מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קקאו

עוגיות קקאוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 20, 2019
Last modified:פברואר 20, 2019

Summary:

עוגיות שוקולד פשוטות ופריכות שניתן להכין עם הילדים ולקשט לפי בחירתכם.

עוגיות קקאו

מצרכים (15-17 עוגיות):

1 ביצה קטנה

שליש כוס (66 ג') סוכר

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח רגיל

כף (10 ג') אבקת קקאו

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

לקישוט מעל: שוקולד צ'יפס או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט החומרים לקישוט) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ואחיד.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים) ומניחים על נייר אפיה. משטחים לעיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס או סוכריות צבעוניות ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר צינון).

הערה: אם התערובת דביקה מידי יש להכניס את התערובת למקפיא למשך כרבע שעה לפני שיוצרים עוגיות.

עוגיות שוקולד פשוטות, עוגיות קקאו, עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגיות מעולות! הכנתי בלי תמצית וניל כי לא היה לי, לאחר הערבוב הסופי היה דביק והוספתי בערך 15 גרם של חמאה מומסת וזה הסתדר, העוגיות היו קלות להכנה, יצאו נהדר עם תוספות של שוקולד צ'יפס לבן ושחור וקוקוס. תודה על המתכון:)

  2. הי עקבתי בדיוק אחרי ההוראות ויצא לי בצק יבש ולא אחיד. הוספתי קצת שמן ועדיין יצאו עוגיות ממש קשות. יש לך מושג למה?

    1. היי דניה,
      את מתכוונת למרקם של הבצק לפני האפיה?
      באיזה גודל כוס השתמשת? שמת ביצה?
      במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

    1. אז עדיף להכין עוגיות אחרות. יש המון עוגיות טעימות:)

  3. אפרת קודם כל אני חייבת להגיד שאני אופה בזמן האחרון יותר וזה לא מעט בזכותך! תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שאת תמיד עונה בנעימות. רציתי לשאול אם תוכלי לעשות מתישהו מתכון לעוגת מספרים מבצק פריך :))

    1. תודה שירה, כיף לשמוע 🙂
      לגבי עוגת מספרים, אשתדל להעלות מתכון בהמשך.

  4. הי..תודה על מתכונים מעולים וקלים.
    הכנתי את המתכון הזה (המרתי חמאה לשמן)והבלילה יצאה ככ ככה שלא היתה ברירה אלא לזלף אותה בשקית זילוף. נראה שהיה צריך לקרר את הבצק לפני אפיה
    בכל אופן הן טעימות.

    1. במקרה כזה כדאי להכניס את הבצק לחצי שעה למקפיא.
      בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה ושבוע נפלא

  5. היי אפרת,
    תודה רבה על האתר המושלם! אני משתמשת בו פשוט כל הזמן וגם מעבירה לאחרים..
    רציתי לשאול האם אפשר לטבען את המתכון המצוין הזה שנראה לי שהילדים שלי מאוד יאהבו!
    תודה רבה

    1. היי דנה,
      אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ובמקום סוכר לשים סירופ מייפל.

    1. כן אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס במקום החמאה והשמן. אם התערובת יוצאת קצת יבשה יש להוסיף כף שמן נוספת.

    1. היי ענתי,
      את יכולה לטרוף את הביצה ולהשתמש בקצת יותר מחצי בלילה. אם הבצק יוצא יבש תוסיפי בסוף עוד קצת בלילה לפי הצורך.

    1. עם חמאה העוגיות יוצאות במרקם יותר פריך אבל אני מניחה שאפשר לשים סה"כ בין רבע לשליש כוס שמן קנולה (במקום החמאה ו2 כפות שמן).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר