מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קינואה

עוגיות קינואהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 3, 2018
Last modified:אוקטובר 25, 2018

Summary:

עוגיות קינואה דקיקות, עדינות ופריכות. מתאים גם למי שלא אוהב קינואה מבושלת..

עוגיות קינואה

מצרכים (25-30 עוגיות קטנות):

כוס קינואה לא מבושלת (200 ג')

רבע כוס אגוזים טחונים (30 ג')

שליש כוס שומשום (40 ג')

3 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל טבעי

רבע כוס (50 ג') שמן

כף מלאה טחינה גולמית

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים לתערובת אחידה.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ובעזרת האצבעות משטחים את התערובת על נייר האפיה בשכבה דקה ואחידה (ללא חורים).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-13 דקות, עד שהקצוות משחימים קלות.

-מוציאים ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. לאחר מכן שוברים בעזרת הידיים לחתיכות.

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

הערה: העוגיות עדינות ומתפוררות ומאחר והקינואה לא מבושלת העוגיות יוצאות במרקם קצת קשה.

עוגיות קינואה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. באיזה אגוזים רצוי להשתמש? אגוזי מלך?
    ואת הטחינה הגולמית להוסיף ישר מהקופסה בלי להכין או משהו?

  2. הי אפרת,הכנתי עם קינואה אדומה ושמן קוקוס יצא טעיםםםם !!
    אכן זה מתפורר-מה ניתן להוסיף שיחזק את התערובת?

    1. מעולה 🙂
      בדר"כ ביצה וקמח מדביקים את התערובת. בגלל שהמתכון ללא מרכיבים אלה העוגיות מאוד עדינות.
      במקרה הזה המייפל משמש כחומר מדביק. אפשר להוסיף עוד קצת מייפל אבל המתיקות תהיה חזקה יותר.

    1. אפשר לשים שקדים טחונים דק.
      במקום כף טחינה אפשר לשים כף ממרח שקדים או כף חמאת בוטנים.

  3. היי, מאד התאכזבתי ממתכון עוגיות הקינואה הדקות, הכל התפורר למרות שהכנתי בדיוק לפי ההוראות.
    אני אוהבת את המתכונים שלכם והכל מצליח לי, ד"א רכשתי גם את הספר.

    1. היי רותי,
      צר לי שהתאכזבת. רשמתי במפורש בהערות שהעוגיות עדינות ומתפוררות.
      אם הם התפוררו יותר מידי יכול להיות שהתערובת לא היתה מספיק יציבה והיו חסרים נוזלים "מדביקים". האם הכנת בדיוק לפי הכמויות או שהחסרת/הפחתת במרכיב מסוים?
      שבוע טוב 🌺

  4. היי אפרת

    אם אשים שומשום מלא זה ישנה את הטעם? יהיה עדיין טעים?

    ולגבי הקינואה אפשר לשטוף ולהשרות כמה שעות זה לא ישנה מבחינת המרקם?

    תודה.

    1. היי עינת,
      אני השתמשת באגוזי מלך אבל אני חושבת שזה יעבוד כמעט עם כל סוג.
      אני לא חושבת שיש בעיה להשתמש בשומשום מלא (אם יש לך גם רגיל את יכולה לשלב חצי חצי).
      לא ניסיתי אבל אני חוששת ששטיפת הקינואה והשרייתה תפגע בפריכות.

  5. הכנתי את העוגיות והוספתי גם קצת סילאן יצא פשוט מעדן ואפילו הילדים שלא כל כך חובבי קינואה התענגו ורצו עוד… תודה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר