מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מבצק פילו

עוגיות מבצק פילוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2019
Last modified:יולי 18, 2019

Summary:

עוגיות מבצק פילו במילוי קקאו ואגוזים – פריכות וממכרות

עוגיות מבצק פילו

מצרכים (כמות: 20 יחידות):

4 דפי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש

כף (לא מלאה) אבקת קקאו

3 כפות (38 ג') סוכר

רבע כפית אבקת קינמון

שני שליש כוס (80 ג') אגוזי מלך טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מערבבים בקערית כף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר + רבע כפית קינמון ומפזרים מחצית מהתערובת על דף הפילו באופן אחיד. מפזרים מחצית מהאגוזים הטחונים.

-מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-חוזרים על הפעולה עם דף הפילו הנוסף.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.

*העוגיות מעט מתפרקות בחיתוך.

עוגיות מבצק פילו

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. טובבבבבב זה זה טעים ברמות על!!!! תודה תודה על עוד מתכון אליפות! אין אתר שווה מזה, מתכונים מדוייקים ,קלים והכי חשוב מצליחים!

    1. לא חייב דק-דק. זה יכול להיות טחון לחתיכות לא בהכרח אחידות.

  2. אני מכינה עם טחינה וסוכר חום באותו אופן. כדי שלא יתפורר בחיתוך אני עושה חריצים של עד חצי מהגובה לפני שמכניסה לתנור, וחותכת עד הסוף מיד שמוציאה מהתנור.

  3. בוקר טוב אפרת .
    תודה על המתכונים הקלים וטעמים
    לא הבנתי את אם לאחר שמגלגלים את שני דפי הפילו עם המילוי אמורים לגלגל דף פילו נוסף על אותה רולדה ?

    1. היי יפה,
      הכמות שבמתכון היא ל-2 רולדות, כל אחת עשויה מ-2 דפים שדבוקים זה לזה.
      את הדפים הכפולים מגלגלים יחד לרולדה. לא מגלגלים דף פילו נוסף. יכול להיות שבתמונות זה נראה כאילו יש מתחת דף נוסף אבל זה נייר אפיה שעליו עבדתי 🙂

  4. שלום
    תודה על המתכונים הטובים.
    אפשר להקפיא את העוגיות האלו או שלא יצא טעים מהקפאה?

    1. היי שולמית,
      לא בטוחה כמה כדאי להקפיא את העוגיות כי לאחר הפשרה המעטפת החיצונית שלהן תתרכך.

    1. היי דבי,
      עם דפי פילו בעיקר חשוב לעבוד מהר כדי שלא יתייבשו. אם מפשירים אותם כמו שצריך הם גם לא נקרעים (דרך אגב יש היום דפי פילו ללא הקפאה שהרבה יותר נוחים לשימוש).
      האגוזים ממש מוסיפים, לא הייתי ממליצה לוותר עליהם.
      לא ניסיתי עם עלי סיגר אבל זה אמור לעבוד באותו אופן.

    1. היי נאוה,
      המתכון הזה מעולה לניצול של עלי פילו שנשארו מהכנת מתכון אחר.
      ודרך אגב, ניתן למצוא בסופרים דפי פילו ללא הקפאה. שומרים אותם במקרר וזה הרבה יותר נוח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר