מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגיות קינמון ללא סוכר

עוגיות קינמון ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 30, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגיות קינמון ללא סוכר פריכות וטעימות

עוגיות קינמון ללא סוכר

(כמות: 15-20 עוגיות)

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין מלא

חצי כפית אבקת אפיה

1 כפית קינמון

שליש כוס אבקת "כמו סוכר" 

שליש כוס שמן

1 ביצה

אופן הכנה:

-לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

-לרדד ולשטח את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ צורות.

-לסדר את העוגיות על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ- 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך ממשיכות להתקשות בחוץ).

*הערה: אם הבצק יוצא דביק, יש להוסיף קמח. אם הבצק יבש ומתפורר, יש להוסיף מעט מים.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
    1. הכי מומלץ להשתמש באבקת "כמו סוכר" של סוכרזית ואז אפשר לשים כשליש כוס.

    2. זה משתנה בין התחליפים. מה רשום על האריזה לגבי המתיקות? רשום כמה כפית ממתיק שווה?

    3. אם רשום שכפית מהתחליף הנוזלי שווה 62 גרם סוכר זה אומר שמספיק לשים קצת פחות מ-2 כפיות, כי הכמות שבמתכון היא 100 גרם סוכר.

    1. אין בעיה באבקה שבשקיות פשוט המינון שם הוא שונה והטעם לוואי יותר חזק.

  1. ערב טוב אפרת,

    האם אפשר כל עוגה לאפות עם תחליף סוכר והאם "כמו סוכר" הוא הכי משובח, לדעתך?

    תודה רבה ולילה טוב!

    1. היי דבי,
      כל עוגה שמכינים עם תחליף מלאכותי יוצאת עם טעם לוואי אבל מכל הממתיקים שניסיתי עם "כמו סוכר" הטעם יצא הכי נסבל ופחות עם טעם לוואי חזק כמו יתר הממתיקים.
      כמעט כל עוגה אפשר להמיר בה את הסוכר ל"כמו סוכר". ההמרה היא קלה כי הכמות היא אותה כמות מבחינת נפח. הכוונה שלדוג' חצי כוס סוכר = חצי כוס כמו סוכר.
      שימי לב רק שמדובר בקופסה הגדולה של סוכרזית ולא באבקה המגיעה באריזות קטנות. מצרפת תמונה.

  2. היי, אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא במקום קמח תופח? ואם אני רוצה להשתמש בסילאן, כמה סילאן לשים?

    1. כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא ולערבב אותו עם כפית שטוחה אבקת אפיה.
      אפשר לשים 3-4 כפות סילאן. קחי בחשבון שהעוגיות יהיו במתיקות מעודנת.
      הסילאן מרטיב את התערובת לכן אם התערובת יוצאת במקרה נוזלית מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.

    1. היי דינה,
      סוכר וניל זה בעצם סוכר לבן עם וניל (מבחינת כמויות זה אותו דבר). מומלץ לשלב ולא להמיר את כל הכמות כדי שלא יהיה טעם חזק מידי של וניל.

  3. שלום. חברה שלי חולה סכרת ויש לה יומולדת השבוע ואני רוצה להפתיע אותה… איזה תחלייפים לסוכר יש?

    1. היי,
      קיימים מגוון של תחליפי סוכר חלקם טבעיים וחלקם מלאכותיים שניתן להשתמש בהם. אני ממליצה לך לברר באיזה ממתיק היא משתמשת בדר"כ ולהשתמש בו. חשוב לקרוא על גבי האריזה את המינון ולשים במתיקות של חצי כוס סוכר.
      אני גם ממליצה להמיר את הקמח התופח לקמח מלא ומבחינת טעם- עדיף להשתמש בקמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית שטוחה אבקת אפיה.
      בהצלחה 😉

  4. היי האם חייבים לעטוף את הבצק בניילון צמוד ולשים במקרר לשעה? ובקשר לצורה של העוגיות- אפשר גם סתם לעשות אותן עגולות רגילות?

    1. היי ליסה,
      לא חייבים. פשוט קל יותר לעבוד עם הבצק אח"כ.
      לגבי הצורות- בטח.
      חג שמח 🙂

    1. היי ליסה,
      אני מניחה שאפשר. שימי 4 כפות דבש/סילאן. אם התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קמח.
      שנה טובה 🙂

    2. כן, את יכולה לשים שמן זית.
      ממליצה לשים חצי כוס קמח מלא, חצי כוס קמח לבן וכפית אבקת אפיה.

    1. היי נטע,
      אני מניחה שאפשר (חייבת לציין שלא ניסיתי). את יכולה לשים כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה.
      אם התערובת תצא יבשה או פירורית, תוסיפי מעט מים בהדרגה.

  5. שלום,

    הכמויות וההוראות במתכון אינן מדויקות. כשכותבים "ממתיק בכמות של חצי כוס סוכר" צריך לציין איזה ממתיק: אבקתי, גרגירי או נוזלי? כשמשתמשים בממתיק נוזלי, כגון מייפל, אגבה, סילאן וכיו"ב, מתקבלת תערובת נוזלית ולא בצק. לתערובת הזו יש להוסיף לפחות עוד כוס וחצי קמח כדי שתהפוך לבצק של ממש. בשימוש במייפל (שהוא הממתיק המומלץ לסוכרתיים) או בממתיקים דומים אני ממליצה להכין עם שתיים וחצי כוסות של קמח תופח מלא.
    לתשומת לבכם.

    תודה,
    אורית

    1. היי בת אל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף מים.

  6. אני פשוט אוהבת את המתכונים שלך!
    כבר יצא לי להכין הרבה מתכונים מוצלחים מהאתר,
    הכנתי את העוגיות האלו והן יצאו ממש טעימות!
    אפילו הילדים שלי אהבו…
    איזה כיף לדעת שאין בהן מרגרינה וסוכר (:
    שבת נפלאה !

  7. מתנצלת על רוח הבאסה שאפיינה את תגובתי הקודמת. העוגיות יצאו לא רעות בסופו של דבר. תודה על הטיפים!

  8. פעם שלישית שאני מנסה מתכון שלך, ומתאכזבת. הבצק יוצא כל כך דביק והכול נדבק על הידיים ואני לא מצליחה ללוש את זה בכלל. כך יצא גם עם עוגיות חמאת הבוטנים וגם עם שיבול שועל ושוקולד. פשוט מעצבן

    1. הי אוריה, אני מאוד מצטערת לשמוע וחבל שלא שאלת בפעם הראשונה איך להתמודד עם בצק דביק.
      בכל אופן ולהבא, אם מצוין במתכון שאמור להתקבל בצק מעט דביק (כמו בעוגיות שיבולת שועל) בסך הכל צריך מידי פעם להרטיב את הידיים, ליצור במהירות עוגיות ולהניח על נייר אפיה. אין צורך ללוש את הבצק רק לערבב עם כף.
      לגבי מתכון זה, אם היית מוסיפה מעט קמח הבצק היה נוח לעבודה והיית מצליחה לרדד אותו בקלות.
      לגבי עוגיות חמאת הבוטנים, מאחר ואין קמח במתכון, אם הבצק יוצא דביק מערבבים את העיסה עם כף ומניחים בעזרת הכף עוגיות על נייר אפיה.
      ובכל אופן- העוגיות יוצאות טעימות גם אם הבצק דביק.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר