מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד ובננה

עוגיות שוקולד ובננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 30, 2016
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

מתכון לעוגיות שוקולד טבעוניות עם בננה, פריכות וממכרות (ללא ביצים)

עוגיות שוקולד ובננה

מצרכים (כ-10 עוגיות גדולות):

כוס קמח רגיל (או קמח כוסמין מלא)

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

2 כפיות אבקת שוקולית או אבקת קקאו

4 כפות גדושות סוכר

5 כפות שמן

20 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס מומס)

בננה קטנה בשלה מעוכה (כ-80 גרם)

לקישוט: שוקולד צ'יפס מריר/ לבן (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.

-בעזרת ידיים רטובות או כף יוצרים כדורים. מניחים על נייר האפיה במרווחים קלים ומשטחים לעיגול בקוטר של 5-6 ס"מ. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.

-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון).

עוגיות שוקולד ובננה

עוגיות שוקולד טבעוניות, עוגיות שוקולד ללא ביצים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

54 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מירי,
      בלי שמן בכלל העוגיות ייצאו יבשות. מומלץ לשים לפחות 6 כפות שמן רגיל (לדוג' קנולה) סה"כ בכל המתכון.
      על שמן קוקוס אפשר לוותר אם אין לך.

  1. תודה רבה רבה! רק לאחרונה נחשפתי לאתר המדהים ומאז אני מכינה הרבה דברים מכאן!!
    רציתי לשאול האם כדאי דווקא שמן קוקוס במקום חמאה או שאפשר גם שמן רגיל?

    1. היי מירי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע :-)
      אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף כי הוא משפר את המרקם. אם לא, שימי שמן רגיל.
      יום מקסים

    1. היי ספיר,
      העוגיות אמורות לצאת מעט יבשות אך פריכות. יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי.
      אם את רוצה שהן יהיו רכות יותר מבפנים ופריכות מבחוץ אפשר פעם הבאה לעשות אותן יותר עבות ולאפות כ-5 דקות פחות.

  2. 25 דקות זמן אפיה זה מוגזם. הכנתי ואפיתי לפי המתכון והן יצאו יבשות וקשות.
    הלך לפח. תודה.

    1. היי אורי,
      25 דקות הם המלצה בלבד. כמובן שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור ויש לעקוב אחרי האפיה. אגב יכול להיות שאפית בתוכנית טורבו? כי האפיה היא תמיד בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון.

      1. היי. תודה על המענה.
        לא אפיתי בטורבו אלא באפיה רגילה. בדרך כלל בתנור שלי אני צריך להוסיף זמן אפיה למתכונים שונים.
        הפעם הייתי צריך להפחית זמן. אעשה כך בפעם הבאה.

        1. אז אולי העוגיות היו קטנות יחסית ואז הן נאפו מהר? מהכמות שבמתכון אמורות לצאת כ-10 עוגיות גדולות.
          בכל אופן, תיקנתי במתכון ל20-25 דקות.
          שבוע נפלא :-)

  3. הי
    יש לך מתכון לעוגיות שלג?
    או של כדורי שוקולד?
    או של לחמניות?
    יש לך גם עוגיות/עוגה שאת ממליצה לי למישלוחי מנות?
    סליחה על כ"כ הרבה שאלות..
    רק עכשיו התפניתי..
    מור

  4. רציתי לשאול איך לדעתך יצא המתכון אם מהתחלה אני יערבב את השוקולד צ'יפס עם שאר החומרים היבשים, במקום לפזר מעל בסיום ההכנה המלאה?

  5. הכנתי אתמול ויצאו לי 13 יח זה היה כל כך טעים שזה נגמר באותו היום השתגענו רק מהריח שזה עשה בבית והטעם עוד יותר אז הכנתי היום עוד באותה הדרך רק לא כפות גדושות של סוכר ומקום שוקולד צ׳יפס גירדתי עם קולפן, אפשר גם פומפיה, שוקולד מריר ותבנית שנייה רידדתי עם מערוך את הבצק והכנתי צורות מספרים (-: יאמיייי תודה על מתכון מוצלח

  6. העוגיות הכי מדהימות, טעימות ופשוטות להכנה שיש! הכנתי לשבת ומאז מבקשים בבית להכין כל יום !! תודה פשוט תודה על האתר הזה ועל השיתוף שלך המתכונים פשוט מדהים :)

    1. היי ירדנה,
      במקום שמן רגיל אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס מומס (סה"כ 7 כפות שמן קוקוס מומס בכל המתכון)

  7. עוגיות מדהימות!הכנתי פעם שלישית היום. הילדים מתים עליהם. במקום חמאה שמתי עוד כף שמן קנולה. היו מוכנות תוך רבע שעה. מושלמות

  8. אני חושב ש 25 דקות הן המון זמן לעוגיות כאלה – אולי זה משהו אצלי אבל הן יצאו יבשות לגמרי, ובעוגיות דומות שהכנתי היה זמן אפיה נמוך יותר. אני ממליץ לבדוק את הרכות שלהן מוקדם יותר.

    1. היי אתי,
      אני לא יודעת אם זה מתאים כי יש את הבננה שהיא מתקתקה ועוגיות שהן עם קקאו או שוקולית יותר מתאים שיהיו מתוקות.
      אם בא לך להכין עוגיות מלוחות אני ממליצה על מתכון הזה- כעכים מלוחים.

  9. מכין כרגע מריח מעולה ונראה מעולה ! מחכה כבר לטעום למרות שהורדתי קצת את כמות הבוכר והשמן לטובת הבריאות בכל זאת…

    1. היי מיה,
      הבננה מחברת בין החומרים ומשמשת במקום ביצה. אפשר לשים במקום ביצה קטנה או שאפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק תפוחים.

  10. זאת פעם שלישית שאני מכינה ויצאו מעולות!
    בדיוק מה שיושב טוב ליד הקפה. מתכון בתיק תק כך שגם אם באים אורחים, תוך שעה יש עודיות מוכנות. אחלה מתכון שבעולם!

      1. ועכשיו גם החברות מבקשות ונותנת לך את הקרדיט! לא יודעת מי את, ואיך המצאת את המתכון הזה, אבל זה אחד הדברים! זה עבר את האליפות!! זה מה שנקרא: אלוהי!
        וזה מתכון קבוע בבית מאז שגיליתי אותו
        וכל מי שטועם מבקש את המתכון.
        הכי מוצלח שיש!!! תודה!

  11. הי.
    אני רוצה להכין כמות כפולה. פשוט צריך להכפיל את כל המרכיבים?
    ושאלה נוספת- אפשר במקוםהחמאה או השמן קוקוס לשים שמן רגיל ?
    תודה

    1. היי חיה,
      נכון, לכמות כפולה יש להכפיל ב-2 את כל החומרים.
      עדיף לא לוותר על החמאה כי היא מעניקה לעוגיות מרקם יותר פריך וטעים. אם בכל זאת את רוצה הכין משמן בלבד, שימי 2 כפות שמן במקום (סה"כ 7 כפות לכל כמות במתכון).
      בהצלחה ושבת שלום :-)

    1. היי גיל,
      שמחה שיצא טעים :-)
      בסביבות 150 קלוריות לעוגיה גדולה אחת (בהנחה ויצאו מהכמות 10 עוגיות).
      שבת שלום

        1. היי,
          אין צורך להמיס את הבננה, רק למעוך אותה היטב בעזרת מזלג ולערבב עם יתר החומרים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »