מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שומשום

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 9, 2015
Last modified:נובמבר 17, 2015

Summary:

מתכון לעוגיות שומשום דקות ופריכות שאי אפשר להפסיק לאכול

עוגיות שומשום

מצרכים (כ-20 עוגיות שומשום):

כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)

כוס שומשום

4 כפות סוכר

ביצה

5 כפות שמן

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המצרכים בעזרת כף ואח"כ עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהוא מתייצב).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרדפים את תבנית התנור בנייר אפיה.

בעזרת ידיים רטובות (הבצק דביק) יוצרים כדורים בקוטר כ2.5 ס"מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים. אפשרות נוספת היא לשים את הבצק בין שני ניירות אפיה ולרדד בעזרת מערוך. לאחר מכן ניתן לחתוך לריבועים בעזרת סכין. יש לעשות מרווחים קלים בין כל עוגיה לעוגיה.

-אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון בחוץ).

עוגיות שומשום






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. חיפשתי מתכון קליל ומהיר וזה היה נראה מבטיח אז הכפלתי כמויות ואני מאוד שמחה על כך!!!
    מתכון מצויין!
    תודה רבה
    ובכלל מאוד נהנת משאר המתכונים כאן יצא לי להכין הרבה מהם ותמיד מעולה
    אז שוב תודה וחג פורים שמח לכולם!

  2. היי, חייבת להגיד שכל המתכונים שלך שניסיתי פשוט מצויינים. עשיתי את העוגיות עם קמח כוסמין, חילקתי את הבצק ל3 בשליש אחד שמתי חלווה בשליש אחר חמוציות ובשלישי רגיל (עשיתי כמות כפולה) ויצא מעולה!!! אפילו הקטנציק אהב. תודה רבה!

    1. היי אסתי,
      אפשר לשים כ- 60 גרם חמאה, עדיף רכה בטמפ' החדר (הכוונה להוציא אותה כשעה לפחות מהמקרר לפני ההכנה).
      יום נפלא :-)

    1. היי ארי,
      ממליצה לשלב 2 כפות סילאן ו2 כפות סוכר.
      אם שמים רק סילאן צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שהתערובת תצא דביקה כי הסילאן נוזלי. במידה ולא מצליחים ליצור עוגיות (גם לא עם ידיים רטובות) יש להוסיף קצת קמח.
      בהצלחה :-)

  3. תודה רבה על המתכונים המעולים שלך.את עוגיות השוקולית הילדה שלי מבקשת כל שבוע והיום הכנתי את עוגיות השומשום ,ממש טעים וקל!

  4. זהו…סיימתי להכין גם את עוגיות השוקולית וגם את העוגיות האלה, המתכונים שלך כ"כ קלים ומהירים, כיף ממש וכמובן טעים, תודה! דרך אגב את הבצק של העוגיות האלה שיטחתי בתבנית משומנת וחתכתי לריבועים אז כך שלא היה צורך לא ברידוד עם נייר אפייה ולא קריצת עיגולים עם מים…

        1. אז אני כנראה לא הייתי מספיק ברורה :-)
          בגלל שהבצק דביק אז אפשר להרטיב את הידיים ולצור כדורים מהבצק ולשטח אותם עם האצבעות או עם כרית כף היד (בשיטה הזאת אין צורך להשתמש בשני ניירות אפיה).

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שכן. רק תוסיפי לקמח כפית אבקת אפיה.
      אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר.

  5. נראה מעולה!

    כמה שאלות:
    1. האם צריך לקלות את השומשום לפני?
    2. האם העוגיות יוצאות פריכות וקראנצ'יות כאלה? או רכות ולעיסות?

    תודה :)

    1. היי שרית,
      אין צורך לקלות את השומשום לפני אלא אם כן חשוב לך שהעוגיות יהיו זהובות.
      העוגיות יוצאות דקות ופריכות.
      בהצלחה ;-)

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. אם התערובת תהיה יבשה תוסיפי מעט מים.
      אם תנסי, אשמח לקבל עדכון איך יצא ;-)

  6. כבר המון זמן אני קוראת את המתכונים שלך והם מעולים:)
    המתכון הזה גרם לי להתמכר. בנוסף לשומשום הוספתי גם גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וקצת מלח, זה יצא מדהים. המון תודה על המתכון:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »