מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 2, 2017
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות קוקוס לפסח, ללא גלוטן שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד

2 אופציות להכנה העוגיות: עם מיקסר ובלי מיקסר.

עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוס עם חלבונים מוקצפים (עם מיקסר):

מצרכים (12-15 עוגיות):

2 חלבונים של ביצה בטמפ' החדר (הלבן-שקוף)

3 כפות מלאות (40 ג') סוכר לבן

שקית (10 ג') סוכר וניל

2 כוסות (180 ג') קוקוס טחון

אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים מעט נייר אפיה.

-מקציפים בקערה את החלבונים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר הלבן וסוכר הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים.

-מניחים כמות של כף מלאה על נייר האפיה ויוצרים עוגיות עם הידיים (כמו צורת פירמידה).

-אופים בתנור במשך כ-12 דקות, עד להזהבה בקצוות. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן יציבות אך רכות והן מתקשות מעט לאחר קירור).

*בחלמונים המיותרים ניתן להשתמש להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח או עוגיות אגוזים לפסח.

עוגיות קוקוס עם ביצים שלמות (בלי מיקסר):

מצרכים (כ-20 עוגיות קוקוס):

2 ביצים גדולות

4 כפות (50 ג') סוכר

כפית (5 ג') תמצית וניל

2+2/3 כוסות (240 ג') קוקוס טחון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף או מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים קוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה אך יציבה.

-מניחים כמות של כף מלאה על נייר האפיה ויוצרים עוגיות עם הידיים  בצורת פירמידה (אם התערובת אינה יציבה ניתן להוסיף קוקוס לפי הצורך).

-אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן יציבות אך רכות והן מתקשות מעט לאחר קירור).

*את העוגיות שומרים בקופסה סגורה בטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המתכון השני-עם ביצים שלמות.
    רבע שעה לפני שהגיעו אורחים…
    עשיתי במהירות צורות עם 2 כפות, אחרי האפייה זילפתי שוקולד (הימסתי חבילת שוקולד בתוך שקית קשורה, בתוך ספל מים רותחים, ואז חוררתי בקצה וזילפתי)
    יצא מעדן יוקרתי וטעים.
    בזכותך עוד ארוח יצא מושלם!

  2. היי
    אני ממש מתלבטת איזה מתכון להכיו המתכון עח המירסר נראה יותר מושקע אבל אני לא יודעת מה יותר טעים

    1. היי ימית,
      האמת ששניהם טעימים.
      את יכולה לעבור על התגובות ולקרוא המלצות ולפי זה להחליט.

    1. היי עדי,
      שני המתכונים טובים. אני חושבת שבמתכון השני.

    1. היי,
      איזה מתכון מבין השניים הכנת? מה הכוונה הבצק לא מתגבש? זה לא אמור לצאת בצקי. אמורה לצאת תערובת רכה אך יציבה של קוקוס.

    1. כן דנה אפשר. קחי בחשבון שבשקית סוכר וניל יש בערך כף סוכר אז אפשר לקזז את זה מכמות הסוכר.

  3. היי אפרת חג שמח
    הכנתי לראשונה עוגיות קוקוס (האהובות עליי בפסח) ובחרתי (כמובן) במתכון שלך ללא המיקסר ויצא מעולה!
    תודה רבה

  4. המתכון: ביצים שלמות עם קוקוס:
    התערובת יוצאת מאוד יבשה, מה להוסיף כדי שהיא תהייה דביקה יותר? אני באמצע ולא מצליחה לעשות פרמידה, לא עם צנטר ולא עם הידיים, זה מתפרק:(

    1. כנראה שהשתמשת בכוס יחסית גדולה או בביצים קטנות. במקרה כזה מומלץ להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.

    1. היי אסתי,
      בשני המקרים יוצא טעים אבל אם צריך לבחור אז אני ממליצה ללכת על המתכון הפשוט והקל יותר- עם ביצים שלמות ובלי מיקסר. העוגיות יוצאות גם יותר זהובות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר