מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 3, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות טבעוניות בריאות וטעימות – פריכות ונימוחות בפה

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

מצרכים (כ-20 עוגיות):

1 כוס (140 ג') קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין מלא)

1 כוס (95 ג') קוואקר (שיבולת שועל דקה)

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

5 כפות גדושות (85 ג') סוכר

4 כפות (32 ג') שמן קנולה

כפית (5 ג') תמצית וניל

7-9 כפות גדושות טחינה גולמית (*חשוב לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)

4 כפות מלאות (60 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סוכר, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה (מתחילים ב-6 כפות וממשיכים להוסיף כל פעם כף טחינה נוספת עד שהתערובת מתגבשת והופכת לאחידה). בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות. (אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים).

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות. מוצאים ומצננים לגמרי (הערה: העוגיות יוצאות מעט רכות ומקבלות פריכות לאחר צינון מוחלט).

*הערה לגבי מרקם העוגיות: העוגיות עדינות, נימוחות ועלולות להתפרק.

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

111 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על עוד מתכון מעולה!
    שיניתי קצת את הכמויות והמרכיבים לפי הצרכים שלנו: כוס קמח ללא גלוטן, כוס וחצי קוואקר ללא גלוטן ו-5 כפות דבש במקום הסוכר. לא שיטחתי אות העוגיות לגמרי והן יצאו טעימות מאוד! אמנם מעט דחוסות במרקם אבל המשפחה טרפה אותן בהנאה רבה.
    תודה אפרת 🙂

  2. היי,
    היה צריך לשטח את העוגיות לגמרי? אני חשבתי שלחיצה קטנה תספיק ושהן יהפכו לשטוחות בתנור, אך זה לא קרה.. הן נשארו גבוהות.

  3. היי אפרת!
    זו הזדמנות להודות לך על האתר המקסים הזה אני נעזרת בו מאד!
    העוגיות יצאו טעים אש!

  4. היי אפרת,
    קודם כל, תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
    (העוגיות גרנולה שלך הפכו לקבועות בבית)

    גם המתכון הזה נראה טעים.
    כמה שאלות, לפני שרצה להכין:
    1. אפשרי עם טחינה מלאה או שישפיע לרעה על הטעם?
    2. במידה ועושה עם קמח כוסמין- לשים 140 גרם או כוס (שזה קצת פחות)
    3. אפשר להוריד מהסוכר ושעדיין יצא טעים? באיזה מידה שישאר במתיקות מעודנת?

    1. היי ליאור,
      1. זה כן משפיע על הטעם אבל זה עניין של טעם.
      2. כוס קמח כוסמין (130 ג')
      3. אני ממליצה להשאיר לפחות 3 כפות גדושות סוכר כי אחרת זה יהיה חסר טעם.

    1. היי שלי,
      אני מניחה שאפשר לשים 4-5 כפות סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
      בכלל שהסילאן נוזלי אז יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות טחינה (תראי לפי מרקם הבצק).

  5. היי אפרת, אני מנסה להבין מה ההבדל בין שני המתכונים של העוגיות שלך עם הקוואקר והשוקולד (שניהם גם עם טחינה). אשמח לדעת איזה מהן יוצאת פריכה וקראנצית.תודה רבה! שבת שלום!

    1. היי נטע,
      לאיזה עוד עוגיות התכוונת? למתכון הזה ולעוגיות שיבולת שועל ושוקולד? אם כן, האחרונות עם ביצה ולא עם טחינה.
      העוגיות במתכון הזה הן פריכות אך מתפוררות והעוגיות שיבולת שועל ושוקולד יותר יציבות וקראנציות.
      שבת שלום 🙂

  6. הי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגיות לשבת משפחתית ולא רוצה שיהיה פשלות עם התפוררויות… להוסיף ביצה כדי לחזק את התערובת?
    ובלי קשר למתכון הזה… יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם חלב פג תוקף? יש לי שקית וחצי…
    תודה!

    1. היי שרה,
      כדאי להוסיף ביצה כי הן מתפוררות בלי.
      לגבי החלב, אני יודעת שיש כאלה שמכינים איתו גבינה אבל אין לי מתכון.
      ערב נעים 🙂

  7. היי אפרת! אני לא יודעת איזו פעם זו שאני מכינה את העוגיות, והן כל פעם מוצלחות מאוד! החברות הטבעוניות וגם אלה שלא יוצאות מרוצות (:
    אפשר להקפיא את העוגיות?

    1. היי הודיה,
      שמחה שיוצא מוצלח 🙂
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

    1. אני חושבת שכן. אני רק מקווה שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת עוגיות.

    2. באמת יצא נורא מתפורר הוספתי ביצה קטנה ועוד מים מקווה שיצא טעים, זה עכשיו בתנור ‎:-)‎

    1. היי חיה,
      אני חושבת שאפשר להכין בלי הקוואקר ולהוסיף עוד כשליש כוס קמח. מספיק לשים חצי כפית אבקת אפיה ולהפחית את כמות הסוכר ל4 כפות.
      אגב יש גם מתכון של עוגיות טחינה שאפשר להוסיף להן שוקולד צ'יפס אם אוהבים.

  8. שלום אפרת!
    סוף סוף הגעתי לרשום לך על האתר שלך המעולה!!!
    ובמיוחד המתכון הזה שהוא הכוכב במטבח מאז שעברתי לתזונה טבעונית.
    וכמובן ששיתפתי את המתכון עם עוד עשרות טבעוניים.
    נודה לך ונשמח מאוד לעוד מתכונים טבעוניים ומוצלחים.
    נ.ב אשמח אם תוכלי לפחות לציין ליד המתכונים כיצד ניתן להפוך אותם לטבעוניים (ללא ביצים)
    תודה רבה רבה.

    1. היי עדיה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      כמובן שאעלה מתכונים טבעוניים נוספים.
      אשתדל לציין או לפחות להכין מדריך של תחליפי ביצים באפיה.

  9. הכנתי עכשיו את העוגיות, כבר בשלבי העיבוד היה לי קשה לגבש את העיסה לעוגיות, בעיקר היו הרבה פירורים. מה אפשר לעשות כדי לחבר את העיסה ?

    1. היי ליאורה,
      התערובת אכן מתפוררת בגלל שאין ביצה בתערובת שהיא בעצם מדביקה את החומרים.
      את יכולה להוסיף טחינה גולמית עד 9 כפות ואם כבר שמת, תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.

    1. היי נופית,
      אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או בסילאן. בגלל שהם נוזליים יכול להיות שיהיה צורך להפחית את כמות הטחינה. ממליצה להתחיל ב- 2 כפות טחינה ולהוסיף יותר עד לאיחוד התערובת.

  10. הכנתי את העוגיות יצאו ממש טעימות מומלץ מאודד טעים בטרוף (הוספתי להם שומשום כדיי מאוד) תודה רבה על המתכון

  11. היי- פעם ראשונה שעשיתי את המתכון הזה, העוגיות קצת התפוררו אבל יצאו טעימות!!! תודה רבה- מוצלח מאוד!

    1. היי רותי,
      נכון, העוגיות עדינות ולכן מעט מתפוררות.
      בכל אופן, שמחה שיצא טעים. זה הכי חשוב 🙂

  12. כבר לא נעים לי לשגע אותך עם כל הקלוריות, אבל רק אם באמת לא קשה לך, כמה קלוריות יש בכל עוגיה?
    זה נראה פצצה ובא לי להכין.

  13. הוספתי קצת רסק תפוחים (כף או שניים) וזה תורם יפה ללכידות התערובת. לא הולכת לשאול אם אפשר להחליף טחינה, שוקולד או שיבולת שואל או להכין פסטה במקום..:-D

  14. הכנתי ויצא טעים מאד מאד.. שמתי צימוקים במקום שוקולד צ'יפס, אבל הם קצת נשרפו ויצאו קשים, אז לא מומלץ.

    1. היי יפה,
      התכוונת לקוואקר או לתערובת? הקוואקר עצמו לא אמור להתרכך. אם התערובת יבשה או פירורית יש להוסיף עוד טחינה או מעט מים.

  15. עשיתי את העוגיות והפעם העיסה יצאה טיפה דביקה והרבה יותר נוחה וקלה לעבודה
    שמתי 2 כפות ממרח תמרים + ביצה במקום הטחינה
    ושמתי 4 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר
    והוספתי עוד שוקולד ציפס
    יצא אפילו הרבה יותר טעים מפעם קודמת, אפילו בעלי אמר שהפעם יותר טעים
    בקיצור הולך להיות אצלנו מתכון קבוע 🙂
    תודה על מתכון טעים ובריא

  16. האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה ואם כן כמה?
    וכל זה שאני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר

    תודה

    1. אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי. קחי בחשבון שאולי העוגיות יהיו מעט מתפוררות אם את לא שמה ביצה.
      נראה לי שעדיף שתשימי ביצה + 2-3 כפות ממרח תמרים.
      אם את שמה ממרח תמרים 4 כפות סירופ אגבה אמורות להספיק. אם לא, שימי 5 כפות מאחר ובעוגיות שהכנת רשמת שחסרה מתיקות.

  17. אז עדכונים
    שמתי 15 דקות בתנור, שהוצאתי אותן הן היו רכות, נתתי להן להצטנן איזה חצי שעה ואז אכלתי
    יצא ממש טעים, קריספי וקראנצי, מרוב שהיה טעים אכלתי אחת וישר לקחתי עוד אחת
    בעלי אמר שטעים אבל יותר מדי שוקולד ציפס, שמתי 4 כפות של שוקולד ציפס, אני לעומתו חושבת שאפשר היה להוסיף עוד שוקולד ציפס
    אבל אני מאוד אוהבת שוקולד 🙂

  18. עשיתי את העוגיות ושמתי ביצה במקום הטחינה עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום
    התערובת הייתה יבשה וקשה לעשיית עיגולים
    שמתי בתנור, מקווה שיצא טוב
    היא אמורה לצאת כזאת יבשה? עשיתי משהו לא בסדר אולי?

    1. היי מיכל,
      בדר"כ כשהתערובת קשה, יבשה או מתפוררת כדאי להוסיף מעט מים לתערובת כי זה אומר שחסרים נוזלים בתערובת. יכול להיות שהנוזלים של הביצה לא הספיקו ביחס לטחינה שגם היא נוזלית.
      תעדכני איך יצא 🙂

  19. יש לי שאלה באופן כללי לכל העוגיות עם השיבולת שועל כולל המתכון הזה
    שרשום להוסיף שיבולת שועל, האם הכוונה בצורתו הטבעית או שיש צורך לטחון אותו לאבקה?
    תודה

    1. היי,
      תמיד הכוונה לשיבולת שועל בצורתו הטבעית אלא אם כן רשום במפורש לטחון אותו.

    1. היי מיכל,
      הטחינה תורמת לטעם ולמרקם העוגיות. אם מוותרים על הטחינה יש צורך להוסיף ביצה.

  20. הכנתי את העוגיות אך אחרי האפייה התפוררו למרות הטעם המדהים שלהם 🙂 רוצה להכין אותם היום שוב מה ניתן לעשות כדי שלא יתפוררו אחרי האפייה? תודה

    1. היי אנואר,
      זה בגלל שאין ביצה בתערובת. אם אין לך בעיה להשתמש בביצה את יכולה להוסיף לתערובת ביצה אחת ולשים 6-7 כפות טחינה גולמית (כי הביצה גם ככה נוזלית). אם התערובת יוצאת נוזלית או דלילה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.

    1. היי טלאל,
      אפשר לשים אגוזים טחונים דק או שאפשר לשים יותר קמח, ככוס וחצי קמח סה"כ. אם התערובת נוזלית או מאוד דביקה- להוסיף עוד קמח.
      בהצלחה 🙂

  21. שמתי את הכמות הנדרשת לפי המתכון, יצאו לי 39 עוגיות! באמצע יצירת הכדורים והשטחתם הלכתי להדליק את הטוסטר אובן כדי שאוכל לאפות הכל ביחד.
    בנוסף, החלפתי את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא. בינתיים בתנור זה מריח מצוין 🙂

    1. רק עכשיו, כשנכנסתי למתכון כדי להכין שוב, הבנתי ששכחתי לעדכן…
      הפחתתי את הסוכר ל-2 כפות ואת השמן ל-2 כפות, יצא מעולה! 🙂

  22. תודה רבה על המתכון!
    הכנתי ויצא טעים מאוד, כולנו נהנינו מהן!

    אני אגב, הוספתי כף סילאן והשלמתי עם כף וחצי סוכר..( במקום ה-3 כפות סוכר)

    תודה לכם 🙂

  23. תודה רבה!! הכנתי אתמול ויצא מדהים. איכשהו יוצא לזה טעם של מין חמאת בוטנים, והמרקם ממש מיוחד. בהחלט שומרת את האתר הזה במועדפים

  24. היי אילנה,
    קמח כוסמין מלא הוא יותר טעים ואוורירי אבל את יכולה להשתמש גם בקמח מלא רגיל.
    שבת שלום 🙂

    1. היי מירי,
      מאחר ומרקם העוגיות עדין לדעתי החמוציות לא יתפסו בעוגיות לכן אם שמים אז כמות קטנה וכדאי לקצוץ אותן לחתיכות קטנות.
      ערב נעים 🙂

  25. הוצאתי אותן בהירות לאחר כ-רבע שעה. והיו טיפה רכות והתקשו לגמרי [למרות שרני תמיד מכסה מיידית במגבת לשמור על הלחות…]
    הקטע שהן לא השתטחו בכלל בתנור. הן נשארו עיגולים מוצקים. התנור על חום רגיל
    טעימות הן כן. אבל לא מגרות כמו בתמונה 🙂

    1. העוגיות לא היו אמורות להשתטח לבד בזמן האפיה, היה צריך ליצור כדורים ולשטח אותם לעוגיות לפני האפיה (ראי במתכון) 🙂

  26. טוב, אז העוגיות בתוספת קצת מים —
    יצאו פשוט פשוטות וקשיחות. כלל לא נימוחות ורכות ומשתטחות כמו בתמונה
    [אגב, הוספתי קצת קינמון, את האגוזים לא הוספתי]
    למה ומדוע? :0

    1. אני גם מנסה להבין מדוע. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן מהתנור הן היו רכות מעט?

    1. מצטערת מירי, פספסתי את שאלתך.. כן, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק.

  27. שלום
    אני מכינה כעת. אבל מוזר שאין פה שום נוזלים
    הטחינה והשמן לבד לא ממש מגבשים לבצק

    1. היי מירי,
      אם לאחר שהוספת 4 כפות שמן ו- 9 כפות טחינה עדיין הבצק פירורי ולא מגובש, תוסיפי מים בהדרגה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר