מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מושלגות

עוגיות מושלגותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 14, 2017
Last modified:יולי 10, 2017

Summary:

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות ממכרות (נקראות גם "עוגיות רעידת אדמה" או "עוגיות שוקולד סדוקות"). העוגיות במרקם עוגתי פאדג' ולח מבפנים שמזכיר בראוניז.

עוגיות מושלגות

מצרכים (18-20 עוגיות מושלגות):

3 כפות אבקת קקאו

חצי כוס סוכר

4 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל (לא חובה)

1 ביצה

3/4 כוס קמח לבן מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ (50 גרם)

1-2 כפות מים (*להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך)

לציפוי: אבקת סוכר (3-4 כפות)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות (עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס"מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים.

-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.

הערות:

*אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר.

*אם העוגיות השתטחו מאוד במהלך האפיה זה אומר שהבצק היה חם ורך מידי לפני האפיה. חשוב להקפיד לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים.

עוגיות מושלגות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


91 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ? יש לי שוקולד מריר כמה לקצוץ אותו ממש קטן?
    תודה ושבוע טוב.

  2. בבוקר הכינותי בפעם הראשונה כמות כפולה מהעוגיות ולקחתי אותן לפיקניק המשפחתי.
    העוגיות נחטפו ונטרפו וזכו להרבה מחמאות. תודה לך.

  3. יצא לי טעים כמו כל המתכונים באתר:) אני דווקא אהבתי את המראה השטוח,
    לפני שהכנסתי לתנור טיפה מעכתי אותם עם היד.
    המון תודה!!!

  4. היי
    שמתי את הבצק במקפיא לכמעט שעה ועשיתי את הכדורים
    מהר ועדיין השתטחו לי העוגיות וגם לדעתי צריך להראיב את הידיים שעושים את הכדורים כי זה ממש נדבק
    אשמח לתשובה
    תודה

    1. היי נעמה,
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      חיממת את התנור מראש? אפית 10 דקות על 180 מעלות?

    1. היי הדס,
      מבפנים זה צריך להיות רך ועסיסי.
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      בהנחה ואפית את זה רק 10 דקות אז יכול להיות גם שהתנור שלך חזק מידי ופעם הבאה כדאי יהיה לאפות ב170 מעלות.
      שנה טובה 🙂

  5. הכנתי עם קמח כוסמין.
    יצא מושלם!!!!!!!!!
    )הורדתי מכמות הסוכר ועדיין זה מתוק נורא, אבל טעים.)
    תודה רבה על המתכון!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי אביחי,
      עדיף כמובן עם אבקת סוכר (גם בגלל המראה) אבל אם אין לך אפשר להכין גם בלי. ממליצה רק להוסיף עוד כף סוכר בנוסף לחצי כוס.

  6. היי,
    לגבי ההערה שצריך לעבוד מהר עם הבצק כדי שיישאר יציב – האם אפשר להכין מהבצק כדורים, להניח על התבנית ואז להכניס למקרר לקירור? כדי להיות בטוחה שהם לא יצאו שטוחים?
    תודה מראש! 🙂

  7. הסבר כל כך ברור ופשוט! ותוצאה מדהימה!!! נטרף באותו יום 🙂
    האתר הזה עושה לי את החיים הרבה יותר קלים וטעימים- תודה!!!

  8. היי
    רציתי להצתרף לתשבוחות על האתר
    המתכונים טובים והעשייה פשוטה
    כשאני מחפשת משהו חדש או מיוחד ישר אני פונה לאתר שלך
    חבל שאין אפשרות להעלות תמונות

    רציתי לדעת היכן אפשר לשמור את העוגיות בחוץ או במקרר וכמה זמן?
    תודה!

    1. היי הילה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר.
      בקרוב מאוד ניתן יהיה להעלות תמונות (עובדים על זה).
      ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה מחוץ למקרר. העוגיות נשמרות 4-5 ימים.

  9. וואו!!! הכנתי עכשיו ויצא פשוט מושלם!!! אפרת היקרה, אין כמו המתכונים שלך!!! אין לך מושג איזה חסד את עושה לעם ישראל!! רציתי רק לשאול – אפשר להקפיא? תודה רבה וחודש טוב 🙂

  10. הכנתי את העוגיות ויצא פשוט פצצה.
    בעלי טרף אותם, אין דברים כאלה.
    תודה על האתר הממממושלם!!

  11. הי אפרת.
    הייתי רוצה לנסות תמתכון אבל בכמות יותר קטנה..יש אפשרות לכמות של 10 עוגיות בערך?

    1. היי שירן,
      כמויות ל8-10 עוגיות:
      כף וחצי אבקת קקאו
      רבע כוס סוכר
      2 כפות שמן
      3 טיפות תמצית וניל (לא חובה)
      חצי בלילה של ביצה טרופה
      שליש כוס קמח לבן מעורבב עם רבע כפית אבקת אפיה
      2-3 כפות שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ (50 גרם)
      כף מים (*להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך)
      לציפוי: אבקת סוכר (2 כפות)

  12. יצא מוווווווווווושלם!
    הכפלתי כמויות ונגלה אחת אפיתי דקה יותר ממה שכתוב- והם יצאו קשות:( עדיין טעימות אבל לא כמו הנגלה הראשונה… מכינה שוב היום והפעם מוציאה את העוגיות מהתנור על השניה…
    תודה על מתכון מושלם!!!

  13. אחד המתכונים המושלמים, החל מהמצרכים הפשוטים ועד ההכנה המהירה והפשוטה. יצא לי אפילו יותר מושך מהתמונה..! תודה על מתכונים מעולים!

  14. תודה על המתכון!
    האם צריך "להשטיח" קצת את העוגיות לפני האפיה עם האצבעות?
    כי זה יצא לי מידי כדורי,

    1. היי יהודית,
      אין צורך לשטח את העוגיות לפני האפיה. הן משתטחות מעט בזמן האפיה אבל עדיין אמורות להשאר עבות.

  15. בס"ד

    הכנתי את העוגיות לשבת עם קמח כוסמין, יצא סוף הדרך!!ממש ממש טעים!

    רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות פי 2 פשוט להכפיל את כל המצרכים?

  16. עשיתי היום פעם ראשונה את עוגיות השלג, בדיוק לפי המתכון
    יצא נהדר, טעים וממכר
    מומלץ בחום, לאוהבי השוקולד,

  17. יצא ממש אחלה! שמתי קמח מלא 70%, סוכר חום דמררה (הייתי מפחיתה מעט מכמות הסוכר, ביחד עם אבקת הסוכר יצא מתוק לטעמי), פשוט להכנה, קליל וטעים, תודה רבה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »