מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות לימון

עוגיות לימוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 1, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות טבעוניות (ללא ביצים) בניחוח לימוני, פריכות וטעימות

עוגיות לימון

מצרכים (25 עוגיות):

כוס (140 ג') קמח רגיל

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

רבע כוס (50 ג') סוכר

כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון קטן)

כפית (5 ג') תמצית וניל

רבע כוס (50 ג') שמן

3-5 כפות מים חמים

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יבש מידי – הוסיפו בהדרגה עוד מים).

-מכסים את הבצק ומניחים לו לנוח במשך 10 דקות.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק דק על משטח עבודה (בעובי של 2-3 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 5 ס"מ. מסדרים את העיגולים על נייר אפיה.

-אופים במשך 15 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות במהלך הצינון).

עוגיות לימון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

48 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מצוין!

    עם מיץ לימון ובלי גרידת לימון.

    סליחה שלא רידדתי אלא כידררתי ושיטחתי דק דק.

    מקווה שאת לא כועסת.

    שבת שלום ושוב תודה!

    1. כן אבל אם את רוצה שיהיה לזה קצת טעם לימוני אז תוסיפי 1-2 כפות מיץ לימון במקום חלק מכמות המים. לדעתי יהיה כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר לאזן את הטעמים.

    1. אפשר להמיר בסילאן רק צריך לקחת בחשבון שזה צובע את העוגיות. בגלל שהסילאן נוזלי לדעתי לא יהיה צורך להוסיף מים.

  2. היי בוקר טוב
    רציתי לדעת לפני שאני מכינה לתנור אני יכולה לפזר מעל אבקת סוכר
    עם כאדי או לא

    1. היי חן,
      אבקת הסוכר נמסה בחום. כדאי לפזר את אבקת הסוכר על העוגיות לאחר האפיה ורק לאחר שהן התקררו לטמפ' החדר.
      יום מקסים 🙂

  3. הכנתי הרגע הן יצאו טעימות ופריכות אך מעט קשות.
    הכנתי להן קצפת לימונית זילפתי על כל אחת ויצא מהמם!!!

    1. היי מירה,
      הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג וניל הוספתי מיץ לימון מחצי לימון וגרידת לימון (בערך כפית), שימי לב שאת שמה רק את הקליפה ולא נוגעת בשכבה הלבנה של הלימון. 2 כפיות גבינה לבנה. תטעמי ותיראי מה את אוהבת יותר חמצמצות או מתיקות ותוסיפי לימון/גבינה לבנה בהתאם.
      אפשר להוסיף צבע מאכל צהוב יוצא יפה אבל לא חייב.

  4. האם אפשר להפוך את הבצק לגליל ולחתוך פרוסות. במקום לקרוץ עיגולים. יותר קל.
    האם אפשר לשים יותר סוכר?. כמה אפשר לשים?

    1. היי רינה,
      יכול להיות שהבצק יתפרק אבל את יכולה לנסות.
      אפשר להמתיק ביותר סוכר ולשים שליש כוס סוכר.

    1. היי פנינה,
      קרצתי עיגולים בקוטר 5 ס"מ ויצאו לי מעל 25 עוגיות.
      יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה יותר או קרצת עוגיות גדולות יותר.

    1. תודה אילת 🙂
      אם שומרים אותן בקופסה אטומה הן נשמרות 3-4 ימים, לפעמים יותר.
      יום נפלא!

  5. הכנתי אתמול כפינוק לאחותי שביקרה. יצאו טעימות מאוד אבל לא פריכות כל כך. אפשר להחליף את השמן בחמאה/מרגרינה וכמה גר'?

    1. היי שרון,
      העוגיות אמורות לצאת קשות בגלל השמן אבל לא פריכות. אם הן יצאו רכות אז אולי היה חסר שמן ביחס לקמח או שאולי הן יצאו עבות מידי.
      אם את מעדיפה אותן פריכות אז זה רעיון טוב להמיר את השמן ב50 גרם חמאה/מרגרינה רכה (הכוונה שיש להוציא אותה מהמקרר כשעתיים לפחות לפני ההכנה). יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר מים.
      שבוע נפלא 🙂

  6. הי אפרת המים שמוסיפים הם רותחים מקומקום?צריך תבנית גדולה שמכסה מדף שלם בתנור?אפשר לקרוץ את העיגולים מכוס ממוצעת?מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח על השיש או במקרר?

    1. היי שרון,
      המים צריכים להיות חמים, לא חייב רותחים.
      כן, עדיף לסדר את העוגיות בתבנית הכי גדולה.
      קוטר של כוס ממוצעת הוא בדר"כ 7.5 ס"מ ולכן זה פחות מתאים לעוגיות האלה. תבדקי אם יש לך כוס עם קוטר יותר קטן (בסביבות 5 ס"מ).
      מנוחת הבצק- מחוץ למקרר.

  7. עוגיות מקסימות והכי נחמד שזה מהחומרים הפשוטים ביותר וכמובן… עם שמן כי מרגרינה לא נכנסת אלינו…

    1. היי פזית,
      עדיף בהתחלה להמיר חצי כמות בקמח מלא ואם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה להמיר את הכמות כולה.
      אגב, אם יש לך קמח כוסמין מלא התוצאה יוצאת מוצלחת יותר.
      בהצלחה 😉

  8. שימו לב שרוב הלימונים היום מצופים בשעווה, לכן כדאי לשטוף עם סקוצ' את הלימון לפני שמגרדים ממנו את הקליפה 🙂

    1. היי אילת,
      אפשר לרדד את הבצק ולחתוך אותו לריבועים לפני האפיה. כדי שהעוגיות יהיו פריכות כדאי לחתוך לריבועים קטנים ולהפריד מעט בניהם (שלא יהיה צמודים מידי).
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר