מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות פרצופים

עוגיות פרצופיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 6, 2019
Last modified:מרץ 31, 2019

Summary:

עוגיות סמיילי (עוגיות חייכן) פריכות וטעימות שכיף להכין עם הילדים.

עוגיות פרצופים

מצרכים (כ-30 עוגיות):

כוס וחצי (140 ג') קמח לבן או כוסמין מלא 

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג') סוכר

1 ביצה גדולה

שליש כוס (80 מ"ל) שמן 

חצי כפית תמצית וניל

לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר, סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.

-פורשים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ. קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (ניתן לקרוץ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

-קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית. מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים. מערבבים עד לתערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד). השוקולד מתקשה לאחר קירור.

הערות:

*ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ'  החדר.

עוגיות פרצופים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר אבל כדאי להמיס בשיטת בן מארי (המסת השוקולד מאדים). לחמם סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר להניח קערת זכוכית ובתוכה לשים את קוביות השוקולד ולערבב את קוביות השוקולד לאט ובעדינות עד להמסה מלאה.

    1. כן אפשר. יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד. כדאי להוציא את הבצק כמה דקות לפני כדי שיתרכך ויהיה קל לרדד אותו.

  1. הי אפרת.. עוגיות ממש מקסימות! עשיתי כמות כפולה,ושמתי במקום א. אפיה סודה לשתייה גם בכמות כפולה(-2 כפיות שטוחות) והן יצאו קצת מרירות.. יכול להיות קשור? או שלא שמתי מספיק דברים מתוקים על העוגיה?

    1. אוי, כן, זה בגלל זה. זה המון סודה לשתיה 😐
      סודה לשתיה לא ממירים באותה כמות של אבקת אפיה אלא הרבה פחות.

    1. הכוונה לשליש מהכמות לשים קמח מלא? חצי כוס קמח מלא + כוס קמח לבן? אפשר.
      העוגיות יוצאות פריכות, לא קשות מידי.
      לא צריך ללוש הרבה, רק עד שהבצק הופך לאחיד.

    1. אני חושבת שאפשר להמיר חלק מהסוכר ברבע כוס מייפל/דבש ולהוסיף כף סוכר (זה אמור להדביק את החומרים במקום הביצה).

  2. אומנם העוגיות יצאו לי טעימות אבל הבצק יצא לי מבוקע ולא חלק,גם לאחר הוספת שמן ומים,

    1. היי שירה,
      הבצק לא אמור לצאת חלק לגמרי. בכל מקרה, עוד קצת לישה הייתה משפרת את המרקם.
      יום נפלא 🙂

  3. תודה רבה. האם בתמונה זה סוכריות מיני עדשים?איזה סוכריות עוד מתאימות? תודה וסוף שבוע נעים.

    1. כן, סוכריות מיני עדשים. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות רגילות.
      בחנויות של אפיה/כלים חד פעמיים בדר"כ אפשר למצוא סוכריות מיוחדות יותר.

  4. הי אפרת, הבצק הזה מתאים גם לאוזני המן? ואם כן, האם הבצק יוצא יחסית קשה או רך כמו פריך?
    או שעדיף לעשות את הבצק ללא המרגרינה של האוזני המן שאהבתי, וממנו לעשות גם את האוזני המן וגם את העוגיות פרצופים?

    1. אני לא בטוחה כמה הבצק גמיש בקיפול. המרקם יוצא קשה לאחר האפיה אבל הבצק ללא מרגרינה יותר.
      אם את רוצה להכין גם אוזני המן וגם עוגיות כדאי להכין את הבצק ללא מרגרינה.

  5. מקסים מקסים.
    שאת רושמת שמה את כל החומרים בקערה – מה כוונתך?פשוט לשים במיקסר את כל החומרים לפי מה שרשום?
    אני אעשה במיקסר באיזה וו צריך? הגיטרה או הלישה?

    1. היי ענתי,
      כן, לשים לפי הסדר שרשום.
      אפשר לשים בקערה רגילה ולערבב ידנית עם כף רגילה ואח"כ עם הידיים ואפשר לשים בקערת מיקסר ולהשתמש בוו גיטרה, מה שנוח לך 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר