8, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוגיות שוקולד מקמח מלא

מצרכים:

חצי כוס קמח מלא

חצי כוס קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפיה

1 כף גדושה קקאו

שליש כוס סוכר/ "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר

2 טיפות תמצית וניל

50 גרם חמאה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה שעה-שעתיים לפני מהמקרר).

1 ביצה קטנה

1 כף מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 170 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק – יש להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש – יש להוסיף עוד קצת מים (לא חובה אך מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר כחצי שעה).

-משטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים לצורות.

-אופים בתנור למשך 15-20 דקות.

*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו מהתנור מעט רכות בתוכנן, הן מתקשות בחוץ.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. הבצק יצא לי דביק מאד גם אחרי ששמתי במקרר היה בלתי אפשרי לעבוד איתו,אז זרקתי. ממה זה יכול לקרות? עברתי על המתכון עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב רק במקום חמאה שמתי רבע כוס שמן, האם זה קשור? האם יכול להיות שהקמח המלא ישן מידי?

    1. היי ספיר,
      כמה זמן אפית אותן? פעם הבאה אפשר לשים אותן בתנור 5 דקות פחות.
      יום מקסים 🙂

    1. תודה ליאת 🙂
      ובטח, אפשר לשים 2 כפות שוקולית במקום הקקאו (זה אפילו ייצא יותר טעים).
      יום נפלא!

  2. האם ניתן במקום הסוכר לשים דבש? או סוכר חום? ואם כן, כמה?

    אם אין ביצה קטנה, זה בסדר?

    האם ניתן לוותר על החמאה לגמרי?

    ואם אני אופה עם קמח כוסמין מלא, כמה לשים? האם צריך להוסיף דבר נוסף?

    תודה!

    1. היי לילוש,
      את יכולה לשלב דבש עם הסוכר. לשים 2 כפות שטוחות סוכר + 2 כפות דבש.
      תשתמשי בביצה שיש לך.
      שימי כוס קמח כוסמין.
      אם במקרה התערובת נוזלית מידי פשוט תוסיפי עוד קצת קמח.

    2. היי לילוש
      אפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה אבל זה ישנה את המרקם של העוגיות לפחות פריך.

    1. היי חגית,
      לילדים לא מומלץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים ואפשר לנסות להמיר את הסוכר בסילאן, דבש או מייפל טבעי.
      יש מתכון חטיפי בריאות (מתאים לילדים מעל גיל 5) שלא מכיל סוכר. אני בהמשך אפרסם מתכונים נוספים כאלה.
      המשך יום טוב 🙂

  3. בס"ד
    שלום,
    האם סילאן טבעי יכול להתאים כאן,
    ואם כן מה הכמות?
    והאם ניתן להשתמש במחמאה שיצא פרווה?
    תודה רבה.

    1. היי,
      לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל אני לא רואה בעיה. לדעתי כדאי לשים כ-4 כפות. צריך לקחת בחשבון שאם ממתיקים עם סילאן המתיקות יוצאת מעודנת ולא חזקה. בגלל שהסילאן נוזלי יכול להיות שהתערובת תצא דלילה. אם זה קורה כדאי לוותר על כף המים ולהוסיף עוד מעט קמח.
      אפשר להשתמש במחמאה באותה כמות.
      בהצלחה 😉

  4. שלום אפרת,

    קודם כל, רציתי להודות לך על המתכונים שאת מפרסמת. אמנם יש לי אמא שאולי לא שפית במקצועה אבל כן בבישולים שלה, אבל לעיתים אנחנו מחפשים מתכונים קלים וטעימים במיוחד אחרי יום ארוך ומעייף בעבודה…אז תודה רבה רבה!
    שנית, יש לי שאלה לגבי הקמח המלא. אני בדרך כלל נוהגת להשתמש או בקמח לבן רגיל או בקמח תופח. האם אפשר פשוט להשתמש רק בקמח רגיל כאן?
    אגב, קמח מלא באמת משנה בטעם? טוב זו כבר שאלה נוספת, אז את לא חייבת לענות רק אם בא לך…השאלה הראשונה יותר חשובה, כיוון שחשבתי להכין את העוגיות שבוע הבא.

    תודה רבה ושנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך 🙂

    1. היי ליאורה,
      אני שמחה שאתם נהנים מהאתר 🙂
      אין בעיה להשתמש בקמח רגיל (פשוט שימי כוס קמח רגיל). כל מתכון עם קמח מלא אפשר להמיר בקמח רגיל. מאחר והקמח המלא שותה יותר נוזלים יכול להיות שהבצק ייצא דביק או נוזלי. אם זה קורה, אפשר לפתור את הבעיה בקלות בזה שמוסיפים יותר קמח עד שהבצק הופך לנוח לעבודה.
      הקמח המלא הוא יותר דחוס והתוצאה איתו דווקא פחות טעימה מהקמח הרגיל. הסיבה שמשתמשים בקמח מלא היא שהוא פשוט יותר בריא מקמח רגיל.
      את יכולה להרגיש חופשי לשאול כמה שאלות שאת רוצה 🙂
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה!

    1. היי חן,
      אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות והן יהיו יותר קשות.

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להכין את כל המתכון מקמח כוסמין שהוא יותר קליל מקמח מלא, זאת אומרת לשים כוס אחת של קמח כוסמין.

  5. היי
    יש לך מתכון מעניין עם אבקת חרובים?
    למרות שאפשר להשתמש באבקת חרובים בכל מתכון במקום קקאו

    1. היי אילנה,
      לא, כרגע אין באתר מתכון כזה. אני אשתדל בהמשך לעלות גם מתכונים עם אבקת חרובים 🙂

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. מאחר והדבש מתוק יותר מסוכר ממליצה לשים 3-4 כפות.

    2. היי יעל,
      אם מכינים עם קמח מלא בלבד אז יכול להיות שיהיה צורך ביותר מים, לפי המרקם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר