מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

עוגיות טחינה ושיבולת שועלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 13, 2019
Last modified:נובמבר 13, 2019

Summary:

עוגיות פריכות ונימוחות עם טחינה, שיבולת שועל ומייפל ללא תוספת סוכר (עוגיות טבעוניות)

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

מצרכים (12 עוגיות גדולות):

¾ כוס (82 ג') שיבולת שועל עבה

חצי כוס (70 ג') קמח כוסמין מלא או קמח לבן 

חצי כפית אבקת קינמון

שליש כוס (40 ג') אגוזי מלך טחונים

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

רבע כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל (רצוי ללא תוספת סוכר)

2 כפות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה לפני שימוש)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף) לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה ודי נוזלית.

-בעזרת כף יוצקים עיגולים על נייר האפיה ומשטחים מעט (יש לשים כמות של ¾ כף ולהניח במרווחים מאחר והעוגיות מתרחבות במהלך האפיה).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, בוקר טוב.
    יש לי שאלות לגבי מתכונים מהספר מתכונים שלך המהמם….
    1. במתכון שבלולי תפוחים וקינמון מבצק מלוואח – האם אפשר במקום מלוואח להכין עם בצק עלים והאם זה משנה משהו במתכון?
    2. במתכון שוקו פאי מטורטיה – איך את מציעה לחמם את הטורטיה במקום מיקרוגל?
    תודה ויום נפלא.

    1. היי רבקה,
      1. אפשר להכין עם בצק עלים. יכול להיות שזמן האפיה יתארך ל 15-20 דקות (יש לאפות עד להזהבה יפה).
      2. אני ממליצה לחמם בתנור. מומלץ לחמם אותו ל180-190 מעלות כ-10 דקות מראש ורק אז להכניס את השוקו פאי כדי שהפריכות תחזור.
      יום מקסים 🌺

    1. העוגיות אמורות לצאת במרקם קצת מתפורר.
      השתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)?

  2. עוגיית מדהימות! פריכות כל כך וטעם מעודן!
    הכנתי עם קוואקר דק. שמתי שמן קוקוס. ובמקום אגוזים שקדים כי זה מה שהיה בנמצא.
    כפי שניתן לראות בתמונה נשארו רק בודדות תוך פחות מ12 שעות.
    אפרת את אלופה ! תודה על מתכונים מוצלחים רבים!!

    1. אני מניחה שאפשר להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן ובקמח תמי או כרגיל.

    1. לא רשמתי שהמתכון מיועד לסוכרתיים, רשמתי שזה ללא תוספת סוכר.
      מייפל טבעי זה תחליף טוב יותר מסוכר.

    1. לא לערבב עם מים אלא הכוונה לערבב את הטחינה הגולמית עם כף (בדר"כ השמן צף).

    1. היי טלי,
      האגוזים מוסיפים למרקם אבל אני חושבת שאפשר לשים שומשום במקום.

    1. אני מניחה שאפשר למרות שעם שיבולת שועל עבה זה יוצא יותר פריך.
      עם מייפל יותר טעים כי הטעם שלו יותר מעודן. אפשר לשים סילאן. קחי בחשבון שזה ייצא פחות מתוק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר