מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מקמח חומוס

עוגיות מקמח חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2016
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות פריכות וטעימות שמכינים מקמח חומוס – עוגיות טבעוניות ללא גלוטן

עוגיות מקמח חומוס

מצרכים (כ-12 עוגיות גדולות):

כוס (140 ג') קמח חומוס

חצי כוס (70 ג') קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") *מי שאינו רגיש לגלוטן- ניתן להמיר בקמח לבן רגיל

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3-4 כפות (כ-45 ג') סוכר (לפי המתיקות שאתם אוהבים)

שליש כוס (65 ג') שמן קנולה

1-3 כפות מים (לפי הצורך)

*שוקולד צ'יפס לקישוט

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה: קמח חומוס, קמח קונדיטור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים (תחילה בעזרת כף ולאחר מכן עם הידיים). אם מתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה- אין להוסיף מים. אם מתקבל בצק יבש או פירורי יש להוסיף כל פעם כף מים אחת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-יוצרים כדורים בקוטר של כ 2.5 ס"מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ. מניחים את העוגיות במרווחים.

-מניחים מעל כל עוגיה 4-5 יחידות שוקולד צ'יפס ומהדקים לבצק בעזרת האצבעות.

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות ומתקשות לאחר קירור).

*העוגיות במרקם פריך ומתפורר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    אני מכינה לילדי הקטנטנים

    חצי קמח כוסמין (כנראה לבן) וחצי קמח חומוס

    האם יהיה לזה טעם טעים גם ללא שוקולד ציפס

    והאם ידוע לך האם שוקולד ציפס מתרכך לאחר האפייה או נשאר קשה?

    תודה רבה.

    1. היי עינת,
      אני חושבת שהשוקולד צ'יפס מוסיף, בעיקר לילדים.
      השוקולד נמס במהלך האפיה אבל מתקשה לאחר שהעוגיות מתקררות.

  2. היי אפרת

    אם אכין מקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה שמנופה 70 אחוז וכולו כוסמין ) או קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן רגיל?

    האם זה ישנה למרקם ומתאים מבחינת הטעם לחומוס? מה עדיף בינהם? אם זה מתאים?
    תודות .

    1. זאת אומרת לשים כוס קמח חומוס + חצי כוס קמח כוסמין?
      אם כן, אני מניחה שאפשר. אני חושבת שכדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן כדי שהטעם לא ייצא כבד מידי.
      יכול להיות שכמות המים תשתנה. יש להוסיף מים בהדרגה עד למרקם נוח לעבודה.

  3. שלום
    הכנתי היום את העוגיות עם הילדים,
    הוספתי ביצה כדי שלא יתפורר ויצא מדהים!!
    ממליצה בחום למי שלא טבעוני להוסיף ביצה במקום המים!
    תודה

    1. אני מניחה שאפשר לשים סילאן, דבש או סירופ מייפל טבעי. אם כן, יש לוותר על המים.
      אני ממליצה לשלב בין סילאן לדבש או מייפל כדי שהטעם של הסילאן לא ישתלט.

  4. היום הכנתי עם שינוי קל, במקום מים הוספתי 2 כפות טחינה, מעט קינמון ושוקולד מריר קצוץ (3 שורות) יצאו מעולות חבל שאי אפשר לשלוח תמונה. תודה על המתכון.

    1. נשמע מעולה! בקרוב מאוד ניתן יהיה להעלות תמונות בתגובות 🙂
      תודה שרה והמשך יום נפלא

  5. הכנתי עכשיו עם קמח סוגום (כוס)וחצי כוס של קמח תמי. יצא מעולה ולא מתפורר.ובלי ביצים.תענוג…

  6. שלום
    הכנתי את העוגיות והם יצאו ממש טעימות
    אבל אני מכינה את זה לילדים וזה מתפורר להם ביד
    הוספת ביצה יכולה לעזור לזה?
    תודה

  7. הי אפרת
    במה אפשר להחליף קמח קונדיטור? האם למשל טפיוקה, קורנפלור, קמח תפוח אדמה, שקדים, קוקוס, שילוב של כמה מהנ"ל יכול לעבוד? 🙂
    תודה מראש ושבת שלום ואת מדהימה 🙂

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אבל נראה לי שקורנפלור או קמח שקדים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רחל,
      לא ניסיתי. אני מניחה שתצטרכי להוסיף ביצה קטנה או לפחות כ-2 כפות טחינה גולמית כדי שהבצק לא ייצא מתפורר מידי.

    1. היי יפית,
      אני מניחה שאפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז או שאם אין רגישות לגלוטן אפשר להכין מקמח רגיל (סה"כ כוס וחצי קמח רגיל לכל המתכון) ואם כן אני ממליצה להוסיף גם ביצה לתערובת כדי שהעוגיות יהיו יציבות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר