מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה ללא גלוטן

עוגיות טחינה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות טחינה נמסות בפה, פריכות וממכרות

עוגיות טחינה ללא גלוטן

כמות: 15-20 עוגיות

מצרכים:

1 כוס קמח נטול גלוטן (קונדיטור)

3/4 כפית אבקת אפיה

50 גרם חמאה בטמפ' החדר

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית קוקוס (מומלץ אך לא חובה)

1 כפית שומשום (מומלץ אך לא חובה)

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

-יוצרים כדורים עם הידיים ומשטחים לעוגיות עגולות ומניחים על נייר אפיה (*אם הבצק מתפורר, ניתן להרטיב מעט את הידיים).

-אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים ומקררים (זהירות! העוגיות חמות מאוד).

*הערה: העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות ומתקשות בחוץ.

 

מתכון לעוגיות טחינה  ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

35 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דבי,
      אני חושבת שאפשר להכין עם קמח רגיל.
      אם במקרה התערובת יוצאת מתפוררת מידי את יכולה להוסיף ביצה.
      לעוגיות פרווה את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגיות טחינה. אפשר להכין אותן משמן קוקוס והן יוצאות פריכות. ממליצה להוסיף ביצה כדי שיהיה לך קל יותר לעבוד עם הבצק.

  1. הכנתי עם קמח רגיל ובמקום חמאה השתמשתי בשמן קוקוס. יצא טעים מאוד וממש קל להכנה , תודה 🙂

  2. היי!אני בטוחה שהמתכון מאוד טעים אבל בגלל שאני כרגע בתקופת דיאטה (דיאטת 17 הימים) החלטתי לשנות טיפה,במקום סוכר שמתי סטיביה במקום חמאה שמתי ביצה אחת ובמקום קמח שמתי קורונפלור.תודה רבה לך!בזכותך יש לי משהו לנשנש כרגע ליד הקפה.

  3. היי,
    אני רוצה להכין עוגיות ממתכונים אלו, האם אפשר לשמור אותם יותר משבוע בהקפאה?
    תןדה רבה

    1. היי רוני,
      אפשר לשלב קמח אורז עם קונדיטור (שליש כוס קמח אורז + שני שליש כוס קמח קונדיטור). אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח אורז בלבד.
      אולי אפשר לשלב קורנפלור עם קמח אורז. חייבת לציין שלא ניסיתי.

  4. שלום לך הנכד שלי בן 4 הוא רגיש לגלוטן האם יש מתכונים קלים להכנה ואיפה כדאי לקנות את חומרי הגלם במחיר שפוי בתודה

    1. היי יפה,
      יש באתר קטגוריה של מתכונים ללא גלוטן (כולם קלים להכנה).
      יש את הקמח הבסיסי ללא גלוטן של קונדיטור שהוא זול בכל הרשתות (כי הוא מסופסד) ויש קמחים אחרים כמו קמח אורז וכו' שבדר"כ משתמשים בהם בכמות קטנה כי הם משפרים את המרקם של העוגה/מאפה. גם אותם ניתן היום להשיג כמעט בכל רשתות השיווק (שופרסל, מגה וכו').
      שבת שלום 🙂

  5. שלום,
    רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה פרווה אבל אין לי שמן קוקוס ולא ככ אוהבת מרגרינה,
    אפשר להמיר בשמן?

    1. היי עדי,
      זה ישנה מעט את המרקם אבל אפשר לשים רבע כוס שמן.
      שבת שלום 🙂

  6. אתר מעולה עם מתכונים מדהימים!
    רציתי לשאול, אני רוצה לעשות את המתכון גם ללא סוכר.
    ניתן להחליף את הסוכר בממתיק/דבש?
    אם כן באיזו כמות?
    תודה ושבוע נפלא

    1. תודה אלינור! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה להמיר את הסוכר ב-4 כפות דבש או סירופ אגבה (הם פשוט קצת יותר מתוקים מסוכר ולכן כדאי לשים כמות קטנה יותר משליש כוס).
      אני מניחה שאפשר להשתמש גם בממתיקים מלאכותיים. אם זה "כמו סוכר" של סוכרזית (הכי מומלץ מבין הממתיקים המלאכותיים) אז שימי שליש כוס כי המינון הוא זהה לסוכר רגיל. אם זה ממתיק אחר צריך לקרוא בהוראות כמה לשים כדי שזה יהיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
      בהצלחה ושבוע מקסים 🙂

  7. היום ניסיתי עוד 3 מתכונים מהאתר..הצלחה גדולה..עוגיות טחינה ללא גלוטן, עוגיות גרנולה וחמאת בוטנים. ועוגיות במילוי שזיפים.

    1. היי רבקה,
      לגבי שמן הקוקוס- אפשר אבל עדיף שיהיה במצב מוצק (ולא נוזלי מידי) ויש לשים 40 גרם.
      לגבי שקדים טחונים – זה בטוח ישנה את המרקם. מאחר ולא ניסיתי אני לא בטוחה איך זה ייצא.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר