מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מלוחות ללא גלוטן

עוגיות מלוחות ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 25, 2018
Last modified:נובמבר 25, 2018

Summary:

עוגיות מלוחות פריכות ללא גלוטן

עוגיות מלוחות ללא גלוטן

מצרכים (20-25 עוגיות):

⅓1 כוסות (186 ג') קמח נטול גלוטן ("קונדיטור")

⅔ כוס (96 ג') קמח אורז

1 כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

1 כפית שטוחה (4 ג') מלח

שליש כוס (66 ג') שמן זית או קנולה

50 גרם חמאה או מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)

1 ביצה גדולה

לקישוט: ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק נוח לעבודה (מתחילים לערבב עם כף וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים).

-פורסים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. פורסים מעל ניר אפיה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס"מ.  קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ.

-מניחים על נייר אפיה ומברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

*אפשר לוותר על הביצה בציפוי אבל אז העוגיות יישארו בהירות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

12 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, מעריצה גדולה של האתר שלך ושלך 🙂
    עד עכשיו כל מתכון שחיפשתי מצאתי אבל הנהנ הגיע החורף והתחשק לי להכין סיידר חם ולא הצלחתי למצוא מתכון. האם יש מתכון ופספסתי? האם יש משהו דומה? אם יש לך מתכון לסיידר חם אשמח מאוד לקבל

  2. העוגיות משום מה יצאו לי ממש ממש קשות, צריך לרכך אותן בתה כדי שיהיה אפשר לקחת ביס. יש לך מושג ממה זה נובע? מה לשנות לפעם הבאה?

  3. האתר שלך פשוט מדהים! כל המתכונים שניסיתי (7) מאוד ברורים ולא דורשים יכולות או כישורים מיוחדים..אין מתכון אחד שלך שלא הצליח לי
    תודה לך על האתר!
    בסופש הכנתי את הפרגיות ברוטב פסטו שיצאו מדהים והום ראיתי את המתכון החדש הזה – והאמת נבהלתי
    הכנתי עוגיות כמה פעמים בעבר ולא משנה מה הן יוצאות בלי אכיות ומאובנות
    החלטתי לתת צאנס למתכון שלך בעיקר כי הוא ללא גלוטן ואני לא אוכלת גלוטן וואו!!! פשוט וואו!!! פעם ראשונה שיצאו לי עוגיות שלא קשות כמו אבן. עוגיות פשוט מדהימות. יצאו לי 19 עוגיות ואני והבן זוג חיסלנו את כולם במכה (בקושי השארנו שתי עוגיות לברים שבאו). ממליצה בחום לכל מי שלא אוכל גלוטן. מתכון מנצח

  4. תודה לך על המתכון
    בעקבות המגיבה מעלי גם לי יש קמח כרגיל אז אם משתמשים בו לא צריך להשתמש בקמח אורז?

  5. אם יש לי קמח של כרגיל זה בסדר? יש שינויים במתכון?
    לגבי קמח אורז יש קמח אורז רגיל ויש מלא באיזה צריך להשתמש?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר