מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגיות מקמח תפוחי אדמה

עוגיות מקמח תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 9, 2019
Last modified:אפריל 9, 2019

Summary:

עוגיות מקמח תפוחי אדמה ואגוזים – ללא גלוטן, מתאים לפסח

עוגיות מקמח תפוחי אדמה

מצרכים (כ-20 עוגיות):

כוס (140 ג') קמח תפו"א

3/4 כוס (90 ג') אגוזים טחונים

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה קטנה (S או M)

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת מעט דביקה.

-בעזרת כף יוצרים כדורים ומניחים בצורה מרווחת בתבנית. משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות לקוטר של 4-5 ס"מ עובי 1 ס"מ.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 13-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

עוגיות מקמח תפוחי אדמה

 

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ענת,
      לא חושבת שכדאי להחליף את האגוזים במקרה הזה כי הם מאוד תורמים למרקם.
      את הדבש אפשר להמיר בסילאן ולשים 2 כפות סילאן + 2 כפות סוכר.
      חג שמח 💗

    1. היי דנה,
      אולי במקום 2 כפות סוכר אפשר לשים 2 כפות דבש או מייפל ואז זה ידביק את החומרים במקום הביצה.

  1. היי אפרת!
    אין לי כמות של כוס קמח תפו"א. אפשר להשלים עם קורנפלור?
    ועוד שאלה: יש לי ביצה XL. לא כדאי לעשות את המתכון בגלל זה?

    1. היי אילנה,
      זה מאוד תלוי מה היחס. כמה קמח תפו"א יש לך? אם יש לך לפחות ¾ כוס אז אני מניחה שזה בסדר.
      לגבי הביצה, תטרפי אותה בקערית ותשתמשי רק ב¾ מהבלילה.

    1. לא בטוחה שכדאי. לדעתי המרקם של הקורנפלור יהיה פחות מוצלח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר