מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות לימון ללא גלוטן

עוגיות לימון ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגיות פריכות וטעימות במיוחד ללא גלוטן בטעם לימוני מתקתק

עוגיות לימון ללא גלוטן

כמות: כ-15 עוגיות

מצרכים:

1/2 כוס קמח תירס (רצוי טחון דק)

3/4 כוס קורנפלור

כפית שטוחה אבקת אפיה

3 כפות גדושות סוכר

1 ביצה

חצי כפית תמצית וניל

רבע כוס שמן

קליפת לימון מגורדת

3-6 כפות מים (לפי הצורך)

*סוכר לפיזור מעל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. את המים יש להוסיף בסוף, בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומשטחים אותם על נייר אפייה לעוגיה בקוטר של כ-6 ס"מ ועד עובי 3 מ"מ. מפזרים מעל כל עוגיה רבע כפית סוכר.

-אופים במשך כ-15 דקות. מוצאים ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

עוגיות ללא גלוטן, עוגיות ללא קמח, מתכון ללא גלוטן, קמח תירס מתכונים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
    1. כעקרון הביצה כן מרככת את המרקם אבל חשוב לי לבדוק איתך כמה דברים:
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      אפית בתוכנית אפיה רגילה או טורבו?
      כמה זמן בדיוק אפית?

  1. שלום אפרת
    אשמח להכין עוגיות לימון אך אני מעונינת במתכון רגיל עם קמח חיטה
    האם להשתמש במתכון הזה ולהחליף בקמח חיטה?
    או שיש לך רעיון לעוגיות עם קמח חיטה בטעם לימון🍋 או בסגנון?
    תודה רבה

    1. היי אורה,
      לדעתי את יכולה להכין את העוגיות עם קמח לבן רגיל ולשים סה"כ כוס ורבע קמח (אם יש לך קורנפלור מומלץ להמיר 2 כפות מכמות הקמח ב-2 כפות קורנפלור, זה יכול להוסיף למרקם). ממליצה להוסיף כף נוספת של שמן. מים- רק לפי הצורך.

  2. יצא מעולה. ממש כמו עוגיות פריכות מקמח רגיל. מתכון מנצח לעוגיות ללא גלוטן. המון תודה לכם על האתר המעולה.

  3. העוגיות יצאו קצת מאכזבות, טעם גרגירי לא מתוקות וחמוצות מספיק. אבל בכל זאת אני מודה שכל המתכוניפ שהכנתי מהאתר הזה יצאו נהדרים עד עכשיו. תודה

  4. שלום , האם הקמח תירס במתכון הוא הקמח הגרגירי הרגיל או טחון דק?
    האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רגיל?
    תודה רבה 🙂

    1. היי גלית,
      עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק אם יש לך.
      לגבי הקורנפלור אני חושבת שאפשר להמיר בקמח רגיל רק יכול להיות שאז התערובת תצא יבשה או מתפוררת ואם כן, יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה.
      יום נפלא 🙂

    1. קורנפלור בתרגום לאנגלית זה אכן קמח תירס.
      אבל בארץ כשאומרים קורנפלור מתכוונים לאבקה הלבנה שנראית קצת כמו אבקת סוכר.
      וכשאומרים קמח תירס מתכוונים לקמח הצהבהב הזה שמגיע טחון גס יותר או דק יותר וממנו לרוב מכינים פולנטה.
      והמתכון ממש לא הזוי. דווקא נשמע מוצלח.

    1. היי שגית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. סילאן פחות מומלץ מאחר ויש לו טעם דומיננטי ומורגש.

    1. היי סיון,
      בשילוב עם הקורנפלור קמח תירס יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להכין עם קמח אחר לכן אני לא בטוחה בתוצאה.

    1. היי רותי,
      קורנפלור הוא עמילן תירס ולמרות זאת יש הבדל ביניהם.
      קורנפלור מופק מגרעין נבט התירס והוא בעצם עמילן. לעומת זאת, קמח תירס הוא בעצם טחינה של התירס כולו ומכיל גם חלבון. קורנפלור הוא לבן ואבקתי במרקמו. קמח תירס צהוב ומעט גרגירי.
      אם נכין מתכון מקמח תירס ואת אותו מתכון מקורנפלור, התוצאה תהיה שונה לגמרי.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי,
      יכול להיות שהכוס שהשתמשת בה קטנה יותר או שהביצה גדולה ויש בה יותר נוזלים שהרטיבו את הבצק. במקרה כזה צריך להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור+ כפית גדושה קמח תירס. ניתן גם להכניס את הבצק להתייצבות של חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. אם בכל זאת הבצק מעט דביק, אני ממליצה להטיב את הידיים וליצור כדורים (הידיים הרטובות מונעות מהבצק להידבק לידיים).

    1. הי חן, לא ניסיתי להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא. תנסי לשים את אותה הכמות ובמידה והבצק יוצא יבש ופירורי תוסיפי כל פעם כף מים עד שתגיעי למרקם בצקי נוח לעבודה.
      אם תחליטי להכין אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר