

עוגיות שוקולד ואגוזים ללא קמח – לכל ימות השנה ובעיקר לפסח
1 חלבון ביצה (הלבן)
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס שוקולד צ'יפס
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים בקערה את החלבון, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים בעזרת מטרפה כדקה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מעט נוזלית ודביקה.
-בעזרת כפית מניחים במרווחים כדורים מהתערובת על נייר אפיה ומשטחים מעט בעזרת גב הכפית.
-אופים במשך 12-13 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים ומצננים לחלוטין (הערה: העוגיות יוצאות רכות מהתנור ונעשות פריכות לאחר צינון).
*מומלץ להכין את העוגיות ביום ההגשה.
עוגיות שוקולד לפסח, עוגיות לפסח, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות שוקולד ללא גלוטן
אהבתם? שתפו
היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
תודה רבה!
כן אפשר.
היי אפרת, האם ניתן להמיר את האגוזים בשקדים טחונים? פחות מתחברת לאגטזים
כן אפשר.
שלום אפרת
יש מצב להחליף שוקולד ציפס לשוקולד מריר רגיל?
אם כן, כמה?
תודההה
כן. אפשר לקצוץ עם סכין 50 גרם שוקולד מריר לחתיכות קטנות.
הי אפרת…אני נהנית מאוד מהאתר שלך…בחמישי האחרון הכנתי אלפחורס ונשארו לי חלבונים מיותרים, חיפשתי באינטרנט והגעתי לאתר שלך…הכנתי את העוגיות הנ"ל ויצאו מ-ד-ה-י-ם, הכפלתי את הכל ב 4 ובמקום להכין עוגיות שיטחתי את התערובת בתבנית וכשהתקרר חתכתי לריבועים אז יצאו מעין בראוניז…מומלץ ביותר…
רעיון מעולה, אהבתי 🙂
תודה אפרת
היי אפרת,
קודם כל רציתי לציין שהאתר שלך מעולה!!! המתכונים יוצאים מאוד טעימים
רציתי לדעת, הכנתי את העוגיות מ2 חלבונים ויצא לי מאוד נוזלי, הוספתו הרבה אגוזים כדי שזה יתאזן ואפיתי במשך 13 דקות והן עדיין נוזליות.. הכנסתי קיסם לתוך אחת מהן והוא יצא נוזלי.. מה ניתן לעשות?
היי אסתי,
אם השתמשת ב-2 חלבונים היה כדאי להכפיל את כל יתר החומרים. אם העוגיות כבר בתנור אז תמשיכי לאפות אותן עד שיהיו יציבות.
קחי בחשבון שהן אמורות לצאת רכות ולהתקשות מעט לאחר קירור.
אפרת את מהממת!!!!!!!!!!!את מלאה בקסם!!
תודה רבה יקרה ❤️
היי אפרת צהריים טובים,
רציתי לשאול, האם אני יכולה לשים סילאן במקום סוכר?
היי 🙂
בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגיות ייצאו במתיקות מאוד מעודנת וגם שלפעמים יש לסילאן טעם דומיננטי שמורגש בעוגיות.
אם רוצים לעדן את הטעם אפשר לשלב כף סילאן עם כף דבש או סירופ מייפל טבעי.
שלום,
קודם כל רציתי להגיד תודה על האתר הניפלא,
שנית רציתי לשאול אם חובה לשים תמצית ווניל או שאפשר להחליף במשהו אחר??
תודה
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
חג שמח 🙂
היי , כמו שהבנת לפי השם מאוד אהבתי את העוגיות ורציתי לדעת אם אפשר להכין אותן כעוגה ואם כן איך,תודה (:
היי,
קודם כל אני שמחה שאהבת את המתכון 🙂
בעייתי קצת להפוך לעוגה אבל אולי יש עוגה שיכולה להתאים בטעם פחות או יותר כמו לדוג' בראוניז ללא גלוטן.
היי אפרת
צריך להקציף את החלבון או רק לערבב
משום שכתבת שהתערובת צריכה לצאת תפוחה…
אין מילים על האתר המדהים…
היי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם יש לך מטרפה ידנית את יכולה לערבב באמצעותה. אם לא, את יכולה להקציף את החלבון עם הסוכר במשך כדקה (אין להקציף יותר מידי עד לקבלת קצף יציב).
שבוע נפלא!
שלום אפרת,
הכנתי את העוגיות עם קמח (רק עכשיו יצא לי… או שרק עכשיו קיבלתי אומץ.)
ויצא מ-ג-ע-י-ל!!!!!!!!!!!!
פשוט דוחה!!!!!!!!
כנראה שבכל זאת כדאי להיצמד למתכון המקורי ולא לסטות ממנו יותר מדי…
עכשיו לפסח אני הכין את העוגיות מהמתכון המקורי ונקווה שיצא יותר טוב.
היי דבורי,
תודה שחזרת לעדכן. עכשיו אנחנו יודעות שלא מומלץ להכין עם קמח 🙂
דבורי, לא ממליצה גם להוסיף עמבה
שלום אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות ואין לי אגוזים, יש לך תחליף לזה? אבל משהו שפוי שיש בכל בית נורמלי.
תודה על כל המתכונים המדהימים!!
היי דבורי,
במקרה הזה מאחר ואין קמח במתכון האגוזים חשובים. אם יש לך שקדים או בוטנים טבעיים זה גם אמור לעבוד.
שבוע נפלא 🙂
חשבתי שאפשר לשים קמח, הרי עכשיו אנחנו לא בפסח, לא?
היי,
מאחר ואלה אמורות להיות עוגיות ללא גלוטן לא ניסיתי להכין עם קמח כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגיות. אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 🙂