מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות פרג

עוגיות פרגFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 16, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות פרג ולימון

עוגיות פרג

מצרכים (20-25 עוגיות):

1.5 כוסות (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3 כפות (40 ג') סוכר

1 ביצה

רבע כוס (50 ג') שמן

25 גרם חמאה מומסת

1-3 כפות מים

קליפת לימון קטן מגורדת דק

2 כפות מלאות (16 ג') פרג טרי טחון

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף ואח"כ לשים מעט עם הידיים). מוסיפים מים בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד נוח לעבודה.

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח וקורצים צורות בעובי כחצי ס"מ ומסדרים על נייר אפיה (ניתן גם ליצור כדורים בעזרת ידיים רטובות, להניח על נייר אפיה ולשטח לעובי כחצי ס"מ).

-אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים מהתנור ומצננים.

עוגיות פרג ולימון

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא לי מאוד טעים, עשיתי מספר שינויים- במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה, הורדתי מכמות השמן והמרגרינה. הוספתי גם קליפת תפוז ובמקום מים שמתי לימון סחוט. במקום כוס אחת של קמח שמתי שקדים טחונים דק דק, בקיצור זה משדרג מאוד!
    תודה רבה על המתכון!

  2. כרגע בתנור. יצא כמות של 12 עוגיות, שמתי כמות קמח לפי כוס חד פעמית והתערובת קצת מימית. טוב….אמתין לתוצאה ואראה אם טעון שיפור

    1. היי אביגיל,
      כוס חד פעמית לא טובה, היא קטנה מידי ולכן התערובת יצאה נוזלית. זאת הסיבה גם שכמות העוגיות יצאה קטנה. בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ"ל (ראי דוגמה לכוס זכוכית סטנדרטית שניתן להשתמש בה- המרת מידות אפיה).

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יש להוסיף יותר מים ובהדרגה עד שהבצק יהפוך לנוח לעבודה.

  3. שלום

    תודה רבה על המתכונים הטעימים..

    האם אפשר לוותר על החמאה ולשים במקומה שמן קוקוס?אם כן כמה?

    1. כן אורטל, בהחלט.
      שימי כף גדושה של שמן קוקוס במצבו המוצק או 2 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
      שנה טובה! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר