מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה מקמח מלא

עוגיות טחינה מקמח מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 30, 2013
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

עוגיות טחינה מקמח מלא 

עוגיות טחינה מקמח מלא

(כמות כ- 35 עוגיות)

מצרכים:

1 כוס קמח מלא

שליש כוס קמח לבן

כפית אבקת אפיה

שליש כוס סוכר (ניתן לשים במקום שליש כוס "כמו סוכר" או תחליף סוכר אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

25 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (יש להוציא לפני כשעה לפחות מהמקרר)

2 כפות שמן קנולה

1 ביצה

4 כפות מלאות טחינה גולמית

1-4 כפות מים (רק במידת הצורך)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר אפיה נוסף (כאשר הבצק נמצא בין שני ניירות אפיה). בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.

-קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים על נייר אפיה.

-אופים בתנור 15-17 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמחים שרשמת. האם עלי לשנות משהו במתכון בהתאם?

    1. אפשר לשים כ-4 כפות דבש. בגלל שהדבש נוזלי לא נראה לי שיהיה צורך להוסיף מים.

    1. היי אדל,
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אפשר לשים כוס ושליש אך אם יש לך קמח מלא רגיל מומלץ להוסיף שליש כוס קמח רגיל כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
      במקרה שאין לך קמח רגיל, שימי כוס ורבע קמח מלא.

  2. כמות הסוכר / הממתיק במתכון נמוכה מאוד-מאוד. אני לא חובבת של טעם מתוק חזק, אך גם לטעמי יצא אפילו לא מתקתק.
    נאלצתי להדביק כל שתי עוגיות בריבה, כדי שיהיה לזה טעם…

    1. היי סבטלנה,
      העוגיות אכן מתקתקות אבל יכול להיות שהטחינה הייתה קצת מרה (זה קורה לפעמים) ולכן הסוכר לא הספיק.

    1. היי גילה,
      מצרפת מתכונים לעוגיות מקמח מלא. בכל מתכון ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר במתיקות של כמות הסוכר המצוינת במתכון. התחליף שנותן תוצאה טובה ביותר באפיה הוא "כמו סוכר" (אבקה של סוכרזית) אבל אם יש לך תחליף אחר שאת רגילה להשתמש בו אין בעיה.
      עוגיות אגוזים
      עוגיות גרנולה
      כדורי גרנולה אפויים
      עוגיות שיבולת שועל
      עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
      יום נפלא 🙂

  3. כל הכבוד אני התחלתי מאפס בזכותך התחלתי לאפות לבשל גם קל ופשוט וטעים. העוגיות מהממות אין סיכוי להישאר רזה מבחינתי האתר שלך במקום ראשון לא מחליפה בשום שף. בהצלחה.

    1. היי מירי,
      עדיף מרגרינה, עם שמן לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם.

  4. שלום רב,
    ניסיתי להכין את המתכון של עוגיות טחינה מקמח מלא אבל לצערי הרב למרות שהכנתי לפי כל ההוראות כלומר שמתי את כל המצרכים לפי הכמויות הנדרשות לא הצליח לי כלומר לא קיבלתי עיסה אחידה.
    אשמח לשמוע היכן אולי טעיתי.
    יום טוב.
    בתיה.

    1. היי בתיה,
      קיבלת מרקם מתפורר? אם כן צריך להוסיף עוד מים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

    2. היי,
      לא הבעיה היא שקיבלתי תערובת מאד מימית, ניסיתי להוסיף עוד קצת קמח אבל עדיין התערובת לא הפכה לעיסה אחידה.

    3. באיזה גודל כוס השתמשת? ולא המסת את החמאה נכון? היה צריך פשוט להוציא אותה מהמקרר שעה-שעתיים לפני.

    4. השתמשתי בכוס בינונית אבל את החמאה לא המסתי לפני אלא בתוך העיסה.
      באיזה גודלכוס צריך להשתמש?

    5. בכוס סטנדרטית של 240 מ"ל. כנראה שהכוס שהשתמשת בה הייתה קטנה כי מהיחס בין כמות הקמח לכמות הנוזלים אמור לצאת דווקא בצק פירורי ולא מימי. שמת כף וחצי מים נכון? ולא כוס וחצי בטעות?

    1. היי טליה,
      בעוגיות האלה לא מומלץ לוותר על החמאה כי היא מוסיפה למרקם העוגיות.

  5. הי דניאלה,
    לעיתים הדבש משנה את מרקם העוגיות ולכן מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר איך זה ייצא.
    לדעתי אפשר לנסות לשלב דבש וסוכר יחד, נגיד כף דבש ו 2-3 כפות מלאות סוכר.
    שבוע נפלא 🙂

  6. כשכותבים ללא סוכר לא לרשום ולהזכיר בכלל סוכר חום או סוכר פירות וכדומה.אפילו כשיש הערה שלא כל מתכון מתאים לסוכרתיים. או שרושמים ללא סוכר או שיש סוכר בלי שום הערות.כשפותחים מתכון ומוצאים שרשום ללא סוכר אז שיהיה ללא סוכר זה לא צחוק זה מאד מסוכן !!!! למי רושמים את המתכון? רשום ללא סוכר, ישנם אנשים שלא מבינים וחושבים שסוכר חום הוא ללא סוכר הוא ועוד איך ועוד איך סוכר.

    1. הי,
      תודה על ההערה, הטעות תוקנה ושם המתכון שונה.
      מאחר והמתכון מופיע במספר קטגוריות באתר ולא רק בקטגורית "מתכונים ללא סוכר" מצוינות מספר אופציות להכנתו: עם סוכר חום או עם תחליף סוכר.

  7. טעימות מאד.
    כל פעם מנסה מתכון אחר שלך
    ומאד מרוצה!
    האם יש לך מתכון לבורקיטס/בורקס מקמח מלא/כוסמין?

    1. הי פושקי,
      שמחה לשמוע, תודה על העדכונים 😉
      לצערי אין לי מתכון כזה. באתר יש מתכונים לבורקס מבצקים מוכנים, בצק עלים/מלוואח או בצק פילו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר