מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות כוסמין ושיבולת שועל

עוגיות כוסמין ושיבולת שועלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 9, 2019
Last modified:ינואר 9, 2019

Summary:

עוגיות מקמח כוסמין עם שיבולת שועל, אגוזים ושוקולד צ'יפס (עוגיות טבעוניות)

עוגיות כוסמין ושיבולת שועל

מצרכים (15-20):

כוס קמח (130 ג') כוסמין מלא (אפשר להשתמש בקמח לבן)

שליש כוס (40 ג') שיבולת שועל

שליש כוס (40 ג') אגוזי מלך טחונים

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

כף מלאה (15 ג') סוכר 

3 כפות סירופ מייפל טבעי 

שליש כוס (65 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בערת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

-יוצרים עוגיות בקוטר 4 ס"מ ועובי עד חצי ס"מ ומניחים על נייר האפיה (אם התערובת דביקה ניתן לעבוד עם ידיים רטובות).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

46 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי. הכנתי עכשיו והעוגיות יצאו מרות. לא שמתי שוקולד ולא סוכר. השתמשתי בסילאן במקום, אני תמיד משתמשת בו והוא ממתיק מעולה. יש לך מושג למה יצא מר?

    1. כי חסרה להן מתיקות. השתמשת בסילאן שהוא פחות מתוק ממייפל וויתרת על הסוכר ועל השוקולד.

    1. אפשרות נוספת היא לשים סוכר במקום המייפל ולהוסיף ביצה (אני חושבת שאפילו עדיף מבחינת טעם מהסילאן).

    1. אפשר לשים דבש במקום. אם אין אז סילאן (הסילאן פחות מתוק).

    1. אפשר אבל אני חושבת שעם השוקולד זה יוצא יותר טעים (השוקולד גם מוסיף מתיקות כי העוגיות מאוד מעודנות במתיקות שלהן).

    1. באיזה גודל כוס השתמשת?
      באיזה קוטר הכנת את העוגיות?

    1. כן אפשר. תתחילי ב3/4 כוס קמח ותוסיפי יותר בסוף לפי הצורך (רק אם הבצק ממש דביק).

    1. אני לא יודעת כמה מיץ לימון יש במתכון אבל אם הבצק יוצא יבש שימי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

  2. היי!

    האם אפשר לוותר או להחליף את הלימון במתכון הבא?

    חומרים: מחמאה, סוכר, לימון טבעי,קורנפלור וקמח.

    תודה לך!

    1. את יכולה לוותר על הלימון בכלל.
      אם את רוצה להוסיף טעם אפשר להוסיף תמצית וניל או מיץ תפוזים או אבקת שוקולית/קקאו.

  3. הי אפררת,
    התערובת לא יוצאת דביקה
    כאילו חסר משהו רטוב
    היא יצאה לי יבשה מאד
    והכנסתי הכל
    מה יכול להיות אפשר להוסיף?

    1. שמת שליש כוס שמן ו3 כפות מייפל? אם כן אז כנראה שיש יותר מרכיבים יבשים מרטובים.
      כדאי להוסיף כף שמן נוספת וכף מייפל נוספת. אם עדיין יבש הייתי מוסיפה גם כף טחינה גולמית.

  4. ראיתי מתכון בעיתון השבוע, לעוגיות לימון. נראה משהו, השאלה אם אפשר לוותר על הלימון ובמה

    אפשר להחליף?

    תודה רבה!

    1. זה תלוי במתכון. יש לך את המתכון לרשום לי? רק אז אדע לענות.
      את רוצה להמיר במיץ תפוזים או שאת מחפשת כיוון אחר?

  5. שלום אפרת.
    הכנתי עם אגוזים שבורים ושוקולד מגורד.
    יצא מדהים!
    מה שכן, תוך 10 דק' היה מוכן.
    פספסתי בכמה דק' ויצא מעט מריר.
    (לא נורא, כי הכנתי מלכתחילה כמות פי-3, וזה רק בגלל שיש לי אמון מלא במתכונים שלך.
    מעולים אחד-אחד!
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי מלכי,
      שמחה שיצא טעים, רק חבל לגבי המרירות. אפית יתר באמת עלולה לגרום לטעם מעט מר.
      אפית על 170 מעלות?
      שבת שלום 🌷

  6. היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעניין, כמה שאלות:
    1. במקום קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן של "כרגיל"? אם כן כמה לשים?
    2. לגבי שיבולת השועל – יש שיבולת שועל עבה, יש דקה, ויש קוואקר להכנה מהירה? במה להשתמש? יש לי בבית את הקוואקר אבל יכולה לקנות אם צריך משהו אחר
    3. באיזה שמן להשתמש?
    איזה גודל תבנית צריך? הענקית או סתם הגדולה?
    4. כמה מהתערובת צריך לכל עוגיה? בערך כפית או כף או מה? שיהיה לי כיוון כללי?
    5. איך עושים את העגות? עם הידיים? ראיתי שמוכרים חותתכי עוגיות, זה יכול עזור או שזה למשהו אחר?
    6. כמה זמן בערך לוקח לעוגיות להצטנן?

    המון המון תודה לך

    1. היי,
      1. אני מניחה שכן. הייתי כן מוסיפה ביצה קטנה מאחר והיא משפרת את המרקם כשמדובר בקמח ללא גלוטן. כדי שהבצק לא ייצא דביק מידי כדאי לשים 2 כפות סוכר ו2 כפות מייפל.
      2. עדיף שיבולת שועל עבה אבל אפשר להשתמש גם בדקה.
      3. שמן קנולה. תבנית ענקית.
      4. בערך כפית.
      5. עם הידיים. הבצק פחות מתאים לרידוד וקריצה.
      6. 15-20 דקות.

  7. היי אפרת,שתי שאלות:
    1. אגוזי מלך טחונים- הכוונה לאבקה או חתוכים לחתיכות קטנות? והאם אפשר להחליף באגוזים אחרים כמו פקאן או מקדמיה?
    2. האם אפשר לוותר על השוקולד ציפס ולהוסיף קצת קקאו במקום?
    תודה!

    1. היי,
      1. הכוונה לחתיכות קטנות. אפשר להשתמש באגוזים אחרים.
      2. אני מניחה שאפשר להוסיף לתערובת כפית שטוחה קקאו אבל אז יהיה כדאי להוסיף כף סוכר נוספת כדי לאזן את המרירות של הקקאו.

  8. היי אפרת נראה מתכון מעולה. אין לי מייפל טבעי (נורא יקר) אפשר להחליף בסילאן טבעי או דבש? תודה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר