מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קינמון מבצק עלים

עוגיות קינמון מבצק עליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות מבצק עלים במילוי קינמון ואגוזים

עוגיות קינמון מבצק עלים

כמות: כ-20 עוגיות

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

2 כפיות אבקת קינמון

1 כף גדושה סוכר

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/4 כוס אבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל)

1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מפזרים אבקת סוכר על משטח עבודה ופורשים עליה את בצק העלים. מרדדים לעלה מרובע בעובי של כ-3 מ"מ.

-משמנים את העלה בעזרת ספריי שמן ומפזרים אבקת קינמון, סוכר ואגוזים בצורה אחידה.

-מגלגלים את העלה משני הצדדים עד למרכז (לצורה של שני עיגולים מחוברים- "אוזניים").

-מניחים במקפיא לכמה דקות (להקל על החיתוך), מוציאים וחותכים בעזרת סכין לפרוסות דקות (בעובי של כחצי ס"מ).

-פורשים נייר אפיה על תבנית של תנור ומסדרים את הפרוסות. מורחים אותן במעט ביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.

*אחסון: ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפ' החדר. אם העוגיות מאבדות מטריותן, ניתן לחמם אות בתנור 5-7 דקות.

עוגיות קינמון, עוגיות מבצק עלים, עוגיות קינמון מבצק עלים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת
    המתכונים שלך הם הגיוון שלי לכל אירוע וחג
    מקסימים, ברורים וטעימים
    האחרונים שעשיתי: חזה עוף בטריאקי (מממ… הם רוצים אותו עוד ועוד)
    ועוגיות רעידת אדמה (נגמרות לפני שסגרתי את הקופסה…)
    2 שאלות:
    1. יש לי חבילה של 'ריבועי בצק עלים דקים' של זוגלובק, האם יתאימו לעוגיות האוזניים?
    2. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים וחותכים את הריבוע לצורת אוזניים.
    אלפי תודות!
    אלישבע

    1. היי אלישבע,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המתכון הזה, כדאי להשתמש בבצק עלים שלם כי צריך לגלגל אותו לרולדה ולחתוך.
      את הבצק מגלגלים לרולדה משני הצדדים ואז חותכים לפרוסות (אפשר לרשום ביוטיוב "עוגיות אוזני פיל", יש סרטונים שמדגימים את אופן הגלגול והחיתוך).

  2. כרגיל, מתכון פשוט ומעולה!

    אני הוספתי קצת שוקולד צ'יפס ופיזרתי על הבצק.
    וכמו שרואים בתמונה, גלגלתי קצת שונה ממה שאצלך, אבל הטעם היה מעולה!

  3. מה נשמע?

    רציתי לשאול על בצק שמרים. עשיתי בצק שמרים עם מרגרינה לעוגה והשארתי בחוץ להתפחה מהערב לצהריים למחרת

    איך יודעים עם החמיץ?

    מה קורה אם אופים בצק שהחמיץ?

    יש הבדל בהתפחה אם שמים במקרר או בחוץ?

    מה גורם לבצק שיקרע בקלות? הוא דוקא רך וגמיש מאד.

    נורא תודה!

    1. היי דבי,
      כעקרון היה עדיף להתפיח במקרר, כך ההתפחה היא איטית יותר ובטוחה (בגלל הקור).
      יש לבצק ריח שדומה לחומץ או אלכוהול?
      בצק שנקרע בקלות הוא בצק שלא לשו אותו מספיק ולכן לא פיתח גלוטן אבל אם הבצק רך וגמיש זה טוב או שזה קשור להרכב החומרים בבצק.
      לא יצא לי לאפות בצק שהחמיץ אבל אני מניחה שיהיה לו טעם חמצמץ.

  4. המתכונים שלך מעולים. אתמול התחלתי להכין עוגיות לבן זוגי שחוזר מחו"ל ביום ראשון. מרוב שהמתכונים היו כל כך קלים וטעימים לא הצלחתי להפסיק להכין עוגיות. הכנתי 9 סוגים של עוגיות וכל סוג יצא יותר טעים מהשני. אז הכנתי סלסלה לבן זוגי, לאמא שלו וגם לאמא שלי. הסלסלות נראות מעולה כשיש כל כך הרבה סוגי עוגיות וכולן טעימות 🙂
    אז.. תודה רבה.

  5. המתכונים שלך מעולים! שאלה- האם אפשר להוסיף גם תפוחים חתוכים לקוביות ולפזר עם הקינמון והסוכר? (ללא אגוזים)

    1. תודה רויטל 🙂
      אפשר לפזר תפוחים חתוכים לחתיכות קטנות (לדעתי מומלץ יותר לגרד בפומפיה גסה).
      שבת שלום!

    2. ושאלה נוספת, האם ניתן לגלגל את הבצק לרולדה כך שזה יראה כמו במתכון שיש לך לעוגיות שוקולד מבצק עלים ואז לחתוך לפרוסות עבות יותר? שוב תודה רבה!

  6. אני רוצה להכין את זה לפעוט אז רוצה שזה יהיה קצת בריא. במה ניתן להחליף הסוכר ואבקת הסוכר בבקשה?

    1. היי דנה,
      אני מניחה שאת יכולה לשים 2-3 כפות סילאן במקום הסוכר ולוותר על אבקת הסוכר.
      כמובן שיש לוותר על האגוזים.
      שבוע נפלא 🙂

  7. אני רוצה להשתמש במתכון הזה לתוכנית שיוצאת לי בקרוב וגם לספרים.
    אך אינני יכולה להשתמש בו אם לא אכניס שינוי.
    אז חשבתי, אנסה לעשות אותו בריא!
    אני יודעת שזה קצת מוזר, אך יש אפשרות לעשות זאת בלי בצק עלים? אינני מנסה בעצמי כי אני בדיאטה ואם אבשל מול עייני לא אוכל להפסיק להתגרות…

    בתודה, קרין גורן

    1. היי,
      אני לא מכירה אפשרות אחרת בריאה יותר לבצק. אולי אפשר להשתמש בבצק פילאס שהוא מכיל פחות שומן מבצק העלים.

    1. כן אורה, אפשר למלא במה שאוהבים אבל צריך לקחת בחשבון שהממרח מעט מתייבש באפיה.

    1. מצרפת לך בינתיים שני מתכונים טעימים מבצק פילו שיש כרגע באתר, וכמובן שנשתדל לפרסם מתכונים נוספים:
      עוגיות אגוזים עם בצק פילו
      http://www.10dakot.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
      שטרודל מבצק פילו
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95/

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר