מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות סנדוויץ

עוגיות סנדוויץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 5, 2014
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות סנדוויץ מבצק פריך שניתן למלא בכל טעם שתבחרו..

 

עוגיות סנדוויץ

מצרכים (כ-15 עוגיות כפולות):

1 כוס (140 ג') קמח רגיל

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

2 כפות (25 ג') סוכר

50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת) – יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה וחצי-שעתיים לפני ההכנה.

1-3 כפות מים

למילוי: ממרח השחר העולה (ניתן לגוון ולהשתמש בטעמים אחרים כמו נוגט, אגוזים וכדו')

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. מתחילים עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. (הערה: מומלץ להתחיל עם כף מים אחת ולהוסיף לפני הצורך).

-מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. בעזרת קורצן או כוס הפוכה (בעלת קוטר קטן), קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.

-מסדרים את העיגולים על נייר אפיה ואופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה.

-לאחר שהעוגיות מתקררות מורחים על עוגיה ממרח לפי בחירתכם ומכסים בעוגיה נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


95 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת.ראשית, תודה רבה לך על מתכונים נהדרים, קלים וברורים:)) רציתי לשאול האם ניתן למלא את העוגיות במתכון בריבה במקום בשוקולד

    1. היי רבקה,
      עדיף לשמור מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל.
      אם אין מקום כזה אז במקרר.
      שבת שלום 🙂

  2. היי אפרת, ראשית, מתה על המתכונים שלך!!
    אודה לעזרתך,
    אני לא משתמשת בחמאה או במרגרינה וכדו',
    ניתן להתשמש בשמן קוקוס? אם כן, כמה?
    הבנתי מהתגובות שהחמאה אמורה לייצב את העיסה, להוסיף ביצה?

    1. היי יפית,
      את יכולה לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס ולהוסיף ביצה קטנה. אני לא חושבת שיהיה צורך להוסיף מים. אם במקרה התערובת דביקה מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי מאיה,
      יכול להיות שהעוגיות היו דקות מידי? לאיזה עובי רידדת את הבצק?
      אפשרות שניה היא שהתנור שלך יחסית חזק והיה כדאי לאפות ב170 מעלות או ב180 מעלות אך 2-3 דקות פחות מהזמן המצוין במתכון.

  3. היי
    העוגיות יצאו ממש טעימות
    הכנתי עם הילדים, המתכון ממש קל וצריך לדבוק בהוראות והן יצליחו
    עשינו כל מיני צורות (חבל שאי אפשר להעלות תמונה) ומילאתי בממרח חלווה ושוקולד
    יצא ממש טעים!

  4. אפשר בבקשה לדעת איך אפשר להפוך אותם לחומות בטעם שוקולדי
    אני מתארת עם קצת קקאו אבל איך?

    1. היי שירלי,
      את יכולה להוסיף כף אבקת קקאו או אבקת שוקולית לטעם מעודן יותר. אם את שמה אבקת קקאו כדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3-4 כפות.

  5. הכנתי את העוגיות אך הן יצאו בלי טעם, הן נראות טוב סך הכול אבל הן לא טעימות וצריך לשים הרבה שוקולד בשביל לכפר על הטעם, אם שמים מלא מלא שוקולד הטעם יחסית בסדר

    1. היי ליני,
      יכול להיות שאת רגילה ליותר מתוק, זה הכל עניין של טעם :-). בכל אופן, בגלל שאלה עוגיות שממלאים אותן במילוי מתוק, אין הרבה סוכר בעוגיות עצמן.

  6. חזרתי לדווח שהכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות!!!!
    הכנתי עם מחמאה, ושמתי 3 מילויים שונים: שוקולד (לבעלי) ממרח תמרים ( לתינוקת שלי) לוטוס (בשבילי)
    מאחר ותיארתי לעצמי שהעוגיות יטרפו (כי המתכונים כאן ככ מוצלחים תמיד) הכפלתי מראש את המתכון…

    נקודה שצריך לשים לב- להקפיד לשים ממש מעט אבקת אפייה.. כי זה ממש תופח בתנור ואז העוגיות יוצאות עבות (לא נעים לאכול 2 עוגיות עבות)

    1. היי,
      במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם ויפגע בפריכות.

        1. היי אלייה,
          רבע כוס שמן. לדעתי לא יהיה צורך להוסיף מים. בכל מקרה מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
          בהצלחה 🙂

  7. עשיתי ויצא ממש ממש טעים תודה רבה על המתכון …. ואפילו פרווה ( השתמשתי במרגרינה)
    תודה רבה

    1. היי ליאת,
      ממליצה לשלב עם קמח לבן (חצי-חצי).
      אם הבצק יוצא יבש או מתפורר תוסיפי מים.
      בהצלחה 😉

  8. היי אפרת, נעים מאוד.
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון לעוגיות כבסיס לקרמבו ביתי?

    1. היי מיטל,
      אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      אפשר להשתמש במתכון כבסיס לקרמבו ביתי.
      שבוע טוב!

    1. היי יעל,
      אפשר לשמור את הבצק (לפני האפיה) במקרר 2-3 ימים כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד.
      הבצק נשמר במקפיא כחודש. ההפשרה היא במקרר.

  9. היי, רציתי לשאול לכמה זמן זה מחזיק מעמד. כלומר, אם אני אכין את העוגיות היום, עוד לכמה זמן בערך הם ישארו טריות? איך אוכל לשמור על הטריות שלהן?

    1. היי עמית,
      העוגיות נשמרות בתוך קופסא סגורה בטמפ' החדר במשך כשבוע ימים. אם הקופסה אטומה היטב הן יכולות להשמר גם יותר.

    1. היי אושרת,
      לא מומלץ כי השוקולד עלול להשרף או לקבל טעם מעט מר במהלך האפיה.
      יום נעים 🙂

  10. לא מבינה מה אני עושה לא בסדר..
    כבר זרקתי שני בצקים שעשיתי כי הם יצאו לא טובים 🙁
    עשיתי את הכל כמו שאמרת אבל לא הוצאתי שעתיים לפני את החמאה כי לא היה לי זמן..
    שמי במיקרו כמו שקראתי שכתבת כאן בתגובות
    אבל עדיין הבצק יוצא לי לא טוב..
    הוא מתפורר לי ואני לא מצליחה לייצב אותו.
    ניסיתי עם החלמון של הביצה (גם ראיתי שכתבת פה) וגם לא יצא..
    הללללפפפפ !!!!1

    1. היי יעל,
      לא צריך לזרוק את הבצק, אפשר לשפר אותו.
      אם הבצק מתפורר צריך להוסיף עוד מים. אגב באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
      את החמאה צריך לחתוך אותה לקוביות קטנות ולרכך אותה מעט במיקרוגל (לא שתהיה מומסת לגמרי) ואז לערבב עם החומרים כי זה מה שמעניק לעוגיות את מרקמן הפריך.
      תוסיפי עוד מים ותמשיכי לערבב עד שיתקבל בצק נוח לעבודה. תרשמי לי גם באיזה כוס השתמשת כי יכול להיות שבגלל שהכוס גדולה מידי צריך להוסיף עוד קצת חמאה.
      מחכה לעדכון 🙂

    1. היי שרה,
      החמאה צריכה להיות רכה ולא מומסת. את יכולה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהמיס במיקרוגל כ-10 שניות עד שהחמאה מתרככת אבל לא נמסה.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי יהלי,
      הכוונה לחצי אבקת אפיה (שיניתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂 )
      בהצלחה ואם יהיו לך שאלות אני פה 😉

  11. אפשר לחכות חצי שעה אחרי שמוציאים את החמאה מהמקרר ולחמם קצת במיקרוגל? אם כן לכמה זמן? תודה מראש!

    1. כן שלי, אפשר. תחתכי את החמאה לקוביות קטנות ותמיסי ממש כמה שניות במיקרוגל. החמאה לא אמורה להיות במצב נוזלי אלא פשוט רכה.

  12. שלום אני רוצה להכין את זה לקראת סוף שנה אני בכיתה ז' בת 12 וחצי ואני רוצה שזה יצא מושלם אז רציתי לשאול כמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא את החמאה?
    תודה מראש

    1. היי אור,
      אני צריכה לדעת מה יצא לא טוב. אם זה הבצק, אני צריכה לדעת איך המרקם יצא. מתפורר, דביק וכו'?

  13. אנשים… תלמדו לקרוא מתכון. למה אתם עושים טעויות ומתלוננים? המתכונים פה נהדרים אחד אחד!!!

  14. לא יצא לי טעים בכלל העוגיות כמו קמח אני לא מבינה מה הטעות אבל אני עשיתי מה שרשום וההלילה היצה נוזלית יוצר מדיי אז הוספתי קמח עד שקיבלתי בצק טוב האם בגלל זה

    1. היי גדא,
      הבלילה בכלל לא אמורה לצאת נוזלית. להפך. יש פה כוס קמח עם 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר וכמה כפות מים.
      האם הוצאת את החמאה כמה שעות לפני מהמקרר כדי שתהיה רכה?
      כמה מים הוספת לכוס קמח?

    1. הי גיא,
      במתכון הזה חשוב להשתמש בחמאה רכה בטמפ' החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני השימוש).
      אני ממליצה לך לנסות להמשיך ללוש את הבצק עד שכל הגושים יעלמו ואם אחרי זה הבצק עדיין יבש או מתפורר אפשר להוסיף חלמון ביצה (הצהוב) או להוסיף עוד מים.
      בהצלחה 😉

  15. לא יצא לי הגיוני היחס בין הקמח לחמאה והמים יצא פשוט מלא קמח עם גושים לא היה לי זמן אז את החמאה חיממתי במיקרו בפולסים של 5 שניות עד שהיא הייתה רכה יכול להיות שבגלל זה?

    1. כנראה.. החמאה חייבת להיות רכה בטמפ' החדר כדי להגיע למרקם הפריך והטעים.
      אז עבדתם עם חמאה קרה?

    1. היי אמיר,
      מוזר, כי העוגיות אמורות להיות מאוד פריכות.
      באיזה מצב הייתה החמאה כשהשתמשת בה? הוצאתם אותה ממקרר כמה שעות לפני כדי שתתרכך?

  16. יואוו יצא לי מה זה טעים!!!אין על המתכונים שלך,גם הבצק למעמולים יצא סוף! כבר הכנתי אותם כמה פעמים.תודה :)))

    1. היי לידיה,
      השמן ישנה את כל מרקם העוגיות. אני ממליצה להמיר רק חצי כמות בשמן ולא יותר, כלומר 3 כפות שמן קנולה + 25 גרם חמאה/מחמאה רכה (לא מומסת).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme