מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קפה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 20, 2016
Last modified:יולי 21, 2016

Summary:

מתכון לעוגיות קפה קלות להכנה ופריכות

עוגיות קפה

מצרכים (30-40 עוגיות):

כוס וחצי קמח לבן

כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות אבקת נס קפה

שליש כוס סוכר

1 ביצה (רצוי גדולה)

שליש כוס שמן קנולה

*אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ומעט שומני (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה עד לבצק בעובי כחצי ס"מ (פורסים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורסים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך). קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (העוגיות תופחות מעט במהלך האפיה).

-אופים בתנור במשך 13-15 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

-מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ'  החדר.

עוגיות קפה

עוגיות קפה פרווה, מתכון לעוגיות קפה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

128 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי היום למשלוחי מנות לגננות.
    יצא מעולה. רק שזה נהיה מוכן בחצי מהזמן בערך. מזל ששמתי לב אחרת זה היה נשרף…
    תודה שוב על מתכון פשוט וטעים

  2. הי, תודה על הכל……

    אפשר לעשות את העוגיות ע קמח כוסמין?
    ולגבי שמן, אפשר שמן קוקוס?

    תודה!

    1. היי מור,
      שמחה שיצא טעים :-)
      אין לי אפשרות לשלוח רק מתכונים ללא גלוטן אבל אם את רשומה לניוזלטר כל שבוע נשלח לפחות מתכון אחד שהוא ללא גלוטן (זה גם מצוין במתכון עצמו).
      שבוע נפלא

  3. עוגיות מצוינות, אני מתאפקת לא לחסל אותן…
    עם זאת… יש משהו בסוג הזה של העוגיות שתמיד גורם לי לתחושת יובש בפה וצמא. אולי זה השמן? (השתמשתי בשמן קנולה).
    יש רעיון איך להתגבר על זה? חשבתי על חמאה אבל אני לא בטוחה בכמויות ולא בטוחה האם זה בכלל הכיוון..
    תודה :)

    1. היי אילנה,
      לדעתי זה הטעם של הקפה.
      בכל מקרה, את יכולה לנסות להכין את העוגיות עם 75 גרם חמאה ולבדוק אם זה קשור לשמן.
      יום מקסים :-)

      1. היי,
        אני רושמת לך את כל הכמויות:
        3 כוסות קמח לבן
        2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
        4 כפות אבקת נס קפה
        2/3 כוס סוכר
        2 ביצים
        2/3 כוס שמן קנולה

  4. נהנתי מאד מהעוגיות הקלות והטעימות.
    אולי יהיה לך עוד רעיון בשבילי? – אני מחפשת מתכון לעוגיות / עוגה קלה קלה ומשביעה [משביע ברמה של בצק שמרים וכו'] שיהיה אפשר לקחת לעבודה ולשבוע מזה.
    \המון תודות מראש.

    1. היי צילה,
      אני ממליצה לשלב כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי. מעבר לזה, הכמויות של יתר החומרים אינן משתנות.

  5. עוגיות נהדרות וקלות להכנה, לדעתי אפשר להפחית בסוכר ואף להוסיף טיפונת קינמון, מאוד מזכירות ככה את העוגיות לוטוס. תודה לכם על מתכונים קלים ומעולים.

  6. 1. במה אפשר להחליף את הביצה?
    2. אני משתמש בנס קפה גבישי של ג'ייקובס. להפוך אותו לאבקה זאת לא בעיה, השאלה היא אם הכמות צריכה להשתנות (האם המסה של שתי הכפות משתנה באופן משמעותי)

    1. היי אור,
      1. בלי ביצה הבצק יוצא מתפורר. אני מניחה שאפשר לשים במקום חצי בננה מעוכה (הבננה תייצב את התערובת). אפשרות נוספת היא להוסיף 2 כפות טחינה גולמית (הבצק לא ייצא גמיש לגמרי אבל זה ישפר את המרקם שלו). אם יהיה קשה לך לרדד את הבצק אפשר פשוט ליצור עוגיות עם הידיים ולשטח אותן דק לעובי של כחצי ס"מ.
      2. לגבי נס קפה, אם אתה טוחן אותו לאבקה תשתמש בכף וחצי אבקה. אם אתה מתכוון להמיס את נס הקפה אז כדאי להמיס כף מלאה של נס קפה מגורען עם כף אחת של מים רותחים.
      בהצלחה :-)

      1. חוזרת לעדכן לאחר שהכנתי שוב עם שינוי קל, במקום שליש כוס שמן שמתי רבע שמן רבע טחינה, המרקם היה יותר קל לעבודה והטעם, שוב, נפלא! :)

    1. היי מוניקה,
      בכוס וחצי קמח תופח יש יותר אבקת אפיה מהמינון שבמתכון (כפית שטוחה).
      אני חושבת שאת יכולה לשים וכמובן לוותר על אבקת האפיה. אולי העוגיות יותר יתפחו אבל אני לא חושבת שזה אמור לפגוע במרקם הפריך.

    1. היי עדן,
      אפשר לשים ביצה קטנה אחת ובמידה והבצק יהיה יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק הופך לאחיד.

  7. היי אפרת
    העוגיות מעולות ופריכות!כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון לעוגיות טעימות ועם מרקם טוב ושיהיו ללא מרגרינה
    תודה רבה טרפנו הכל :)

  8. בס"ד
    יצאו מקסימות לא מתוקות ולא שומניות הוספתי קצת שמן ומים לפי הטיפ.
    עשיתי עם הילדים יחד מאוד נהננו לעשות וגם לאכול….
    תודה רבה.

    1. היי מאיה,
      צר לי שהתאכזבת. אלה עוגיות דווקא מאוד מוצלחות ויעידו על כך כל התגובות החיוביות. בכל אופן, על טעם אני לא יכולה להתווכח.

  9. בס"ד

    יצא טעים
    הן יצאו כהות ולא כמו בתמונה, בגלל הנס קפה
    הבצק היה מאוווד שמנוני והוספתי המון קמח ועדיין נזל ממנו שמן… בסופו של דבר יצא טעים

  10. היי אפרת,
    עשיתי את העוגיות ויצאו נחמדות מאד. רציתי לדעת אם אני רוצה להכין את זה לילדים מה לשים במקום שתי כפות הקפה, חשבתי אולי שתי כפות של ממרח שוקולד, מה דעתך?
    תודה ושבת שלום

    1. היי צילה,
      לילדים את יכולה לשים במקום נס קפה כפית אבקת קינמון או 2-3 כפות אבקת שוקולית.
      יכול להיות שגם עם 2 כפות ממרח שוקולד ייצא מוצלח.
      שבת שלום :-)

  11. הכנתי את המתכון בכמות כפולה, אך יצא לי ממש דביק שממש אי אפשר לעבוד, לא הבנתי למה..יתכן בגלל ששמתי ש3 ביצים קטנות? למרות שבמתכון היה רשום אחד ורצוי גדולה אז שמתי 3 קטנות…אשמח לדעת מה אפשר לעשות לבצק כדי לשפר אותו.. ניסתי להוסיף מח מים שמן אך עדין דביק ממש השתגעתי מזה…

    1. היי,
      אם הבצק יצא מאוד דביק יש להוסיף עוד קמח (שמן ומים אין להוסיף יותר). כדאי להוסיף עד חצי כוס קמח ולערבב (הבצק אמור לצאת מעט דביק). לאחר מכן אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות ואז לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה. אם אין לך כבר זמן היום אפשר לשים במקרר עד מחר, להוציא ולהניח לבצק כמה דקות להתרכך מעט בחוץ ואז לרדד אותו.
      בהצלחה :-)

      1. ב"ה עצתך עזרה מאוד! תודה רבה יצא די מוצלח, אך בגלל כל השינוים הטעם הומתיקות ירדה..עשיתי בעבר את הקינמון ויצא ממזה מעולה! תודה רבה!

  12. היי
    מכיוון שאין לי נס קפה בבית. שמעתי אספרסו ארוך של קפסולת וניל של נספרסו, ויצא נהדר.
    ממליץ בחום

    תודה על עוד מתכון נפלא :)
    אין שבת שאין משהו שלך על השולחן שלנו :)

  13. ערב טוב אפרת,

    אני מחפשת רעיונות למאכלים ועוגה כדי שיהיה לי חשק להכין.

    האם יש כזה דבר עוגה שהבצק שלה פריך? (הבנתי ממך שאם הבצק לא חתוך אז הוא לא יוצא פריך)
    יש לך מתכון?

    יש לך מתכון שמתאים לחזה עוף חתוך לקוביות?

    1. היי דבי,
      את מתכוונת לעוגה או לעוגיות מבצק פריך? יש את המתכון של החתוכיות שוקולד צ'יפס שאמנם חותכים עם סכין אבל משאירים בתבנית ואין צורך לרווח בין החתיכות.
      לגבי מתכונים לחזה עוף חתוך לקוביות, מצרפת לינק לכל המתכונים עם חזה עוף (ראי בעיקר בעמוד הראשון- חזה עוף עם פלפלים, חזה עוף עם גזר ושזיפים, מוקפץ עם ירקות, ברוטב תפוזים, באננס, חמוץ מתוק וכו').

      1. אז נראה לי שאין לי מתכון כזה או לעוגה כזאת. אבל אשמח להבין על מה בדיוק חשבת. על עוגה עם תחתית פריכה ומעל מה יש? או שכל העוגה היא פריכה?
        וכן, אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד ולאפות למחרת. אם הוא מתקשה, תני לו כמה דקות בחוץ כדי שהוא יתחמם ויתרכך ואז תוכלי לרדד אותו יותר בקלות.
        לא אמורה להיות בעיה גם להקפיא.

        1. שהתחתית פריכה ומרגישים את זה למרות מה שיש למעלה. מה שיהיה….

          כששמרתי במקרר קצת הופרש שמן אבל אפיתי ויצא טעים.
          תודה על תשובותיך.

      1. ערב טוב
        נסיתי לעשות את העוגיות
        יש לי כמה שאלות
        התנור אצלי נדלק מלמטה רק
        האם יש צורך אחר כל להדליק התנור מלמעלה .
        השאלה השנייה איך הבצק צריך להיות כמו בצק רגיל
        כי בהתחלה היה יבש ומתפורר הוספתי שמן )השתמשתי בשמן צמחי)
        אחר כך נסיתי לרדד את הבצק אבל לא הולך כמו שצריך לכן החלטי לעשות קדורים ביד
        השאלה השלישית מתי מוספית אבקת סוכר האם אחרי להתקרר
        השאלה האחרונה איך הטעם צריך להיות כי העוגיות שלי לא טועמת בהן טעם הקפה

          1. היי דנה,
            איך יצאו העוגיות כשאפית אותן רק בחום תחתון? הן יצאו פריכות ואחידות באפיה?
            הבצק אמור לצאת נוח לעבודה ומעט שמנוני. זה בסדר שהוספת שמן. אפשר היה גם להוסיף מעט מים בנוסף לשמן (1-2 כפות).
            הרידוד צריך להיות בין 2 ניירות אפיה אחרת קשה קצת לרדד.
            אבקת סוכר מוסיפים לאחר האפיה ורק אחרי שהעוגיות מתקררות לגמרי.
            אם את לא מרגישה את הקפה, פעם הבאה את יכולה להגדיל מעט את כמות נס הקפה ולשים 2.5 כפות. אם העוגיות לא מספיק מתוקות, שימי פעם הבאה חצי כוס סוכר או 2/3 כוס סוכר.

          2. היי
            בהתחלה חום תחתון:
            העוגיות מזהיבות בדפנות
            לא הייתי בטוחה שמספיק לכן הדלקתי חום מלמעלה קצת נשרף לי
            במתכונים שלך את עובדת עם תנור שבו מלמעלה ומלמטה עובדים באותו זמן ?

          3. כן, אני אופה תמיד בתוכנית שבה שני הגופים (עליון ותחתון) עובדים.
            יש לך טורבו? אם כן, כשהוא מופעל שני הגופים פועלים או רק תחתון?

          4. היי דנה,
            רשום שיש לתנור 6 תוכניות אפיה ובישול אבל אני לא מוצאת את המפרט של התנור. אם קיבלת חוברת כשקנית את התנור את יכולה למצוא את הפירוט שם וכך תוכלי לדעת אם יש לתנור גם טורבו.

    1. היי אירה,
      אני מניחה שבמקום קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור) + חצי כוס קמח אורז.

  14. הי! אני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך ואני כל הזמן מכינה המון מתכונים מכאן :) יש לי שאלה, באמת יוצאות 30-40 עוגיות מכוס וחצי קמח? כי למשל בעוגיות דבש וקינמון הכמות אם אני לא טועה היא גם כוס וחצי קמח ויוצא לי מזה 16 עוגיות בדרך כלל.אשמח לתשובה ספיר :)

    1. היי ספיר,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      בעוגיות דבש וקינמון יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות ולכן כמות העוגיות יוצאת קטנה יותר. במקרה הזה מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. כמובן שזה תלוי גם בקוטר העיגול אבל אם את קורצת עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ, יוצאת כמות גדולה.

  15. שלום … ניסיתי את העוגיות האלה ואני יכולה לומר רק דבר אחד…
    יאמיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!
    תמשיכי להעלות מתכונים את מושלמתתתתתת

  16. כתבתי לך כבר במתכון אחר אבל חייבת לציין העוגיות האלו מעולות!! הפריכות שלהן בהחלט מתאימה לילדים קטנים יותר….

  17. בוקר טוב אפרת!
    אני מחפשת מתכון עוגיות כדי שיהיה אפשר להחליף לילדים את הפתי בר. ניסיתי את עוגיות הלימון והמבוגרים מתו עליהן ילדים פחות התלהבו… תוכלי להמליץ לי משהו? אפשר להכין את העוגיות האלה רק בלי קפה?
    תודה מראש יום טוב

    1. היי גלית,
      ממליצה להכין את העוגיות האלה. את יכולה להכין את העוגיות האלה בלי הקפה בכלל.
      אם הם אוהבים קינמון, את יכולה להוסיף כפית אבקת קינמון.
      בהצלחה ;-)

    1. היי מירי,
      ביצה אחת מספיקה. אם הבצק ייצא יבש או מתפורר תוסיפי קצת שמן ומים.
      בהצלחה ;-)

  18. אלפי תודות!

    יצא מאד מאד טוב. חבל שלא עשיתי כמות כפולה.

    אפשר לאפות על תבנית שלמה ואז לחתוך ריבועים?

    1. שמחה שהסתדרת בסוף ;-)
      במקום לקרוץ עיגולים את יכולה לרדד את הבצק ולחתוך עם חותכן או סכין לריבועים, להפריד בניהם קצת (כי הם צריכים מקום לתפוח) ואז לאפות. לא כדאי לאפות כחתיכה אחת שלמה כי אז זה ייצא רך ולא פריך.

    1. זה כלי עבורי כדי שאני לא אפספס שאלות :-)
      אבל את אמורה להמשיך לראות את התגובה אפילו שאת מרעננת את הדף.

      1. התכוונתי לשאול למה אחרי זמן מה התגובה שלי נעלמת ואחרי זמן מה חוזרת עם תשובתך.

        יש לך עוד סוגי עוגיות פריכות?

        אגב, מה עושה את הפריכות?

        תודה על עזרתך!

        1. התגובה לא אמורה להעלם :-| אני אנסה לבדוק למה זה קורה.
          הפריכות נוצרת בעיקר מהשמן וגם לסוכר יש תרומה קלה למרקם.
          עוגיות שהן על בסיס שמן הן יותר פריכות וקשות. אם משלבים אותן עם קצת חמאה/מרגרינה זה משפר את התוצאה.
          עוגיות פריכות נוספות (משלבות בין שמן לחמאה/מרגרינה): עוגיות קצח, עוגיות דבש וקינמון.

  19. הי אפרת והצילו!

    הכנתי את העיסה והיא די פרורית כך שאיך אפשר לקרוץ עיגולים?

    אנא דחוף!!@!

    תודה רבה ויום טוב!

      1. היי דבי,
        הבצק צריך להיות אחיד ואפילו מעט דביק. השתמשת בביצה קטנה?
        תוסיפי כף שמן + כמה כפות מים בהדרגה ולושי את הבצק עד שהוא נעשה אחיד ונוח.
        באיזה נס קפה השתמשת?

        1. ביצה L

          נס קפה עלית.
          לעשות משהו בגלל הריח?
          איך את מגדירה את המרקם של הבצק שצריך להגיע אליו?

          תודה!

          1. אז הכל עשית מצוין.
            אני לא יודעת כמה הריח חזק אבל אמור להיות ריח של קפה. את יכולה להתעלם מהריח כי סביר להניח שאחרי האפיה הוא יתנדף.
            המרקם צריך להיות אחיד ואפילו מעט שומני.
            ניסית לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה?

    1. היי פנינה,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה או בביצה קטנה?
      בכל אופן, אם הבצק יבש יש להוסיף 1-2 כפות שמן. אם הוא עדיין יבש, אפשר להוסיף 1-3 כפות מים.
      בהצלחה :-)

    1. היי דנה,
      אם את משתמשת בנס קפה מגורען יש להמיס אותו קודם עם כף מים רותחים (לא כדאי לשים יותר מכף מים אחת כי זה ישנה את יחס הנוזלים בבצק והוא עלול לצאת דביק). אם כף מים לא מספיקה אפשר להמשיך לערבב אותו עם הביצה עד שהוא נמס לגמרי.
      לדעתי יהיה כדאי להפחית את כמות הקפה לכף אחת גדושה (כי הוא יותר חזק בטעם).

    1. היי רחל,
      מדובר באבקת נס קפה שהיא לא חזקה (כמו של עילית, לא המגורען החזק). בכל מקרה, את יכולה להפחית את הכמות לכף וחצי נס קפה.
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשלב כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז.
      יום מקסים :-)

    1. בוקר טוב ענתי :-)
      במתכון יש פחות אבקת אפיה ממה שיש בקמח תופח, לכן רק אם אין לך קמח רגיל ואבקת אפיה שימי כוס וחצי קמח תופח.
      את אבקת הסוכר יש לפזר מעל העוגיות לאחר שהן מתקררות לגמרי אחרת אבקת הסוכר נספגת מהר בעוגיות.
      שמעתי על שיטה לערבב 2 כפות אבקת סוכר עם שליש כף קורנפלור או קמח תפו"א ורק אז לפזר על העוגיות וכך היא נשארת לאורך זמן (אישית לא ניסיתי).
      יום נפלא!

      1. תודה רבה על התשובה . יש לי גם קמח רגיל וגם תופח.אשתמש ברגיל .
        המתכונים אצלך מעולים וקלים .
        החלה והדגים קבועים אצלך.אז תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »