מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות חמאה ללא סוכר

עוגיות חמאה ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגיות חמאה ללא סוכר מקמח כוסמין – פריכות וממכרות

עוגיות חמאה ללא סוכר

(כמות: 20-25 עוגיות)

מצרכים:

1 כוס (140 ג') קמח כוסמין

100 גרם חמאה (בטמפ' החדר) *יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה

חצי כפית (3 ג') אבקת אפייה

1 ביצה קטנה (S-M)

3 כפות אבקת "כמו סוכר" (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

-מרדדים ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים צורות.

-מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, מעוניינת להכין לאבא שלי , סכרתי, אסור לו קמח כוסמין, מותר קמח שקדים האם ניתן להחליף? ואם כן האם זה משפיע על כמות הקמח? תודה

  2. היי,
    הבצק יצא לי מאוד קשה לעבודה נדבק ממש במערוך הייתי צריכה לשים נייר אפייה ולרדד לדעתי אולי בגלל שלא ניפיתי את הקמח לפני או בגלל שהוצאתי את הקמח מהמקפיא 4 שעות רק לפני וצריך לילה לפני לפי מה שאת רשמת בעבר..
    או כי השתמשתי בביצה לארג'.
    השתמשתי בכוס סטנדרטית לקמח 240 מ"ל.
    ובמקום ביצה אמרת שאפשר לוותר אליה לשים משהו במקום?

    1. היי ספיר,
      זה בגלל שימוש בביצה גדולה.
      במקום ביצה אפשר לשים כמה כפות מים לפי הצורך.

    2. תודה אנסה..
      ומה עם הקמח אולי זה קשור גם לניפוי ולזה שהייתי צריכה להוציא את הקמח לילה לפני?

    3. זה לא אמור לגרום למרקם דביק. רק עודף נוזלים (כמו ביצה או מים) יכולים לגרום למרקם דביק.

  3. איך זה יצא לדעתך בלי ביצה (כדי שיהיה יותר פריך)
    עם קמח כוסמין
    סילאן במקום סוכר
    שמן קוקוס במקום חמאה? (Uכמה שמן קוקוס צריך לשים במקום?

    1. במקום ביצה אפשר לשים רק את החלמון (הצהוב). זה מעשיר את הבצק.
      אפשר להכין עם קמח כוסמין ועם סילאן.
      במקרה הזה 4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק יספיקו. יש להכניס למקרר לפני השימוש כדי שיתקשה.

    2. השמן קוקוס צריך להתקשה ?או שאפשר להשתמש בו גם כשהוא מימי יותר?
      בכללי בכל העוגיות שצריך שמן קוקוס לשים מימי או מוצק יותר?

    3. היי ספיר,
      אם רשום במתכון "בטמפ' החדר" שמן הקוקוס צריך להיות מוצק.
      אם רשום "מומס" הוא צריך להיות נוזלי.
      זה כן משפיע על המרקם הסופי. אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר שיתקשה ואז להשתמש בו.
      שבוע מקסים 🙂

    1. היי אורית,
      פשוט תטרפי אותה בקערה בעזרת מזלג ותוסיפי רק כמות של כ-3/4 מהבלילה.

  4. היי,
    הכנתי את הבצק לפי ההוראות ונתתי לו לנוח כשעה במקרר, אבל הבצק יצא לי דביק מאוד ואני לא מצליח לעבוד איתו בכלל…..
    מה לא עשיתי כמו שצריך?
    האם אני יכול לתקן זאת עכשיו? איך אני גורם לבצק להיות פחות דביק? ניסיתי להוסיף עוד טיפה קמח, אבל זה לא ממש עזר.
    תודה מראש וסופ"ש נעים,
    ברק.

    1. היי ברק,
      יכול להיות שהמסת את החמאה? אם כן זאת הסיבה שהבצק יצא כל כך דביק.
      באיזה גודל כוס השתמשת? אולי שמת ביצה גדולה?
      אני ממליצה להוסיף עוד קמח עד שהתערובת תתייצב. שים לב שיכול להיות שיהיה צורך להמתיק קצת יותר את התערובת.

    2. היי, תודה רבה על התשובה המהירה. החמאה הייתה בטמפרטורות החדר. החמאה צריכה להיות קרה? השתמשתי בכוס מדידה ושמתי ביצה בינונית. בכל זאת בפעם הבאה לשים קצת יותר קמח? בלי קשר, חייב לציין שהאתר הזה מעולה. תודה ושבוע טוב, ברק.

    3. היי ברק,
      זה בסדר גמור שהחמאה היתה בטמפ' החדר. למעשה נראה שהכל עשית בצורה נכונה כך שמוזר לי שזה יצא כל כך דביק. בכל מקרה, פעם הבאה תשים יותר קמח או שתפחית את כמות החמאה ל80 גרם.
      שבוע טוב 🙂

  5. שלום ☺מאוד אוהבת את האתר שלך! הוא מקסים! רציתי לשאול אם אלו עוגיות בצק פריך? האם הן נמסות בפה?

    1. תודה שרה 🙂
      כן, אלה עוגיות בצק פריך אבל בגלל שיש ביצה בתערובת, העוגיות הן קצת יותר יציבות. אם רוצים אותן ממש נמסות בפה, אפשר לוותר על הביצה.

  6. היי, אם אין לי ממתיק אחר ויש רק סוכר, האם זה בסדר? האם ניתן להשתמש בסוכר חום או חום כהה במקום? מה עדיף לעשות?

    1. היי אופק,
      אפשר לשים 3 כפות מלאות סוכר חום בהיר (הסוכר החום פחות מתוק לכן שמים קצת יותר).
      בהצלחה 🙂

  7. הי עדי,
    אפשר אבל אין צורך להשתמש במיקסר, ניתן לערבב בעזרת כף ואח"כ מעט עם הידיים.

    1. היי, בדר"כ עוגיות חמאה הן שבריריות ומתפוררות, זה המרקם של העוגיות האלו.
      יש עוגיות אחרות שהן יותר עסיסיות ופחות שבריריות כמו עוגיות טחינה.
      שבוע טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר