מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שוקולד ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 19, 2019

Summary:

עוגיות שוקולד ואגוזים ללא קמח – לכל ימות השנה ובעיקר לפסח

עוגיות שוקולד ואגוזים

מצרכים (כ-10 עוגיות):

1 חלבון ביצה (הלבן)

2 כפות גדושות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כוס אגוזים קצוצים

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערה את החלבון, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים בעזרת מטרפה כדקה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מעט נוזלית ודביקה.

-בעזרת כפית מניחים במרווחים כדורים מהתערובת על נייר אפיה ומשטחים מעט בעזרת גב הכפית.

-אופים במשך 12-13 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים ומצננים לחלוטין (הערה: העוגיות יוצאות רכות מהתנור ונעשות פריכות לאחר צינון).

*מומלץ להכין את העוגיות ביום ההגשה.

עוגיות שוקולד לפסח, עוגיות לפסח, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות שוקולד ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת…אני נהנית מאוד מהאתר שלך…בחמישי האחרון הכנתי אלפחורס ונשארו לי חלבונים מיותרים, חיפשתי באינטרנט והגעתי לאתר שלך…הכנתי את העוגיות הנ"ל ויצאו מ-ד-ה-י-ם, הכפלתי את הכל ב 4 ובמקום להכין עוגיות שיטחתי את התערובת בתבנית וכשהתקרר חתכתי לריבועים אז יצאו מעין בראוניז…מומלץ ביותר…

  2. היי אפרת,
    קודם כל רציתי לציין שהאתר שלך מעולה!!! המתכונים יוצאים מאוד טעימים
    רציתי לדעת, הכנתי את העוגיות מ2 חלבונים ויצא לי מאוד נוזלי, הוספתו הרבה אגוזים כדי שזה יתאזן ואפיתי במשך 13 דקות והן עדיין נוזליות.. הכנסתי קיסם לתוך אחת מהן והוא יצא נוזלי.. מה ניתן לעשות?

    1. היי אסתי,
      אם השתמשת ב-2 חלבונים היה כדאי להכפיל את כל יתר החומרים. אם העוגיות כבר בתנור אז תמשיכי לאפות אותן עד שיהיו יציבות.
      קחי בחשבון שהן אמורות לצאת רכות ולהתקשות מעט לאחר קירור.

    1. היי 🙂
      בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגיות ייצאו במתיקות מאוד מעודנת וגם שלפעמים יש לסילאן טעם דומיננטי שמורגש בעוגיות.
      אם רוצים לעדן את הטעם אפשר לשלב כף סילאן עם כף דבש או סירופ מייפל טבעי.

  3. שלום,
    קודם כל רציתי להגיד תודה על האתר הניפלא,
    שנית רציתי לשאול אם חובה לשים תמצית ווניל או שאפשר להחליף במשהו אחר??

    תודה

  4. היי , כמו שהבנת לפי השם מאוד אהבתי את העוגיות ורציתי לדעת אם אפשר להכין אותן כעוגה ואם כן איך,תודה (:

  5. היי אפרת
    צריך להקציף את החלבון או רק לערבב
    משום שכתבת שהתערובת צריכה לצאת תפוחה…
    אין מילים על האתר המדהים…

    1. היי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אם יש לך מטרפה ידנית את יכולה לערבב באמצעותה. אם לא, את יכולה להקציף את החלבון עם הסוכר במשך כדקה (אין להקציף יותר מידי עד לקבלת קצף יציב).
      שבוע נפלא!

  6. שלום אפרת,
    הכנתי את העוגיות עם קמח (רק עכשיו יצא לי… או שרק עכשיו קיבלתי אומץ.)
    ויצא מ-ג-ע-י-ל!!!!!!!!!!!!
    פשוט דוחה!!!!!!!!
    כנראה שבכל זאת כדאי להיצמד למתכון המקורי ולא לסטות ממנו יותר מדי…
    עכשיו לפסח אני הכין את העוגיות מהמתכון המקורי ונקווה שיצא יותר טוב.

    1. היי דבורי,
      תודה שחזרת לעדכן. עכשיו אנחנו יודעות שלא מומלץ להכין עם קמח 🙂

  7. שלום אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגיות ואין לי אגוזים, יש לך תחליף לזה? אבל משהו שפוי שיש בכל בית נורמלי.
    תודה על כל המתכונים המדהימים!!

    1. היי דבורי,
      במקרה הזה מאחר ואין קמח במתכון האגוזים חשובים. אם יש לך שקדים או בוטנים טבעיים זה גם אמור לעבוד.
      שבוע נפלא 🙂

    2. היי,
      מאחר ואלה אמורות להיות עוגיות ללא גלוטן לא ניסיתי להכין עם קמח כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגיות. אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר