מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה

עוגיות טחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 20, 2014
Last modified:מרץ 23, 2016

Summary:

עוגיות טחינה

מצרכים (כ-20 עוגיות):

5 כפות גדושות טחינה גולמית

3 כפות גדושות סוכר

50 גרם חמאה מומסת (לטבעונים: ניתן להמיר במחמאה או ב-2 כפות שמן קוקוס מוצק)

2 כפות שמן קנולה

1.5 כוסות קמח רגיל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומסדרים נייר אפייה בתבנית.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים (מספיק לערבב בכף או בידיים).

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, משטחים ומניחים על נייר האפייה. אופים כ-20 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות לאחר צינון בחוץ). לפני ההגשה- ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.

הערה: אם הבצק פירורי ויבש מידי, הרטיבו את הידיים לפני שאתם מעבדים אותו.

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה מתכון, מתכון לעוגיות טחינה, עוגיות טחינה קלות להכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

221 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מיטל,
      במקום הסוכר או חלק ממנו אפשר לשים דבש, באותו יחס.
      לגבי קינמון, בדר"כ לטחינה יש טעם דומיננטי וזה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם קינמון אפשר להוסיף כחצי כפית.
      שבוע טוב 🌷

  1. המתכון בלי ביצה וכתבת בתגובות שאפשר להוסיף ביצה, איך אפשר לדעת מתי אפשר להוסיף ביצה?
    יש אפשרות לעשות את העוגיות ללא סוכר?

    1. אפשר להוסיף ביצה בסוף. אם במקרה הבצק דביק מידי למרות שהרטבת ידיים תוסיפי עוד כף קמח.
      אפשר לשים תחליף סוכר במקום סוכר אבל בלי סוכר בכלל זה ייצא חסר טעם.

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אם הוא כבר אוכל ביסקוויטים רגילים כמו פתי בר אז כן. בכל מקרה תמיד כדאי להשגיח בזמן שהוא אוכל.

  2. היי אפרת,
    לא בקשת ביצה במתכוןנכון
    העוגיות יצאו לי נוזליות מידיי ואני לא מצליחה לעשות את הצורות ..
    למה זה קורה?

    1. היי חן,
      אין ביצה במתכון. אם התערובת יצאה דלילה אני משערת שהשתמשת בכוס קטנה למדידת הקמח.
      כדאי להוסיף עוד קמח עד שהתערובת מתייצבת.

  3. היי אפרת לגבי שמן קנולה ניתן להוסיף במקום שמן קוקוס 2 כפות נוזלי? על הקיים של 2 כפות מוצק.
    תודה

  4. היי אפרתי מצטערת שאני מציקה לך במתכונים חחח אבל בזכותך התאהבתי בבישול!! חביתה לא ידעתי להכין עד שהתחלתי לבשל לפי המתכונים שלך.. ועכשיו לשאלה ראיתי שכתבת שאם לא רוצים לשים חמאה/מרגרינה אפשרי רבע כוס שמן, האם זה בנוסף ל2 כפות שמן שרשמת?

    1. היי שרון,
      תרגישי חופשי 🙂
      כן, בנוסף (זאת אומרת לשים רבע כוס שמן + 2 כפות שמן).

  5. יצא מעולה! לא היה לי מיץ תפוזים אז הוספתי במקום מי קוקוס וקצת מי ליצ'י( על בסיס קוקוס) ויצא ממש טעים

  6. ניסיתי את המתכון .
    סוכר חמאה הקצפתי לדקה . הוספתי ביצה . טחינה . שמן הקצפתי כדקה . לאחר מכן קמח עם אבקת אפייה.

    העיסה מצוינת ולא מתפוררת. אפיתי עשרים דקות . לצערי יצאו עוגיות קשות, לא סדוקות כיאה לעוגיות טחינה ולא רכות ומתפוררות בפה כפי שציפיתי .
    זרקתי את כולם.
    את החלק השני הוצאתי מהתנור לפני סיום עשרים דק וזרקתי גם.
    לא יודעת מה היה לא נכון.

    לא יצא טוב בכלל.

    1. היי מריה,
      נסי פעם הבאה לערבב ידנית עם כף ולאפות ב-170 מעלות במשך 12-14 דקות.
      לדעתי זה בגלל אפיה בחום גבוה ויותר מידי זמן.

    1. היי דבי,
      נכון, אלה עוגיות עדינות ומעט מתפוררות. הוספת ביצה? כי הביצה אמורה להפוך את העוגיות לפחות מתפוררות.
      בדר"כ אפיה על 170 מעלות במשך 20 דקות אמורה להספיק. הן אמורות להזהיב ממש קלות, רק בצדדים.

  7. היי
    העוגיות יצאו טעימות אך מאוד דחוסות. מה אפשר לעשות כדי לקבל מרקם אוורירי יותר לפעם הבאה?

    1. היי נוי,
      אפשר להוסיף לתערובת ביצה וחצי כפית אבקת אפיה.

  8. אפרת שלום,אני לא מצליחה ליצור כדורים זה מתפרק לי, מה עושים?
    בינתיים הנחתי במקרר עד לתגובתך

    1. היי לאה,
      זה בגלל שאין בבצק ביצה. אפשר להוסיף ביצה או להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד.

  9. היי,
    ניסיתי לעשות אתמול את העוגיות, בדיוק לפי מה שרשום. המרקם של העיסה צריך להיות נוזלי?
    לפי איזה כוס מדידה שמת קמח אולי זאת היתה הבעיה …

    1. היי הילה,
      אם המרקם יצא נוזלי קרוב לוודאי שזה בגלל שימוש בכוס קטנה מידי.
      בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      מצרפת תמונה של הכוס

      glass1

    1. לדעתי כן. צריך לקחת בחשבון שזה ירטיב את התערובת ולכן אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף קצת קמח.
      יום מקסים 🙂

  10. פעם ראשונה שמגיב. אתר ממש-ממש מעולה, כל הכבוד!
    הכנתי כבר עשרות מתכונים, בעיקר עוגיות ועוגות ותמיד יוצא מעולה ומתחסל מהר!
    הכנתי מקודם את עוגת השמרים שוקולד ונגמר לי הסוכר הלבן… עכשיו אני רוצה להכין את עוגיות הטחינה שהכנתי כבר מספר פעמים – האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל ו/או אבקת סוכר ו/או סוכר חום (חושש שהסוכר החום ישנה מאוד את הטעם)?

    1. היי שלומי,
      שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
      לגבי עוגיות הטחינה אפשר לשים 3 כפות אבקת סוכר (רגילות, לא גדושות) או להשתמש ב2 כפות מייפל וב2 כפות סוכר חום. מומלץ לערבב את הסוכר החום היטב עם הטחינה עד שיימס ואז לערבב עם יתר החומרים.

    1. היי ציפי,
      עוגיות שאינן מכילות ביצים הן בדר"כ מעט מתפוררות.
      שבוע מקסים 🙂

  11. אפרת
    זו הזדמנות פעם אחת להגיד לך תודה על אינספור פעמים שאנחנו נהנים מהאתר המדהים שלך!
    עשיתי לי קיצור דרך סמארטפון כמו אפליקציה לאתר שלך…
    ועכשיו לעניין – זה המתכון הכי הכי שלך!!
    אני מכינה אותו בקביעות בכמות כפולה ( גם ככה נגמר לפני שמתחיל…)
    אני מוסיפה קצת שוקולד צ'יפס, בשביל המתיקות…

    תודה רבה רבה אפרת!!

  12. טיפ – אל תחליפו את השמן בשמן זית!
    המשפחה של בעלי מגדלת עצי זית ויש לנו שמן זית מעולה ואני רגילה שהוא עובד תמיד.
    בעוגיות הוא יוצר טעם לוואי…

    1. כן מיטל, אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם של הטחינה בעוגיות יהיה דומיננטי.

  13. היי.
    מה קורה אפרת????
    גלשתי כ"כ ללימודים שכבר כמעט שכחתי איך אופים…….
    אבל אתמול הכנתי את העוגיות והם יצאו סוףףףףף
    כל המשפחה התענגה עליהם וניראה לי כבר לא נשאר מהן פירור.
    אני כבר הולכת לבדוק אם נגמר כי אם לא באלי אחד…….
    המשך חיים מענינים!!!!!(לפחות יותר משלי……..:)

  14. האם ניתן במקום חמאה לשים שמן קוקוס בכביש קרה? אם כן באיזה כמות ובאיזה אופן? פעם ראשונה שאעשה בו שימוש.

    1. היי מור,
      אפשר לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא מומס/נוזלי יש לשים רבע כוס).

    1. היי מיטל,
      אני חושבת שכן. אני מניחה שהבצק ייצא מתפורר וקצת יבש. אם כן אפשר להוסיף ביצה או כמה כפות מים בהדרגה (עדיף ביצה).
      שנה טובה 🙂

  15. אז ככה…. אני בת 15 ואני לא כך כך מבינה בבישול אבל בזמן האחרון אני נורא מתעניינת בזה ואוהבת להכין קינוחים ודברים טעמים והמשפחה נורא אוהבת… אני הכי אוהבת את המתכונים באתר הזה כבר ניסיתי פה כל כך הרבה מתכונים ותמיד טעים ומקבל המון מחמאות:) עכשיו מנסה את העוגיות טחינה… בטוחה שיצא טעים:) תודה רבה על הכל!!!

    1. בעבר היו קונים את זה בחנויות טבע. היום אפשר למצוא את זה כמעט בכל סופר.

  16. אני מכינה את העוגיות ונזכרתי שהגיעה זמן להודות לך על כל המתכונים המוצלחים שהכנתי מאתר זה ,באמת קלים ו טעימים כמו שאני אוהבת ומככבים אצלנו בשולחן שבת .אז שוב תודה ושבת שלום

  17. אני באטרף על האתר שלך,כל יום במשך שבוע מכינה מתכונים שלך, בעלי כבר שואל מי אני ומה עשיתי לאשתו….. כל מתכון יותר טוב מהשני! איזה כיף, תודה!

    1. איזה כיף לשמוע!
      תודה נירית והמשך אפיות ובישולים מוצלחים 🙂

  18. עוגיות מעולות!!! משוגעת על האתר שלך, ניסיתי המון מתכונים מכאן וכולם מוצלחים וקוצרים מחמאות. תודה רבה אפרת!!

  19. היי ליאורה,
    את יכולה להכין עם טחינה מלאה פשוט הטעם של העוגיות יהיה חזק יותר.
    כוס זכוכית סטנדרטית רגילה בנפח של 240 מ"ל. אם יש לך משקל אז כוס וחצי קמח יוצא 210 גרם.
    וכן, משטחים את העוגיות עם הידיים.
    בהצלחה 🙂

  20. יש לי טחינה גולמית 100% שומשום טהור של חברת עדן זה בסדר? ומשטחים עם הידיים? וכןס מדידה?

    1. היי טלאור,
      החמאה תורמת לפריכות העוגיות אבל אני מניחה שאפשר להמיר אותה ברבע כוס שמן.
      בהצלחה וחג פורים שמח 🙂

    1. היי שני,
      לצערי אני לא יודעת כמה קלוריות אבל לדעתי ניתן לחפש ב"גוגל" מחשבוני קלוריות ולהזין את המרכיבים 🙂

  21. יצא מעולה
    עשיתי כמות כפולה מהמתכון (הכל כפול 2)
    ממליץ להוסיף שלושת רבעי כוס מים
    ככה נוח יותר לעבוד .
    תודה

    1. היי סתיו,
      לגבי המתיקות זה עניין של טעם. פעם הבאה אפשר להוסיף יותר סוכר.
      לגבי זה שהן התפרקו זה בגלל שהתערובת לא מכילה ביצה. ניתן להתגבר על זה ולהוסיף לתערובת מעט מים עד שהתערובת הופכת לנוחה ופחות מתפוררת.

  22. אני גרה בחו"ל. יש לי תנור גז- החום מגיע רק מלמטה, תוכלי להמליץ איך לאפות את העוגיות? ניסיתי כמה פעמים להכין עוגות ותמיד הם לא תפחו יפה או נשרפו מלמטה. תודה!

    1. היי דבורה,
      אם את רגילה לאפות בטורבו לא צריכה להיות בעיה. בגלל שטורבו היא תוכנה שיותר חזקה מהתוכנית הרגילה צריך לשים לב אם העוגיות משחימות מהר מידי ואם כן יש להוריד את הטמפ' ל160 מעלות. בנוסף, קחי בחשבון שייתכן והעוגיות יהיו מוכנות לפני הזמן וכדאי לבדוק אותן כבר אחרי כ-15 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי שרית,
      יכול להיות שהשתמשת בטחינה רגילה ולא טחינה גולמית?? אני לא רואה סיבה אחרת לטעם ולמליחות.

  23. שתי שאלות:

    1. באיזה חום התנור?

    2. לפי התמונה רואים שפוזר סוכר רגיל על העוגיות.. האם אפשר לפזר אותו על העוגיות? (לפני האפיה)

    1. היי שלומית,
      יש לחמם את התנור מראש ל170 מעלות.
      אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגיות לאחר האפיה (לאחר שהן מתקררות) או לפזר סוכר רגיל על בצק העוגיות לפני האפיה ולאפות.
      בהצלחה 😉

    1. היי מיכל,
      יכול להיות שהעוגיות יהיו מוכנות כמה דקות לפני, זה תלוי בסוג התנור.
      כל עוד העוגיות לא משחימות תשאירי אותן 20 דקות בתנור. הן אמורות רק להזהיב מעט.
      בהצלחה 😉

    1. היי חגית,
      יכול להיות שדווקא כן 🙂 אם לא מנסים לא יודעים.
      אם את מחליטה לנסות שימי 1-2 כפות.
      בהצלחה 😉

  24. שאלה אולי קצת טיפשית
    על הטחינה הגולמית רשום שצריך להכין אותה ולערבב כל כוס עם כוס מים…
    במתכון רשום 5 כפות טחינה גולמית.. האם הכוונה היא לפני שמכינים אותה?
    במידה ומשתמשים במחמאה הכמות בגרם זהה לכמות בחמאה נכון?
    תודה מראש

    1. היי שני,
      הכוונה לטחינה כמו שהיא, לפני שמערבבים אותה עם מים. רק חשוב לערבב היטב את הטחינה לפני השימוש.
      מחמאה באותה כמות של החמאה.
      בהצלחה 😉

    1. היי צליל,
      אפשר, העוגיות פשוט ייצאו בטעם חזק של טחינה.
      המרירות לא נגרמת מסוג הטחינה אלא אם לא מערבבים את הטחינה היטב לפני השימוש או שהטחינה היא ישנה ולא טרייה.
      יום נפלא 🙂

  25. הכנתי את העוגיות ויצאו ממש טובות!! בשתי נגלות:
    בראשונה היה לי רק 25 גרם חמאה אז השלמתי בשמן ובשנייה שמתי כף שמן קוקוס (הוא היה צריך להיות מומס או קשה?) וגם לו הוספתי עוד כף- שתיים של שמן.. עד שהבצק היה נוח לעבודה.
    תודה רבה, שבת שלום וחג שמח 🙂 🙂

    1. מעולה!
      עדיף שהשמן קוקוס יהיה במצב מוצק ולא מומס.
      שמחה שיצא טעים 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
      שבת שלום וחג שמח!

    1. היי בטי,
      לא ניסיתי. קחי בחשבון שלפעמים לסילאן יש טעם חזק ודומיננטי גם אחרי אפיה.
      ממליצה בתור התחלה לשים כף אחת סילאן וכף אחת סוכר.
      בהצלחה 😉

  26. היי,
    זו הפעם הראשונה שאני מכינה עוגיות (בכלל קינוח!!!)

    יצא לי ממש טעים והמתכון ממש קל וקצר, העוגיות יצאו אחרי האפייה קצת יבשות, האם ביצה היתה עוזרת?

    סופש נפלא ותודה
    נטלי

    1. היי נטלי,
      שמחה לשמוע שיצא מוצלח, בייחוד שזו הפעם הראשונה 🙂
      תפקיד הביצה בעוגיות הוא לאחד בין המרכיבים ואז העוגיות היו פחות מתפוררות. אפשר לנסות לשים פעם הבאה רק חלמון ביצה (הצהוב), יכול להיות שזה קצת יעזור.

  27. היי, הכנתי את העוגיות אבל לא ניתן להכין אותן בידיים הבצק יצא לי דביק מדי. יכול להיות ששמתי יותר מדי טחינה?! בסוף סידרתי אותן עם כף בתבנית. מקווה שיצאו טוב…..

    1. היי לי,
      כן, אם הבצק יצא דביק כנראה ששמת יותר מידי טחינה.
      תעדכני איך יצא 🙂

  28. היי, תודה על המתכון. אני בטח עושה משהו לא נכון ניסיתי לעקוב אחרי ההוראות אך העוגיות ממש ממש מתפוררות. יש משהו שאני לא עושה נכון? תודה.

    1. היי תומר,
      הבצק מתפורר או העוגיות לאחר האפיה מתפוררות?
      אם הכוונה לבצק, תוסיף לו 1-3 כפות מים בהדרגה עד שהוא הופך להיות נוח לעבודה.

  29. שלום מירב.
    הכנתי עכשיו את העוגיות המיוחדות האלו.השתמשתי בקמח כוסמין,סוכר קוקוס,שמן קוקוס ושמן זית.יצא מעולה.טעים ונימוח.
    תודה רבה.

  30. אפיתי את העוגיות. הטעם נחמד אך הן מתפוררות בקלות ולא "חזקות". יש דרך להפוך אותן לפחות מתפוררות? תודה

    1. היי אור,
      הסיבה היא שאין ביצה במתכון (תפקיד הביצה הוא לאחד בין המרכיבים).
      אם אין לך בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות, אפשר להוסיף פעם הבאה ביצה (ואז אם הבצק נהיה דביק מידי בגלל הנוזלים בביצה, יש להוסיף עוד קמח עד שיתקבל בצק נוח לעבודה).
      שבת שלום 🙂

  31. וואו.. פשוט וואו!
    אין כמו עוגיות טעימות כדי להרשים את החמות 🙂 תודה רבה רבה!! האתר מסודר, ברור, המתכונים מעולים ועם זאת פשוטים.. כל הכבוד!!

    1. שמחה לשמוע איילת!
      פעם הבאה אם הבצק ייצא דביק פשוט תרטיבי את הידיים לפני שאת יוצרת עוגיות וכך הבצק לא יידבק לך לידיים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נילי,
      שמחה שיצא טעים 🙂 לגבי המתיקות זה באמת עניין של טעם. פעם הבאה תוסיפי יותר סוכר.
      שבוע נפלא!

    1. הי אורלי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
      אשמח לעדכון במידה ותנסי 🙂

    1. היי מיקי,
      כן אפשר. הכי מומלץ מבחינת הטעם זה "כמו סוכר" (יש לו הכי פחות טעם לוואי).

    2. שלום, רציתי לשאול האם ניתן להחליף קמח רגיל בשקדים טחונים לרגישים לגלוטן? כמה זמן ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה? תודה רבה

    3. היי ורד,
      לדעתי ניתן לשמור את העוגיות בקופסה סגורה כ- 7-10 ימים.
      לא ניסיתי להכין את העוגיות האלה מקמח שקדים כך שאינני יודעת האם העוגיות יחזיקו עם קמח שקדים (במיוחד כשאין ביצה במתכון שתפקידה להדביק את החומרים).
      בכל אופן, יש באתר מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/

    1. הי רני,
      לדעתי אפשר, אבל מומלץ לשלב עם קמח לבן, נגיד כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן וזאת כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
      יכול להיות שיהיה צורך להוסיף 1-2 כפות מים לבצק אם הוא ייצא פירורי ויבש.

  32. מודה שלא ציפית לכאלה עוגיות! פשוט מעולות! נימוחות, בצק נהדר ומהירות!
    בהחלט זהו המתכון הנבחר שלי!!

    1. היי,
      כוס מזכוכית עם ידית, זאת כוס של 220 מ"ל. אפשר גם להשתמש בכוס חד פעמית אבל מקרטון של שתיה חמה.

    1. היי מירי,
      זה לא ייצא אותו דבר מאחר והמרקם שונה בין טחינה לחלבה.
      שבוע מקסים 🙂

  33. היי, יש לי מס׳ שאלות:
    האם ניתן להוסיף שוקולד ציפס לעוגיות?
    אני קונה טחינה גולמית (של בארכה, הנסיך וכד׳) – הכוונה לטחינה הזו?
    הטעם הוא של חלבה?
    תודה

    1. היי,
      אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לעוגיות- פשוט להוסיף לתערובת או לפזר מעל בצק העוגיות לפני האפיה ולהדק מעט לבצק.
      וכן, הטחינה שאת קונה מצוינת והטעם של העוגיות בסוף דומה לטעם של חלבה.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  34. העוגיות ממש מפתיעות לטובה . כמה פשוט ככה טעים.
    בתנור שלי זה לקח רק 12 דקות …
    ו…ממליצה להמתין בסבלנות שיתקררו לפני שטועמים /:

    1. היי אפרת,
      אין שום בעיה להכין את העוגיות משמן קוקוס, טעם העוגיות לא אמור להשתנות.

    1. היי מורן,
      הסוכר תורם למרקם העוגיות והופך אותן ליותר קשות לכן אני מציעה להשתמש לפחות בכף סוכר אחת והשאר אפשר לשים סילאן.

    1. הי רעות,
      עדיף להמיס את החמאה בקערית כמה שניות במיקרוגל. אם אין ברשותך מיקרוגל אז אפשר במחבת על האש.
      לגבי הכמות- תסתכלי מה רשום על חבילת החמאה שיש לך. אם רשום על החבילה 100 גרם אז תחתכי חצי חבילה. אם רשום 200 גרם אז תחתכי רבע חבילה. בכל אופן זה אמור להיות ריבוע בגודל 4 ס"מ על 5.5 ס"מ (אם יש לך סרגל למדוד..)

    1. הי זוהר,
      היה צריך לצאת לך כמות כפולה ממה שהכנת.
      יכול להיות שבתמונה העוגיות נראות גדולות כי הצילום הוא מקרוב אבל העוגיות הן קטנות 🙂

  35. היי,
    ניסיתי להכין את העוגיות ולא יצא לי כמו שאמור לצאת..
    שמתי את הכמויות בדיוק כמו שאמרת, לא שיניתי כלום במתכון. בכל זאת הבצק יצא ממש מתפורר, עד כדי כך שלא הצלחתי ליצור את העיגולים. הרטבת הידיים רק הרעה את המצב.
    הוספתי מעט חמאה ושמן ובהמשך עוד טיפה טחינה רק כדי שאצליח ליצור את העיגולים, אבל ברגע ששיטחתי אותם ישר ראו סדקים והיה ברור שהמרקם לא תקין.
    הטעם לאחר האפיה דוקא טעים, אבל המרקם הקמחי פוגע בהנאה מהעוגיות ויוצר תחושת יובש בפה.
    מה עשיתי לא נכון?
    אולי היה עדיף לשים פחות קמח?

    1. הי מעיין,
      המרקם של הבצק במתכון הזה אמור לצאת מעט מתפורר אבל לא בצורה שלא ניתן ליצור עיגולים.
      בדר"כ מספיק להרטיב ידיים וכבר יותר נוח לעבוד עם הבצק. זה נכון שלאחר שמשטחים את העיגולים נוצרים מעט סדקים מסביב (את יכולה לראות את זה בתמונה התחתונה).
      יכול להיות שהשתמשת בכוס מעט יותר גדולה למדידת הקמח ומכאן המרקם הקמחי והקושי לעבוד עם הבצק. פעם הבאה תנסי לשים כוס ורבע קמח ותראי אם יש שיפור במרקם.
      שבת רגועה ונפלאה 😉

  36. יצא מעולה!! תודה רבה על המתכון היה לי רק כוס קמח אחת אז הוספתי חצי כוס סולת ויצא מושלם… איפה שומרים את העוגיות? במקרר? בהנחה שלא חיסלנו הכל(:

    1. הי מירב,
      שמחה לשמוע שאהבת 🙂
      ניתן לשמור את העוגיות בקופסא/שקית אטומה בטמפרטורת החדר, עדיף במקום מעט קריר.
      שבת שלום!

  37. נשמע פשוט ומוצלח. לכמה עוגיות מתאימות הכמויות המצויינות (בגודל בינוני)?
    רוצה להכין אותן לגן…
    תודה רבה!

    1. הי יעל,
      בסביבות 17-20 עוגיות בגודל בינוני.
      מאחר ובכל מקרה תבנית התנור מספיקה רק לכ-20 עוגיות, אני ממליצה להכין בפעם הראשונה לפי הכמות שמצוינת במתכון ואחר כך להכין שוב במידת הצורך. לערבב שוב את החומרים בקערה לוקח כמה דקות 😉
      שבוע נפלא!

  38. תודה על המתכונים. עוגת חלבה פשוט מדהימה, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במחמאה במקום בחמאה, אני מעדיפה מתכונים לא חלביים

    1. היי רחל, אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב1/4 כוס שמן אך לא הייתי הכי ממליצה כי זה ישנה את מרקם העוגיות. שבת שלום 🙂

    1. היי שרה, במתכון הזה הטחינה מאוד מהותית ואין לה תחליף. אם את לא אוהבת טחינה אני מציעה שתכיני עוגיות אחרות. יש הרבה עוגיות טעימות אחרות 🙂

    2. את רצינית בשאלה שלך?? אם את לא אוהבת טחינה, אז למה נכנסת לראות מתכון לעוגיות טחינה? 🙂
      איך אפשר להכין עוגיות טחינה ללא טחינה? נראה לך הגיוני??

    3. לא אוהבת טחינה חחחחחחח חחחחחחח אז למה נכנסת חחחחחחחחחחחחחחחחחח

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר