מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On נובמבר 18, 2013
Last modified:יולי 30, 2018

Summary:

עוגיות חמאת בוטנים רק ב-3 מרכיבים (ללא קמח וללא חמאה)

עוגיות חמאת בוטניםכמות: 12-15 עוגיות

מצרכים:

4 כפות גדושות ממרח חמאת בוטנים (115 ג') *לא חמאת בוטנים טבעית

2 כפות גדושות סוכר (34 ג')

1 ביצה קטנה (S או M)

**ניתן להוסיף לתערובת 2 כפות שיבולת שועל (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים, מניחים אותם במרווחים על נייר אפיה ומשטחים אותם לעוגיות בקוטר כ-4 ס"מ. בעזרת גב המזלג מעטרים את העוגיות (לא חובה).

-מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות בלבד (ולא יותר!) עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לחלוטין.

הערה: העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות ונעשות פריכות לאחר צינון.

 

עוגיות חמאת בוטנים, חמאת בוטנים מתכון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

148 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת האלופה!
    המתכונים של מושלמים!
    אהבתי את המתכון של הבראוניז, החמאת בוטנים והשומשום…
    ממולץ.

  2. היי אפרת ותודה על המתכונים המעולים!
    רציתי לדעת האם ניתן להכפיל כמויות או שעדיף שלא?

    1. במקרה הזה אני ממליצה לא להכפיל. זה גם עוזר לשפר בפעם הבאה, לדוג' לאפות קצת יותר או פחות זמן לפי המרקם הרצוי.

    1. היי רון,
      אפשר לטרוף את הביצה בקערית ולהשתמש רק בשני שליש מהבלילה.

  3. הכנתי מלכתחילה כמות כפולה. אבל התאכזבתי ממש!
    קודם כל יצאו 18 עוגיות
    דבר שני הם יצאו רכות ובמרקם מאוד מוזר.
    הוספתי קמח קצת כדי שייצא עיסה יוצר יציבה. ועדיין . 🙁

    1. היי חיה,
      השתמשת במקרה בחמאת בוטנים טבעית?
      כמה קמח הוספת? כי הקמח גם יכול לגרום לעוגיות להיות רכות.
      אם יצאו 18 עוגיות כנראה שהכנת אותן גדולות ממה שצריך להיות ואז זמן האפיה לא היה מספיק. היה צריך להאריך אותו מעט כדי שהעוגיות יספיקו להתקשות.

    1. המרקם יוצא פחות מוצלח עם חמאת בוטנים טבעית. כנראה שבחמאת בוטנים לא טבעית יש שומן שתורם למרקם פריך יותר.

    2. היי.
      תודה רבה על המתכון!
      יצא מוצלח עם חמאת בוטנים טבעית.
      שמתי אותה במקפיא קודם…
      פיזרתי מעליה סוכריות ויצא מדהים.
      נהניתי שניתן לעשות עוגיות בכזו מהירות ועם שלושה חומרים זמינים.

    1. היי מיכל,
      אפשר לשמור בקופסה סוגרה מחוץ למקרר.
      העוגיות אמורות לצאת פריכות מבחוץ ואם מכינים אותן דקות אז גם מבפנים.

  4. שלום לך!
    מאוד מרגש אותי איך פעם אחר פעם את עונה לי ולכולם בסבלנות בלי להתחרפן {או שכן:)}.
    עדיין לא בדקתי איך העוגיות בלי החמאת בוטנים הזו.
    באיזה חמאת בוטנים את ממליצה?
    באהבה והערכה!
    דינה יהודית.

    1. היי 🙂
      ספציפית למתכון הזה אני ממליצה על כל חמאת בוטנים רגילה, לא כזאת רשום עליה שהיא טבעית.

  5. שלום וסליחה על התגובה המאוחרת.
    השתמשתי בחמאת בוטנים רגילה של בטר אנד דיפרנד. יש בעיה?

    1. היי, חמאת הבוטנים הזו היא במרקם נוזלי וזה יוצא במרקם פחות פריך ומוצלח.
      איך העוגיות יצאו?

  6. שלום.
    את הציון שהייתי נותנת לעוגיות הללו מ1 עד 10 הוא 3 וזאת בגלל המצרכים הפשוטים.
    מכיוון ש:
    1.אפיתי את העוגיות 8 דקות בדיוק הוצאתי וחיכיתי 7 דקות שהתקררו טעמתי והם היו רכות מאוד {כמו ג'לי} חיכיתי עוד זמן רב והם לא התקשו.
    2. הם לא היו כל כך טעימות
    3. הם יצאו 5 עוגיות ביניניות {כמו ששלחו בתמונות בתגובות.}

    אשמח לדעת למה קראו 3 הסיבות הללו כדי שאדע להבא וישאר לי טעם טוב.
    תודה וסליחה על התרתורים.
    דינה יהודית…

    1. כנראה שהכנת עוגיות גדולות מידי. זאת הסיבה שיצאו לך מעט עוגיות וזאת גם הסיבה שהן היו רכות.
      לגבי הטעם, באיזה חמאת בוטנים השתמשת?

  7. שלום.
    אני רוצה מאוד להכין את העוגיות.
    נראות מגרות.
    אך יש לי שאלה
    כמה עוגיות יוצאות?
    בתודה והערכה

  8. היי, אני מחפשת דרך להפוך את המתכון לטיפונת ייותר בריא, ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית? (היא פחות סמיכה ויציבה) אולי להוסיף משהו אם אני משתמשת בה?
    והאם ניתן להחליף את הסוכר בסטיביה?, אם אני רוצה להכין כמות כפולה פשוט להכפיל כמויות?
    ושאלה אחרונה- האם יש צורך להפוך את העוגיות בתנור לאחר זמן מה?

    תודה רבה רבה! בברכה.

    1. היי ליאור,
      חמאת בוטנים טבעית היא אכן קצת נוזלית. פחות מומלצת לשימוש במקרה הזה.
      לגבי הסטיביה, אני חושבת שאפשר (לא ניסיתי).
      אין צורך להפוך את העוגיות.
      בהצלחה 🙂

  9. קודם כל תודה על המתכונים, יש פה מתכונים מצוינים!!
    אני רוצה להכין את העוגיות האלה
    אבל איך אפשר ליצור עיגולים יפים? זה מאוד דביק, לא?

    1. היי שיר,
      זה תלוי במרקם של חמאת הבוטנים, אם הוא סמיך או נוזלי.
      אם התערובת דביקה אפשר להרטיב את הידיים, זה עשוי לעזור.
      אם זה לא מצליח גם עם ידיים רטובות אז אפשר להניח עם כף. גם ככה העוגיות משטחות באפיה.
      בהצלחה 😉

    1. היי רינת,
      איזה מרקם היה לתערובת לאחר ההכנה ולפני האפיה?
      באיזה עובי הכנת אותן? אולי הן היו עבות או גדולות מידי? כמה עוגיות יצאו לך?

  10. אפרת תודה רבה את אלופה אני מכינה את המתכונים שלך אחד אחרי השני העוגיות האלה היו טעימיות מאד תודה רבה רבה

  11. תודה רבה!!
    אף פעם לא התלהבו כל כך מעוגיות שהכנתי…
    ולא האמינו כמה קל להכינן 🙂
    כיף של מתכון!
    האם יש לך מתכונים נוספים דומים? בלי מרכיבים רבים ועבודה מסובכת?

  12. היי אני מתכננת להכין את העוגיות היום ורציתי לדעת אם אני אתשמש בביצה בגול לארג' זה בסדר?
    ואני אנסה להוסיף קוואקר

    1. היי קרן,
      ממליצה להשתמש רק בחלק מהבלילה של הביצה לפי הצורך (לטרוף ביצה בקערית ולהוסיף בהדרגה).
      יום מקסים 🙂

  13. שתי שאלות:
    1. לכמה עוגיות מספיקה הכמות הזו?|
    2. האם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס כדי לשדרג?

  14. היי הכנתי את התערובת ויצא לי יחסית נוזלית זילפתי עם שקית וכשהן אתי הן היו כדיין רכות וכאילו לא אפויות , ניסיתי להחזיר לתנור נראה איל יצא ..
    מה עשיתי לא נכון ?

    1. היי אביטל,
      אם התערובת יצאה נוזלית מידי זה יכול להיות בגלל שימוש בביצה גדולה או שהממרח עצמו היה נוזלי.
      העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות והן מתייצבות ומתקשות רק לאחר שהן מתקררות לטמפ' החדר.

  15. לכמה ימים העוגיות נשמרות? אני רוצה להכין ביום חמישי בשביל מוצ"ש, הם יישארו טריות?

    יש לך אתר מדהים!!

    1. היי,
      אני חושבת שכן אבל אם יש לך אפשרות עדיף להכין יום שישי כדי לא לקחת סיכון.
      יש לאחסן אותן בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
      ערב נעים 🙂

    1. היי עמית,
      אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה יעשה את התערובת יותר נוזלית אז אולי יהיה כדאי להשתמש בכף כדי להעביר חתיכות מהתערובת לתבנית (במידה ואין אפשרות ליצור עוגיות עם ידיים רטובות).
      עדיף להשתמש באגבה. יש לשים בסביבות 2 כפות מלאות.

  16. היי, אני רוצה להכין את זה לשבירת הצום עם כוס קפה! יש לי רק ביצים בגודל L. תוכלי להגיד לי מה עושים במצב זה? לוותר על הביצה ולהכין עם קמח ושמן כמו שהצעת למטה? תודה רבה וצום קל ומועיל 🙂

    1. היי אודליה,
      ממליצה לך להשתמש במחצית מבלילת הביצה (להוסיף בהדרגה). הכוונה לטרוף את הביצה קודם בכוס ואז להשתמש במחצית בלבד.
      אפשרות נוספת היא להשתמש בכל הביצה ולהוסיף 2 כפות חמאת בוטנים וכף סוכר מעבר למה שרשום.
      בהצלחה 🙂

    2. היי, העוגיות התקררו והם עדיין מתפוררים, אבל הריח מטורף!! מחכה כבר לסוף הצום! הם גם לא השחימו מספיק לדעתי. יכול להיות שבלל שעשיתי כמות יותר גדולה, הייתי צריכה להשאיר אותם בתנור יותר מ8 דקות? רוצה לדעת איך לשפר את הנגלה הבא! תודה רבה!

    3. אם הן לא השחימו מספיק אז יכול להיות שהיה חסר זמן בתנור. חיממת מראש תנור ל180 מעלות? העוגיות התקשו לאחר קירור?
      כמה עוגיות יצאו לך מהכמות הזאת?

    4. כן חיממתי את התנור מראש ל180 מעלות. העוגיות יצאו מהתנור אחרי 8 דקות רכות מאוד, כמעט כמו שהכנסתי אותן, אבל די התקשו אחרי קירור, אומנם מתפוררים לי בידיים. יצאו לי בערך 16-17 עוגיות. תודה!

    5. לפי הכמויות שיצאו לך הכנת אותן בגודל בסדר גמור. אם העוגיות התפוררו מאוד זה אומר שהייתה חסרה קצת ביצה בתערובת. פעם הבאה נסי להכין אותן לפי המתכון ולהוסיף בהדרגה בין חצי ל3/4 מבלילת הביצה (אם מדובר בביצה גדולה). לגבי זמן אפיה, יכול להיות שבתנור שלך לוקח קצת יותר זמן ויש להשאיר את העוגיות יותר זמן. שימי לב מתי העוגיות משחימות מעט בקצוות ואז יש להוציא אותן מהתנור שלא ישחימו יותר מידי ויקבלו טעם מר.

    6. תודה רבה על כל התגובות המהירות! אנסה לפי ההוראות שלך בנגלה הבאה! אגב הן היו טעימות מאוד! אני ממש מתחילה להיות מכורה לאתר שלך, זה גורם לי להיכנס יותר למטבח, ולא רק להכין קפה 🙂 לא מרימה ידיים, אמשיך לנסות בע"ה עד שאהיה מומחית 🙂

    1. היי מור,
      זה לא המקרם שאמור לצאת. הן אמורות להיות פריכות.
      באיזה גודל ביצה השתמשת?
      כמה זמן אפית אותן וכמה עוגיות יצאו לך מהכמות במתכון? (כדי שאדע פחות או יותר את הגודל)
      שיטחת את העוגיות לפני האפיה?

    1. היי מימי,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
      אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂

  17. אני לא מבינה איפה טעיתי…יצא לי 7 עוגיות סהכ וחלקן לא נאפו בפנים ונשרפו בחוץ. הן נראות חיוורות ולא מזמינות ממש לא כמו בתמונה. הן יבשות אבל לא פריחות. דווקא אני אופה הרבה ויחסית טוב. מבאס

    1. היי נטשה,
      העוגיות היו צריכות להיות קטנות יותר. הייתה צריכה לצאת כמות כפולה של עוגיות. אני מניחה שבגלל שהן היו יחסית גדולות הן לא הספיקו להאפות כמו שצריך גם מבפנים.
      אני לא יודעת אם שיטחת אותן לפני האפיה אבל גם זה חשוב כי אם הן עבות מידי הן יהיו רכות ולא פריכות.

  18. הייתי סקפטית, אבל יצא באמת ממש טעים. עשיתי עם חמאת בוטנים עם שברי בוטנים וכולם בבית ממש התלהבו מהעוגיות. מומלץ!!

    1. היי לי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה להוסיף 2 כפות קמח + 2 כפות שמן קנולה + קמצוץ אבקת סודה לשתיה.
      בהצלחה 😉

  19. יצאו מאד טעים הרגע הכנתי
    במתכון נוסף שראיתי היתה כמות שווה של סוכר וחמאת בוטנים , ממליצה להוסיף סוכר בכמות שווה כי לי לא יצא מתוק מספיק לפי המתכון שלך
    אך טבלתי את העוגיות בשוקולד נוטלה מומס ושיפר את העוגיה ואיזן את המתיקות

  20. הי, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת יש לי חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים האם זה מתאים למתכון? מחכה כבר להגיע ולהכין

  21. הי, תודה על תגובתך המהירה. שאלה נוספת יש לי בבית חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים האם זה יהיה בסדר? מחכה כבר להגיע הבייתה ולהכין.

  22. שלום רב, אני ממש נהנית מהאתר שלך והמהתכונים. שאלתי היא: האם תערובת העוגיות היא דביקה עד כדי כך שלא ניתן לעשות כדורים עם הידיים. מבקשת לדעת תודה מראש

    1. הי נלי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      זה תלוי במרקם של חמאת הבוטנים. אם המרקם נוזלי אז הבצק יוצא דביק ואם המרקם יותר מוצק, הבצק יוצא פחות דביק. בכל אופן מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים כדורים ומשטחים אותם (כך הבצק לא נדבק לידיים).

    1. הי גילי,
      הסוכר במקרה הזה תורם גם למרקם העוגיות. לחמאת הבוטנים יש טעם מלוח-מתוק ומומלץ להוסיף לפחות כף אחת גדושה של סוכר.

    1. הי עדי,
      במתכון הזה אולי קצת פחות אבל מה שאפשר לעשות זה לשבור את הביצה לקערית, לטרוף אותה בעזרת מזלג ולהשתמש רק בחצי ממנה, אולי קצת יותר מחצי.

  23. הכנתי והן יצאו טעימות, בריאות יותר וממש במרקם העוגיות שאני מכירה והכל בלי טיפת קמח או חמאה. מעולות!!!

    1. היי תמר,
      נשמע מעניין 😉
      לא ניסיתי אבל אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון.

  24. שלום שלום 🙂
    התלהבתי מהרעיון של העוגיות! לכן החלטתי להכין אותן.. עכשיו הן בתנור.. אבל דבר אחד מציק לי.. בשלב הפיכת העוגיות לכדורים אז השתמשתי במעט מים כדי שהן לא ידבקו לידיים כי המרקם שלהן דביק.. (כמו בקציצות) השאלה אם זה יהרוס או יפריע למשהו..?
    תודה ענקית יעל

    1. היי יעל, איך יצאו העוגיות?
      בכל אופן המים לא אמורים לפגוע במרקם העוגיות. חג שמח 🙂

    1. הי שיר, לא ניסיתי. מבחינת המרקם זה אמור לעבוד אבל אני לא בטוחה מבחינת הטעם.
      אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

  25. אחלה מתכון. מדהים שזה באמת בלי קמח בכלל..
    עשיתי עם כף נוטלה ויצא טעים מאוד אבל צריך להוציא אחרי 6-7 דקות אחרת זה נשרף מלמטה קצת.

  26. הכנתי את העוגיות עם חמאת בוטנים ללא סוכר ואת הסוכר החלפתי בכמו סוכר. העוגיות נחטפו בתוך דקות פשוט מעולות.מרים

  27. זה קטע, כי אני תמיד נמנעת מלהכין עוגיות, אני פשוט אופה גרועה והפעם התפתיתי להכין רק בגלל שזה כזה פשוט וואלה יצא מצוין!

    1. היי הילה, זה הכל עניין של טעם. אם את אוהבת את השילוב הזה, תנסי לשים 3 כפות גדושות חמאת בוטנים וכף גדושה אחת של נוטלה. בכל אופן, כדי שהעוגיות תצאנה פריכות, ממרח חמאת הבוטנים צריך להיות הדומיננטי.

  28. ממש טעימות. האמת שבהתחלה היו לי ספקות כי אין בזה בכלל קמח אבל אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות וטוב שכך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר