מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד טבעוניות

עוגיות שוקולד טבעוניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 15, 2017
Last modified:יולי 31, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות שוקולד טבעוניות גם בגרסה ללא גלוטן, פריכות וממכרות

מתכון לעוגיות שוקולד

מצרכים (12 עוגיות שוקולד גדולות):

כוס (140 ג') קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן

חצי כוס (60 ג') אגוזי מלך טחונים

חצי כפית (3 ג') אבקת קקאו

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

50 גרם שוקולד מריר

רבע כוס ( 50 ג') שמן

כף (16 ג') טחינה גולמית

2 כפות מלאות (40 ג') מייפל או סילאן (*שימו לב שסילאן פחות מתוק ממייפל)

רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ גס (50 ג')

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר ורבע כוס שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה גולמית ומייפל/סילאן ומערבבים היטב.

-בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אגוזים טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתיה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם במקרה התערובת יוצאת פירורית/מתפרקת, יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).

-יוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-6 ס"מ (אם הבצק דביק יש לעבוד עם ידיים רטובות). מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ומהדקים לעוגיות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ונעשות פריכות לאחר שהן מתקררות לטמפ' החדר).

הערה:

הכנתי את העוגיות פעמיים. פעם אחת עם קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") והייתי צריכה להוסיף 2 כפות מים כדי שהבצק יתגבש. פעם שניה עם קמח כוסמין מלא והבצק יצא דביק בלי שהוספתי מים בכלל.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

157 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, הכנתי את העוגיות ויצא מדהים! רציתי לדעת האם אפשר להכין אותן בלי האגוזים, ואם כן האם צריך לשנות משהו? תודה רבה.

    1. היי תחיה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר לוותר על האגוזים. רק אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
      שבוע נפלא!

    1. יכול להיות שכן, לא ניסיתי.
      אם את מנסה תשימי בהתחלה 3/4 כוס קמח מצה ורק אם התערובת יוצאת דביקה תוסיפי עוד קמח.
      אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂

    2. השתמשתי בקמח תופח לפסח. יצא קצת מאכזב, טעם ומרקם קצת יבשים…
      אולי פעם הבאה אלך על מתכון "יעודי" לפסח. חלק אומרים שבסדר , חלק מרגישים טעם לואי..

    3. רוצה לתקן: מסתבר שקצת נשרפו לי…
      העוגיות הלא שרופות היו טעימות וחוסלו בהתלהבות!
      פסח שמח!

    4. אז מעולה 🙂 פעם הבאה כדאי לאפות ב-10 מעלות פחות.
      תודה אפרת

  2. היי, העוגיות יצאו לי קשות ונשרפו גם.. אולי משהו בכמויות עשיתי לא נכון? השתמשתי בכוסות מדידה. או שאולי כי לא שיטחתי מספיק?
    אשמח לדעת למה לפעם הבאה,תודה.

    1. היי נועה,
      נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי זמן או שהטמפ' היתה גבוהה. אולי התנור שלך חזק. כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
      כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?

    2. אני עושה את העוגיות המעולות האלה הרבה. אצלינו הזמן האופטימלי לאפיה הוא 10 דקות. יותר מזה הן נשרפות.

    1. במקום שוקולד מריר אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל.

    1. במקום טחינה אפשר לשים כף ממרח שקדים או ממרח בטעם שוקולד או לשים כף נוספת של מייפל.

  3. וואווו יצא לי נדיררר איזה כייף שיש אתר כזה עם מתכונים קלים וטעימים
    תודה רבה!!
    נהנת מכל הכנה😋
    אשמח לעוד מתכונים כאלה

    1. אפשר להכפיל את כל הכמויות. לגבי השוקולד, נראה לי שכדאי לשלב יחד עם שוקולד מריר רגיל אם יש לך.

  4. הכנתי וזה יצא מאוד טעים, רק לא הצלחתי לעשות את זה פריך, פעם אחת ראיתי שזה קצת יבש הוספתי קצת מים והעוגיות יצאו קצת יבשות ולא פריכות בפעם השנייה הוספתי יותר מים עד שזה נהיה עיסה דביקה ממש ואז זה יצא עם מרקם דומה לשל עוגה. אשמח לשמוע עצה בעניין. תודה רבה.
    נ.ב. את המים הוספתי בכפיות קצת קצת ולא הכל בפעם אחת.

    1. היי נדב,
      קודם כל באיזה כוס השתמשת למתכון?
      הכנת בדיוק לפי המתכון או ששינית משהו? לא שמת קמח תופח במקרה כן?
      לאיזה עובי שיטחת את העוגיות?

    2. 1. תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
      2. שקלתי את הכמויות לפי מה שכתוב במרשם ועשיתי בערך אבל כמעט מדוייק.
      3. השתמשתי בקמח תופח, באיזה קמח צריך להשתמש?
      4. בערך 2 ס"מ.

    3. אז אני חושבת שעליתי על הבעיה.
      יש להשתמש בקמח רגיל ולא תופח. העובי צריך להיות כחצי ס"מ.
      יום מעולה 🙂

  5. הי.
    הכנתי עם הבת שלי לכבוד שבת ויצא מעולה!
    כל שבוע אנחנו משתדלים לאפות, ובזכותך אנחנו מצליחים להכין דברים שמתאימים גם לחולי צליאק (חברים של הילדים, שבד"כ קופצים לביקור בשבת)
    תודה!

  6. שלום אפרת,
    האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן (לא נשאר לי קמח לבן)? אם כן, האם צריך לשנות משהו במתכון?
    תודה

    1. היי יולנדה,
      כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה.

  7. היי. אני מכינה את העוגיות האלה יחד עם אחותי הקטנה כל פעם כשבא לנו איזה נישנוש ואנחנו אוהבות מאוד את המתכון הזה 🙂 ורציתי לשאול אם יש עוד מתכונים דומים של עוגיות שאת יכולה להמליץ?

    1. היי הדר,
      מה הכוונה דומים? מה חשוב לך שיהיה בעוגיות? לדוג' בלי ביצים, שוקולד, אגוזים וכו'..

    2. שיהיו מהירות להכנה. אני והמשפחה שלי לא בררנים יותר מידי לגבי מה יש בפנים, חשוב לי בעיקר שיהיו קלות ומהירות להכנה ושלא יהיה בהן הרבה סוכר.

    1. שבוע טוב הילה,
      אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שלשיפון יש טעם מעט שונה.

  8. היי,בגלל בעיה בריאותית זמנית נאלצתי להוריד את הגלוטן וכמובן לאכול בריא יותר. האמת, לא ראיתי את עצמי מסתדרת שניה.. אבל בזכותך כל פעם אני מגוונת לעצמי את התפריט.
    תודה! מתכון נהדר!

  9. היי אפרת
    קודם כל שתדעי לך שניסתי הרבה אתרי מתכונים ושלך הכי קל ומוצלח
    רציתי לשאול האם יש לך מתכון לעוגיות שוקולד רכות כמו העוגיות קוקיס של פילסברי??

    1. תודה רונה, כיף לשמוע 🙂
      עוגיות שוקולד שיוצאות יחסית רכות מבפנים הן אלה- עוגיות שוקולד. ממליצה להכין אותן קצת עבות ואז הן יהיו פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים. אפשר גם לקצר את משך האפיה ל12 דקות.
      יום מקסים

  10. הכנתי עם קמח ללא גלוטן ביצה במקום טחינה הוספתי כף סוכר ולבסוף זריתי שוקולד מגורר בפומםיההדקה מעל. יצא טעים הילדים מאד אהבו אפילו עשיתי צורות של אותיות לפעילות בגן. שאלתי: האם את השוקולד המגורר לפזר לאחר שיצרתי צורות או לערבב עם הבצק לאחר שמוכן ואז נטמע בבצק? תודה רבה

    1. היי שרה,
      שמחה שיצא טעים.
      את השוקולד המגורר בדר"כ מערבבים עם הבצק אבל אם יצא לך מוצלח כשפיזרת אותו על העוגיות אז אין בעיה.

  11. היי, אני התחלתי גם לאפות (אני סטודנטית ויש לי עכשיו קצת זמן)
    ואני נכנסת יותר לאתר הזה
    מאוד שמחה לראות שיש מתכונים קלים בלי חומרים מסובכים ומהירים
    ולהפתיע את המשפחה בבוקר עם עוגיות טעימות _ עשה לכולם את היום

  12. היי,
    המתכון מדהים! התחלתי לאפות לא מזמן ואני ממש נהנית להכין את העוגיות האלו. אפילו עם האחיות הקטנות שלי- מאוד פשוט להכנה והם מטורפות עלייהן!
    יש לי חברות טבעוניות בגלל זה חיפשתי מתכון טבעוני אבל העוגיות כלכך מוצלחות שאני מכינה אותן כל שבוע בבית שלי!

  13. העוגיות מעולות!
    קלות להכנה, טעימות, ומשובחות.
    יצא מעולה.
    תודה רבה

    רציתי להוסיף פטנט ששמעתי, איך להמיס שוקולוד. לחמם מים בקומקום, לשפוך על השוקולד בכוס, לחכות מעט, לשפוך את המים, ומיד לבחוש עם כף, וכך השוקולד נהיה נוזלי. במיוחד עם ישר לאחר ששופכים את המים מוסיפים את השמן.

  14. הכנתי את הגרסה ללא גלוטן עם קמח טפיוקה (קמח עמילני אבל מקור אז זה נהדר מבחינת בריאות. משמין אבל בריא יותר מקמח מוכן ללא גלוטן)
    ויצא במרקם שממש ממש מזכיר את העוגיות שהיו בסבואיי בזמנו, ממש אדיר!
    אחלה מתכון.

    1. היי ליאת,
      השקדימון הוא ממרח ולכן פחות מתאים. אפשר לשים במקום שקדים או בוטנים טחונים.
      אם אין לך, פשוט תכיני בלי.

  15. היי אפרת אני כל כך נהנית מהמתכונים המדהימים שלך.. באמת מתכונים של 10 דקות
    בייחוד אלו ללא הביצים.. אני צמחונית (לא אוהבת ביצים)
    אשמח אם תמשיכי להעלות מתכונים ללא ביצים. כשהמתוכנים ללא ביצים זה נותן לי חשק להכין וכל המשפחה והחברים נהנים , כי אם זה לא משהוש אני אוכלת אני לא מכינה 🙂
    תודה רבה רבה
    גמר חתימה טובה

    1. מה הכוונה דחוס? זאת לא עוגיה רכה ואוורירית. העוגה אמורה לצאת פריכה ודקה.

  16. הי,
    הכנתי אותן כבר פעמיים עם כוסמין מלא, והן ממש טעימות ובסה"כ גם בריאותיות! לא היו לי אגוזים קצוצים אז השתמשמתי בשקדים טחונים.
    יש לי שאלה: אני רוצה להכין כאלה מחר שיהיו לי לחג (רביעי-שבת). האם אפשר לשמור אותן בקופסא מחוץ למקרר כל הימים הללו?
    ואותה שאלה לגבי המאפינס המלוחים- אם אני מכינה מראש לרביעי-שבת- האם לשמור במקרר כל התקופה הזו?
    תודה רבה ושנה טובה!

    1. כן גילת, הן נשמרות מצוין בקופסה אטומה במשך כ-5 ימים, אפילו יותר.
      אין צורך לשים במקרר. אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר.
      שנה טובה 🙂

  17. אהבתי שאין במתכון הזה ביצים….
    התחלתי להכין את זה כחצי שעה לפני שיצאתי לעבודה יצא פשוט מושלם
    יצאתי לעבודה כשזה היה רותח, אבל כשחזרתי כבר לא נשאר כלום…..
    פשוט מעדן תודה אפרת

  18. פעם ראשונה שיצא לי מרקם כזה נח לבצק עוגיות, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים, קצת נשרפו אבל זה לא היה נורא
    עוגיות בריאות יחסית וטעימות תודה רבה

    1. היי מיכל,
      העוגיות הן במתיקות עדינה. אם זה לא מספיק מתוק אפשר להוסיף עוד כף סוכר.
      לגבי העוגיות שכבר הכנת, את יכולה לפזר עליהן אבקת סוכר כדי להגביר את המתיקות.
      יום מקסים 🙂

  19. האם אפשר לשים משהוא שיהווה תחליף לטחינה? ואם אני שמה ירגישו את זה בעוגיות? והעוגיות יוצאות טוב?

  20. האם אפשר לשים משהו כתחליף לטחינה? ואם אין תחליף ואני ישים ירגישו את הטחינה בעוגייה? תודה רבה ועוד שאלה העוגיות יוצאות טובות?

    1. היי גאיה,
      לא מרגישים את הטחינה יותר מידי אבל בכל מקרה אפשר להמיר בכף נוספת של מייפל.
      רצוי לשים שוקולד צ'יפס, זה מוסיף ומעשיר את הטעם.
      יום מקסים 🙂

  21. היי,
    כתבת שהשתמשת בקמח קונדיטור כדי שהעוגיות יהיו ללא גלוטן. יש סוג אחר של קמח שאפשר להשתמש בו וזה עדיין יהיה ללא גלוטן?

    1. היי טל,
      אפשר להשתמש בכל תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או "כרגיל" וכדו'

  22. תודה רבה לך על אתר כה מקסים. אני באופן אישי אשמח לדעת לגבי ספר מתכונים שלך האם קיים כזה? 🙂

    1. היי שלומית,
      יש ספר מתכונים. אני מקווה שתוך שבוע-שבועיים הוא יעלה למכירה באתר.
      יום מקסים 🙂

  23. תודה על המתכונים המצויינים 🙂
    אפשר להשתמש באגוזי לוז במקום מלך? יש לי כבר טחונים דק-דק האם זה ישפיע על המרקם?

    1. היי רננה,
      אפשר להשתמש באגוזי לוז. אין בעיה שהם טחונים דק.
      יום מקסים 🙂

    1. היי אפשר לרדד ולישתמש בקורצן???
      ואני אציין שאני לא רוצה לשים אגוזים

    2. הבצק יוצא דביק לכן אני לא חושבת שהוא מתאים לרידוד.
      תוותרי על האגוזים.

  24. יצא לי מוששששששלם
    התבלבלתי ושמתי 100 גרם שוקולד אבל חלבי, לא מריר וזה יצא טעים ממש
    למרות הטעות..
    (ובמקום סילאן הוספתי כף טחינה) נגמר תוך כמה ימים..

  25. היי. האם אפשר להשתמש בקמח תופח? זה מה שיש לי כרגע.. והאם אפשר במקום השמן לשים שמן קוקוס ואם כן אז כמה?

    1. היי נטלי,
      אפשר אבל יכול להיות שעם קמח תופח העוגיות מעט יתפחו ואולי ייצאו מעט רכות מבפנים.
      אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.

  26. בקשר לכוס קמח כוסמין ולהערה שם בסוף המתכון, זה שזה יצא דביק זה טוב? לא הבנתי..

    כי אני רוצה להכין עם כוס קמח כוסמין.

  27. היי אפרת, איך אני ממירה את השמן בחמאה? האם הטעם יהיה טוב יותר או שלא משנה?
    יש איזשהו מפתח קבוע להמרה בין שמן לחמאה?

    תודה המון *

    1. היי ענת,
      לדעתי ההמרה לחמאה רק תשביח את המרקם והטעם.
      כעקרון יחס ההמרה הקבוע הוא: חצי כוס שמן (100 גרם) = 100 גרם חמאה.
      במתכון הזה אפשר להמיר את השמן ב-50 גרם חמאה.
      יש גם הבדל במרקם אם מכינים מחמאה רכה בטמפ' החדר (הכוונה חמאה שהוצאה מהמקרר לפחות שעה-שעתיים לפני) או חמאה מומסת. לדעתי במקרה הראשון (חמאה בטמפ' החדר) המרקם יוצא פריך ומוצלח יותר. רק לעיתים צריך להוסיף קצת יותר נוזלים אם החמאה היא לא מומסת.
      יום נפלא 🙂

    2. ההמרה של החמאה לשמן היא אותה המרה גם למרגרינה .פשוט כדי שזה יהייה פרווה

    3. כן, אותה המרה. הכוונה שרבע כוס שמן = 50 גרם חמאה או מרגרינה.

  28. שבוע טוב..
    הכנתי את העוגיות לשבת, והן היו מעולות , טעימות במיוחד ,
    רציתי לשאול אם ניתן להוסיף ביצה או שתיים שהן תצאנה פחות מתפוררות?

    1. היי רעות,
      אפשר להוסיף ביצה לתערובת ואז אפשר לוותר על הטחינה הגולמית.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי רעות,
      את השוקולד צ'יפס שמים בסוף, לאחר שיוצרים עוגיות. מהדקים את השוקולד צ'יפס לעוגיות לאחר שמשטחים אותן על נייר אפיה.
      שבת שלום 🙂

  29. מה קורה?
    שנים כבר שלא נכנסתי לאתר פה כי זה היה תקופת מבחנים אבל בדיוק לפני כמה ימים רציתי להכין עוגיות וחיפשתי מתכון, איזה באסה שלא נכנסתי לפה.
    אוףףףףף
    הכנתי עוגיות שבטעות שמתי כמות שמן כפולה, (אל תספרי לאף אחד…..) וניראה לי יכולים להדליק מכל עוגיה נר לשבת והוא ידלק מספיק זמן!!!!
    העיקר שאף אחד לא יודע…….

    1. היי אפרת,
      אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד במקום או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל/סילאן.

    2. אם עושים לפי האופציה השניה, איך עושים את זה? זאת אומרת איך זה משתלב במתכון?ומוותרים על השמן? תודה רבה רבה!

    3. היי שיר,
      זה לא במקום השמן.
      שמים:
      כוס קמח, חצי כוס אגוזי מלך טחונים, 2 כפיות שטוחות קקאו, חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, רבע כוס שמן, 2 כפות טחינה גולמית, 4 כפות מייפל או סילאן (לדעתי עדיף מייפל), רבע כוס שוקולד צ'יפס (אם יש לך).

    1. היי צילה, הסילאן והמייפל תורמים להדבקת החומרים (בעיקר כשאין ביצים במתכון). אפשר לשים דבש ואם לא, אז סוכר וכף טחינה נוספת.

    1. היי נאדיה,
      אפשר לשים דבש. אם לא, נסי לשים סוכר רגיל וכף טחינה נוספת כדי שתחזיק את התערובת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר