מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד מבצק עלים

עוגיות שוקולד מבצק עליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 4, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות מבצק עלים קלות להכנה, מהירות וטעימות.

עוגיות מבצק עלים

כמות: 10-12 עוגיות

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מופשר (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

ממרח שוקולד/ נוטלה/ אגוזי לוז

חלבה מפוררת (אפשר לוותר)

לציפוי: ביצה טרופה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ומרדדים מעט בעזרת מערוך.

-על הבצק מורחים בצורה אחידה ממרח נוטלה/שוקולד ומפזרים מעל פירורי חלבה.

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומכניסים למקפיא למספר דקות (כדי שהחיתוך יהיה קל יותר).

-חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי של כס"מ וחצי ומניחים על נייר אפיה. מורחים כל חלק בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

-מוציאים מהתנור ומצננים מעט. לפני ההגשה מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר.

*אחסון:  העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפ' החדר. אם העוגיות מאבדות מטריותן, ניתן לחמם אותן בתנור במשך 5-7 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי מתכון מעולה תודה רציתי לשאול בדר"כ הבצק מתייבש הם זה יהרוס את הוגייה ? או מה לעשות כנגד זה מאחר והעוגיות זה לערב שישי ולמחרת .תודה

    1. היי אביבית,
      זה בסדר. תשימי בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר.
      אפשר לחמם קצת לפני ההגשה אבל לא חובה.

  2. בצק שמרים יותר מתאים למתכון הזה בודאות
    בצק עלים יש לו פחות נפח פחות מתיקות ויותר מתאים למתכונים מליחים

    1. מתאים מאוד לבצק עלים אמא שלי מכינה את זה כבר שנים!
      טעים מאוד כמו שזה קל!
      פרגון לא עולה כסף
      אם לא מנסים עדיף גם לשתוק

    1. תודה רבה!
      תודה על מתכונים טעימים וקלים. אני מכינה המון מהאתר שלך.
      שבת שלום!

  3. חזרתי לעדכן 🙂
    הכנתי 2 רולדות עם הממרחים ושמתי בתנור כחצי שעה.
    יצא מעולה!
    כל כך טעים ופשוט..תודה לך על מתכון נפלא וקל הכנה 🙂

  4. הי אפרת,
    כמה שאלות לפני שאני מכינה את המתכון-
    1. האם ניתן להוסיף לנוטלה ממרח חלבה?
    2. אם אני מכינה עוגיות מ-1 ק"ג של בצק עלים, צנצנות של ממרח שוקולד וחלבה יספיקו?
    3. אפשר לגלגל את הרולדה ולאפות מבלי לחתוך? ןאם כן, האם זמן האפייה משתנה?

    תודה רבה 🙂
    נטלי

    1. היי נטלי,
      1. כן, אפשר.
      2. לדעתי כן.
      3. אני חושבת שכדאי כן לחתוך אחרת העוגיות לא ייצאו פריכות וגם יכול להיות שזה לא יאפה כמו שצריך מבפנים.
      שבוע טוב 🙂

  5. תודה רבה על מתכונים מדהימים!! כל פעם אני מקבלת מחמאות בלי סוף מחדש!
    שאלה קטנה, במקום חלבה אני יכולה לשים אגוזי מלך? או שקדים? במידה וכן מה הרמה של הטחינה שלהם צריכה להיות אם בכלל?

  6. קודם כל תודה רבה לך על האתו והמתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית לגבי בצק עלים. במתכונים משתמשים מקסימום בחצי קילו ובחבילה יש קילו אחד. אפשר להקפיא שוב מה שנשאר? אם לא אז מה עושים?

    1. היי אולגה,
      רצוי לא להקפיא שנית לאחר הפשרה מאחר וזה פוגע במרקם הבצק.
      אפשר לקנות חבילה קטנה יותר או לנצל את השאריות ולהכין משהו אחר 🙂 מצרפת מתכונים עם בצק עלים

  7. המתכון הזה מעולה! להכפיל כמויות 🙂
    הכנתי עם ממרח אגוזים של חברת בראשית וחוסל כליל במהירות הבזק.
    תודה רבה!

    1. היי הדס,
      לאחר שמרחת נוטלה על כל הבצק, את מגלגלת את הבצק לרולדה ואז פורסת עם סכין לשבלולים.
      מבחינת החיתוך, ראי דוגמא במתכון הרולדה- לחצי כאן.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי חן,
      הכוונה לפזר סוכר על כל שבלול במקום אבקת סוכר? אם כן, אפשר אבל לא חובה. אפשר לוותר על אבקת הסוכר ועל הסוכר. זה יוצא טעים בכל מקרה 🙂

  8. היי
    יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגיות האלו ויש לי 1 קילו של בצק עלים איך אני ידע כמה זה 200 גרם? אין לי משקל..
    אשמח אם תעני לי פשוט אני רוצה להכין אותם לצאת הצום.. תודה!

    1. היי דורין,
      תפרסי את בצק העלים שיש לך ותחתכי רק רבע ממנו (זה אמור לצאת מלבן של 250 גרם וזה בסדר למתכון הזה).
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר