מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קוקוס וטחינה

עוגיות קוקוס וטחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 8, 2013
Last modified:דצמבר 19, 2018

Summary:

עוגיות קוקוס וטחינה

(פרווה, כמות: כ-20 עוגיות קטנות)

מצרכים:

חצי כוס קמח מלא

רבע כוס קמח לבן תופח

2 כפות גדושות שיבולת שועל

2 כפות גדושות קוקוס

1/3 כוס סוכר/ "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר

1 ביצה

4 כפות שמן קנולה

2 כפות טחינה גולמית

1 כף דבש

2 כפות מים (לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה  (אם התערובת פירורית, מומלץ להרטיב את האצבעות מידי פעם).

-יוצקים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומשטחים אותם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

-אופים בתנור 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.

*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו מהתנור מעט רכות בתוכנן, הן מתקשות בחוץ.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מעולה- תודה רבה. שיניתי את המתכון קצת ועשיתי בלי סוכר/ ממתיקים כמעט (עקב סוכרת הריון) וגם לא היה לי קוקוס. שמתי כף סוכר על הכל והספתי כנמון ועדיין יצא נפלא. תודה רבה

  2. הי יקרה, אין לי קמח מלא ולא תופח רק רגיל
    מה הכמות? לענים הא. אפיה אני יודעת שצריך לשים כפית

    1. אין בעיה, שימי 3/4 כוס קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה. אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי 1-2 כפות קמח.

  3. העוגיות אמורות לצאת רכות? הן שונות במרקם ביחס לעוגיות ממתכונים אחרים שלך..הן יצאו לי במרקם דומה לדובשניות

    1. העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות ולקבל פריכות לאחר קירור.
      אולי הכנת אותן גדולות? כמה עוגיות יצאו לך? כמה זמן אפית?

    2. אולי השתמשת בביצה גדולה? כמה מים הוספת?
      יכול להיות שהיה כדאי לאפות עוד כמה דקות יותר.

    3. אני חושבת שהוספת המים היתה מיותרת וזה אפוי ממש, זה פשוט המרקם שיצא🙄
      בכל מקרה, יצאו שונות,אבל טעימות מאוד
      תודה

    4. נראה לי שעליתי על הבעיה מעבר למים..יכול להיות שבגלל שהוספתי רבע כוס קמח רגיל ואבקת אפייה במקום קמח תופח זה מה שיצר את הבעיה?
      ראיתי שכתבת למישהי במתכון אחר
      אולי הוספתי יותר מידי א. אפייה

    5. זה בחלט יכול להשפיע. בגלל שרשמת שהכנת בדיוק לפי המתכון לא שאלתי על אבקת האפיה.

  4. מתכון מעולה,
    הבלילה יוצאת נוזלית והכמות הרבה יותר קטנה ממה שכתוב, למה זה יכול לקרות?
    למרות זאת העוגיות טעימות

    1. היי לילך,
      באיזה כוס השתמשת?
      באיזה גודל הכנת את העוגיות? כי אמורות לצאת 20 עוגיות קטנות.

  5. האתר שלך מצוין פשוט ברור ומחומרים שנמצאים בבית, יש לי רק קמח רגיל אפשר להחליף בקמח התופח ובקמח מלא? ואם כן מה הכמויות?

    1. היי אודליה,
      אפשר לשים 3/4 כוס קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.
      שנה טובה 🙂

  6. הכנתי את העוגיות . גם התערובת וגם העוגיוץ עצמן ייצאו יבשות ?
    אולי חסר נוזלים במתכון?

  7. נפלאות וממכרות!
    הכנתי רק עם קמח תופח לבן – זה מה שהיה בבית – וקישטתי כל עוגיה בחצי שקד מולבן. טעים ממש. תודה רבה על מתכון פשוט ומוצלח מאוד.

    1. היי איריס,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף עוד 2 כפות טחינה גולמית ומים לפי הצורך (כל פעם להוסיף כף מים אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה).

    2. תודה על המתכונים! האם תוכלי,לטובת הסוכרתיים,להציע מידי פעם גם תחליפים לקמחים,לפחמיימות שהן אוייבן של כל סובל מסוכרת???למשל,קמח שקדים או אפילו קמח קוקוס במתכונים מסויימים במקום קמח???

    3. היי אבישי,
      אשתדל להציע תחליפים (אם זה אפשרי מבחינת המתכון) או לפחות להעלות מתכונים שהם כבר עם התחליפים.
      שבת שלום 🙂

  8. היי,קודם כל שוב תודה על כל המתכונים הקלים והמעולים. 🙂
    רציתי לשאול האם במקום הקמח הלבן והמלא אפשר לשים קמח כוסמין?
    ושאלה נוספת, האם אפשר לעשות את העוגיות האלו ללא גלוטן?
    תודה רבה

    1. היי אלה,
      במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין. אפשר להשתמש בו בכלל לכל המתכון ולשים 3/4 כוס (במקום הקמח הלבן+המלא).
      לגבי גרסה ללא גלוטן, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ולשים כוס אחת (במקום קמח רגיל, מלא ושיבולת שועל).
      בהצלחה 🙂

    1. הי חיה,
      את יכולה לוותר על שיבולת השועל.
      אם התערובת שמתקבלת בסוף דביקה מידי, תוסיפי כף שטוחה קמח רגיל.
      יום טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר