מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד ללא גלוטן

עוגיות שוקולד ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 23, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

עוגיות שוקולד ללא שמן שטעים לאכול כשהן יוצאות מהאפייה (לאחר שמצטננות מעט בחוץ).

עוגיות שוקולד ללא גלוטן

כמות: כ-10 עוגיות גדולות

מצרכים:

1 ביצה

קורט מלח

1/3 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי בסדר בו רשומים (יותר קל לעבוד עם מיקסר).

-מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים בעזרת שתי כפיות עיגולים שאותם מניחים על נייר האפייה עם רווחים (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה).

-אופים 10-15 דקות ומצננים בחוץ (העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ).

*הערה: מומלץ לאכול את העוגיות באותו יום שמכינים אותן מאחר והעוגיות נאפות ללא שומן ונוטות להתייבש מהר.

 

עוגיות שוקולד ללא גלוטן, עוגיות ללא שמן, עוגיות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. אם אני אשים בעוגיות קמח במקום קורנפלור [קראתי בתגובות]
    הבלילה תצא יותר יציבה?
    נ.ב. תודה על האתר הנפלא הוא משמש אותי המון

    1. היי יעל,
      אפשר להתחיל בכף וחצי קמח ואם הבלילה עדיין נוזלית אפשר להוסיף כף קמח נוספת. הבלילה אמורה לצאת דביקה.

    1. היי חיה,
      אלה עוגיות ללא שמן, לכן הן נוטות להתייבש די מהר ומומלץ לאכול אותן באותו יום. אפשר להוסיף כ-2 כפות שמן כדי שהן יהיו פחות יבשות.

  2. הכנתי את העוגיות, הכפלתי כמויות, ולא היה מספיק נוזל.
    הוספתי שמן לאחר קריאה בתגובות ועדיין גם לא יצאו יותר
    מעשר עוגיות.

    1. היי איילת,
      למרות ששמת רק 3 כפות קורנפלור התערובת יצאה יבשה?
      יצקת עוגיות בגודל של כפית?

    1. אני מניחה שאפשר להמיר בתחליף סוכר כמו "כמו סוכר". בכל מקרה הייתי ממליצה להוסיף לפחות כף סוכר כי זה מוסיף למרקם.
      לדעתי דבש או סילאן יגרמו לתערובת להיות נוזלית מידי.

  3. שלום קוראים לי נעם ואני בת 11 הכנתי את העוגיות והן יצאו נהדר! כל בני הבית נהנו ואחרי שסיפרתי להם שזה ללא גלוטן הם בכלל נפלו מהכיסא…:)

    1. כל הכבוד נעם! שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

    1. היי בטי,
      זה נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כהוצאת אותן הן היו רכות או קשות?

  4. הי אפרת,
    העוגיות נעימות מאוד (יחסית לללא גלוטן)
    באמת הבלילה נוזלית ולא יציבה. עם זאת מצאתי פתרון נחמד: לשפוף את הבלילה על נייר אפייה בתבנית ולאפות כפי שכתוב.
    לאחר מכן לחתוך עם חותך של פיצה לכמות המבוקשת.
    תודה רבה על הרעיון המקורי 🙂

  5. לא התחברתי בכלל.
    התערובת יוצאת נוזלית מידי ונשפכת בתבנית.
    \הוספתי קמח רגיל בשביל לייצב.. (זה כבר ללא גלוטן)
    בקיצור יצא נחמד!
    לא הייתי מכינה אותו שוב.

    1. היי, אני חושבת שמאחר והבלילה די עדינה בעוגה הזאת עדיף לאפות בתבנית מאפינס יציבה יותר ולהעביר למנג'טים רק לאחר האפיה כשהעוגות מתקררות (גם לא חובה- רק לצורך הגשה יפה יותר).
      שבת שלום 🙂

    1. נכון. במתכון זה הבלילה נוזלית אבל בזמן האפייה היא מתייצבת ולאחר צינון בחוץ העוגיות מעט מתקשות אבל לא לגמרי (אלה לא עוגיות פריכות)
      לפני האפייה, יוצקים עוגיות בגודל של כפית ובזמן האפייה העוגיות מתפשטות ומתרחבות. בכוונה אין קמח במתכון מאחר ואלו עוגיות ללא גלוטן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר