מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות יוגורט מלוחות

עוגיות יוגורט מלוחותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 22, 2017
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות מלוחות מיוגורט (חלביות) מ-5 מצרכים בלבד!

*העוגיות יוצאות במרקם של קרקרים פריכים.

עוגיות יוגורט מלוחות

מצרכים (כ-25 עוגיות):

1 כוס (140 ג') קמח

חצי כפית (3 ג') מלח

50 גרם חמאה מומסת

3-4 כפות יוגורט

לקישוט: שומשום, קצח, תבלין זעתר, תבלין כוסברה ופטרוזיליה.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את הקמח עם המלח והחמאה. מוסיפים יוגורט בהדרגה ולפי הצורך עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה, אחידה ונוחה לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח"כ לשים מעט עם הידיים).

-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ומעל מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של עד חצי ס"מ. קורצים עיגולים בוקטר של 4-5 ס"מ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

-מפזרים מעל תוספות שאוהבים (שומשום או קצח או זעתר וכו'..), מהדקים מעט  לבצק עם האצבעות ומכניסים לתנור. אופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

עוגיות יוגורט מלוחות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על התשובה המהירה!
    שמתי חצי כוס שמן והבצק היה ממש נוח לעבודה פשוט כשיצאו מהתנור נשרפו ולא נאפו
    מה הייתה הטעות?
    תודה רבה!

    1. העוגיות נשרפו אך לא נאפו?
      אפית על תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) או טורבו?
      כמה זמן אפיה?

    1. היי נירית,
      כמה שמן שמת ובאיזה כוס השתמשת?
      הבצק אמור לצאת רך אבל נוח לעבודה.

  2. יצא מאוד טעים! השתמשתי בקמח נטול גלוטן רב תכליתי ובפעם הבאה פשוט אכפיל כמויות. תודה!!

    1. היי,
      השתמשתי פעם אחת ביוגורט BIO של דנונה 3% ופעם שניה ביוגורט 4.5% של תנובה.

    1. החמאה מאוד מוסיפה. עם שמן העוגיות יוצאות מעט יבשות. לא מרגישים כל כך את הטעם של החמאה בעוגיות.

  3. הי, נראה מתכון מצוין. יש לי שתי שאלות:1. האם ניתן להכין מקמח כוסמין? 2. כמה זמן ניתן לשמור אותם? (האם מתאים לחייל).

    1. היי טליה,
      אני חושבת שאפשר להכין גם מקמח כוסמין.
      ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה 2-4 ימים.

  4. הכנתי את העוגיות. יצא יבש מאד ובלתי אכיל. זרקתי לפח. הכנתי פעם נוספת והסיפור חזר על עצמו. יבש וקשה.
    הלך לפח.

    1. היי אורי,
      העוגיות אמורות לצאת פריכות כמו במרקם של קרקרים. הכנת לפי המתכון? עם חמאה מומסת? באיזה יוגורט השתמשת?
      אולי הן היו יותר מידי זמן בתנור?

    2. היי אפרת
      אני יקה וככזה אני מקפיד על הוראות המתכון מילה במילה. הכנתי לפי המתכון, כולל חמאה מומסת. אפיתי 18 דקות ב180 מעלות. השתמשתי ביוגורט דנונה של שטראוס 3%. כאמור הכנתי פעמיים ובשניהם יצא יבש מאד וקשה. בלתי אכיל.

    3. מוזר. הכנתי אותן פעמיים ויצא לי מוצלח. אולי ציפית למרקם עסיסי יותר של עוגיות ומאחר והן יצאו יותר כמו קרקרים אז פחות אהבת.
      בכל מקרה, צר לי שהתאכזבת.
      שבת שלום

  5. דייי
    ניראה מושלם!!!!
    אפשר גם יוגורט עם טעמים? כמו פירות יער, פקאן וכו'?
    זה ניראה לי יעשיר את הטעם, נכון?

    1. היי דבורי,
      דווקא בגלל שהעוגיות מלוחות אולי עדיף להשתמש ביוגורט בטעם נייטרלי אבל העלת רעיון מעניין 🙂 יכול להיות שאפשר להפוך את העוגיות למתוקות ובמקום חצי כפית מלח לשים 2 כפות סוכר ואז אין בעיה לנסות עם יוגורט בטעמים אחרים.
      ולגבי מה שרשמת באודות, אם בא לך את יכולה להעלות וזה לא יפורסם.

    1. היי ציפורה,
      אולי אפשר לשים מים במקום יוגורט אבל לדעתי זה ישנה את המרקם וחבל. יש הרבה עוגיות פרווה אחרות טעימות שניתן להכין.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר